No niestety 25 :(
Cwierc Wieku to kawal czasu.
-
-
Forumowiczu,ile masz lat???
Urodziłem się 12 października 1912 roku w Sodankyla w północnej Finlandii, między Rovaniemi i Ivalo. Ojciec był hodowcą reniferów. Nasze stado liczyło około 400 - 500 sztuk. Zimą polowaliśmy na białe zające, wiewiórki, rosomaki, wilki i łosie. Latem łowiliśmy ryby, a czasami płukaliśmy złoto z lapońskich strumieni. W 1921 roku rozpoczałem studiowanie prawa na uniwersytecie w Helsinkach, gdzie zamieszkałem u wujka Lasse Kangasniemi'ego. Po dwóch latach studiowania prawa zapisałem się na filozofię. To właśnie filozofia i literatura stały się moimi prawdziwymi pasjami. Do późnej nocy ślęczałem nad książkami. Swoją lapońską ojczyznę odwiedzałęm trzy razy do roku: na święta Bożego Narodzenia, Wielkanocy, no i najdłużej latem. Pewnego dnia, podczas spaceru brzegiem morza natknałem się na trenującego biegi Paavo Nurmiego, który wprawdzie mieszkał w Turku, ale był częstym gościem w stolicy. Nurmi zaintrygował mnie swoim bieganiem i postanowiłem pójść w jego ślady. Kupiłem w sklepie odzieżowym dres, założyłem trampki, i pewnego wieczora nieśmiało zacząłem truchtać. Biegałem 4-5 razy w tygodniu, coraz dłużej i dłużej. W końcu normą stał się dwu- trzygodzinny bieg, poprzedzany i kończony solidną porcją gimnastyki.
Tak się zaczęła moja biografia....
w tym roku oczko :) a na Pasach juz czternasty rok....:)
dzisiaj 23 urodzinki ;)
'86
Hmm... Urodzilem sie w miesiacu pamieci narodowej albo w rocznice czewronej rewolucji - w roku 1975, czyli jak patrze na wiek innych Forumowiczow to juz chyba trupem zaczynam zalatywac;-)
Tyle, ze mnie chyba nikt nie zmumifikuje jak Wielkiego Wodza Rewolucji...;-(
omc 39
8 dni później
Twixxx urodziłeś się w rocznicę Krwawej Niedzieli w St Petersburgu?
rocznik 81
10 lat z Pasami:)
19 dni później
Geopijatyk-Fan Oderki Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Twixxx urodziłeś się w rocznicę Krwawej Niedzieli
> w St Petersburgu?
moja matka urodziła sie w rocznice rewolucji październikowej 7 listopada, dlatego nienawiść do bolszewików wyssałem z mlekiem matki :)
Stare konie :D:D:D
19
20
262 dni później
22
no a ja już prawie 18 :P:P:P tyle lata na forum i same głupoty powypisywane :)
a popatrzcie wstecz ilu pięknych forumowiczów było :)
Pamiętny Osiemdziesiąty Trzeci:D
haha która odsłona haha PAMIETNA:D:D:D
[IMG]http://i13.tinypic.com/3zqbdrp.jpg[/IMG]
29
20
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)