No to trza zabrać kask ! bo chuligani będą działać - kamieniowanie ?
Wiadomość zmieniona (16-04-05 09:50)
-
-
OSTATNI RAZ
mg a ty co czytać nie umiesz??
nigdzie nie napisałem ze maja nieprzyjemnosci z mojej strony więc o co ci chodzi? tak bardzo pragniesz bym wylądował na montelupich lub czarneckiego?
Bandyci nie rozumieją że dla Profesora nie będzie problemem zamknięcie stadionu. I jak będzie trzeba to pewnie to zrobi i ja go rozumiem. A na najlbliższym meczu, jeśli będzie dym to wejdą pały, zmasakrują kogo się da a Lubin dostanie walkowera.
Jednakowoż będą i plusy tej sytuacji. Większość bandytów wyląduję w pace a wtedy Zarząd pozwie ich z postępowania cywilnego za poniesione szkody materialne (np. brak kibiców na meczach itp). Jako że większość bezmózgowców należy do grupy tzw. bezkasowców, przyjdzie im taki wyrok odsiedzieć, a wtedy od przyszłego sezonu spokój na Pasach.
Bandyci - wypad !!! Nie na Reymonta gdzie też większość chce normalności. Na Żyletę bandyci - tam wasze miejsce !!!!
Wiadomość zmieniona (16-04-05 12:45)
temat bezsensowny..... wpisy częstokroć jeszcze bardziej bezsensowne
=> [b]mg[/b]: za KSC_Qr2nOw.... mogę zaręczyć... nie przeczytałeś dokładnie jego wpisu... a przyjemność z pewnej piosenki przejdzie mu z wiekiem (jak przeszła wielu z nas) :):):):)
-=KsC_Qr2nOw=- napisał:
> nigdzie nie napisałem ze maja nieprzyjemnosci z mojej strony
> więc o co ci chodzi?
O to, że bardzo Cię cieszyły jakieś bandyckie pogróżki. Jeśli raczyłeś je nam przekazać i wyrazić radość z ich powodu to w moich oczach zrównałeś się z najgorszą hołotą.
> tak bardzo pragniesz bym wylądował na
> montelupich lub czarneckiego?
Żeby aż tak bardzo to nie.
Poza tym, że to Czarnieckiego (hetmana) a nie Czarneckiego (jak nazywano niejakiego Olisadebe).
Specjalnie dla Ciebie wklejam (tekst taki sobie ale nie chce mi się szukać czegoś lepszego):
Jan Stefan Czarniecki herbu Łodzia (ur. w roku 1599 w Czarncy koło Włoszczowej - zm. 16 lutego 1665 w Sokółce na Ukrainie) wybitny polski dowódca wojskowy; wojewoda ruski od roku 1657, kijowski od 1664, hetman polny koronny (1665).
W wojsku polskim od 1621, walczył pod komendą Stanisława Koniecpolskiego w czasie kampanii szwedzkiej (1626-29), a potem w walkach z Bohdanem Chmielnickim (1648-55). Niestety podczas bitwy pod Żółtymi Wodami dostał się do niewoli tatarskiej i został wywieziony na Krym. W roku 1649 został wykupiony z niewoli. Walczył później wielokrotnie z kozakami i wojskami tatarskimi, odosząc liczne rany.
W czasie Potopu szwedzkiego (1655-1660) pozostał wierny królowi i w znacznym stopniu to dzięki niemu Jan Kazimierz mógł, po pokonaniu Szwedów, powrócić do Polski na tron. Wykazał kunszt dowódczy i strategiczny wypracowując i doprowadzając do doskonałości technikę wojny podjazdowej ("wojna szarpana"), głównie prowadzonej dzięki oddziałom partyzanckim. W roku 1655 bronił przez 3 tygodnie Krakowa, jednak pozbawiony posiłków musiał opuścić miasto. Później mianowany niezależny dowódcą objął prowadzenie całej kampanii. Początkowa klęska w bitwie pod Gołębiem 18 lutego 1656 roku, spowodowała zmianę taktyki obranej przez Czarnieckiego. W walkach ze Szwedami brały także udział oddziały chłopskie, które Czarniecki wezwał do walki. Pokonał wojska szwedzkie pod Warką (1656), Bydgoszczą i Tucholą. Dzięki niemu wojska sprzymierzeńca Szwedów, Jerzego II Rakoczego skapitulowały pod Czarnym Ostrowem w 1657 roku. W końcu wojska szwedzkie ustępowały z terytorim Polski, ale Czarniecki walczył z nimi dalej na Pomorzu. W latach 1658-59 był dowódcą oddziałów polskich w wyprawie do Danii przeciw wojskom szwedzkim Karola X Gustawa.
