Dev - nie było alg i łiskibarów a stadion już tam stał, więc nie gadaj o odszkodowaniu, bo kierunek tych roszczeń może być raczej odwrotny.
Poza tym jak zamkną te knajpy to władze miasta a nie Klub.
Do mg - byłem na paru meczach na świecie i tam przychodzi się najpóźniej ok. 40-80 min przed meczem. Wszyscy się pogodzili z tym, że albo nie mają czasu (bo pracują lub robią coś innego i przychodzą na ostatnią chwilę) i wtedy mogą stać w kolejkach, albo przychodzą wczesniej i wchodzą bez problemu.
-
-
[www.cracovia. krakow.pl] Radykalne działania Klubu w walce z chuligaństwem!
Dementorze, ale jednak "do 14 lat" a "nastoletniość" to nie te same zbiory, to tak dla porządku. :)
klaros to idac tym tokiem rozumowania trzeba zamknac wszystkie knajpy w okolicy włacznie z pubami w rynku
mam takie pytanie do ciebie np. prowadzisz interes który raz na dwa tygodnie przynosi niezłe zyski zyjesz z tych pieniedzy utrzymujesz rodzine i nagle ktos karze ci go w tym danym dniu zamknac . ciekawe jakbys sie czuł ? a odszkodowaniu które niby mieliby zaplacic własciciele lokali >?? nie osmieszaj sie niby za co , ze mu jeszcze milicja samochod zdemolowala i lokal + pobice barmanki ??
Wiadomość zmieniona (14-04-05 14:28)
Krzysieksc ,
Nie patrz na to tak krotkowzrocznie... W dluzszej perspektywie na tym zyska i klub i my kibice. Siedzialem na naszym stadionie kiedy byla tez i setka kibicow na trybunach. Wiec jezeli bedzie na nim o jedyne 8400 wiecej - nie bede plakal.
A 14-latki czasem najwiecej bydla robia na stadionie. A ja wole zeby tych czternastolatkow bylo mniej, ale na poziomie, kulturalnych. Bo ja mowie "nie" kogucikom czekajacym, jak to slusznie zauwazyl klaros, na uznanie starszych!
A jezeli w przyszlosci zobacze w mlodym chlopaczku blagalny wzrok, zeby go spod kasy zabrac, to go wezeme i nawet bilet kupie.
Tak na Pasy zaczal chodzic moj ojciec a dzieki niemu i ja!
Misiorowy Klub Sportwy - Cracovia!
> Widać awantury lepiej skutkują od naszego pisania
otóz nie!
postanowienie zarzadu są żywcem z forum spisane, a wiec to ma sens :)
zakaz wstepu dla 14 latkow bez opiekuna ma o tyle sens
ze taki gowniarz jest praktycznie niekaralny
wszystko zalezy od tego jak te zalozenia beda realizowane w duzej mierze przez ochrone
klaros - też byłem na paru meczach na świecie (niestety dosłownie tylko na paru) i chciałbym, żeby u nas było jak na stadionie Nacionalu w Montevideo. Sporo wejść (wchodziłem parę minut przed meczem), wielki stadion z amfiteatralną widownią, wspaniały, gorący doping i brak agresji. No i fajne rzeczy do jedzenia i picia roznoszone przez sprzedawców po trybunach (a nie syficzne kiełbaski i cola). Nie pamiętam żadnego ochroniarza czy policjanta - pewnie byli, ale zupełnie nie rzucali się w oczy!
I to wszystko w Ameryce Południowej, wśród gorącokrwistych Latynosów oszalałych na punkcie futbolu i swojej drużyny!
Aha, jeszcze jedno - nie widziałem na stadionie Nacionalu ani jednego nachlanego czy naćpanego typa.
Wiadomość zmieniona (14-04-05 14:25)
mg taa marza ci sie stadiony rodem z Usa a od kiełbasek sie od*****l
dev napisał:
> mg taa marza ci sie stadiony rodem z Usa a od kiełbasek sie
> od*****l
Montevideo podobnie jak Montelupich nie jest w USA :-)))
Kiełbasek się nie tykam od 16 lat, od*** się od nich wtedy skutecznie. Ale oczywiście życzę Ci smacznego.
Dev:
>forum lepsze od kabaretu
pamiętaj, że Ty też jesteś jednym z aktorów (klaunów).
Te punkty sprawiają wrażenie pisanych na kolanie i pod dużą presją czasu jak i przełożonego. Niektóre z nich to oczywista bzdura. Ale do rzeczy:
1. Ograniczenie liczby widzów wpuszczanych na mecze do 8 500 osób (obecna licencja dopuszcza 10 000 osób) - wielka bzdura - to nie duża liczba osób na meczu jest odpowiedzialna za incydenty tylko bierność służb porządkowych (nie dość że oszołomstwo jakoś na stadion weszło - niektórzy przez ogrodzenie) - to jeszcze spokojnie gromadziło sie przy siatkach, policja weszła na stadion dopiero po herbatce.
2. Podwyższenie minimalnych cen biletów na sektorach B, C i D - znowu bzdura - wiara w to, że wyższe ceny biletów odstraszą oszomerie jest naiwna, oszołomeria wejdzie na stadion tak czy siakl czy to przez ogrodzenie czy to zabierając komus kase przed stadionem albo po prostu płacac za bilet
3. Doprowadzenie do ponumerowania WSZYSTKICH miejsc siedzących na stadionie - oraz sprzedaży karnetów i biletów wyłącznie na miejsca numerowane - świetna idea tylko kto to będzie egzekwował? - przeciez nie nieroby z ochrony, była juz tu o tym mowa przy okazji wprowadzenia poprzedniej numeracji
4. Wprowadzenie preferencyjnych cen biletów i karnetów dla rodzin - równie świetna idea, tylko czemu ja nie mając rodziny czuję się dyskryminowany? Hmmmm...
