Od razu nadmienię, że dzisiejszego meczu nie widziałem więc może nie mam racji ale ...
Mamy w drużynie dwóch obrońców a mianowicie Wawrzyczka (podstawowy zawodnik Enerie Cotbus w Bundeslidze, 74 mecze w I lidze) i Wiśniewskiego (136 meczów w I lidze). Pomimo tego z upporem maniaka podziwiamy co tydzien gosci, którzy kopią sie po czołach czyli Piatka i Świastaka oraz pomocnika Bastera, który do ciękiej cholery jest pomocnikiem i męczy zarówno siebie jak i kibiców wystepami w obronie.
Z jednej strony mamy do czynienia z ogromnym miosierdziem trenera, który tydzień w tydzien wstawia do składu ludzi bez formy (BANIA, Giza, Przytuła)
Z drugiej jednak ten sam trener od 17 kolejek nie wprowadził na 5 minut Wisniewskiego a z ławki wchodzi tezs ciąągle Drumlak, od którego trenejro powinien rozpoczynac ustalanie skladu.
I niech mi ktos powie, że Stawowy nie jest uprzedzony do niektórych piłkarzy ...
-
-
Uprzedzenia trenera
I dlatego nie jestes trenerem,a Cracovia w 3 meczach zdobyla 7 ptk. nie tracąc bramki...Brawo!!!
100% racji
ja bym do tego grona dodał jeszcze A.Barana-co prawda złego słowa o nim nie można powiedzieć bo walczy za dwóch,ale... jak zawsze głupia kartka za faul na środku boiska i za dużo strat w środku pola i dużo niedokładności przy niektórych podaniach, powinien wchodzić na boisko w 60-70 min.
wawrzyczek-citko-drumlak powinni wkoncu zacząć grać od początku (giza lub/i baran-na ławe...ewidentne zmęczenie materiału)
NARÓD WYBRANY CRACOVIA PANY!!!!!!!!!!!!!!!!
któregoś w meczu z Górnikiem wystawić musi, bo Baster i Świstak za kartki nie zagrają.
Ło żesz kufa ja dzięcielę !!! Stary Kibolu - i to ja narzekam wszędzie ?... :]
Bushi - skad Ty sie urwales ?? Nie no - chyba jest za pozno i ja juz nie widze na oczy dokladnie . Moze posadz na lawke jeszcze Cabaja za to,ze nie w kazdej sytuacji lapie pilke w zeby i lata z nia po polu karnym nastepnie efektowna przewrotka rozpoczyna akcje naszej druzyny ... Ludzie poszaleli ...
No to zagra Gitara - i bedzie Gitara :].Ale na milosc boska - jak to Baran w 60-70 min meczu ? Nie moge uwierzyc w te slowa ??!! Ale nic ... moze lepiej pojde spac, a to co czytam to tylko zly koszmar jest ??
bushi to moze ty na inna Cracovie chodzisz, ze piszesz takie bzdury.
Baran na ławce? Moim zdaniem to jeden z najlepszych zawodnikow jakich mamy w Cracovi, obok Drumlaka.
A ty Dario jak nie ogladales meczu to moze nie oceniaj. Tak bedzie najlepiej!
Krew mnie zalewa jak czytam to forum. Co drugi to lepszy. Nawet jak wygramy to jest qrwa zle. Dajecie sobie juz ludzie spokoj. Pozatym "Zwyciezcow sie nie sądzi".
Najlepiej to niech ten temat poleci w kosz, bo bylo juz to walkowane 100 razy.
widzę że zaszło małe nieporozumienie
a więc sprostowanie
jeśli chodzi o A.Barana to ja wcale nie powiedziałem że jest złym zawodnikiem wręcz przeciwnie i zgadzam się z Tobą Sebas84
użyłem sformułowania ZMĘCZENIE MATERIAŁU i dlatego powinien usiąśc na jeden mecz na ławie aby odzyskać świeżośc
pfff... jakie pomysły... a ja sobie ocenie po kolei skład: Olszewski - słabszy jest narazie od Marcina poprostu, Cabaj - z oczywistych powodów, Basterek - już pisałem że ten chłop pasuje tam gdzie gra, Skrzynia - wiadomka, Węgrzyn - wiadomka, Radwański - wiadomka, Świstak - jest najlepszy z rezerwy, Wiśnia - każdy widział co chłop robi, jest słabiuteńki, Gitara - troche lepiej niż Wiśnia, był sparing pokazali tylko pyte, Wacek - trzeba czasu, Piątek - młody chłopak którym bedziemy walczyć o majstra, Drumi - wiadomka, Citko - narazie troche za mało jak na niego, Bojar - wiadomka do kwadratu, Giza - ostatnio cieniuteńko, Baran - no musi chłop grać cały czas nie ma bata, Przytuła - ja Wam mówie gra dobrze a grać bedzie jeszcze lepiej, sypie takie prostopadłe ze pała mięknie, Nowak - daj se chłopie spokój, Bania - dzięki za to co zrobiłeś, ale naprawde jest jak Rasialdo, Moskała - dużo biega, robi ruch, moze to i potrzebne, trzeba czasu na ocene, Szczota - mistrz niemożliwych sytuacji, porażka w stuprocentówkach... wiem że zgubiłem kilku chłopaków, ale Oni na wiosne sie nie bedą liczyć w składzie...
dario i bushi - rozwaliliście mnie swoimi obserwacjami ;)...
