ksh72:
co ty spaliłeś, ze piszesz iż w latach 80-tych kibiców Pasów w Hucie bylo zero? Chyba, że co innego niż ja uwazasz za kibica. Albo co innego niż ja uważasz za Hutę:) Fakt, wtedy bylo nas nieco mniej niż kibiców Hutnika, ale [b]byliśmy[/B]
-
-
Gumiory się szerzą!!!!!!!!!!!!!!!
8 dni później
Witam!
Po dluzszej przerwie ponownie korzystam z gosciny cracoviackiego forum. Jako, ze temat tyczy sie Hutnika uwazam, ze wpis jest uzasadniony.
To farmazon, ze kibicow Cracovii bylo w latach 80-tych w NH tylko "nieco" mniej niz kibicow Hutnika. W Hucie (tej szeroko rozumianej, a wiec az po Zloty Wiek) kibicow Pasow praktycznie nie bylo! Oczywiscie, twierdzenie, ze Was tam zupelnie nie bylo tez jest nieprawdziwe. Ale uwazam, iż pisanie "nieco mniej", to juz przesada. Huta lat osiemdziesiatych to przede wszystkim, niestety, Wisla (niemal 100%) w nowej czesci (a wiec za linia wyznaczona przez ulice Kocmyrzowska - z wyjatkami na + dla Hutnika, takimi jak Jagiellonskie, spora czesc XX-lecia czy dolne Piastow), w starej czesci zas przede wszystkim Hutnik (i znow male wyjatki, np. cyganie z Willowego za Wisla). Cracovia miala pojedynczych, lub kilku reprezentantow na wszystkich nowohuckich osiedlach, ale kibicowsko w latach osiemdziesiatych w Hucie naprawde niewiele lub wrecz nic nie znaczyla.
To oczywiscie moja, subiektywna ocena. Jezeli ktos ma inne zdanie - prosze bardzo nie je przedstwi i uzasadni. Byc moze sie myle. Nowa Huta jest mi szczegolnie bliska i dlatego chetnie poznam opinie wszystkich zainteresownych.
Pozdrawiam!
viki
Nowa Huta - to brzmi dumnie!
Wisła klubem robotników :)
Siemano.. qmpel (Pasiak) wyslal mi link i widze ze wiekszosc z was naprawde mądrze gada! Szacunek dla tych którzy szanują nas.. mieszkam na osiedlu na którym HKS i KSC sie zna i szanuje! Denerwuje mnie jak ktos pier***** takie rzeczy "gumiory sie szerzą, trzeba ich tępić co robić?!" Przecież to śmieszne jest.. nie szerzymy sie... są tylko Ci którzy naprawde wierzą... taka jest prawda, nie ma sukcesów nie ma "kibiców".. a niektórzy sie spinają że gdzieś jest vlepka...
chlopaku daj sobie spokoj lepiej z taka filozofia.jak pasiak z innego osiedla bedzie ci chcial wpierdolic kose to mu powiesz "ej ale u mnie na osiedlu HKS i KS sie zna i szanuje" buahahah...powodzenia.
a co do tego 'madrego gadania'-jak ktos pisze,ze nie ma nic do Hutnika to juz znaczy,ze 'madrze gada'?.jesli nie zauwazyles to wiekszosc tych ktorzy tu szanuja kibicow HKSu,szanuja ich/nas za wiernosc i takie tam,ale glownie dlatego,ze nie maja z nimi/nami stycznosci na codzien.
ja tez kiedys nie mialem nic do Cracovii,heh.
ehh.. czyli jak pisze "szacunek dla Hutnika" to źle gada? :| A że zawsze bedzie tak- nie kibicujesz naszym to masz kose, i reszta nie ma znaczenia to ja wiem... A nie chodziło mi o to że w ogóle wszystkie Pasy są genialne tylko że tutaj są raczej lightowe posty..
Druga Liga Druga Liga HKS!!!
"...ja tez kiedys nie mialem nic do Cracovii,heh."
Urzekła mnie twoja historia.... ale skoro masz do nas jakieś ale to po co tu zaglądasz?
Jeszcze jedno interesuje mnie czysto sportowe podejscie a mianowicie jaki wynik wolelibyscie zobaczyc na najblizszych derbach? Zwycięstwo Pasów czy Wisły?
Ja znam wielu kibicow HKSu i nie widze tu problemu.
