Staram się właśnie żeby być na drugim :D Egzamin z lit. staropolskiej już sobie poszedł na wrzesień, być może na wrzesień pójdzie również łacinka (tfu). Jeżeli ktoś się przez cały semestr nie opier....a tak jak ja tylko się uczy systematycznie albo nawet ćwierćsystematycznie to nie powinien mieć problemów na sesji letniej. Generalnie przez cały okres od października do sesji nie jest trudno, teraz trochę gorzej :) Pytania na egzaminie.... zależy od nastroju zajającego.... Mi poszło nieźle, zadał mi pytanie to gadałem z 10 minut. Moim zdaniem jest to cholernie nieobiektywne, dostanie się w dużej mierze zależy od szczęścia, pytania na które się trafi - na UJ jest to chyba bardziej sprawiedliwe, tam jest test pisemny z tego co wiem...
Cholerna łacina..... wracam do nauki. Jak Wy możecie robić flagi w tym paskudnym języku?! ;)
-
-
Pasiaste przebudzenie na Uniwersytecie Jagiellońskim
Knur - powaga tam studiujesz.To witaj na pokladzie,bo ja tez (jeszcze) II rok polito...
senior junior: ja kończę II rok stosunków międzynarodowych, z politologii Pasiaka znam jednego, co go poznałem przez braci L. - może to Ty?
Na Uniwerku Jagiellońskim jest też paru kibiców Sandecji ;)
Nie wiem czy ktoś z was kojarzy dr. Pleśniarowicza (od spraw studenckich na UJcie) często na wykładach coś wspomina o Cracovii ( dresach noże)itp wydaje się być wiślakiem :/ oczywiście jak coś mówi o sprawach kibiców daje sie odczuć na sali szum i przekleństwa :))
we wlasnej osobie:)))
Nie przesadzaj,nie jest tak zle - pare osob deklaruje,ze jest za Wisla,ale ich kibicowanie konczy sie przed telewizorem i na tm,ze paru pilkarzy znaja.
Sporo osob kibicuje Legii,ale tez na podobnej zasadzie i to sa zamiejscowi-jeden z nich,moj dobry ziomus z Przemysla co razem na silce cwiczymy nawet kolekcjonowal ze mna szaliczki po fecie:)))
Ale tak,zeby cos zadzialac w fachu,pojechac na wyjazd etc to chyba nikogo oprocz siebie na polito nie znam.
btw.Pozdrawiam:)))
PAC-MAN napisz mi imię tej panny :) sam się wybieram z pewną panną z AP niedlugo na Pasy :) pozatym mam dobrego zioma (kibic Sandecji) opowiadał mi że ma super laski na roku za Craxą i chodzi z nimi na mecze :P
no to jak? na Górniku siadasz z nami?
btw. jakby spojrzeć na kible, to był czas, że zdawało mi się, że najwięcej to kiboli na uniwerku ma Radomiak... wszystko było popisane. ale to było jeszcze przed okresem vlepkowym. widać był jeden "obrotny" z Radomia się znalazł, hehe
co do instytutu, to Kłosowicz jest Wiślakiem, Zyblikiewicz chyba też... reszta się nie deklaruje. u Ciebie na roku wiem, że są kibice żużla - Unii Tarnów. u mnie tylko 1 (słownie: jeden) Pasiak (chyba bierny), + nawrócona Pasiaczka. no i moja dziewczyna - "przymuszona" ;-) /tak poza tym to kibicuje Ładzie Biłgoraj/... reszta studentów, jeśli kibicuje, to deklaruje sie za Wisłą... paru aktywnych.
Wiadomość zmieniona (16-06-04 17:19)
Jasne,ze spotkamy sie na meczyku.
I mam nadzieje,ze na wyjazd tez wyrobie,bo jak zapewne wiesz zapi..dol mamy rowny:((
Fakt,o zuzlowcach zapomnialem - chyba tez paru za Stala Rzeszow,ale tez zuzel.
I jeszcze jeden z Ruchu,ktory chyba czasem zaglada na stadion.Tak chyba pokrotce wyglada sytuacja.
Do zobaczenia w sobote...
Slayer powiedz mi cos o tej rozmowie, jak to wyglada?? Dostaje sie pytanie /zagadnienie i jest jakis czas na przygotowanie?? Czy od kopa cza nawijac??
Slayer??? Niech ta będzie... Wszedłem, rozsiadłem się. Koleś spytał gdzie się uczyłem i czy jeszcze gdzieś chcę się dostać, no to ja mówię mu że uczyłem się tu i tu, zdawałem tam i tam... Dobra, dostałem pytanie - czy kultura popularna może być zagrożeniem dla współczesnego świata na podstawie "Szewców" Witkacego. Generalnie sam mówiłem, ale on też zadawał pytania, czasami coś dopowiedział; generalnie faktycznie bardziej przypominało to rozmowę niż egzamin.
A zdajesz na nauczycielską specjalizację czy jakąś inną??
noo Slash.. :P
Zmeczony jestem juz:)
Na nienauczycielską :)
Kurde, no trzeba trafic z pytaniem z tego wynika :)
Sądeczak, zmartwiłeś mnie, że Pleśniarowicz, lubiany przeze mnie wykładowca (świetny monograficzny o performance) i znawca sztuki Tadeusza Kantora (choć język jakim się posługuje w swych książkach jest totalnie niezrozumiały) ma coś do Cracovii.. jesteśmy na dobrej stopie znajomości, tak więc przy najbliższym spotkaniu obiecuję wyjaśnić z nim tę sprawę..
pozdrawiam
Na AE także jest wielu wykładowców sympatyzujących z Pasami. Jeden z nich był kilka lat temu prezesem Cracovii, a drugi zasoiada w zarzadzie obecnej spóółki.
Aczkowliek tak jak każda uczelnia, również AE jest podzielona na kibiców wielu klubów.
Ro Man wyjaśnij sprawe i obym się mylił ;) też gość wydaje mi się wporzo ale po co wygaduje takie rzeczy właśnie nie wiem (?)
fran - ci poprzedni prezesi Cracovii - wydaje mi sie że nimi nie ma się co szczycić :/ całe szczęście że jest Misior :)
rotfl
dochtore! lol
7 kotów, witam.. a gdzie mój ulubieniec Shell? pamietajmy jednak aby trzymac sie tematu..
Na geografii na UJ zajecia u jednego doktora (chyba bez nazwisk?) skonczyly sie godzine wczesniej, by wszyscy zdazyli na meczyk z Korona. Pamietam jadaca przepelniona osiemnastke :))))
Ja jestem na ekonomii na UJ- tu zarowno kadra, jak i w wiekszosci studenci to raczej naplywowi krakowianie, wiec raczej sie nie wypowiem na temat przebudzenia.
Ale obracam sie jeszcze w jednym, bardzo specyficznym srodowisku, i ostatnio stwierdzilem, ze tam sie bardzo nie lubi psiarni, a Cracovie jak najbardziej. I glowie sie dlaczego tak jest.... :))))))))
Ja obracam się w środowisku Marketingu na Ujcie zwłaszcza dziedziny związanej ze zwiedzaniem i wycieczkami ;)
pasiaste przebudzenie
raczej
kasiaste przebudzenie
Mógłbyś coś Sądeczak o zarządzaniu w turystyce napisać, czy dużo nauki, warte studiowania i jak tam z kibicami?
Nie jesteś przypadkiem z Gorzkowa?
Wiadomość zmieniona (19-06-04 21:47)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)