Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Prowokacje pseudokibiców -nie dajmy się!!!

• Forum sympatyków i k
    • Rozpoczęto 11.04.2005 o 00:22
      Ostatnia aktywność 13.04.2005 o 15:12
      2394 wyświetleń
    • zubereg

13.7K
      7.7K
    • 12.04.2005 o 21:25
      Post #146940 12.04.2005 21:25
    A mnie po lekturze niektórych postów nasuwa się takie pytanie.... Co wy rozumiecie przez "pojednanie"? Szalik łączony? Piosenki Cracovia-Wisła? Oglądanie meczy na jednym sektorze z kibicami innych drużyn?
    • docent

8.8K
      3.4K
    • 12.04.2005 o 21:55
      Post #146955 12.04.2005 21:55
    Do derbów jest jeszcze chwila i należy to właśnie ustalić. Moje propozycje: 1. na początek meczu przypomnienie haseł z mszy i z marszu: 2 strona odpowiada: Karol/Wojtyła!; "Każdy to powie, Wojtyła rządzi w Krakowie" i pozostałe. To chyba nikogo nie zaboli? 2. Kanałami sprawdzonymi w ostanim tygodniu ustalenia, z jakimi intencjami TS przychodzi (tzn, kto dostał bilety...) 3. Przy próbach intonowania ulubionej melodii prowadzący młyn powinien zacząć skandować: szacunek/szacunek! Jak nie chwyci, zagłuszanie piosenki zbiorowymi gwizdami; 4. Być może grupa TS zrobi jakiś pozytywny gest, jeżeli tak, to może zaśpiewanie przez nas na ulubioną melodię takiego tekstu: "Wisła to nasz przyjaciel, Wisła w porządku jest, musimy z nią tylko wygrać, reszta nie liczy się" - choć 1 linijka pewnie nie wzbudzi entuzjazmu (ale gdyby dobrze poszły proponowane skandowania o Papieżu, kto wie? 5. Nie wywieszamy flag anty-Wisła ani tym bardziej ich flag do góry kołami (że o szalikach nie wspomnę) 6.klaszczemy na wejście zawodników obu drużyn To jest program minimalistyczny, ale w pełni realny. Zubereg: nie ironizujmy. Wiadomość zmieniona (12-04-05 22:00)
    • -=KsC_Qr2nOw=-

2.1K
      0
    • 12.04.2005 o 22:01
      Post #146957 12.04.2005 22:01
    "Wisła to nasz przyjaciel, Wisła w porządku jest, musimy z nią tylko wygrać, reszta nie liczy się" 5. Nie wywieszamy flag anty-Wisła ani tym bardziej ich flag do góry kołami (że o szalikach nie wspomnę) docent dobre dobre uśmiałem się;-) masz to chłopie dobry dowcip;-)
    • KOTU

1.4K
      243
    • 12.04.2005 o 22:04
      Post #146959 12.04.2005 22:04
    zubereg - wiesz spokuj. To jest to co rozumiem. Że nie muszę się zasatnawiać czy mam szalik na sobie czy nie. Chyba to rozumiem. Ze na każdym meczu nie leci "a wisła ***** wisła, wisła *****" . Tak ja to widze. Odrobinę szacunku dla człowieka. Tak sobie myślę że najpierw jest człowiek, potem jest cała reszta. Jeśli z tego sobie zdamy sprawę to reszta już będzie prosta. Myślę że wszyscy którzy są z Krakowa, a edukacje skończyli na wykształceniu średnim lub dalej, mają znajomych którzy są za wisłą. Ci ludzie wiedzą o czym mówie
    • marcin-ksc-3xl

162
      0
    • 12.04.2005 o 22:13
      Post #146965 12.04.2005 22:13
    tylko jest taki problem ze wisla to nie ludzie to po pierwsze a po drugie dziwi mnie to ze jak chodzilem jeszcze na trzecia lige to chodzilo na mecze 300 moze 500 osob zdarzaly sie wyjatki.Nagle awans do drugiej i juz jest 6 000 nie wiem na czym to polega ale nie podoba mi sie to ze duzo z was chodzi tylko wtedy gdy sa sukcesy.A moze sie to skonczyc w konsekwencji zamknieciem stadionu i nie beda chodzic ci co chodza od roku.
    • MisioPas