5. Dążenie do związania kibica z numerowanym miejscem na stadionie poprzez promowanie tańszych karnetów kupowanych za okazowaniem identyfikatora oraz UTRZYMYWANIE WYSOKICH CEN NA BILETY POJEDYNCZE - pieknie pięknie choć problem egzekwowania miejsc dalej aktualny
6. Ścisłe przestrzeganie sektoryzacji stadionu: zakaz przemieszczania się między sektorami - jesli będzie egzekwowany to ok
7. EGZEKWOWANIE wymogu zajmowania wykupionego miejsca oraz wprowadzenie ZAKAZU stania na koronie stadionu, zakaz oglądania meczów w przejściach, na schodach - świetnie ale znowu ten sam problem
8. Wprowadzenie ZAKAZU WSTĘPU NA STADION MŁODZIEŻY DO LAT 14-STU BEZ OPIEKI OSOBY DOROSŁEJ - średni pomysł - już widze małotatów szukającycc "wujka" przed wejściem ;)
9. Wprowadzenie ZAKAZU WSTĘPU NA STADION osobom podejrzanym o to iż są w stanie nietrzeźwym - pomysł znakomity tylko że jesli będzie to wyglądało tak jak do tej pory to czarno widzę trzeźwośc na stadionie
10. Wykorzystanie nowo zainstalowanego systemu monitoringu do identyfikacji osób łamiacych regulamin przebiegu imprezy masowej w celu wydania przez klub ZAKAZU WSTĘPU NA MECZE DLA TYCH OSÓB (zakaz stadionowy) - pieknie, jesli to tylko będzie działac...
11. Zwrócenie się do władz lokalnych z prośbą o wydanie nakazu zamknięcia w dniu meczu barów, pubów i restauracji przylegających do stadionu - totalna bzdura, jesli ktoś chce się napić to i tak się napije niezaleznie od tego czy bary sa czynne czy nie, sklepy sa niedaleko
12. Promowanie inicjatyw zmierzajacych do organizacji kulturalnego dopingu (np. takie jak zapronował wczoraj PZPN - 200 biletów na reprezentację dla kibiców klubu który wygra plebiscyt na najkulturalniejszą publiczność) - wypełniacz dokumentu
13. Opracowanie schematu mającego na celu oglądanie meczów w zorganizowanych grupach młodzieżowych (szkoły, domy kultury itp.). - nastepny wypelniacz dokumentu - może koła gospodyń wiejskich będą przyjeżdzać ;)
Sami widzicie, że nie sztuka wymyslić drakońskie zasady. Sztuka w tym, zeby je wprowadzić w życie i pilnowac ich przestrzegania. Jak jest do tej pory każdy wie, mozna na stadion wejść za darmo (przez ogrodzenie), można przyjśc pijanym - wystarczy spojżeć na niektóre twarze na C, mozna przynieśc flaszkę lub dwie (znowu widoczki z C) mozna wreszcie dymic spokojnie bo przecież ochrona się nie ruszy a policja wkracza gdy sytuacja jest juz naprawdę gruba.
Gdyby egzekwowano juz istniejace przepisy nie byłoby żadnego problemu, po co więc wymyślac nowe?
Wiadomość zmieniona (14-04-05 14:34)
Moja radość jest wielka!!! teraz tylko to wprowadzić jak najszybciej.
Jestem przekonany, że wszystkie punkty zostały sformułowane na podstawie forumowych obserwacji i wypowiedzi co potwierdza naszą siłę.
Ja również wezmę chętnie kogoś pod opiekę spod kasy i zapłacę mu za bilet.
w sumei wszystko oki! ale numer 2 mi sie nie podoba!
dlaczego bilety maja wiecej kosztowac?
mg jak jestes taki madry i krytykujesz te wg. ciebie syficzne kiełbaski to mam taka rade dla ciebie wez z własnej kieszeni kase i zasponsoruj nam lepsze na meczach tak jak to robi dostawca tych jak to ujołes syficznych kiełbasek z których dochód ze sprzedazy idze na klub..
mg. ale dowcipny jestes i czy to nie przypadkiem ty bazgrales kilka dni temu pewien napis na Focha :)
gtx wole byc klaunem wsród pajaców
Fake
policja moze wejsc tylko kiedy ma zgode na pismie prezesa
Nie ma prawnej możliwości zamknięcia knajp na czas meczu.
Mam rozumieć, że na D będą również krzesełka?
krejzi napisał:
> Ja również wezmę chętnie kogoś pod opiekę spod kasy i zapłacę
> mu za bilet.
Jeśli jesteś piękną i inteligentną 20-latką to ja w to wchodzę!!!
jak dla mnie to lipa !
-numerowane miejsca :/
-ograniczona liczba osób :/
-podrożeja bilety :/
-okoliczne puby i bary pozamykane :/
plusów specjalnie nie widze,ale jak to bedzie wszystko sie okaże po jakims czasie :]
dev - o co sie spinasz ? ze ktos za 6 zl wymaga ze mu cos bedzie smakowac ?
kiedys kupowalem kielbaski (w 3 lidze) bardziej ze wzgledu na cel niz na glod,
ale kiedy dostalem raz - jedna wielkosci polowy tej ktora dostal moj poprzednik, drugi raz - byla po prostu zimna
zrezygnowalem, za te kase juz lepiej bylo wziac kogos na mecz i mu zafundowac bilet
"kiedys kupowalem kielbaski (w 3 lidze) bardziej ze wzgledu na cel niz na glod"
o to mi chodzi
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)