jutro naprzeciwko siebie stanie dwóch panów Olszewskich i do tego bramkarzy , który okaże sie lepszy oby nasz:
Andrzej Olszewski
Data ur.: 21.02.1975
Przynależność klubowa: Jagiellonia Białystok
Poprzednie kluby: Pogoń Łapy, Hetman Białystok, Legia Warszawa, Jeziorak Iława, Hapoel Beit-Shean (Izrael), Hutnik Warszawa, Hapoel Beit-Shean.
Sławomir Olszewski 26.08.73
Przynaleznośc klubowa: Cracovia
Poprzednie kluby: Unia Tarnów ,Widzew ,Pogoń Szczecin
[b] ja stawiam na Sławka
-
-
Olszewski vs Olszewski
No to radar już teraz dolałeś oliwy do ognia POGON ŁAPY!!!!!!!! zaraz umre ze śmiechu szkoda że niegrał jeszcze w Bucovii Buków
Poprzednie kluby Slawka to przedewszystkim Sandecja, ktorej jest wychowankiem i wystepowal w niej przez 8 sezonow !! Tak tylko w kwestii przypomnienia zeby info bylo kompletne ;))
qrde zapomniałem o Sandecji sorki ziomale z Sącza
NO ANDRZEJA OLSZEWSKIEGO TO PASY NAPEWNO NIE POKONAJĄ A JAK POKONAJA TO RAZ A WTEDY WASZEGO SŁAWKA ZMIOTA Z BOISKA
No jak czytam ile BABAJAGA nie przegrała u siebie to od razu myślę że my tą passę przerwiemy.
taki fragment był ze słynnej a przebrzmialej ksiązki niejakiej panny Potockiej ("Różowe immunitety" czy coś takiego): jak zagadnęłam posła UW Andrzeja P. i mu się przedstawiłam, ten od razu do mnie - kuzynko. Od razu wiedzialam, że on niego taki sam arystokrata, jak i ze mnie"
czy to ma przełożenie na Jagiellończyków?
:):):)
jak widzimy wszystkich wpisujących się kibiców Wersalu Podlaskiego cechuje daleko posunięta uprzejmość, kultura oraz poszanowanie dobrych manier..
pamiętajcie więc Białostocczanie, że fakt kibicowania drużynie z "Wersalu" nie oznacza przełożenia na inteligencję a tym bardziej umiejętności piłkarskie..
dlatego też z przyjemnością oczekuję na pełne gracji zwycięstwo szacownej Cracovii nad drużyną z Wersalu Podlaskiego..
pozmiatać radzę śmieci z murawy mikroskopijnego boiska a nie snuć nieosiągalne marzenia odnośnie naszego bramkarza..
łączę wyrazy szacunku..
do Jagiellończyków to mnie akurat blisko, mieszkam pod samym Wawelem..
za to tenże pan z Białegostoku do Grobów Królewskich w Katedrze musi jechać aż 500 km.. :-))))))))
pzdrw
Jestem z Białegostoku i szanuje Cracovie, dlatego uwazam, ze glupie komentarze z waszej strony sa poprostu prymitywne... a dla Macka chce przypomniec, ze wychowankiem Pogoni Łapy jest Tomasz Łapiński, no i mysle ze Andrzej Olszewski ma bogatsza kariere i jest naprawde bardzo dobrym bramkarzem..
w ramach wymiany uprzejmości powiem Ci tylko drogi przybyszu, że jeden z moich najbliższych przyjaciól pochodzi z Bialego (ul. Palmowa , jeśli coś Ci to mówi...)
Ro Man Szanowny kibicu, szanownego Comarch(a) jestem oczarowany Twą inteligencją, wrodzoną skromnością, kulturą, a szczególnie wiedzą wprost powalającą z nóg...
Z tego też względu klęcząc przed monitorem, jestem wprost oczarowany nową nazwą Twego jakże szacownego, klubu wszak Comarch to takie polskie, krakowskie, europejskie, a nie jakiś tam Wersal Podlaski...Wszak Comarch ma wiele wspólnego z Cracovią, bo jakże pięknie wygląda te C z przodu...Gdzie tam Wersalowi równać się Comarchowi
Taką zabawę można ciągnąć w nieskończoność, ale nie mam zamiaru tego robić. Natomiast twoje insynuacje co do mówienia o Jagiellonii - Wersal mają tyle wspólnego co mówienie Comarch zamiast Cracovia. Problem polega, na tym, że nigdy w historii naszego klubu Wersal nie znajdował się przed Jagiellonią. Druga sprawa: nazwa naszego klubu to BKS Jagiellonia i nigdzie nie znajdziesz obecnie dodatku Wersla. Zresztą firma ta pomogła Jadze ogromnie dlatego też to, że ją wymieniasz cieszy mnie ogromnie.
Widzę iż starasz się nam dopiec śmiejąc się z naszego boiska.. Ot i wylazło z Ro Mana straszne prostactwo bo tylko człowiek takiego pokroju jest w stanie naśmiewać się z czyjejś biedy. No cóż nie każdy w Polsce może być tak bogaty, czysty i posiadający stadion spełniający wszystkie standard światowego obiektu, jak to jest w Cracovii.
