Kocur...
Nawet gdyby wszyscy kibice Cracovii... to i tak jeszcze musieliby tak myśleć wszyscy kibice Wisły - a to równie trudne... to na początek...
Po drugie tak nie znoszę Was ale nie musze się z tym obnosić po forum internetowym i pisząc multum postów o milicyjnych korzeniach drugiego klubu - na pewno nie muszę też się uzewnętrznie w formie pobicia przeciwnika... Wolę się z Was śmiać, wolę przeżyć zwycięstwo piłkarzy mojego klubu nad Waszymi, Tak gdbyby wszyscy myśleli tak jak ja to by nikt się nie lał na ulicach, ani nie przeciążał serwera KKI (Wisła też tam ma stronę) kolejną dawką merytorycznych postów w których z jednej i z drugiej strony padają mniej lub bardziej wyrafinowane obelgi... Nie uznaję przemocy jako rozwiązania, a napinki nie znoszę...
Nie nawołuję do przyjaźni z Wisłą, nie nawołuję do bratania się z nimi - nawołuje do zajęcia się swoimi sprawami - nimi się zajmiemy wkrótce na derbach które mam nadzieję że wygramy...
Bo ja jestem kibicem Cracovii... Wisła to naturalny największy rywal, którego porażki mnie cieszą, jako że poprawia to sytuację mojego Klubu - ale nigdy jego kibicom niczego nie zazdrościłem i nie będę zazdrościł - bo to ja się mogę cieszyć będąc za Cracovią... a oni tego najpiękniejszego uczucia na świecie nie znają...
a na razie:
"My tu kurwa gramy a nie jakaś Wisła" - przekleństwo użyte z premedytacją...
-
-
10 przykazań o wyższości Cracovii nad Wisłą
Amen.
Rincewind..
w ekstazie radości będziemy w sobotę.. ja akurat prowadząc szkolenia z dziennikarstwa dla 40-osobowej grupy licealistów i biegając co chwila do telewizora z Canal+..
jestem pewien, że ktoś później wypomni mi nieobecność na najważniejszym meczu ostatnich 20 lat.. z drugiej jednak strony co to za kibic, który chodzi/jeździ tylkko na najważniejsze mecze..? przecież chodzić trzeba co tydzień, ba, nawet co trzy dni.. no i jeździć na wyjazdy.. ale nie od 24 roku życia tak jak ja, tylko co najmniej od 5-tego, od przedszkola.. dopiero wtedy można nazwać się prawdziwym pasiakiem..
no i oczywiście koniecznie trzeba chodzić na mecze, jak twoja drużyna gra totalną kichę a na stadionie marznie mityczne 300 osób.. nieważne, że olewasz konkurencję w postaci Misia Polski i na Reymonta nie pojawiasz się ani razu przez te lata.. i tak twoi ziomkowie wypomną ci, że nie stałeś co tydzień wśród mitycznych 300 osób i nie oglądałeś kopaniny na Cracovii..
dziwne więc, że nie wpadam na pomysł, żeby obwieszczać sie zbawcą polskiej demokracji, z powodu uderzenia strumieniem milicyjnej polewaczki po Mszy Św. celebrowanej przez Papieża na Błoniach w 1987 roku.. pamiętam dobrze jak zabrali mego ojca na przesłuchanie na MO, tłum skandował ”chodźcie z nami, dziś nie biją”, polewaczki kierowały potężne strumienie na oślep w tłum ludzi.. a mnie do domu zaprowadził starszy człowiek, bez słowa, zapytał tylko gdzie mieszkam, wsiadł ze mną do 164, zaprowadził pod drzwi i oddał matce..
ale na wyjazdowym meczu z Pasterniakiem Ochojno w PP nie byłem.. nie jestem więc ani zbawcą polskiej demokracji, ani tym bardziej prawdziwym kibicem Cracovii.. nawet nie mam pasiastych korzeni, mój ojciec nienawidzi piłki nożnej, a matkę sam musiałem prowadzić na mecz z Nidą Pińczów..
