Obstawiam że po tym co sie dziś stało wywalą Romę z Ligi Mistrzów... i to z wielkim hukiem... tak sie niestety kończą zawody sportowe jeżeli na trybunach nie zasiadają kibice, a bandyci.
A dla niekumatych... albo raczej niedoinformowanych... krótkie streszczenie "o so chodzi" poniżej:
[b]Skandal w Rzymie[/b]
Druga połowa meczu piłkarskiej Ligi Mistrzów w grupie B pomiędzy AS Romą i Dynamem Kijów nie rozpoczęła się, ponieważ szwedzki sędzia Anders Frisk po zakończeniu pierwszej części został trafiony w głowę przedmiotem rzuconym z trybun.
[img]http://info.onet.pl/_i/0409/frisk1.jpg[/img]
Tuż po gwizdku kończącym pierwszą połowę arbiter pokazał obrońcy Romy, Philippe Mexesowi czerwoną kartkę za atak na napastnika gości, Marisa Verpakovskisa. Frisk uznał, że Francuz celowo sfaulował przeciwnika i odesłał go z boiska.
Chwilę później został trafiony przedmiotem rzuconym z trybun i konieczne było udzielenie mu pomocy medycznej.
Decyzja o przedwczesnym zakończeniu meczu zapadła po 40-minutowym opóźnieniu rozpoczęcia gry w drugiej połowie.
Do momentu przerwania prowadzili goście 1:0, po strzale Gorana Gavrancica w 29 min.
AS Roma - Dynamo Kijów - mecz przerwany po I połowie przy stanie 0:1
Bramka: Goran Gavrancic (29')
Czerwona kartka: Philippe Mexes (Roma, 45')
Sędzia: Anders Frisk (Szwecja).
Roma: 22-Ivan Pelizzoli; 2-Christian Panucci, 5-Philippe Mexes, 8-Matteo Ferrari, 25-Leandro Cufre; 30-Mancini, 4-Daniele De Rossi, 15-Olivier Dacourt, 23-Alberto Aquilani; 10-Francesco Totti, 9-Vincenzo Montella.
Dynamo: 1-Oleksandr Szowkowski; 17-Tiberiu Ghioane, 32-Goran Gavrancic, 13-Goran Sablic; 37-Ayila Yussuf, 20-Oleg Gusiew, 15-Diogo Rincon, 7-Jerko Leko, 30-Badr El Kaddouri; 9-Kleber, 23-Maris Verpakovskis.
[i]źródło: onet.pl[/i]
-
-
Skandal w Rzymie - jakie reperkusje ?
Misiek wyemigrował?
hmmm, a zatam jak wywalą to będzie dogrywka dla odpadniętych w eliminacjach?
Na marginesie: pewna drużyna z Hiszpanii na stojaco ograla gts. Ta sama pewna drużyna z Hiszpanii dostala manto (0:3) od bayeru Leverkusen
Kiedy misiek rzucił nożem w Baggio to Wisła dalej grała w Pucharach! Bana dostała dopiero od następnego sezonu.
pędzlarz wyemigrował?
:-)
north :]
Miś napisał(a):
>
> Na marginesie: pewna drużyna z Hiszpanii na stojaco ograla gts.
> Ta sama pewna drużyna z Hiszpanii dostala manto (0:3) od bayeru
> Leverkusen
Na marginesie - w pierwszej kolejce Wisła pokonała Łęczną 5-1. Ta Łęczna w następnej kolejce.... wszystko jasne!
ROMA MERDE!
konsekwencje: - zakaz rozgrywania do końca rozgrywek tegorocznych meczy wna Stadionie Olimpijskim oraz wykluczenie z rozgrywek UEFA na 2 lata.
Ale pewnie italińce załatwią sobie o wiele lagodniejsze wymiary kar... dyplomację mają lepszą
Tak na marginesie, to ktoś gdzieś ostatno na zasadzie ci wygrali z tymi, a tamci z tamtymi dowodził, że mistrzem powinna zostać Kmita Zabierzów. Oni wygrali a Hutnikiem, Hutnik z kimś tam itd. Fajna zabawa. Szczerze natomiast, to myślę, że nie było zespołu z którym Wisła te eliminacje miała szanse wygrać. To jednak już zupełnie inna bajka (temat).
Roma powinna oczywiście dostać zakaz występu w pucharach na jakieś dwa lata (minimum przyzwoitości to rok, a drugi w zawieszeniu), ale o ile znam "sprawiedliwość" UEFA, to dostaną w zawiasach, jakąś karę finansową, zakaz grania w Rzymie i to tyle. Oczywiście walkower za ten mecz, ale to akurat nie podlega dyskusji.
:)
Okazuje się, że rzut wykonał prawdopodobnie nie byle kto. Policja włoska podała, że przedmiot, który zranił Friska, poleciał z trybuny Monte Mario, gdzie bilety są bardzo drogie, lub z położonej obok loży VIP-ów.
4 dni później
ROMA MERDE
czułem to... ale bez przesady
no to są jaja.... (jestem ciekaw komntarzy sąsiadek)
a dla mnie to jest calkiem logiczne :)
UEFA jest tak samo logiczna jak nasz PZPN .......
popierd...... świat i tyle...
naszych by zawiesili teraz pewnie na 2 lata i 500 tys grzywny
a tamtych pogłaskali po główce
na Wisle rzucono nozem, ktory nie powinien sie znalezc na stadionie. Na Romie z tego co wiem, to byla moneta czy zapalniczka. Jak dla mnie jest spora roznica.
A tego kretyna powinni zlapac i publicznie zayebac.
To jest trochę podobnie do tego, jak pobili Leszka z Pucharem na legii.
Tam bili nie fani z żylety, ani zwyczajni kibole, tylko "vipy" z krytej: tzn. podmiejskie bandziory i karki, bo to oni tam siedzą na najdroższych miejscach. pzpn zaczął robić w pory ze strachu i całą sprawę zadołował.
UEFA też się pewnie boi tych nadzianych rzymskich kmiotów i daje tyły.
widać że wszedzie są lepsi i... lepsiejsi... przykre ale prawdziwe :(
mosiek55 napisał:
> (...) "vipy" z krytej: tzn. podmiejskie bandziory i karki
A u nas gdzie tacy siedzą? :-)
Bo ja biedota z C jestem, więc nie wiem.
mg, no to wlasnie na nich caly mecz patrzysz bo sa na przeciwko ;x :)
Nie ważne czym ale został zraniony. UEFA pokazało że są lepsi i gorsi tak jak PZPN.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)