sluszna uwaga, zdarzaja sie takie rzeczy, ale bardzo czesto Ci aresztowani sa juz w kartotekach i oczywiste jest ze nie znalezli sie tam przez przypadek, poruszyles wazny problem, bo policja tez czasem powinna sie dwa razy zastanowic przed działaniem, ale nie zmienia to faktu moim zdaniem, ze statystycznie rzecz biorac takie przypadki sa baardzo rzadkie i nie powinnismy rezygnowac z tego typu prob zapobiegania chamstwu i glupocie, bo jak w takim razie sobie z tym poradzimy??? uwazam wiec ze nie ejst to argument za nie podjeciem tego typu działań, choc problem istnieje (byc moze dwa zatrzymania- nie tylko na stadionie lub w okolicy- to dozywotni zakaz, bo przypadki chodza po ludziach ale dwa razy miec pecha i trafic niewinnym w rece policji to juz chyba rzadkosc.
-
-
Flaga......
zgadzam się z Sit Lancelotem. jak to jest, że po zadymie, w której uczestniczy sporo osób aresztowanych jest parę, góra 20, a zakazów stadionowych nie dostaje nikt. oczywiście, sprawa musi się zakończyć w sądzie, żeby nie krzywdzić niewinnych (np. sprawa Radka Sepioła po Hutniku). ale ZAKAZ STADIONOWY należy bezwględnie egzekwować. to raz.
a dwa: ochrona z prawdziwego zdarzenia. nie tylko na bramie, gdzie dokładnie to przeszukają mnie, albo 50-letniego pana, ale nie pijanego osobnika o wyglądzie bandyty czy też osiedlowego króla ławki i okolic... a ochrona ma też działac w czasie meczu. kurde, jest ten monitoring czy go nie ma??? jak ktoś chleje wóde, no to sorry, ale niech mu ją zabiorą, albo nawet wywalą ze stadionu... wyprowadzać agresywnych. a na dym z (L) zanosiło się tak od 70. minuty, i nie trzeba być ekspertem, żeby to 1. zauważyć, 2. wskazać potencjalnych zadymiarzy. to zwykłe gnojki, których nie obchodzi mecz. dlatego zadaniem ochrony jest ich złapać, spisać, wyprowadzić. a jak dymią - to zakaz stadionowy. nie będziemy po nich płakać.
jedyne, co może zrobić milcząca, normalna większość, to wywrzeć presję na klub, by zainwestował w ochronę z prawdziwego zdarzenia i zaczął współpracę z policją. bo my na stadionie nie wiele zdziałamy... nie pobiegniemy powstrzymywać bandytów, a wszelkie dyskusje kończą się argumentem siłowym z jednej strony. możemy próbowac zagłuszyć anty-doping, ale zagłuszanie to półśrodek.
na tym forum udało się parę rzeczy zmienić w organizacji meczu (np. wykładzina na błocie za sektorem D, większa liczba wejść, może się doprosimy więcej toitoi)... czemu tu nic nie rusza?
Let's kick idiosts from football !
to po co jest monitoring na stadionie po co dla ozdoby.
wstyd i nic wiecej !! jak debile rzucali w woz policujny co leje woda!! czy odpowie mu ktorys z tych debilow czy mialo to jakis sens?? oby was wszystkich wylapali i od stadionu jak najdalej !!! do lasu pojeby!
gnoje same od 14 do 22 lat !! stuknij sie jeden z drugim w gloke i to dobrze i nie kozacz!! kozaczysz szczylu bo kolo ciebie jest wiele innych a jak bys byl sam to bys plakal ze starchu !!
Cracovia jest nasza kibicow a nie gnoji i szczylow
Chcialem jeszcze powiedziec ze wieksza czesc osob, ktore staly w tym miejscu to byly osoby ciekawe tego co sie "stanie"...
Malolaty w szalikach zawiazanych na twarzy - [b]udajacy[/b] "hooliganow" - a prawda jest taka, ze gdy tylko pyciarze sie ruszyli i zaczeli schodzic ze stadionu oni rzucili "po kamieniu" i spierdalali jakby "bieg na 100m" trenowali...
W ciagu 5 sekund byli na przystanku kolo Kina Kijow...
Skad ponoc takze rzucali kamieniami...
Stad wlasnie tylko 20 osob zatrzymanych...
Kto wie ? Moze takze "przypadkowych" ?
Zastanowcie sie chwile i sprobujcie sobie wyobrazic akcje gdyby nie bylo tam Policji...
Ile osob poszloby sie lac z Legia "na rece" ??
Bez kamieni, itp...
Wiadomość zmieniona (11-04-05 11:09)
Tak swoją drogą niejaki von Moltke - jeden z większych teoretyków i praktyków militarnych - wyraził się mniej więcej tak: "Każda wojna powinna mieć z góry założony cel. Gdy tego celu się nie sformułuje od razu - taką wojnę się przegrywa."
O ile mnie wolno wiedzeć, to czy wyjaśniłby mi ktoś, jaki był cel wojny po meczu i jakie są cele wojen kibiców w ogóle. Bo odnoszę wrażenie, że te wojenki są z deka bezcelowe.
Ale ja, który nie jestem solą ziemi cracoviackiej zapewne się mylę.
Mam nadzieję że monitoring za milion złotych zostanie odpowiednio wykorzystany!