tak to jush jest z kibicami Cracovii.. niby wszystko okej, ale nie do końca.. upojony 50 % sukcesem zakładam lajtowy, wakacyjny temacik, w konsekwencji na obu forach.. bez milicyjnych skojarzeń (czytaj uważnie Rincewind), bez ubeckich, bez zomowskich.. chcę zaakcentować im w lekkiej formie swoje przywiązanie do pasiastego klubu.. ale po ledwie 20 godzinach dowiaduję się, że robię wiochę.. dawniej robiłem wiochę swoim prowiślackim ekumenizmem.. teraz robię wiochę pasiastą ortodoksją..
ale tak to już jest z kibicami Cracovii Rincewind..
pozdrawiam
p.s. potraktujmy ten post jako probę nadania bardziej merytorycznego kierunku temu przydługiemu tematowi.. ;)
pzdrw
Ro Man napisał(a):
> ja akurat prowadząc
> szkolenia z dziennikarstwa dla 40-osobowej grupy licealistów
>
[img]http://forum.legialive.pl/images/smiles/zdziwiony.gif[/img]
co za post... kawalarze :-)
Jak dobrze być w gronie "....mitycznych 300 osób oglądających kopanine Cracovii.....
To mówię ja Trapez ,zupełnie się nie chwaląc ;-);-)
RoMan po pierwsze ustalmy jedno - wali mnie to kiedy zacząłeś chodzic na Cracovię, czy chodziłeś na nią wcześniej itp. napisałem to powyżej ale nie raczyłeś zauważyć... Twoje porównanie z Mszą Świętą jest trochę mało trafione... sam się zastanów czemu... i pamiętaj o jednym - nigdy nie popełnij błędu niedocenienia tych mitycznych 300 gości na stadionie - gdyby nie część z nich to dziś mógłbyś sobie pewnie tylko na Reymonta chodzić... no ale to nieważne...
Zerknij na 9 punkt Twoich przykazań zanim mi zarzucisz nieuważne czytanie - które notabene ja Ci mogę też zarzucić, napisałem że wypowiedź Azuleva słuszna nie była - właśnie uznając że doczepianie się do Twojego krótkiego stażu nie jest najszczęśliwszym pomysłem... no ale Ty wolisz innym zarzucać że nieuważnie czytają...
Czekam na propozycje lepszego moderowania...
wiecie - jak czytam posty zwislakow to smiac mi sie chce wy jestescie poprostu poj....i wy macie jakies kompleksy na naszynm punkcie .Jak slyszycie o tradycjach pasów to zaraz skaczecie i ujadacie.
Mam sasiada sprowadził sie do Krakowa z Małkini i jak wiekszosc przyjezdnych nie znajc realiów poszedł na zwisłe i dzis jest wielkim jak mówi kibicem zwisły .Kiedys w nocy ujadał po jednym z wyjazdó pod oknem cos o zwisłe i smiac mi sie hciało z niego teraz jak mnie spotyka to z ciekawoscia pyta sie co i jak kogo kupujemy i itp itd. Ale go rozumiem przyjechał z pipidówy i teraz udaje kibica .
Gdy mu mowie ze zwisła to gts on udaje głupiego jak to ? naprawde ? albo inne rzeczy .On zaczyna przetrrta plyte - a Wy ti jestescie żydy a ja w smiech i mowie skad sie to wzieło - a on zdziwony .
Lubie go bo poprostu dał sie oczarowac tirówce .
mowcie co chcecie piszcie co chcecie - ale KRAKÓW TO CRACOVIA honor i duma to CRACOVIA wiara to CRACOVIA . A wy ujadajcie ujadajcie ujadajcie a mnie to ch..j obchodzi.
Nie interesuje mnie kontakt z tirowka !!!!
Wiadomość zmieniona (22-06-04 20:31)
Ro_Man jak Ty to robisz, powiedz prosze, że z żartobliwego posta Twojego autorstwa, potrafi się rozpętać III wojna światowa... Jestem tym rozbawiony:-))))
Pozdrawiam!
ten temat juz nawet nie jest o przykazaniach ... nie mozecie tego zamknac ? albo wywalic w kosmos ? jakoś re w wyrazy wyjebano a to jest jeszcze głupsze
projo jak by nie było tu żadnego tematu o Wiśle to by żaden Wiślak tu nie zaglądał, a kompeksiarzem to ty jesteś i twoi koledzy po szalu, wasz hymn Wisła to stara.... jest śmieszny, cała Polska nabija się z waszego dopingu waszej drużyny MKS AntyWisła
typ - idz ujadac na forum swoje OK .
