Moje wrażenia:
Pierwsza połowa mi zaimponowała niesamowicie. Gdy spiker powiedział że ma być bez dopingu, a tylko klaskanie to sądziłem, że to się nie uda. Tymczasem - dwie próby dopingu, zagłuszone przez innych naszych - a potem już tylko brawa, naprawdę kapitalne!
Nie powiem, żeby mi się podobało, gdy przed meczem sektor gości skandował w naszą stronę "nożownicy". Wtedy atmosfera było podniosła...
Druga połowa - też oceniałbym dobrze. My - w miarę na standardowym poziomie, zupełnie niepotrzebnie rozpoczynały się (kilka razy) śpiewy "Legia to stara..." - czy naprawdę nie można się powstrzymać? Lego ta klub ogólnie w Polcse nie lubiany, ale czemu nie dopingować swoich (zwłaszcza w tych dniach? Podobno mamy się szanować?) Ale co jest pozytywne, to te śpiewy były istotnie zagłuszane! I znowu ktoś zaczął o Wiśle - ale fakt, że to były jednostki, i że nie zostało to podchwycone, jest budujący.
No i jeszcze komentarz co do tego, co jak słyszę w radiu (i na forum) bylo po meczu.
Nie pozbędziemy się z dnia na dzień grupki chuliganów i bandytów, którzy na mecz przychodzą nie dla klubu, a szaliki noszą w innym celu. Nie wszystkim podobały się akcje minionego tygodnia - w ten sposób mogło zginąć to, co im przynosiło największą frajdę! Przyszli na mecz i tu - o zgrozo - okazało się, że mimo, że po drugiej stronie Legia, to zwolennicy spokoju są w zdecydowanej większości i mecz minął spokojnie! No to trzeba było "ulżyć sobie" po meczu.
Mam jednak nadzieję, że tym - tak nielicznym w porównaniu z kibicowską większością - chuliganom i bandytom - nie uda się zniszczyć tego, co tak wspaniale powstało w minionym tygodniu.
-
-
Doping na Legii - temat zbiorczy
prosze nie nazywajmy kibicami matołów ktorzy pod przykrywką Cracovii rozpierdalają miasto ,nie potrafią w większości sklecić poprawnie zdania po polsku a co dopiero wymiemić chociaż....(nie bądzmy zbyt wymagający!!) 3 piłkarzy swojej "ukochanej"Cracovii,pozdrowienia dla KIBICÓW ( nie mylić z bandytami )
Kibice Legi się "popisali" ..
Już się nie dziwie ,ze na ich stadionie ogrodzenie ma 5 metrów wysokości - jak klatki w zoo z dzikimi zwierzętami.
Ich powinno się izolować od reszty społeczeństwa.. a może to pensjonariusze zakładu z Tworek ? którym dano szaliki zespołu z Warszawy ?
Jeszcze takiego ..nawet nie wiem jak to nazwać...nie było na Cracovii.
Prymitywizm w najczystszym wydaniu ...
Mam pomysł na rozwiązanie problemu dopingu, który występuje moim zdanie tylo na D C i i pierszej połowie B sektorów. Świstak mogłby wybrac 5-6 chlopakow, ktorzy za pomocą krutkofalówek porozumiewali by sie ze soba --->>> A w szczególności z Nim. I tak decydowaliby co w daneym momencie spiewamy, czy Pasy Gol, czy cokolwiek innego. Nie na kazdym sektorze sa ludzie gotowi pociagnacza saba reszte do śpiewania, a tak moze w koncu caly stadion bylby gotowy spiewac...
hmm
według mnie
przed meczem juz poszło legia to ... co odrazu pokazalo iz wiecej dzisiaj bedzie o legii niż o Pasach
pierwsza polowa byla fajna oklaski naprawde ciekawie wychodzily
co do anty to młyn powinien równiez coś innego starac sie zaintonować
ale mysle iz młyn poza częstym anty doprze dziś dopingował
ja mówić nie moge i mam nadzieje iz to kiedyś mi przejdzie:)
wnioski na przyszłość:
trzeba wyeliminować samozwańczych wodzirejów mamy przecież Świstaka i AA
mieszane uczucia ....
tak starganych nerwów dawno już nie miałem.
po pierwsze kapitalny mecz,szybki momentami aż za bardzo,dobre profesjonalne podejście do sprawy naszych piłkarzy (widać że jeszcze sie im chce).Teraz powinno być lepiej z meczu na mecz i mam nadzieje że nie bedziemy pisać takich rzeczy na swój zespół jak na legialive :)
druga sprawa to doping:
byłem na mszy,byłem na marszu i naprawde myślałem widząc tam młodych (15-18 lat) że dadzą sobie spokój i chociaż przez jakiś czas bedzie tak jak na stadionach świata (z jedną tylko różnicą że my dalej bedziemy oglądać mecze zza krat) czyli kulturka i miłe chwile ...... ale po co lepiej jest sie powyzywać jeszcze później ponapi.e.r.dalać po mordach bo tak jest fajnie i naprawde przyjemnie.