2K
      1.4K
    • 12.04.2005 o 22:28
      Post #146971 12.04.2005 22:28
    No i tu Cie Santo zaskocze! Jestem "tylko" po maturze! Na studiach wylozylem sie na drugiej sesji i olalem to! A bledy tez popelniam tylko Ci to wytknalem bo sie troszke wku.rwilem! Sorki,to bylo nie fair! Nie nie klaskalem i uwazam ze to bylo bydlo wyjatkowe! Zubereg!!! Juz Ci mowie co rozumiem przez pojednanie aczkolwiek wolalbym uzyc slowa normalnosc!!! Brak obrazliwych szali wlepek flag! Zero bluzgow! Ubieram szalik koszulke biore dziecko na mecz i nie musze sie bac ze ktos przypier.doli mojej corce lub mnie niewazne czy kijem kamieniem czy reka! Jak wracam z meczu to dziecko nie musi mi zadawac pytania"Tato co to jest stara ku.rwa"! W zimie ide przez miasto w szaliku a w lecie w koszulce i nikt nie wali mnie za to w ryj ani nie zeni kosy w plecy! Wchodze do knajpy na rynku czy badz gdzie i siedzi gosc w koszulce Wisly a ja siadam dwa stoliki dalej i nikt nie mowi ani slowa pod adresem drugiego! Wisla gra u siebie z Lechem,Polonia czy Arka a ja moge isc na ten mecz i staje sobie z boku i ogladam a zaden kut.as nie krzyczy to jest zyd z Cracovii i kazdy leci sobie mnie kopnac! Nie chce zgody takiej jak z Areczka czy Lechem! Chce spokoju i pewnosci ze nie zdazy sie kiedys tak ze nie wroce z meczu albo wroce za dwa tygodnie via Kopernika na wozku! Chce isc na mecz z zona corka ktora ma 5lat i rocznym synem! Chce zeby to bylo swieto dla calej mojej rodziny! Dosc czajenia, chodzenia z glowa w kolo i strachu ze goscie wjada w 50 do autobusu w ktorym jade z trzema kumplami i nas pozabijaja! Szanujmy sie bez przyjazni! Badzmy sobie obojetni! To sa wasze sprawy jak sie chcecie napie.rdalac to robcie to honorowo i bez naszego udzialu i nie na stadionie nie przed nim i nie w miescie a nam jak to mowicie piknikom czyli normalnym ludziom dajcie zyc tak jak Pan Bog nakazal! wg zasad inorm ogolnie przyjetych za normalne i godne bycia czlowiekiem!Pozwolcie cieszyc nam sie barwami na codzien bez zadnych zagrozen przy obojetnosci strony przeciwnej! Nigdy nie powiem MY bo dla mnie to zawsze beda ONI ale ta eskalacja bandytyzmu musi sie zakonczyc.
    • -D?ugi-

108
      0
    • 12.04.2005 o 22:29
      Post #146972 12.04.2005 22:29
    Prawda marcin-ksc-3xl a potem ludzie tacy jak docent piszą posty typu : "Wisła to nasz przyjaciel, Wisła w porządku jest, musimy z nią tylko wygrać, reszta nie liczy się" jak to przeczytałem to płakałem ze śmiechu buahahaha To był najlepszy post w historii tego forum buahahaha
    • stary kibol

5.4K
      2.2K
    • 12.04.2005 o 22:35
      Post #146974 12.04.2005 22:35
    MisioPas- pełne poparcie! Wystarczyłaby NORMALNOŚĆ!!!
    • MisioPas

2K
      1.4K
    • 12.04.2005 o 22:39
      Post #146976 12.04.2005 22:39
    Mysle ze docent troszke przegiales!!! Osiagnijmy to co napisalem przed chwilka a bedzie dobrze! A co kto w sercu iw duszy bedzie czul do Wisly to niech pozostawi to dla siebie! :)
    • -D?ugi-

108
      0
    • 12.04.2005 o 22:41
      Post #146978 12.04.2005 22:41
    a wracając do dopingu anty to przypomnijcie sobie mecz z jagiellonią w 2 lidze jak przez 2 minuty szło wisłą to stara ku*** i to spiewał cały stadion dziadek nie dziadek piknik nie piknik ale teraz widze wielkie oburzenie , przypomnijcie sobie tez to co działo sie przed derbami jakoś nikomu przez myśl nie przeszło "pojednanie " wręcz przeciwnie ...... ale teraz wielce oburzeni a nie pamiętają co sami przedtem pisali na forum i śpiewali na stadionie .....
    • lokis

48
      0
    • 12.04.2005 o 22:50
      Post #146984 12.04.2005 22:50
    Akurat Ty nie musisz nam nic przypominać przedstawicielu pseudo-chuligaństwa. Tak pseudo bo prawdziwych chuliganów już na Cracovii nie ma. Organizacyjnie jesteście zerem, nawet małolatów robiących wam syf i obciach pod nosem nie potraficie wyszkolić. Zeszliście na psy. Ważniejsze są dla was prywatne interesy niż klub Cracovia, jedność i szkolenie narybku w szacunku dla starszych wyjazdowiczów. Dno dna.
    • -D?ugi-