Po wojnie ze Szwedami Czarniecki został wezwany na wschodnie rubieże Rzeczypospolitej gdzie w roku 1660 pobił armię rosyjską pod Połonką i Basią. Sejm z roku 1661 roku podziękował Czarnieckiemu za jego wojenne zasługi. Zmarł wkrótce po mianowaniu go na hetmana polnego koronnego w 1665 roku. Jest pochowany w rodzinnej wsi Czarnca w pięknym kościele ufundowanym przez niego samego. Na przeciwko kościoła w Czarńcy park dworski, z kamieniem, upamiętniającym Czarnieckiego.
Stefan Czarniecki jest polskim bohaterem narodowym i wzorem patriotyzmu. Tekst polskiego hymnu narodowego wspomina jego imię.
tacy dwaj napisał:
> => [b]mg[/b]: za KSC_Qr2nOw.... mogę zaręczyć...
:-)))
> nie przeczytałeś dokładnie jego wpisu...
Ależ przeczytałem. Przekazał czyjeś bandyckie pogróżki i opatrzył je znaczkiem wyrażającym swój radosny stosunek do nich.
> a przyjemność z pewnej
> piosenki przejdzie mu z wiekiem (jak przeszła wielu z nas)
> :):):):)
A to już mnie kompletnie nie interesuje. Ani mi on brat ani swat. Nawet jeśli w wieku 40 lat będzie odczuwał przyjemność z bekania przy stole i wykrzykiwania "kurwa, kurwa, chuj!!!" to mnie to nie wzruszy. To problem jego rodziców. Jak zasiali, tak zbiorą.
Cieszy mnie, że wreszcie wypowiedziałeś się w tematyce działalności bandytów na stadionie (chyba, że coś przeoczyłem).
Szkoda, że nie rozwinąłeś tematu. Chętnie poznałbym Twoje zdanie na ten temat.
Pozdrawiam
mg
Mg mów na mnie co chcesz... ale to nie zmieni faktu że dla mnie wiązanie szalów z g tsowskimi szalami chęci bycia wiślaków na naszych meczach , lub niereagowanie na baranów przychodzących w szalach Gtsu na nasz mecz < przykł. ostatni mecz > jest dla mnie największym wstydem jakim nam w Polsce zrobiliście...
Wiadomość zmieniona (16-04-05 14:45)
Mysle, ze wiazanie szalików i spiewanie wisła,PASY,hks to głupota, ale jest to wybor tych osob które tak postepuja. Jeszcze wieksza głupota jest wynajdywanie na zdjeciach kolegów z osiedla a potem im to fizycznie wypominac :( NIE ROBCIE WIOCHY!!! bo o ile ktos kto chce wiazac szalik i robic z siebie debila jest oznaką skrzywienia przysadki mozgowej to karanie tych osob za ich głupote jest oznaką GROOOOOOOBEJ NUDY!!!!!! Panowie lepiej sie napic i pospiewac na meczu "J**** wisłe i policje" niż tepic tych którzy tak nie robia:/
-=KsC_Qr2nOw=- z nikim szala nie wiązałem, na mecz Wisły się nie wybieram, Wisły nie lubię (delikatnie mówiąc), uważam chodzenie w obcych barwach na czyjeś mecze za nieporozumienie.
Największym wstydem dla nas jest moim zdaniem tolerowanie bandytów, bierne znoszenie festiwalu bluzgów na trybunach i groźby pod adresem innych ludzi (także tych, którzy przyszli w barwach TSW na nasz stadion).
Wstydem jest chamstwo, bydlęctwo, bandytyzm i s...syństwo. Reszta może być co najwyżej błędem wymagającym dyskusji i tłumaczenia.
@ -=KsC_Qr2nOw=-
zgadzam sie z Toba o tyle, ze przychodzenie Wislakow na nasze mecze w barwach jest juz zboczeniem, ale niestety kolego z Kurdwanowa nie zgodze sie co do tego "wstydu na cala Polske" bowiem wstyd na cala Polske to poszedl po tym co dzialo sie na i po meczu z Legia, po prostu Cracovia jako cala - czyli klub, pilkarze, kibice i grzeczni i niegrzeczni - zostali osmieszeni (slusznie i nieslusznie) medialnie i owszem mozesz to miec w dupie ze gazety i tv sobie pouzywaly na naszych Pasach za to, ze gowniarze porzucali pare kamieni, ale powiem Ci ze jesli ktos wowczas zastanawial sie nad sponsoringiem Pasow to sie rozmyslil - a to jest dla mnie najwieksza strata
acha i jeszcze PS - czy nie bylo wstydem ze mecz zostal uzgodniony przez organy silowe za "bez bluzgow" a wy pojechaliscie po leglej jeszcze przed meczem
Wiadomość zmieniona (16-04-05 14:54)
mg z ust (albo raczej z klawiatury) mi to wyjołeś
Niestety, tacy tego nie zrozumieją. A szkoda....