Nie każdy też może mieć tak blisko do grobów królewskich, ale też nie wszystkie drogi prowadzą do |Karkowa o czym być może kibic Cracovii nie wie. No cóż akurat z Białegostoku bliżej do Wilna gdzie pamiątek, relikwii, grobów Jagiellońskich jest więcej niż w zacnym Krakowie. Zresztą co tam groby, ważne gdzie zostawia się serce swoje, a te akurat ostatni Jagiellon zostawił w pod białostockim Knyszynie. Tam wolał spędzać ostatnie swe lata Zygmunt August, z dala od stołecznego Krakowa. Tam wybudował swój dwór drewniany a niedaleko w Tykocinie jedną z największych twierdz Rzeczpospolitej. Tam można było podziwiać piękne arrasy, które do Krakowa trafią o wiele później. Tam też znajduje się do dzisiaj serce króla który uciekł ze stołecznego Krakowa. Tak więc być może do grobów Jagiellońskich jest Ci blisko, ale do idei Jagiellońskiej to jakoś tak nie po drodze... Zresztą jak dużej części kibiców Cracovii...
MAN WITHOUT ja mieszkam na Palmowej hehe
zygmuntjjj: to może znasz Szwaja?
Nie niestety nie znam, a który numer na Palmowej oczywiście jak można wiedzieć. No ale i tak pozdrawiam osobę, z Krakowa, która postawiła nogę na ,,betonowych" Dziesięcinach.
nie pamiętam niestety numeru bloku...
a może znasz Lapę (rocznik 77, boksowal w Hetmanie - z sukcesami zresztą)
pozdrowienia
Man Without - Może znam to prawie mój rocznik jednak ksywa Lipa jest tam bardzo popularna. Dobra może wrócmy do tematu bo jest on o Olszewskich. Lepiej może typować ile razem bramek puszczą jutro...
Natomiast tak dla waszej ciekawości to obecnie pogoda jest tragiczna zimno, wieje i pada...mam nadzieję że do jutra się wypogodzi. Dobra uciekam z waszego forum bo tu i tak dużo naszych się kręci...
Zygmuncie..
zacny Jagiellonii kibicu..
pozostając we wzajemnych ukłonach donieść ci spieszę, że z Wersalu Waćpana szydzić nigdy nie zamierzałem.. Pomny jedynie afrontów rodem z białostockich knieji do mego klubu szacownego zwróconych, miast nędznym amorem, ciosem chytrym acz kąśliwym odpowiedzieć byłem przymuszony..
Do naszej pasiastej księgi pełnej złotych myśli i sentencyj wpisują się ostatnio mieszkańcy grodu twego, z pieśnią rzekomego zwycięstwa na swych szlacheckich ustach.. Zechcesz Pan zrozumieć, że pozostawać na te złudne szykany obojętnym zgoła nie potrafię..
Myśl też moją jednak zaprząta piękno wspomnianego przez Waćpana Knyszyna, w którym parę wiosen wcześniej rad byłem zabawić przez godzin trzy zaledwie, jednakże okraszonych miłym dla pamięci wspomnieniem..
Gdybyż wszyscy mieszkańcy Twego dalekiego grodu obdarzeni byli równym umysłem i szykiem jak Ty, zacny Zygmuncie, wymiana barwnych sentencyj na wyższym stałaby poziomie..
Przeto rad jestem, że z tak światłą głową pogawędzić mi się zdarzyło, żegnam Waszmościa w szacunku niewymownym pozostając, na Wawelski zamek w me progi serdecznie zapraszam..
Pozostaję w wierze, że klub mój świętą nazwą grodu mego Cracovia ochrzczony, pokona klub Waszmościów w tej dziwnej, niesłychanej grze, w której zastęp jedenastu rycerzy przeciwko drugiemu zastępowi goni nadmuchany kawałek skóry..
Wtedy kontent będę z całego serca i znękanym Waszmościom prawicę uścisnę, cobyście wiary i nadzieji w Panu Jezusie Chrystusie i Matce Przenajświętszej nie utracili..
Z dalekiego Krakowa ślę ukłony..
Jaśnie Oświecony RoManie
Wielcem rad Waszmości pisaniem, bowiem życzliwy afekt poczułem. W Zamek królewski jako czas przyjdzie radem się stawić, ze swym obozem i zastępem jedenastu rycerzy. Przeciwko Waszmości umiłowanej Cracovii by pole dać, abyście reputacyję za klęskę doznaną na dalekich krańcach Podlasza powetować mogli. Radem jednak wszak będę jako raz drugi Waszmoście naszą potęgę obaczą...
Żałuję przeto, iż prawicy Waszmości uścisnąć nie było mi dane w dniu naszej chwały na zielonym pobojowisku naszem, ale nic to: jakżem rzekł gdy śniegi stopnieją i lody puszczą stawię się w Grodzie, gdzie WISŁA płynie i z Waszmością uścisk wymienię...
Przeto obaj mamy czyste sumienie, a Bóg niech kieruje naszych drużyn uczynkami i doprowadzi do przewidzianych przez swą opaczność celów.
Białystok pod Knyszynem r.p. 2003
Zygmunt
a ja napisze w temacie jednak góra był A.Olszewski
ale to A popełnił błąd i jest winny straty bramki ...
S nie miał nic do powiedzenia przy 3 golach ...
i zdecydowanie lepiej sie prezentował niz A ...
reasumując S jest lepszy ...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)