108
      0
    • 12.04.2005 o 22:59
      Post #146986 12.04.2005 22:59
    No ja wiem ze prawdziwych huliganów juz nie ma ;) są za to pikniki wierni i oddani którzy pójdą za swoj klub nawet w ogień , nawet kiedy ich ukochany klub będzie grał gorzej to i tak będą szczelnie wypełniać stadion ;)hahaha
    • zubereg

13.7K
      7.7K
    • 12.04.2005 o 23:05
      Post #146988 12.04.2005 23:05
    Jeśli pojednanie zawiera też zero bluzgów itp. to ja się pytam czy na jakiś meczach derbowych się nie bluzga na rywala? Jesli tak to gdzie?
    • PAS

3.2K
      2.6K
    • 12.04.2005 o 23:08
      Post #146992 12.04.2005 23:08
    "...tylko jest taki problem ze Wisla to nie ludzie to po pierwsze..." Moderatorzy śpią? Nieletni wyznawcy Goebellsa pojawiają się na forum. Forum schodzi, niestety ... na psy.
    • -D?ugi-

108
      0
    • 12.04.2005 o 23:09
      Post #146993 12.04.2005 23:09
    Jak to gdzie ?? Nigdzie , przeciez w kazdym derbowym mieście jest pojednanie więc jak mogą na siebie bluzgać ;)
    • jkm05

829
      0
    • 12.04.2005 o 23:16
      Post #146996 12.04.2005 23:16
    PAS - ale o co Ci chodzi, gość ma rację, Wisła to nie ludzie to największa Polska rzeka. Długi - byłem na meczu z Jagielonią i nie śpiewałem tego co wszyscy śpiewali. Tak przy okazji moi sąsiedzi też nie śpiewali. CRACOVIA PANY!!!!!
    • PAS

3.2K
      2.6K
    • 12.04.2005 o 23:23
      Post #147000 12.04.2005 23:23
    He,he. Prawie uwierzyłem, że ten gościu jest miłośnikiem geografii.
    • Vasago