Skomentuje w ten sposób....
W sezonie jesiennym z tymi 3 drużynami zdobyliśmy 0 pkt!!!!!!!!
w tym sezonie zdobyliśmy ich 7!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Więc odpieredolcie sie od Trenera Wojtka
. Dziwny ten temat naprawde.
Arek Baran - polecam obejrzenie dokladnie np. meczu z Legia. Ten czlowiek jast wyjatkowo malo widoczny w czasie gry, natomiast jego praca w destrukcji jest godna podziwu. Zbiera kartki, owszem, ale wlasnie dlatego, ze 70% akcji rozgrywanych przez przeciwnika jest rozbijanych wlasnie przez Arka. Poza tym juz widzielismy kilka meczy gdy Arek pauzowal i wtedy dopiero na boisku byl chaos totalny. Dla mnie Baran to jest numer jeden.
Giza - drugi z zawodnikow Cracovii, ktory jest slabo widoczny, choc ma ofensywny charakter i czasem gdzies sie medialnie przebija. Natomiast jego praca w srodku jest rowniez nieoceniona.
Przytula - patrzac na jego ilosc rozegranych meczy to ostatnio wkomponowal sie w druzyne bardzo ladnie i trzeba powiedziec, ze mimo lekkiego niezgrania jeszcze, chlopak chce grac i chce sie pokazac. Mial kilka bardzo dobrych zagran i napewno nie powiedzialbym o nim zlego slowa.
A co do Wisni i Gitary - ja mam dla nich szacunek, ale w meczach sparingowych pokazali wyjatkowo dobrze, ze grac nie potrafia. Ci ktorzy byli i ogladali to wiedza. Nie uwazam, zeby byl jakikolwiek powod, zeby zmieniac sklad obrony jaki gra teraz. Mozna by sie czepiac Bastera, ale za to ten ma takie serce do walki, ze nadrabia kilka innych mangamentow.
To apropo tego tematu.
Ale na koniec chcialbym jeszcze dodac, ze po dokladnym obejrzeniu iostatnich meczy, okazuje sie, ze najbardziej wartosciowym graczem pozyskanym przez ostatni czas, jest Moskala. Zyczylbym sobie i wszystkim, zeby wszyscy nasi "napastnicy" byli tak ruchliwi i tak znajdowali sobie pozycje. Pozdrawiam.
bushi powinien dostac bana za takie PIERDOŁY które wypisuje !!!!!!!
Dario i bushi zacznijcie oglądać mecze i wtedy się wpowiadajcie !
Też się zastanawiałem dlaczego Citko siedzi na ławie ale po tym co pokazał z Legią już wiem, póki co jest bez formy.
A.Baran to podstawa naszej gry defensywnej, niesamowicie pozyteczny zawodnik i sadzanie go na ławie byłoby chyba sabotażem.
Niestety nasz największy problem jest wciąż ten sam - OFENSYWA, ani Bania ani Moskała nie spełniają w pełni pokładanych w nich oczekiwań.
Wydaje się także ze niewypałem okazał się nowy system 4-3-3, może to kwestia braku ogrania w tym systemia ale jak na razie mamy ogromną dziurę w srodku pola, natomiast ruch w przodzie przekłada się tylko na częstsze spalone a nie bramki.
Podczas meczu z Legią kolega spytał - "Dlaczego Marek Citko nie gra?"
Po zobaczeniu go w akcji powiedział - "Wiem dlaczego nie gra".
Bardzo ale to bardzo lubię i szaniję Marka ale aktualnie nie jestw wielkiej formie.
Co do Arka Barana to niedawno sobie zadawałem pytanie dlaczego go tak chwalimy?
Przez kilka meczy zwracałem szczególną uwagę na jego grę i dopiero wtedy zobaczyłem ile on dla nas znaczy.
Ten facet jest jak szara mysz, nie jest efektowny ale do bólu efektywny.
Po prostu on na boisku nie rzuca się w oczy i jeśli ktoś nie jest super analitykiem futbolu to musi go mocno obserwować aby dostrzec jego klasę.
Marcin Cabaj - niedawno ludzie mówili: "Jaki to talent, nie rozwija się"
Jednak się rozwinął. Ale jednak w jego przypadku sam też zgrzeszyłem.
Prawie go skreśliłem.
CRACOVIA PANY!!!!!
