jkm05 - weź żone na stadion i udowodnij że jest spokojnie ( jak na święceniu :) , tylko byle nie na derby...
Hools Cracovia- najlepsza huliganka świata :))))
-
-
[www.cracovia. krakow.pl] Radykalne działania Klubu w walce z chuligaństwem!
jedynie elektroniczny system sprawdzania ID (czy to w formie chipa czy w formie glupiego kodu paskowego) moze pozwolic na egzekwowanie zakazow stadionowych. jesli tego nie bedzie to nic sie nie zmieni.
nie podobaja mi sie te podwyzkiu biletow - jesli zbyt ostro poleca w gore to bedzie problem z zebraniem 6500 ludzi pewnie.
chyba poszaleli. . . :| :| :|
Mi, żaden punkt nie przeszkadza.
1. Jeszcze mi się nie zdażyło nie wejść na stadion, a podniecanie się liczbami mnie nie bawi
2. Mam karnet
3. Już siedzę na ponumerowanym
4. Zamierzam w przyszłości posiadać niezłą gromadkę
5.Tańsze karnety - super!
6. Na meczu nie "łażę" tylko oglądam
7. Mam na tyle dobre miejsce, że nie muszę zasłaniać innym.
8. Mam powyżej 14
9. Od pewnego czasu nie przychodzę na bani na stadion
10. Nie łamię regulaminu
11. No może trochę - jedno pifko nie zazkodzi. Może doprowadzi to jednak w przyszłości do sprzedaży piffka na stadionie, jak tak to ok.
12. Nie lubię promocji, ale nie przeszkadzają mi
13. Szkoły, domy kultury - hahaha
Reasumując ja jestem ZA
Wiadomość zmieniona (14-04-05 15:53)
Iiiiiii...
Jeżeli system ma być skuteczny przez S, to polecam korekty:
1) Wejście na stadiom osobom do lat 29 tylko z rodzicami
2) Kontrola osób wchodzących odbywa się poprzez gabinety ginekologiczne
3) Ogrodzenie stadionu pod prądem, co 5 metrów wieże wartownicze, załadowana broń ostra, wzdłuż ogrodzenia biegną głodne rottwealery
4) Krzesełka z zamontowanymi szczękami na nogi, odblkokowywane dopiero po końcowym gwizdku
5) Godzina przed meczem - obowiązkowe nieszpory z udziałem wszystkich kibiców z Krakowa, monitoring dokładnie sprawdza czy wszyscy kibice mają skupione twarze
6) Hostessy rozdający potrzebującym kibicom pampersy
7) Zamiana schodów na alejki (pod kątem BHP rowerzystów Telepiccy)
8) Sektor dla przyjezdych? - oczywista likwidacja!
mg napisal :
"I o jakich cierpieniach piszesz? Z podwyżką biletów? Nie żartuj, każdy ma chyba karnet"
a o takich ze bedą takie mecze gdzie napewno sie bedzie chcialo wybrac powyzej 8500 osob (Wisła, Lech, Legia), o takich ze malolaty bedą mialy problemy z wejsciem bo ich starzy na mecze nie chodzą, o takich ze nie kazdy ma karnet, chodzby z tego wzgledu ze rodzice go nie puszczaja na kazdy mecz bo sie boją o niego, i rowniez dlatego ze ja nie bede mogl stac kolo znajomych bo akurat trafil mi sie bilet z innym numerem miejsca.
A od pilnowania hooliganow to są kamery !
JeyJey, życie jest ciągłą walką z trudnościami.
Niech się młodzież przyzwyczaja.
Milus, a Wiesz człowieku, że dla pewnych osób to byłoby najlepsze rozwiązanie....
No niestety coś, za coś. Zresztą możemy sobie tylko ponarzekać. Decyzje już zapadły.
7. EGZEKWOWANIE wymogu zajmowania wykupionego miejsca oraz wprowadzenie ZAKAZU stania na koronie stadionu, zakaz oglądania meczów w przejściach, na schodach.
NIEREALNE !
9. Wprowadzenie ZAKAZU WSTĘPU NA STADION osobom podejrzanym o to iż są w stanie nietrzeźwym.
A CZY TO PRZYPADKIEM NIE OBOWIĄZYWAŁO WCZEŚNIEJ ???
Jakoś nie jestem w stanie sobie wyobrazić tych zmian......no chyba że zamiast ochrony będzie stała milicja....a jeśli ochrona będzie tak szalała to pewne awantury.już to widze jak ochroniaż za 50 zeta będzie ryzykował złamanie nosa.
[ostatnie ostrzezenie - pozdrawiam modek]
Los KSC - Nie myślę tylko o sobie. W tym co napisałem jest lekka autoironia.
Po prostu takie rozmowy w różnych konfiguracjach ma wielu z nas.