3.7K
      594
    • 12.04.2005 o 23:45
      Post #147006 12.04.2005 23:45
    Widzę, że aktualnie jest dobra wola zdecydowanej wiekszości kibiców Pasów by raz na zawsze skończyć z jednym wielkim bydłem jakie się rozpanoszyło wśród nas. Pamiętam, że jeszcze w III lidze, kiedy doszło do zadymy po meczu z Hutnikiem jako jeden z nielicznych tutaj na forum zabrałem głos w sprawie i niektórzy uważali mnie za jakiegoś oszołoma, który trzepia się nie wiadomo czego jakby się nic nie stało..... Jeśli chodzi o ostatnie wydarzenia po meczu z Legią i okoliczności w jakich one miały miejsce (dwa dni po pogrzebie Ojca Świętego) to nazwać je można tylko bestialstwem. Na dodatek prestiżowy mecz z Legią drużyna wygrała po bardzo emocjonującym meczu, choć równie dobrze mogła przegrać gdyby Legia wykorzystała karnego w ostatniej minucie..... Wtedy jeszcze mógłbym zrozumieć taką reakcję kiboli po meczu, tłumacząc ją frustracją po przegranym meczu przez sędziego, który wypaczył wynik meczu..... Jednak w tym przypadku w głowie mi się nie mieści jak można byc takim idiotą..... Podobna sytuacja miała miejsce w Nowym Targu podczas meczu hokejowego, kiedy przy stanie 2-1 dla nas grupa debili zaczęła zadymę na lodowisku..... Wniosek z tego nasuwa sie prosty - wśród nas zagnieździł się element zmierzający sukcesywnie do wyniszczenia klubu. Po prostu ich nie interesuje nic poza zadymami i rozgłosem na całą Polskę jakich to mamy zadymiarzy w Krakowie, co wydatnie wpływa na wizerunek klubu. Krótko mówiąc - obciach po tych ostatnich wydarzeniach jest straszny na całą Polskę, ale właśnie o to chodziło tej grupie. Co by nie mówić - opinia w całej Polsce o kibicach Cracovii jest fatalna i zapewne nikogo ten incydent nie zdziwił, a za jakiś czas sprawa pójdzie w zapomnienie.... do następnego razu (pewnie będzie to pojedynek derbowy z Wisłą). Częstotliwość tych zdarzeń nakazuje by RAZ NA ZAWSZE SKOŃCZYĆ Z TĄ KARUZELĄ..... Tutaj klub musi podjąć zdecydowane i radykalne działania by jak najszybciej skończyć z tą chołotą i poprawić wizerunek kibiców Cracovii co wcale nie będzie takie łatwe..... Po prostu w Polsce mamy takie a nie inne prawo i pozostaje liczyć, że klub cos z tym zrobi, tylko trzeba działać..... Trzeba działać bo za jakiś czas stracimy prawdziwych kibiców a juz pojawiają się głosy, że niektórzy na jakiś czas zamierzaja sobie odpuścić widząc co się dzieje..... Tego akurat nie mogę zrozumieć, ale trudno się dziwić bo juz naprawdę każdy ma tego dość.... Ja widzę jedyny sposób by stopniowo pozbywać się kretynów na Ziemi Świętej - otóz WPROWADZENIE KART CHIPOWYCH. Myślę, że nawet dla Comarchu była by to mozliwość promocji i wdrażania nowych systemów na całą Polskę. Ja widzę to tak: - kartę chipową z kodem posiada bezwzględnie każdy kibic niezależnie od wieku żeby nie było bałaganu, - wyrobienie karty po kosztach własnych, - wyrobienie takiej karty jest mozliwe po wcześniejszym pozostawieniu w klubie danych osobowych i aktualnego zdjęcia, które ma posłużyć do ewentualnego poszukiwania sprawców zadym i bójek na podstawie monitoringu (dotyczy to wszystkich kibiców ubiegających się o kartę w przedziale wiekowym 10-35 lat) - w tym przypadku co 5 lat musi byc aktuaalizacja karty ze względu na zmiany pokoleń, - wyrobienie tej karty po wczesniejszym sprawdzeniu czy ubiegający się o nią nie wszedł w kolizję z prawem (napady, rozboje, zadymy stadionowe) - jak wyżej, dotyczy to wszystkich kibiców ubiegających się o kartę w przedziale wiekowym 10-35 lat, - w przypadku zagubienia karty posiadacz jej zgłasza zagubienie, jego kod jest blokowany i wyrabiana mu nowa karta ma nowy kod, - w przypadku ewentualnych kombinacji niektórych delikwentów (mam tu na myśli udostępnienie swojej karty komu innemu, lub wyrabiania jej przez osobę niezainteresowaną znajomym, którzy nie mają takiej możliwości z takich a nie innych przyczyn) - osoba udostępniająca tą kartę bierze odpowiedzialnośc za tą osobę, której ją udostępniła - nie wiem tylko jak to się ma do polskiego systemu prawa, Co to daje? - osobnicy, którzy nie nadają się do tego by wpuścić ich na stadion nie dostaną sie tam i stopniowo będziemy pozbywac się idiotów, - osobnicy, którzy brali udział we wczesniejszych zadymach i tej ostatniej (20 osób zatrzymanych + kolejne osoby wyłowione na podstawie zapisu Video) nie wejdą już na stadion, - wejście na stadion będzie przegiegać znacznie sprawniej niż obecnie z kołowrotkami, Oczywiście musza być tutaj spełnione inne warunki: - system musi być w 100% sprawny, aby nie dochodziło do jakichkolwiek pomyłek - np ktoś Bogu ducha winny nie dostanie się na mecz ze względu na jakis błąd kodu, - oprócz kart chipowych odpowiednia organizacja ochrony meczu - nie może być tak, że ktoś wnosi na stadion piwo, wódkę itp. a także wchodzi na stadion przez ogrodzenie jak to miało miejsce podczas ostatniego meczu z Legią. Niestety trzeba zrobic cokolwiek by uniemożliwić wejście na stadion elementowi, który przychodzi na mecze tylko dla zadymy. Myslę, że na mecz z Legia przyszło sporo takich, którzy wogóle nie chodzą na mecze a akurat na ten przyszli dla "rozrywki"..... Poza tym trzeba innych działań mających na celu oczyszczenie środowiska kibicowaskiego poza stadionami. Nie wiem jak to zrobić - może jakieś prośby, apele itd...
    • Dementor

10.2K
      2
    • 13.04.2005 o 00:00
      Post #147014 13.04.2005 00:00
    Vasago - to Ci podpowiem coś nowocześniejszego: koszt wyrobienia karty chipowej jest droższy od zapisania informacji w systemie komputerowym - weryfikowanym za pomocą czytnika linii papilarnych - w tym wypadku masz o wiele większą szansę że ktoś nie podrobi czyjegoś palucha. To tylko tak informacyjnie... proszę to bardziej traktować jako nowinkę uściślającą informacyjnie.
    • -=KsC_Qr2nOw=-

2.1K
      0
    • 13.04.2005 o 00:01
      Post #147016 13.04.2005 00:01
    - wyrobienie tej karty po wczesniejszym sprawdzeniu czy ubiegający się o nią nie wszedł w kolizję z prawem (napady, rozboje, zadymy stadionowe) - jak wyżej, dotyczy to wszystkich kibiców ubiegających się o kartę w przedziale wiekowym 10-35 lat, to co jak mam wyrok za napad rozbój kradzieć czy cokolwiek to już na stadion nie wejde?? choc wyrok dostałem za sytuacje która miała na osiedlu,a nie na stadionie...

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie