mg:
> Hurra! JESTEM HOOLSEM!!!
> Golę się na łyso, zakładam ciemne bryle, adidasy z Tandety i bluzę Lonsdale.
> Trzeba płacić jakieś składki?
Przeraża mnie Twoja nadgorliwość :D
-
-
Cracovia to MY [czesc II]
Uważajcie bo się jeszcze udławicie tymi gwizdkami :):):)
Docent nie wszycy hoolsi to gangsterzy , niestety takich jest coraz mniej , możesz mi wierzyć albo nie :)
Mg mogę ci podrzucić jeszcze jakiś dresik i kurtkę Everlasta :):)
Agnan -''A dokonajże rozbioru logicznego tej pieśni. I pomyśl na spokojnie "co ja śpiewam...?"
Śpiewam ordynarną piosenkę o milicjantce zza błoń, wystarczy ??
Milus napisał:
> Przeraża mnie Twoja nadgorliwość :D
Jestem leniwy z natury, ale jak się za coś już biorę to... siwy dym!
Nie mogę sobie tylko przypomnieć jak to było... Mieszałem 50% benzyny, chyba 25% nafty i 25% mazutu. Do każdej butelki kieliszeczek kwasu siarkowego - to na pewno. Pod banderolkę mieszanka cukru i jakiegoś związku potasu. Ech, ta skleroza...
A tych, co będą gwizdać podczas naszej ulubionej piosenki to wytłuczemy z proc kulkami z łożysk!
Unabomber przy nas chulsach to mały pikuś!
W szkole z czytaniem idzie nam kiepsko, z dziewczynami też coś nie teges ale jak kogoś dorwiemy ekipą to żywy nie wyjdzie!
Romper Stomper napisał:
> Mg mogę ci podrzucić jeszcze jakiś dresik i kurtkę Everlasta
> :):)
O, dresik to dobry wybór! Jeszcze nie mam. Tylko czy w to wejdę? Patrząc na większość rwących się do zadym na naszym stadionie "chulsów" mam wrażenie, że noszą rozmiar S, nieliczni M a ja to w XXL nie wchodzę, taki smok ze mnie!
> Śpiewam ordynarną piosenkę o milicjantce zza błoń, wystarczy ??
No już rzeczywiście wystarczy :-)
To się chyba nazywa fachowo perseweracja. Po naszemu chulsowemu - obciach maksymalny i wiocha.
mg:
Odstawisz browary to sie zmieścisz do M. Po za tym dresy są drugorzędne, najważniejsza jest czapeczka - a największy ogień jak masz fajną dupę obok, i każda ekipa która wchodzi na stadion Ci się kłania. Było kiedyś jeździć na Pasy zamiast bawić się FMW, może teraz miałbyś coś do powiedzenia. :D
No faktycznie musze zaczac sie wam kur.wa gowniarze klaniac i pytac o zdanie czy moge Gwizdac czy pierdziec! Jak mnie torba zaswedzi w przerwie to lece na D i zapytam Milusia czy moge sie w krzakach za Kabanosikiem wybredzlowac!!! :)))))))))
Jacy wy ku.rwa jestescie wazni baki francowate! W dupach sie wam poprzewracalo! Gangsterzy! Smiechu warte!
Rozbiór "logiczny" przeboju: "Wisła to start k..." specjalnie dla Rompera, Milusia i KSCQrdwanów
Po kolei:
>Wisła to stara<
Jaka ona stara, przecież to My jesteśmy najstarsi, o całe 3 miesiące górujemy nad sąsiadką.
>stara k...<, ze względu na szybko postępujące "zużycie" organizmu zawód ten można uprawiać góra do 60 i to chyba tylko dla bardzo zdesperowanych klientów. Wisła ma prawie 99 lat, tak więc jest już zdecydowanie "out of order"
>k...< główną cechą tego zawodu jest bardzo duża fluktuacja klientów. Co by o Wiśle nie powiedzieć po 1945 roku dała d... tylko 2 razy, Ubekom i cinkciarzom. Fakt, że uczucia ulokowała niezbyt trafnie, ale przy dzisiejszej swobodzie seksualnej trudno 2 partnerów uznać za kurews.two. A tak w ogóle to popatrzcie np. na włoskie kluby koszykarskie, one zmieniają partnerów co pół roku. To się dopiero nazywa kurews.two.:)
>Wisła j...ana jest< patrz punkt wyżej o zużyciu organizmu. W tym wieku coitus ze względów fizjologicznych jest chyba niemożliwy,chyba,że ktoś chce się narazić na ciężkie otarcia.
>Wisłę trzeba pier...< Odczuwanie pociągu płciowego do osób w tak podeszłym wieku jest na pewno jakimś zboczeniem, nazwy nie pomnę (gerontofilia czy cuś). Tak więc jeżeli ktoś odczuwa tego typu potrzebę, to powinien skonsultować się szybko z lekarzem lub farmaceutą.
>Wisłę ten wasz TS<. Wydawałoby się, że ostatniej linijce trudno odmówić logiki, bo to w końcu nie nasz tylko ich. Chciałem przypomnieć, że całe przesłanie "pieśni" wyrasta korzeniami z czasów kiedy to był G T S, więc odcięcie literki "G" zmienia tu optykę w stopniu zasadniczym.