Prawda jest taka że nie pójdę z dzieciakami do młyna.Ja chcę moje dzieci wychować na PRAWDZIWYCH PASIAKÓW. A chodzenie na mecze od małego w tym pomaga. Sam nie miałem tyle szczęścia, mój ojciec nie interesuje się meczami.
Kibice "rodzinni" zajmą tylko część stadionu, pewnie niewielką.
Tak więc i dla "samotnych" jest miejsce "pod ogromną taflą nieba".
Ja tylko chcę usiąść spokojnie i oglądać mecz bez ryzyka że komuś się nie spodoba moja czapka.
Brylant - jak namówisz moją żonę do pójścia na mecz to masz Nobla i picie przez cały wieczór.
Co, mam ją pobić żeby poszła?
Poza tym niech ktoś w tym domu będzie normalny.
CRACOVIA PANY!!!!!
TY modek to walnij sobie mi bana :> może cie to tak podnieca i ci przyjemnosc sprawi....
a słowa moje jak bys nie zauwazył były ironią<żartem>......
dobra ja juz sie wypowiadac nie będę..... a wy dalej żyjcie w świecie fantazji bajek i marzeń;-)
!!! ANTY WISŁA!!!
Wiadomość zmieniona (14-04-05 16:35)
No i macie okaz z qrdwanowa....proste toto takie...uch!
Jeszcze, co do wpuszczania kibiców Wisły na derby, na specjalnych zasadach. Podejrzewam, że za ewentualne dymy u nas mogą dostać zakaz stadionowy u siebie. Potem zresztą z wzajemnością. Nie wiem nawet, czy w przyszłości nie należy się zastanowić nad takim rozwiązaniem, że jeżeli ktoś dostanie zakaz stadionowy, to niech obowiązuje na obydwa stadiony. Jeżeli ktoś bedzie dymił na Wiśle, to nie wierzę, że potem będzie grzeczny ewentualnie na Cracovii. No i odwrotnie oczywiście. Moze taki delikwent zastanowi się dwa razy (po jednym na stadion) nim rzuci kamień.
to Hutnikowi frekfencja skoczy ;))
Na poczatek wszyscy złapani po meczu z Legią (jesli nie pojda siedziec) powinni dostac zakazy stadionowe a malo tego obowiazek stawienia sie na komisariacie w czasie meczu... W ten sposob mozemy byc pewni ze te osoby zostana wyeliminowane ze stadionu.. Oprocz tego na meczach podwyzszonego ryzyka od samego poczatku spotkania powinna byc na stadionie (przy sektorze buforowym tak jak mialo to miejsce pod koniec meczu z Legią) policja i tonowac wszystkie agresywne zachowania kibicow.. Do tego sprawnie dzialajacy monitoring i jakis system identyfikacji kibicow.. Bierzmy przyklad z anglikow oni sobie z tym poradzili..
tak tak.. moj kuzyn po Hutniku juz dostal taki zakaz a nic nie zrobil
chyba Krzysieksc nie miales do czynienia z policja
Brawo dla zarządu Cracovii i prezesa Filipiaka za szybkie decyzje, oby tylko teraz nie zabrakło konsekwencji, a o wypełnienie kibicami nowego stadionu nie będzie trzeba się martwić. Mam nadzieję, że inne kluby będą dążyć do w/w standardów.
Pozdrawiam
Młodzież do lat 14 [ a jak będzie wiek sprawdzany?] może być rzadkością. Zależy to jeszcze od konkretów np. czy będą karnety rodzinne już dwuosobowe. A kupić jakiemuś chłopcu bilet to i owszem. Tylko co dalej? Za bramą się rozchodzimy bo każdy ma już karnet i co z żądaną opieką ?
< A po ile będą bilety na derby u koników? Może wprowadzić ograniczenie miejc i zakaz stania na koronie po derbach a nie już po Lechu? Tak nawiasem, to jedyna bójka była na A1, jak wspominał docent i inni, w środku sektora.
< i co to znaczy: " podejrzany, iż jest w stanie nietrzeżwym" ? będziemy chuchać po kolei? Ochrona padnie jeszcze przed meczem!
< A gdzie ULGOWE bilety dla młodzieży ???
Gratulacje panie prezesie Filipiak! Szkoda tylko, że tak późno. Właściwie ze wszystkimi punktami się zgadzam. Niektóre są może trochę problematyczne, ale jeśli mają doprowadzić do tego, że nasz stadion będzie miejscem bezpiecznym to też jestem za. Nie chodzi tu bynajmniej o moje bezpieczeństwo, bo nim się nie przejmuje, ale niech bezpiecznie poczują się ci, którzy do tej pory rzadko lub wcale nie chodzili na stadion z różnych względów opisywanych przez gazety.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)