ciekawi mnie czy TVN teraz pokaże może zrobi jakis program na temat kibiców ległej cwelowni ?
-
-
i co TVN teraz pokaże ? jak legła poległa
Napewno, menda Walter juz o to zadba i będzie o tym jacy oni wspaniali kibice, grzeczni, kulturalni, że sędziowie męczą ich kopaczy, PZPN (bo Listkiewicz za Polonią), Lech kupił pewnie mecz, i wogóle wszyscy są be...A pewnie jeszcze będzie że Polonii nie ma w Warszawie...:))) (co oni bez nas by zrobili).
wytarczy prześledzić portal onetu...
i wszystko jasne
Tak na portalu onet aż kipi że Lech śpiewał brzydką piosenkę, że nic się nie stało że legioniści prawie pobili pilkarzy Kolejorza...a prezes walter czuje się bezpiecznie. :)))
Ja od dziś rezygnuje z przeglądania onetu.
Od dziennikarzy wymagać trzeba bezwzględnej bezstronności....
Koniec z onetem. Niech się bujają z kibicami Legii....
Hwat - a gdzie Ty masz dziennikarzy w Onecie? ;-)
Toz to kopie informacji agencyjnych, a ze tendencyjnie wybierane to inna sprawa.
Karlo - nie masz do końca racji. Bo spora cześc artów jest pisana przez ludzi z onetu.
A tytuły są wstawiane przez onet.
Poza tym np po pucharze polski tzn finale podali np informacje opierając się na opini strony www.legia.net czyli nieoficjalnej stronniczej opinii paru osłów
listkiewicz nie chce zamknac legii stadionu bo to nic nie zmieni, za to prezes legii chce zeby na meczu z widzewem stadion zostal zamkniety!!! zabawne
fajna koszulka :)
[img]http://bi.gazeta.pl//im/2107/z2107126G.jpg[/img]
i fajny prowiant na podroz ;)
[img]http://bi.gazeta.pl//im/2107/z2107118G.jpg[/img]
I Lipa bo pokazał bardzo obszernie... TVN 24 i TVN
Listkiewicz przeciwny zamykaniu stadionu
Jestem przeciwny zamykaniu stadionu Legii, bo w ten sposób ukaralibyśmy większość kibiców Legii, którzy zachowywali się spokojnie - powiedziała na łamach "Gazety Wyborczej" Michał Listkiewicz.
- Nam chodzi o wyeliminowanie grupki bandytów, a nie stosowanie odpowiedzialności zbiorowej - dodał.
Debata nad bezpieczeństwem na stadionie Wojska Polskiego w Warszawie rozpoczęła się po wydarzeniach z wtorkowego meczu o Puchar Polski, miedzy Legią Warszawa i Lechem Poznań. Grupa wandali wtargnęła do loży honorowej i zabrała medale cieszącym się piłkarzom z Poznania. Ucierpieli również działacze PZPN. Kilku z nich zostało napadniętych i pobitych.
"Jeden z działaczy PZPN dwa razy dostał kamieniem w głowę, inny został kopnięty i uderzony w tunelu. Trzy rzędy za mną siedział facet, który przez cały mecz mi ubliżał, i też nikt nie zareagował" - mówi "GW" prezes PZPN, który stara się jak może aby uatrakcyjnić rozgrywki o Puchar Polski. W feralny wtorek PZPN zmienił formułę rozgrywania PP i zapowiadał szukanie sponsorów, aby gra toczyła się o dużą stawkę. Po wydarzeniach ze stadionu Legii ciężko będzie znaleźć sponsora na rozgrywki PP. Listkiewicz zapowiada kary.
" Przede wszystkim finansowe. Legia będzie musiała zapłacić rekompensatę Lechowi. Już pytaliśmy klub z Poznania, jakie straty poniósł. W czwartek zbiera się Wydział Dyscypliny i podejmie decyzje.
Ukarani zostaną również piłkarze Lecha, którzy już po napaści razem ze swoimi kibicami śpiewali "Legia to stara k...".
Dziś działacze obu klubów mają stawić się w PZPN i złożyć zeznania w Wydziale Dyscypliny.
staruszek wiem co mowie :)
jesteście żenujący jak zwykle
legioniści przegięli
ale "piłkarze" Lecha tym bardziej...
spotkało ich to ... czego można było być pewnym po takiej prowokacji
i nie udawajcie pierwszych naiwnych
WSZĘDZIE BY SIĘ TO ZDARZYŁO
u was, u nas na Wiśle, na Widzewie...
Na razie TVN pokazuje na okrągło jak piłkarze LECHA śpiewają ze swoimi kibicami ,,Lagia to stara kurw...." Nie ma to jak obiektywizm.
Sauron,
Wyjaśnij mi, czy odtąd już każdy kolejny mistrz Polski - to będą geje? Nawet jak np. za parę lat my weźmiemy misia?
A co się dzieje ze światłem w lodówce jak zamykasz drzwiczki ?
Strasznie sie u was inne kluby obraza.
Zupelnie jakby nie mozna napisać Legia, tylko "legła cwelownia".
A dopiero coscie im 2 lata temu gratulacje słali.
ja pier....... jakos na ruchu chorzow nikt si enie przjemowal czy bezkarni kibice nie zostyana wpuszczeni inigdzi enikt si enie przejmowal ale na legii owszem ... problem ...
5 dni później
Legia nie wpuściła widzewiaków
Ponad 250 kibiców Widzewa, którzy wczoraj pod eskortą stu policjantów pojechali do Warszawy na mecz Widzewa z Legią, nie zostało wpuszczonych na mecz.
– Skandal, potraktowali nas jak śmieci, bydło – krzyczeli kibice, którzy wrócili do Łodzi. – W Warszawie mówili, że mamy siekiery, noże i kije bejsbolowe. To jakiś absurd.
Kibice nie zostali w Warszawie nawet wypuszczeni na dworzec. Po półtorej godziny oczekiwania w pociągu, odjechali z powrotem do Łodzi. Policjanci, którzy jechali z kibicami potwierdzali, że ci zachowywali się bez zarzutu.
– Dostaliśmy informację, że organizatorzy meczu, klub Legia Warszawa, nie zgadzają się, żeby łódzcy kibice byli na meczu, ani nawet żeby weszli do miasta – poinformował Witold Kozicki, rzecznik prasowy Komendy Wojewódzkiej Policji w Łodzi. – Kibice nie byli pijani, nie mieli ostrych narzędzi, zachowywali się spokojnie. Informacje, jakoby mieli siekiery czy noże są nieprawdziwe. Nie wiem, dlaczego podjęto taką decyzję. Sporządzimy raport, w którym cała sytuacja będzie opisana.
Kibice mają zamiar domagać się zwrotu kosztów podróży za przejazd pociągiem.
– Zapłaciłem 20 zł, niech mi teraz oddadzą pieniądze – domaga się Krzysiek, kibic Widzewa.
Kibice zapowiadają wystąpienie na drogę cywilnoprawną o pomówienie.
– Jak można nas tak bezpodstawnie oskarżać? Ktoś musi za to odpowiedzieć, tym bardziej że łódzcy policjanci tym razem są po naszej stronie i potwierdzają, że zachowywaliśmy się w porządku – zapowiedział „Kolec” z widzewskiego klubu kibica.
Na Dworcu Fabrycznym na kibiców czekało kilkanaście wozów policyjnych. Kibice nie wszczynali awantur, czekali na przyjazd rzecznika policji, żeby ten potwierdził ich nienaganne zachowanie w pociągu.
(am) - Dziennik Łódzki
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)