Niestety zauważalnym jest fakt iż jest pewna grupa ludzi z KSC, dla których Ojciec Święty nie jest żadnym autorytetem, oni w obliczu jego śmierci nic nikomu nie obiecywali, ich jedynym celem jest jebać Wisłę, jebać Legię, jebać pojednanie, jebać wszystkich - nawet kibiców Cracovii - bo tym z kolei się kurwa jebanym konfidentom w dupach poprzestawiało, powinni wszyscy wypierdalać na Reymonta itp. Mało wczoraj się tego nasłuchałem? Sądzę że nie tylko ja.
To nie kibice, a bandyckie bydło - zwykle ścierwa i tyle - jeżeli ich się uda wyplenić - będzie o niebo lepiej. Myślicie ze oni tu zaglądają - na forum jebanych w dupe pikników i lamusów.
Dlatego bardzo proszę aby osoby wypowiadające się powiedzmy tak: aleście są, długo żeście wytrzymali w pojednaniu itp. pozerzy itp - darowali sobie, bo tutaj nie znajdziecie tycj śmieci - którzy tak aktywnie niszczą wszystko co do tej pory udało sie wypracować.
Bardzo przykre że garstka idiotów skutecznie potrafi sterroryzować większość i nic na to nie poradzimy - tutaj musi skuteczniej zainterweniować klub, policja czy inne służby ku temu powołane. Zwykli ludzie po prostu nie są w stanie. Dla nie których niestety bycie bandytą jest "trendy" a dla małolatów "trendy" jest dorównać bandytom i to nie ważne czy przykrywką do bandyckiego życia jest TSW, KSC, HKS czy CWKS.
Co do wczorajszych zajsc polecam artykul na
Racja!
Brawo Wrona ;)
[url]http://www.cracovia.strefa.pl/index.php?function=show_all&no=174[/url]
Ja myślałem o tym samym co Sir Lancelot. Może wystosujmy jakiś rodzaj listu otwartego od kibiców do klubu i mediów. Do klubu, aby ich zmobilizować do pewnych działań. Niech identyfikatory będą sprawdzane rygorystycznie. Nawet u dziadków, trudno. Winni zajść powinni być karani bezterminowym zakazem wstępu na stadion. Ochrona niech wreszcie zacznie robić, to co do niej należy. Nie może być tak, że jakiś nawalony typek będzie przewracał się na ludzi, groził im i wrzeszczał cały czas je..ać kogoś tam. No i najważniejsze wreszcie, niech klub w końcu jasno się wyrzeknie bandytów. Niech podpiszą się Profesor, Misior, piłkarze, prezesi stowarzyszeń wszelakich przy Cracovii, że oni nie chcą aby te osoby były kojarzone z klubem. To jest oczywiste dla każdego myślącego człowieka, ale nie wszyscy się do nich widać zaliczają.
Do mediów, aby bandytów nie nazywać kibicami. W telegazecie np. przeczytałem, że fani Cracovii toczyli boje z policją. To jest dla mnie obraźliwe, stawianie mnie na równi z nimi.
kojo...to marne te twoje myśli...
byłem śpiewałem;-) pozdro dla Świstaka w huuuuj dopbry szal;];-)
"Autor: Grzes04 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 11-04-05 10:56
to po co jest monitoring na stadionie po co dla ozdoby."
tez o tym myslalem.. a przeciez w kartotekach klubu maja zdjecia i dane osob posiadajacych identyfikatory!!
trzeba karac zadymiarzy i wprowadzic zakazy stadionowe!!
a z antydopingiem z czasem sobie sami poradzimy..
Kid napisał(a):
> > kkk Świstak nie robił wystarczająco dużo
> > przed meczem nawet zapoczątkował anty...
>
>
> EPT: a na ktorym sektorze (jesli wogole byles na meczu)
> stales/siedziaels ??
> Bo wydaje mi sie, ze nie byl to sektor D...
kid masz racje - wydaje ci sie
byłem na D i dopingowałem w 100% kulturalny sposób
powiedz mi czy przed meczem nie było przypadkiem "a teraz na prośbe: Legia to..."??
nie było tego?? czy ja mam urojenia??
w drugiej połowie widziałem juz na twarzy Świastaka zniechęcenie (co zrozumiałe)
myśle iż ma również inne szale w domu...
trzeba reagować na anty doping w ustalony sposób
JAK KTOŚ SŁYSZY IŻ DEBILE ZACZYNAJĄ ANTY TO WSZYSCY ODRAZU BEZ ZASTANAWIANIA SIĘ "CRACOVIA CRACOVIA CRACOVIA!!!" PO KILKU RAZACH GŁUPKI ZOBACZĄ IŻ ICH PRZYŚPIEWKI SĄ BEZCELOWE
EPT nic dodać nic ująć...:) Oby więcej ludzi tak myślało...
Pozdrawiam:)
.
Wiadomość zmieniona (11-04-05 21:17)
kkk...nie chodzi tu o cytaty sraty tylko o myślenie...:P :)
................... skasujcie ten post jak Wam sie chce
Wiadomość zmieniona (11-04-05 21:16)
a zapomnial bym mylisz sie jesli myslisz ze chodzi tu o myslenie, wlasnie o to chodzi ze tu nie chodzi o myslenie tylko o czyny, bo gadac kazdy potrafi.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)