Tak więc fani tej pieśni, nie tylko wulgarnie, ale i nielogicznie.
Dziękuję za uwagę ;););););)
Wiadomość zmieniona (14-04-05 11:47)
gtx
I tu się z Toba zgadzam. Upadek obyczajów na stadionie KSC sięgnął zenitu. Chyba już nikt nie pamieta że Hymn spiewa się "GieTeeS" a nie "wasz TS"? Przegonić smarkaczy ze stadionu! Może wreszcie zabrzmi oryginał :D
Wiadomość zmieniona (14-04-05 12:17)
gtx, rewelacja!
Gorące wyrazy uznania!
ha Milus :)))
ja chyba jestem w porownaniu do Ciebie smarkaczem, a wiem jak sie spiewa :)))
i nie raz juz zaszokowalem wielu starszych panow poprawna wersja te piesni :)))
gtx
jest piesn ktora raczy sluchacza rozzbrajajacym brakiem poszanowania dla gramatyki i logikii. iIdzie to mniej wiecej tak:
"Gdy dorosniesz synu moj, cala Wisle wez na chuj, potek kurwom stadion spal, niech se chuje maja bal".
Zawsze jak to slysze to sikam ze smiechu :)))
No Ferenc, tego to nie znałem, to chyba jeszcze z czasów poprzedniej ekstraklasy???
No albo nawet jeszcze starsza...
BTW- przez przypadek ktos tu poruszyl wazny problem. Mlodsi kibice powinni sie dowiedziec wreszcie jak sie spiewa "Wisła to stara...", bo to jest obciach troche, ze malo kto zna poprawna wersje.
Albo mnie już pamięć zawodzi, albo z typowym dla pewnego wieku wyidealizowaniem wspominam początek lat 80-tych na Pasach, ale wtedy język kibicowania był znacznie mniej wulgarny. Antydoping ograniczał się prawie wyłącznie do derbów i był na wyższym poziomie. Było za to dużo ciekawych piosenek,które są dziś już mocno zapomniane (na czele z moją ukochaną: Nie płacz wiślacki psie ).
krejzi
"Wszyscy forumowi przeciwnicy chamstwa i chuligaństwa stadionowego powinni spotkać się w realu i coś ustalić ...
przyjdę na pewno"
i jeszcze jedno zróbcie sobie plakietki ze swoimi nikami przyjde z przyjemnoscia :)
dev, straszych kogoś?
po prostu was w koncu poznamy w realu :)
tylko kto na to ma ochotę...
a to komentarz do artykułu na strefie:
###
Dobra Kur..a ale jak zacznie inny klub dymic to co wtedy?? POLICJA WAM POMOŻE????hahahahahahahahahaha pomoże wam spierdolą do domu pierwsi i koniec..... a wasze rodzinne wycieczki skończą się tym że np.twój syn lub córka dostanie po mordzie od pseudo kibica z innego klubu i się skończy proste!!!! A nasi tak zwani huligani niebędą na meczu i niebądą mogli pomóc wam....JA wiem że to jest złe ale to ma też te plusy niema tego złego co by na dobre niewyszło...więc niech zarząd się zastanowi pożądnie na tym co robi!!! Oni tylko przeciwstawiają się kibicom drugiego klubu...np mecz z legią pierwsza połowa wszystko spoko druga też tylko że legia rzuciła race do sektora cracovi i się ludzie pożądnie wkurwili...zresztą cały stadion ryczał ej kur..a co robicie...wiedzicie więc zastanów się pożądnie wszystko jest dobrze...a tych rodzin niebędzie dużo i tak...poztym jeżeli są dymy to tylko koło klatki przyjedznych niech sobie przyjdzie ojciec z synem i siadnie po drugiej stronie stadionu proste tam mu się nic nie stanie a dlaczego?? bo zatrzymają własnie wierni kibice klubu którzy niepozwolą byle komu wdzierać się na sektory cracovi...Naprawde źle robice że popieracie to co robi zarząd.... A podwyszanie cen to też złe co kupisz np całej rodzince karnety np 5 osobą i będziecie na każdym meczu haha już to widze....śmieszni jesteście naprawde a wy ludzie zastanówice się naprawde pożądnie...a ty zarządzie też pomyśl nad tym co robisz
###
bez komentarza z mojej strony. dev. nie wstyd Ci za kolegów. z takimi przyjdziesz na spotkanie? zauważ może , że Was jest tu może ze 3 osoby, cała reszta wyraża przeciwną opinię. na stadionie w proporcjach jest podobnie. nie zastraszysz nas.
bo reszta sledzi tylko to forum i nie ma juz do was sily czytac te wszystkie wasze chore pomysly i brednie i na nie odpowiadac
o zapomnialem zaraz jakis awaria doniesie na mnie mg napisze cos co wg. jest smieszne i zabawne g ts ups przepraszam gtx mu przytaknie a maniex napisze ze jestem dzieciakiem i ze sie napinam jeszce do tego dodam ze zaraz sie dowiem ze jestem z monte , bandyta , klałnem i ze nie jestem prawdziwym kibicem Cracovii
Wiadomość zmieniona (15-04-05 15:22)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)