"Urzekła mnie twoja historia.... ale skoro masz do nas jakieś ale to po co tu zaglądasz? "
Boola,przesadzasz trochu:)
Ja czasem tez wejde na forum Wisly,a miloscia do nich nie pałam;)
wolalbym wygrana Pasow.. ale nie chodzi mi o aspekt sportowy... bo tutaj bylbym za remisem.. po prostu wiekszosc znajomych mam z tej strony błoń ;) Aha i żeby MAKUCH wszedł i strzelił tak ze 3 gole :D
Boola 'nie lubie' Cracovii,ale lubie sobie na wasze forum zagladnac ;D,nie obrazam was tutaj bo nie po to jest internet,wiec nic zlego w tym nie widze.
Co do wyniku to jest mi to zupelnie obojetne,ale jestem pewien ze Wisla wygra.Cracovia mysle,ze ma szanse pokusic sie o urwanie punktow w rewanzu na Kaluzy...ale na Reymonta sa bez szans.Przynajmniej ja tak uwazam.
Wiadomość zmieniona (15-09-04 15:16)
Wolałbtym zwycięstwo Wisły i to takie dosadne
Ja myśle, ze bedzie remis 0:0 na Reymonta, a na Kałuży strzelą brameczkę w ostatnich minutach
A ja myślałem, że gumiory bardziej nienawidzą wisly niz Cracovii. Jednak się pomyliłem...
piotrd14 i tak chyba jest .... na meczu w zabierzowie wyklinali non stop wisłe a Pasy ani razu.....
-=KsC_Qr2nOw=-
Ja Wole wygrana Pasow, wisla jest za bardzo nadeta przez te sukcesy mam nadzieje ze im wpierdolicie !
Pasy i Wisla mi sa obojetne !
Hutnik Nowa Huta
Piotrd14 po jednym czy dwoch wpisach na internetowym forum stwierdzasz,ze kibice pewnego klubu zwani przez ciebie pieszczotliwie 'gumiorami' bardziej nienawdzia twojej Cracovii...miazdzysz :D .
-=KsC_Qr2nOw=- - gdybysmy grali w Wieliczce pewnie wiecej byloby bluzgow na Cracovie...zreszta przekonamy sie w rundzie rewanzowej czy beda bluzgi na KSC czy tez nie.
Co do tego kogo bardziej nienawidza kibice Hutnika to wiadomo,ze jest to indywidualna sprawa.Jedni bardziej nienawidza KSC,inni TSW,a jeszcze inni tak samo nie przepadaja za tymi i tymi.Generalnie 'nie lubi' sie jednak i TSu i KSu stad tez biora sie tak ciekawe ;D piosenki jak np. Kocham Hutnika,lubie tez Wande,pierdole Wisle zomowska bande,a oprocz Wisly pier**** Pasy bo to najwieksze w Polsce...khm.
Wiadomość zmieniona (15-09-04 23:11)
Nieznany masz racje tu się absultnie z tobą zgadzam a kurat kiedyś miałem okazje spotkać i pogadać z jednym z kibiców Hutnika i akurat ten bardziej lubiał Wisłe ale mówił że to zależy kto co lubi jedni bardziej nienawidzą Wisłe drudzy Cracovie ale generalnie to macie kose z jednymi i drugimi.zresztą derby z Wisłą i Cracovią pokazały że z jednymi i drugimi się laliście.Mam pytanko czy przypadkiem stara wiara Hutnika nie ma sentymentu i szacunku dla Wisły.
"Mam pytanko czy przypadkiem stara wiara Hutnika nie ma sentymentu i szacunku dla Wisły" najlepiej jakby sie tu wypowiedzial ksh72. ja patrzac z boku na 'starych' odnosze wrazenie,ze jednak sentymentu i szacunku to oni do Wisly nie maja :).ale jak napisalem najlepiej byloby spytac kogos starszego,np. ksh72.
Wiadomość zmieniona (15-09-04 23:43)
WIERNOŚĆ PONAD WSZYSTKO!
jesli ktos zawsze był werny wojemu klubowi to lajcik szacuneczek, a jezeli kiedys jezdzil np. na HUTNIKa a teraz jezdzi na cracovie lub na wisle to sory ale nienawidze takiego czegos!
pozdro dla ziomkow z HUTNIKa :D
Hutnik Ona nie wiem czy wypada ale zapytam... ile Ty masz lat?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)