Przezorny!!! napisał(a):
> Maciekkrakus. Miej pretensje do Stalina i tych, którzy
> wybudowali Nową Hutą, która jeet potrzebna jak wszy w
> d....Budowali ją ludzie przypadkowi i przybysze, tu się
> rozmnażali, ale z wychowaniem dzieci było już na bakier. [b]Ci
> którzy się teraz mienią kibicami - to najczęściej nimi nie są,
> ale barłożą pod szyldem krakowskich zespołów ekstraklasowych.[/b]
> Jest to temat zresztą dla socjologów, a jeśli się chcesz
> zagłębić to musisz sobie zadać trochę trudu i wtedy wszystko
> zrozumiesz.
>
Normalnie jak to przeczytalem to zagotowalem.. a co do wytłuszczonego fragmentu to już nawet nie mam słow. Urodzilem się w Hucie i mieszkam tu przez 23 lata i nigdy w zyciu nie zamienilbym Huty na mieszkanie w starych kamienicach (historycznych czy nie)... a wiekszosc z tych "100% k.rakowianinów" na oczy nie widziala pewnie huty czy to ze strachu czy z innych "opowiadan" ... nie ma o czym dyskutowac..
-
-
Nie jestem fanem Cracovii MAM DO WAS PYTANIE!!!
Witam!
O Nowej Hucie tu mowa, wobec czego zabieram glos. O ile to nie prostacka prowokacja, to Przezorny ma naprawde oryginalne przemyslenia. Jednakze myslenie nie jest chyba jego najmocniejsza strona, gdyz popisal sie uwaga na poziomie kijanki lub co najwyzej traszki wodnej.
Boola: Pozdrawiam. Dla mnie Nowa Huta jest rowniez wyjatkowym miejscem. Szkoda tylko, ze masz takie kibicowskie skrzywienie :) Kochasz Nowa Hute a serce oddales Pasom, podczas gdy nasze miasto ma swoj wlasny Klub, z najpieknieszymi bialo-blekitno-niebieskimi barwami?
viki
Ja też jestem z NH i myśle tak :
jebać hutnika ! ( za nowy i głupi napis na moim osiedlu :| )
jebać wisłe ! ( bo tak musi być :) )
a tak wogole to Boola mądrze mówi !
aż sie słuchać nie da jakie mówią niektórzy czasem pierdoły na temat NH :|
Wiadomość zmieniona (01-10-04 15:15)
8-),w ktorej czesci,bo ja slyszalem o wielu rzeczach na Kurdwanowie,ale nie o spokoju:)
Viki a uwierzysz jak powiem ze nie jest mi obojetny los Hutnika?? Bo nie raz bylem i nie raz jeszcze bede na Suchych Stawach.... ale serce mam Pasiste.
Sam w Hucie mieszkalem do bodajze 9'ego roku zycia.
Gdzie?
Oczywiscie na kochanym 2 Płk.Lotniczego:)
Najgorsze jest to,ze jest postrzegana jako swoiste-przepraszam wszystkich NH'owcow-slumsy przez duza czesc mieszkancow Krakowa.
Co do Hutnika,to ich mecz,to byl pierwszy na jaki poszedlem(inna sprawa jest to ze nic z niego pamietam;)).
z tym Kurdwanowem to sie kolega wypuscił...
skoro u nas tak bezpiecznie to zapraszamy wieczorem koło 22
w szczególności polecamy ulice: Bojki, Wysłouchów wieżowce, Bujaka
Wiadomość zmieniona (02-10-04 13:49)
No jak sobie pójdziesz na bojki w szaliku pasów to już stamtad nie wyjdziesz ale oprócz tego jest spokojnie, nie ma żadnych pobić, kradzieży itp. Porównaj sobie Hute a Kurdwanów. Mamy tu sielanke. Mieszkam na Wysłouchów i jest pięknie:-)
Nie wiem czy jest tak pieknie, bo w sumie wieczorem czesto wjazdy, a i tak mozesz oberwać nawet od swoich. Pod jednym blokiem psiarnia, pod drugim nasi, dobrze przynajmniej ze na starym jest spokój ;-)
Wiadomość zmieniona (02-10-04 14:05)
8-),-a skad wiesz ze niema pobic i kradziezy,ja mieszkam na Kurdwanowie ale mam calkiem inne zdanie niz ty i zabezpiecznie tu niema !!!
jest jak jest choć siedze na innym osiedlu przeważnie to jednak sentyment pozostał i dumny z Qrdwanowa jestem Bardzo!:D;-)
Ja mieszkam na Voli Kurdwanow mam po 2 stronie ulicy...Kiedys moja kumpela jak sie najebała to poszła na bojki i z 15 minut darła sie Wisła to stara k.... i nie stało sie nic;)
Przezorny myslisz ze jak mieszkam w hucie to musze latac z nozem po stadionach ?? wez sie pirdyknij w leb
Przezorny, a ilu mieszkańców grodu Kraka nie jest napływowych ? A przed wojną skąd się brali. Potomków tych co z dziada przadziada to jest tu 1-2 % i to też wymieszanych z napływowymi. Musisz wiedzieć, że mnożenie się w zagłębiach endogenicznych ( wsobnych ) owocuje m.in. chorobami psychicznymi, niedorozwojem umysłowym.... prawda ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)