Karawana idzie a psy szczekaja
Typ tylko wy mówicie o całej Polsce a tak naprawde cała Polska milczy :))
Legia czeka bardziej na nas niz na was. Jak oni tam na was mówią ?? Chyba "Andrzeje" :)) (jakiś warszawski slang :) )
kapka byl donosicielem tak samo jak "bolek" lato w mielcu i dlatego miedzy innymi mnie wykopali z 1 druzyny w 1977 roku bo bylem #1 antykomunistyczny
a bolek dzis pracuje jako "senator" ha ha ha ha wraz z kwasem szefem mlodzierzy socjalistycznej...
"Sponsorem Cracovii jest prof. Janusz Filipiak, do niedawna jeden z głównych wykładowców prestiżowego wydziału informatyki Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie "
-no wlasnie zrobcie sobie taka matryce pod trawa sami i software jak to jest opisane na mojej stronie, a co do kasperczaka to chyba tez "bolek"
http://www.matrixball.com/kondycja.htm
Ro Man napisał:
> (... ) po ledwie 20 godzinach
> dowiaduję się, że robię wiochę.. dawniej robiłem wiochę swoim
> prowiślackim ekumenizmem.. teraz robię wiochę pasiastą
> ortodoksją..
Ha, ha, ha! Wiochę to robisz nie ekumenizmem czy ortodoksją ale egzaltowanym stylem przypominającym bardziej pensjonarkę niż chłopa z jajami. Ciągłe pouczanie, wygłaszanie kazań, histeryczne tony czy odgrywanie klasowego prymusa jest o prostu śmieszne.
A tym zbawieniem polskiej demokracji w wyniku polania Cię wodą z sikawki w gorące majowe popołudnie to już mnie rozłożyłeś!!!
To wszystko bardzo zabawne, nie wiem jednak czy robi dobre wrażenie, jeśli jest wizytówką kibiców Cracovii na innym forum.
> (...) ja akurat prowadząc szkolenia z dziennikarstwa dla 40-osobowej grupy licealistów
Chryste Panie! Mam nadzieje, że to żart.
Wiadomość zmieniona (22-06-04 23:00)
Ro man po co zalozyles ten temat - zeby dochodzilo dosprzeczek miedzy jednymi a drugimi fanami ?
Skladak a Ty po co wchodzisz na NASZE forum? chcesz sie odchamić czy może masz jakieś inne plany?
No i chyba juz po bitwie :))))))
Roman zdobyl materialy do nowego artykulu w "Wybiórczej".
"Szowinizm, czy rycerskie przywiązanie do barw??- reakcje kibiców Cracovii i Wisly na internetowa napinke Ro Mana".
Pozdro.
Dziennikarstwo to w/g mnie rzetelnne informowanie.
RoMan - założyłeś temat o którym dobrze wiedziałeś że sprowokuje ostrą dyskusję, dobrze o tym wiedziałeś. Teraz tłumaczysz się że to "wakacyjny żartobliwy temat". Wydaje Ci się że jeśli pod koniec długiego prowokacyjnego wpisu zamieścisz przymruzone oczko, to wszystko jest OK. i dziwisz się naszym reakcjom.
Wracając do rzetelności - skoro taki wielki "ekumenik" nie wie skąd się wziął niebieski kolor w barwach Wisły - to po co zabiera się do konstruowania takich wypocin?
Kibice Cracovii wspolczuje Wam Romka
Warsztat ma bardzo ekspresyjny ale on jest raczej specem od tekstów propagandowych
niż rzetelnym dziennikarzem.
ale widze że dla Romka nieważna prawda i rzetelnośc lecz to co w moim podpisie
No cóż Ro_Man, skoro arbiter od spraw "rzetelnego informowania" nijaki Pan Pietrucha (czy on kibicuje drużynie której v-prezesem jest: świadomy i tajny współpracownik SB o inicjałach ZK?) poddał Twój warsztat miażdżącej krytyce, chyba rozważysz zmianę profesji...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)