Dario;
Ponieważ widzę zawodników również na treningach, obserwuję ich zaangażowanie i grę w I, jak również i w II zespole to widzę, że na dzień dzisiejszy Jacek Wiśniewski jest kompletnie bez formy. W rezerwach gra na poziomie zupełnie nieodbiegającym od poziomu prezentowanego przez IV-ligowych zawodników, a często nawet gorzej. Dlatego na razie niestety, ale nie widzę szans na wystawianie go w pierwszym składzie. Nie wolno patrzeć na to, jakie ma on czy Wawrzyczek doświadczenie, ile rozegrał meczy i ile strzelił bramek. To jest teraz nie istotne, bo to wszystko jest przeszłość...
Co do Witka Wawrzyczka to on po prostu fatalnie rozpoczął tą rundę, jego forma nie wzrastała, a spadała w dół. Dlatego na pewien czas również znalazł się w rezerwach i też niczym się tam nie wyróżnił, może poza przestrzelonym karnym. Ostatnio na szczęście z tego co zaobserwowałem zaczyna Witek chyba bardziej się starać, bo na treningach już źle się nie prezentuje. Nie znaczy to jednak że jest już lepszy od pozostałych obrońców. W tamtej rundzie rozkręcał się bardzo długo i bardzo powoli, a w końcu grał i to naprawdę dobrze. Liczę że teraz też tak będzie, a prawdopodobnie pierwszą szansę dostanie już w sobotę... Oby podobnie było z Jackiem Wiśniewskim, bo przekreślenie nie byłoby dobrym posunięciem...
No wiecie, rozumiecie, zawsze jakies bledy mozecie wytknac. Ale wazne jest aby sie blizej przyjrzec tym pozytywom, ktorych wiecej jest przeciez, i z nich wlasnie wyciagac wnioski co do slusznosci drogi ktora wspolnie wybralismy. Krytykanctwo jest najprostsze, krytykowac kazdy wichrzyciel potrafi. Ale stanac murem za wlasnym trenerem, za wlasnymi zawodnikami kiedy jest naprawde trudno, to juz jest trudniejsze. Do tego trzeba sily. Ale ja tak sobie mysle, ze wspolnie, solidarnym wysilkiem bedziemy w stanie temu wszystkiemu podolac i nie bedziemy watpic w jasna przyszlosc Naszej druzyny.
No, to co: pomozecie?
Do fanklubu Wiśni i Gitary - panowie - nasza obrona od trzech meczów nie dopuściła do straty gola!!! Trzeba być ślepym, by w tej sytuacji rządać jej wymiany.
Natomiast nie ulega wątpliwości, że przydałby się nam naprawdę klasowy napastnik. Z całym szacunkiem dla Piotrka Bani, ale on już lepiej grac nie będzie - dla napastnika 32 lata to wiek, w którym więcej postępów już się nie poczyni...
W tym temacie zgadzam się z FanatyKSC w 100%
FanatyKSC. Wiem kim jesteś. Dlaczego nie straciliśmy bramki w Wodzisławiu? Bo Węgrzyn i Skrzyński czyścili błędy Piątka. Chyba się z nim znasz? Gdy Stawowy go jeszcze raz umieści w składzie to znaczy, że oszalał w zupełności.
"(46' Piątek) - 4 - przez pól godziny zanotowal JEDNĄ dobrą interwencję (wslizg przy lini koncowej; przerwanie akcji Rockiego). poza tym jednym "wyskokiem" był raz po raz ogrywany przez Rockiego i innych misiów. Lewoskrzydlowi Odry hasali po skrzydle i mieli od cholery miejsca na to, zeby celnie dosrodkowac. karol sprawial momentami wrazenie, jakby w ogole bal sie pilki. Za Piatka latali dziury srodkowe obroncy, co prowadzilo do totalnego chaosu w bloku defensywnym" cyt. depesz.
Wiadomość zmieniona (14-04-05 21:33)
Pasiak 46:
Dziekuje za te wypowiedz bo dzis przez cały dzien sie zastanawiałem czy oby nie oszalałem? :) tzn wszyscy w tym temacie uważają, że Piątek wcale nie gra źle, a Świstak to juz wręcz rewelacyjnie.
Do tego jeszcze głęboko wierzymy, że nasza obrona to biało czerwony monolit i nikt nie powinien złego słowa o niej powiedzieć.
A i jeszcze słowo komentarza do wypowiedzi Wrony:
w 100% sie zgadzam
"Giza ... ma ofensywny charakter i czasem gdzies sie medialnie przebija" przebija sie medialnie w Canal+
"Przytuła ... chlopak chce grac i chce sie pokazac" no i wspaniale, nic piekniejszego nie ma ponad chęc rozwoju, tylko w jakiej dziedzinie on się chce rozwijać?
"Baster ... ma takie serce do walki, ze nadrabia kilka innych mangamentow" polecałbym Kung-Fu ewentualnie Kick-boxing
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)