KMP ale ja w żadnym poście ne poparłem rzucanie kamieniami w legie.....więc nie rozumiem czemu akurat kierujesz te słowa do mnie....
P.S przyszedłem na mecz równo z gwizdkiem rozpoczynającym mecz;-) stałem z dziewczyną , kamieniami nie rzucałem , jedynie spiewałem i kurwowałem pod nosem komentując zagrania piłkarzy.;-) więc przed meczem fizycznie nie byłem wstanie bluzgać na legie:)
Wiadomość zmieniona (16-04-05 14:57)
nie powiedzialem ze poparles
napisales po prostu:
"...niereagowanie na baranów przychodzących w szalach Gtsu na nasz mecz < przykł. ostatni mecz > jest dla mnie największym wstydem jakim nam w Polsce zrobiliście..."
a ja twierdze ze najwiekszym wstydem jednak bylo to co dzialo sie na meczu i po meczu
,,Punkt widzenia zależy do punktu siedzenia..."
zgadza sie, dlatego probuje przsunac Twoj stolek ;)
;-) ja już technik budowlany z papierami więc sobie porządnie stołek przybetonowałem;-)
DSS napisał(a):
> WIOCHY!!! bo o ile ktos kto chce wiazac szalik i robic z siebie
> debila jest oznaką skrzywienia przysadki mozgowej to karanie
> tych osob za ich głupote jest oznaką GROOOOOOOBEJ NUDY!!!!!!
> Panowie lepiej sie napic i pospiewac na meczu "J**** wisłe i
> policje" niż tepic tych którzy tak nie robia:/
>
A to dobre... Wiele rzeczy już słyszałem, ale to przekroczyło wszelkie granice pojmowania. Sytuacja, gdy bandytyzm na stadionie uznajesz za normę społeczną, a obijanie po mordach ludzi, którzy chcą w przyjacielskiej atmosferze obejrzeć mecz, za przejaw nudy, coś mi przypomina, tylko nie bardzo mogę się zdecydować co? Nie wiem czy bardziej zachowanie hitlerowców w Oświęcimiu, którym tak bardzo nie chciało się mordować ludzi, że rżnęli ich grupami zamiast pojedynczo, czy też podobne zachowania naszych sąsiadów ze wschodu na Zakerzoniu.
Widzisz, może sobie nie zdajesz z tego sprawy, ale stadionowi bandyci są zdecydowaną mniejszością- wprawdzie głośną, zorganizowaną i butną, ale mniejszością- i to oni zachowują się niezgodnie z ogólnie przyjętymi normami. I bądź pewien, że tak jak wiele innych tego typu mniejszości w historii świata, w pewnym momencie pozostaną tylko złym wspomnieniem, bądź przetrwają w rachitycznej formie. A niżej podpisany jest przekonany, że stanie się to wkrótce, dlatego, że Ci bandyci przekroczyli ostatnio granicę, której nie powinni- naruszyli istotną dla większości wartość. I dlatego zostaną spacyfikowani. I dlatego też się napinają, bo czują, że to co dawało im przewagę, tj. brak zorganizowania większości, strach, niezdecydowanie i pobłażanie, przechodzi do przeszłości. To jest jak lawina, nic tego nie zatrzyma, już żadna burda, mordobicie czy morderstwo. KONIEC.
MX ja sie z Toba zgodze co do tego ze brak chuliganow jest nierealny, nawet nie chodzi o Krakow ale np o wyjazdy,
ale obecnie problem jest z gowniarzami, ktorych nikt nie pilnuje, dlaczego chuliganka nie robi porzadku z mlodymi ?
Nie rozumiem po co te głupie rozmowy może jestem zamało kumaty :/ Co do chuliganów to są oni potrzebni i nie będe tu nikomu tłumaczył dlaczego ani nie mam zamiaru się z nikim kłucić. Co do tego niby "pojednania" od początku nie wieżyłem w to ale wiem dlaczego to powstało zmarł wspaniały wielki człowiek Papież Polak ludzie poczuli skruche chęć żyć inaczej to był moment któy był wiadomy że minie ale co poniektórym się w głowach poprzewracało i teraz najchętniej zrobili by z Cracovii klub o najbardziej wzorowych kibicach. Nie mówie że popieram żucanie w Legie kamieniami bo to było bezsensu lepiej było się z nimi gdzieś ustawić niż bawić się przez ogrodzenia. Z mojej strony tyle i niemam zamiaru wiencej wypowiadać się w tym temacie chyba że jednak skłoni mnie do tego jeszcze jakaś myśl
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)