Cześć!
Właśnie 4 dni musiałem wyprowadzić z rodzicami! się z Jasła bo Ojciec dostał lepszą pracę tutaj!
Tragiczne rozstanie ze znajomymi itp.
Pocieszałem się tylko myślą, że w końcu bede mógł chodzić na mecze wielkiego i pięknego klubu jakim jest Cracovia.
Byłem 2 razy na meczu z ojcem tutaj i raz z kolegami (zawsze fantastyczna atmosfera :-) ) i raz na wyjazdowym meczu Cracovii
Ale co się okazało przyjeżdzam na miejsce biore,mam już zakładać szalik na szyję i co? i na co drugim murze widnieje napis: "Wisła- J....bać Pasy". :-(.
To szalik do plecaka, bo jestem sam, a zęby mam jeszcze wszystkie!
(Czyli to oznacza, że na mecze będe musial jeździć w ukryciu jak szczur...ehhh)
Nie żebym się żalił, ale denerwuje się ze nie moge nawet kibicować drużynie, która sprawiła że wyjazd nie był aż taaaakim strasznym szokiem.
Bo od jednych dostane za to że mieszkam w złym miejscu, a od drugich że nie kibicuje tym za kim oni są.
(Jak radzicie co robić?)
Jedno jest tylko pewne Cracovia w mym sercu pozostanie!
-
-
Ja to mam k... szczęście!
jesli można: jaka dzielnica??
Prądnik Biały (Zachód)
Nieżebym się czepiał,ale Ty rzeczywiście lubisz tak sobie hasać na codzień, w lecie ,w szaliku klubowym po mieście???
heh nie, :-)
Szalik dałem dla przykładu
ale jak nawet chciał bym- to denerwuje mnie że oni mogą znieważać mnie, nas i paradować w swoich barwach rosyjskiego akfafreszu, a ja ani w koszulce ani w niczym!
był wiosną taki wątek
poczytaj, moze znajdziesz, gdzie w okolicy mozesz sobie pohasać w szaliku
w sumie zima idzie i trzeba sie bedzie ciepło ubierać
:)
Wiadomość zmieniona (11-08-04 00:52)
Ja mam ten sam problem hehe
To,że mieszkasz na Prądniku Białym i jesteś za Pasami przemawia tylko i wyłącznie na Twoją korzyśc. Za to na Cracovii na pewno po łbie nie zaliczysz,a to,ze paradują w barwach po osiedlu???Niech paraduja,niewykluczonne,ze juz jutro/dzisiaj dobra passa Twoich sąsiadów z osiedla dobiegnie końca.Czego im i nam życzę!
Z tym ,,tylko i wyłącznie''to troche przesadziłem,bo chodziło mi o Twoja sytuacje na Cracovii,a nie na osiedlu hehehe,ale dasz radę!
Ryszard napisał(a):
> Niech paraduja,niewykluczonne,ze juz jutro/dzisiaj
> dobra passa Twoich sąsiadów z osiedla dobiegnie końca.
czego dowodem moga być nieodległe azory, gdzie jak ostatnio z satysfakcja zauważylem zaczynaja sie pojawiac typy z właściwej strony błoń!
> Czego im i nam życzę!
a ja sie do życzeń dopisuje
TakCrak pocieszę Cię, nie daleko za ul. Opolską jest takie osiedle Krowodrza Górka się nazywa i od Pizzy Hut do Giganta możesz sobie dniami i nocami paradować w szaliku, koszulce i co jeszcze masz pod ręką.
jesteś z Jasła, łaziłeś na Czarnych: kojarzysz może B. albo V.???
Ja mam szczęście mieszkam na Slwatorze i tu są sami kibice cracovi prawie codziennie paraduje w koszulce na boisko
Własnie Swistak! jesli jestes z JASŁA TO...przyjezdzaj na mecze na Czarnych .Tutaj mozesz smigac w koszulce Cracovii,nosic szal ,lepic vlepki,spiewac na całe gardło i NIKT I NIC CI SIE NIE STANIE.A tak na powaznie to faktycznie nie za dobrze ttafiłes ale mysle ze nie bedzie tak zle.No i przynos Nam tam chlube w grodzie Kraka.Do zobaczenia wkrotce na stadionie.
To nie było do Swistaka,ktorego przy okazji pozdrawiam bardzo mocno.
Lato: dziekuję bardzo, pozdro dla Moich Przyjaciół z JKS-u
"Biała flaga, czarna wstęga"- CZARNI JASŁO.
ja tez jestem z Pradnika Bialego Zachod... mieszkam tu cale zycie, a jestem za Pasami.
osiedle dzieli sie na 2 czesci: przeddzialki (z podstawowka nr58) o zadzialki (tam, gdzie pawilon). przeddzialki sa bardziej lajtowe, pare lat temu to z klimatow kibicowskich zrobily sie pankowe, a teraz to melanze blokersow, ale raczej bez podtekstow kibicowskich. z drugiej strony dzialek jest gorzej.
w szaliczku nie paraduje, i ogolnie nie chwale sie, zem Pasiak. choc wiekszasc czynnych Wislakow to geby znajome z podstawowki.
pociesz sie, ze mogles trafic gorzej, czyli na PB Wschod.
pozdrawiam
PS. a przed meczem z Motorem ku naszemu zdziwieniu (a jest jeszcze paru Pasiakow na osiedlu) ujrzelismy grupe byczkow w slusznych barwach spokojnie sporzywajacych piwo pod sklepem. to juz nie te czasy, gdy Pradnik Bialy to 100proc Wisla...
Heh!
Dzięki wszystkim za odpowiedzi! :-)
Knur- Mieszkam w sumie niedaleko jakiejs szkoły podstawowej (Wybacz, ale nie znam nr.)
Może narazie nie będe jeszcze i tak paradował w barwach klubowych, bo póki co wyjeżdzam na wakacje-dopiero sam później spróbuje rozeznać temat.
Moze nie empirycznie, ale spróbuje się rozeznać delikatniej w temacie :-).
Ps. A co jest takiego na Wschodzie Prądnika, że mówisz iż mogłem trafić gorzej?
PS2 To jest gdzieś za tym parkiem?
Jeszcze raz Dzięki :-)
Tak tak na Azorach stanowicie niesamowitą siłę :)
rzeczywiscie nie jestesmy potega na azorach ale jestesmy tam dlatego ze wy jestescie duzo slabsi.to nie te azory sprzed kilku lat.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)