Pierwszy raz przyjdzie mi skrytykować trenera Stawowego. Popełnił bowiem kardynalny błąd, taki jakich nie ustrzegło się wcześniej wielu polskich trenerów. Chodzi mi o napastnika Bensona Aniha grajacego obecnie w Świcie Nowy Dwór. Nie mogę zrozumieć jak mozna było takiego zawodnika wypuscić z klubu??? Niektórzy fachowcy twierdzą, że może być takim objawieniem jak Olisadebe a sam trener Świtu uznał po PIĘCIU MINUTACH TRENINGU, że ten zawodnik będzie mu potrzebny. U nas trenował znacznie dłużej a mimo to trener Stawowy nie dostrzegł jego walorów, choć sam Kazimierz Węgrzyn (doświadczony obrońca, rutyniarz) stwierdził, że jest trudny do upilnowania. Jak juz napisałem został powielony błąd innych polskich trenerów jak choćby Łazarka, który z gts-u odesłał Oliego oraz ówczesnego trenera Ruchu. To, że Łazarek tak postapił wcale się nie dziwię bo był on takim trenerem rasistą. Podobna sytuacja była z grającym kiedyś u nas Feutchine (obecnym reprezentancie bądź co bądź mocnego Kamerunu). Do niego również nie przekonało się kilku naszych trenerów a sam zawodnik powiedział, że polscy trenerzy chyba nie znają się na piłce i chyba miał dużo racji. Nie mówiąc już o Geremim, który nie sprawdził się w Hutniku, ale sprawdził się w Realu Madryt:)))
-
-
Błąd Stawowego
Vasago,
ale to, że ten Benson biega w Świcie jeszcze o niczym nie świadczy, udał mu się jeden mecz dopiero, poczekamy, zobaczymy.. dla mnie on był niewypałem.. wydaje mi się, ż ze Świtem byśmy całkiem zdrowo wygrali, dla nich on jest potrzebny, dla nas niekoniecznie..
pzdrw
Gość zagrał 15 minut i już jest objawieniem? Poczekajmy z ocenami jak zagra cały mecz.A co do Feutchine to jak Kamerun przyjechał przed mundialem grać z naszymi orłami to nikt z kierownictwa ekipy nie znał takiego gościa
Ja mam wrażenie, że polscy szkoleniowcy po prostu nie mają kompletnie doświadczenia w ludźmi czarnej rasy, nie wiedzą, jak patrzeć na ich grę, ruchy, styl gry. Bo niby gdzie się mieli tego nauczyć. To jest w polsce ciągle jeszcze terra incognita, zupełna nowość, i dopiero się tego uczą.
Mnie sie wydaje, ze Stawowy od poczatku wiedzial, ze nie wezmie tego murzyna a sprawdzal go po to aby zamknac usta publice!
Nie wiem czy dobrze pamietam (a zukać mi się nie chce), jeśli nie to proszę o sprostowanie, ale Benson był u nas na jednym treningu. Trenerzy chcieli aby jeszcze został on jednak wiecej się nie pojawił.
Prasa pisała ,że miał zostać na testach ale pojechał dalej w Polske
Tak było. Proszono Go by został u nas na testach dłużej, ale jego menago nie był tym zainteresowany.
Vasago - transfer "trafiony" może mieć miejsce wyłacznie po dłuższej obserwacji. Anih zwiedził w tym roku wiele klubow, poczynając od gts, poprzez nas, Błękitnych, Łęczną, Podbeskidzie aż do Świtu (jeszcze gdzies był ale już nie pamiętam, chyba w ŁKS). Tylko w gts był dłużej niż kilka godzin, potem jego menago gonił go po Polsce. W nowotworze sytuacja kadrowa jest taka, że nawet Zawadzki byłby tam okrzyknięty za objawienie. Biora wszystko co leci, bo zaczynali rozgrywki z 13 zawodnikami, z ktorych 5-6 nie nadawało się do gry nawet w III lidze
Wiesz, że nie uwielbiam bałochwalczo naszego trenera, niemniej tu musze go wziąć w obronę. Uważam, że po doświadczeniach z zimy - tym razem blędu transferowego nie popełnił (jedyny, moim zdaniem, chybiony zakup to nie byl jego pomysł).
A co do Murzynów. Oni potrafią się spręzyć na pokaz, zaimponować w jednym meczu - zwłaszcza wtedy gdy decyduje się "być albo nie być" zawodnika, a potem juz im się nie chce. Ewentualnie chce się tylko po to, aby ich zauważył jakiś klub na Zachodzie (np. Kali Wielkie Ucho czy Olisadebe - ten wielko Polak od momentu gdy sie korzystnie sprzedal do Grecji ma gdzieś swoją "ojczyznę")
Vasago nie wiem czy pamietasz ale najpierw benson przeszedł testy pod okiem kasperczaka
Vasago, a z Feutchine było inaczej. Nie chcieli go w gts i wypożyczyli do nas. U nas go chcieli, ale gts zażyczył sobie za niego prawie jak za reprezentanta Polski. A wtedy u nas kasy nie było na nic, a co dopiero na takie zakupy
a ja dalej swoje
Stawowemu dziekujemy...
Coraz więcej tych błedów.....
ale pomimo tego i tak jestem zadowolony,panowie to nie III liga , to II i jeszcze bardzo ciekawa :) - każdy z każdym może wygrać.
A ja tez dalej swoje. Stawowy jest ok
W razie czego Stawowy ma niezle towarzystwo niedoli.
Wszak wcześneij odesłał Bensona z kwitkiem z (....) sam Kasperczak...
Tak... Benson objawieniem kolejkę temu był nim niejaki Wojtarowicz z Polkowic bo strzelił bramkę Amice (przynajmniej strzelił gola ) prasa musi o czymś pisać za 2 tygodnie objawieniem będzie kto inny to daje nam 14 objawień w sezonie....
Ale macie porownanie.Kasperczak szukal nastepcy Kosowskiego,ze ten taki nie byl to go nie wziol.A Stawowy szukal kogos co nam pomoze w awansie,i go nie wziol.A ze nie jest to pierwszy blad trenera juz dawno mu bylo trzeba podziekowac,oj dawno.Tak wiec poparcie panowie,nie lubiacy trenerka-pozdro NO-REMORSE!
To porównanie to była ironia jakby ktoś nie zauważył. Ten temat jest smieszny. A nawet nie tyle śmieszny co już powoli wqrwiający, tak jak wszystkie Wasze stojące na żenującym poziomie merytorycznym ataki na Stawowego.
A co by było gdybyśmy zatrudnili tego Bena Johnsona czy jak mu tam?
Już widzę oczami wyobraźni tę masę postów:
"po co nam kolejny pomocnik??? TO WINA STAWOWEGO!!!! itp itd"
jak tu na poczatku zagladalem,jakos ciezko bylo znalezc krytyke wobec trenera,teraz juz sie powoli robi podzial 50/50% a posada jego moscia coraz bardziej chyba zagrozona.bardzo mnie ciekawi kiedy przelamiemy dziwna niemoc na wyjazdach i jakie beda recenzje po jutrzejszym meczu.czesc zapewne nawet nie wiadomo jak slabo bysmy zagrali,oczywiscie napisze nie to nie wina trenera,a co napisza inni?
a będziesz się cieszyl jak będzie żle i sobie po nim pojeździmy?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)