Wziąłem ze sobą moją Ukochaną i naprawde nie byłem w stanie Jej wytłumaczyć o co chodzi i co sie stało skoro dwa dni wcześniej było tak pięknie i przyjemnie.To co sie dzieje na D to przechodzi ludzkie pojęcie,wy naprawde nie umiecie uszanować 2 człowieka?macie wszystko i wszystkich w dupie? jak dla mnie to powinno sie oddzielić sektor d dziwiękoszczelnymi zgrodami jak autostrade i poprzez selekcję wpuszczać tych jeszcze do końca nie zdegenerowanych na mecze,a tamci niech sobie śpiewają o qrw.a.ch i robią zadymy miedzy sobą!
właśnie dzwonił do mnie kumpel że była regularna wojna pod algą i w okolicach hotelu.Myślę że tak jak już nadmienili w tv o zadymach w ostrowcu i katowicach tak na nas nie pozostawią suchej nitki bo w końcu to My byliśmy pomysłodawcami tej całej akcji z pojednaniem i podejrzewam że tak jak szybko sie wszystko zaczeło zmieniać tak szybko wróci do starego czyli do tego że terror i strach zagoszczą na naszych ulicach.
Dwa słowa do organizatorów zawodów sportowch na stadionie Cracovii :
ZRÓBCIE COŚ Z TYMI PIE.R.DO.LONYMI PIJAKAMI !!!!!
jak można iść na mecz tylko po to żeby sie narąbać ??
ogólnie to ręce mi sie wyłamują w łokciach i wstyd mi ...... oj strasznie wsyd ......
POZDRO DLA "NORMALNYCH" KIBICÓW
mnie tylko smieszyly zgredy co klaskaly po tym jak legla spiewala cwel cwel ... a oni pewnie slyszeli Hej Hej Cracovia ! poprostu uszy myjcie albo wogule nic nie robcie po za ogladaniem meczu , tak na przyszlosc ;)
hmm o sprawie alkoholu na meczu to trzeba w innym temacie podyskutowac
ale cos z tym trzeba zrobic...
flaga pozdrawiająca Papieża nie powinna wisieć pod sektorem D!!!!!!!!!!!!!
Lysy, jestem jednym z tych zgredów... po prostu nie zrozumiałem, tak jak pierwszego "ch.w.d, nożownicy", bo myślałem, że to przeciw bandytom w ogóle. No naiwny, naiwny... Dopiero w którymś momencie dotarło do mnie, że konsekwentnie chcą nas sprowokować.
Mimo wszystko dalej uważam, że z pojednaniem - przynajmniej w Krakowie - będzie O.K. Przed derbami i my, i klub musimy się lepiej przygotować. Powinny zostać użyte te same kanały, co przed mszą w poniedziałek.
Nie przesadzajmy z tym pozytywnym dopingiem!!! Uważam że nie musimy sie lubić ale musimy sie szanować. Za dużo chamstwa wsród naszych kibiców, którzy potrafia lżyć i pluć na kibiców noszącycjh te same barwy. Po co oni przychodzą na mecz. Jestem daleki od twierdzenia że powinien być na stadionie tylko pozytywny doping. Są emocje przychodza ludzie zeby rozładować swoje flustracje. Niech spiewaja i bluzgaja na Wisłę i Legie i inne kluby od tego jeszcze nikt nie umarł, ale niech potrafia uszanować to że ktos nie ma ochoty lżyc na innych z takich lub innych wzgledów. Szkoda że ci o których myśle i tak tego nie zrozumieją. sam nieraz lubie rozładowac emocje śpiewajac np Wisła to k... ale nie przeszkadza mi to że siedz acy obok mnie nie śpiewa.
Precz z debilami na Kałuzy którzy mienia się być kibicami Cracovii.
Tak w TV teraz wszystko na nas jakby te buce z warszawy nierzucili ta raca i nie prowokowali nic by niebylo !
SLuchajcie, nie wiem czy jestem kompetenty bo uslyszalem na meczu na C ze komenetuja jak loza na Muppet Show (czy cos takiego) ale "Legia wy smiecie, zywi stad nie wyjedziecie" krzyczana znad fany "Ojcze Swiety Zegna Cie Twoja Cracovia" to przegiecie pyty i to na maxa. Moim zdaniem wstyd i tyle.
Nie wiem kto kogo prowokowal, ale I polow spedzilem kolo Legii i tam kolesie w szalach Lowcy Psow wymianiali uprzejmosci i atmosfera gestniala. A II polowa to juz wzajemne wyzwiska niestety. I jak Legi mozna to wybaczyc bo to bydlo ze stolicy (wiem dokladnie bo widzialem swolocz wracajaca kolo dworca) to ten niby Papieski klub, msza i w ogole wielkie halo i sted bluzg i zadmyma na maxa to przeslania zajebisty mecz i wynik. Z teka mam kaca moralnego.
ale czy wy nie rozumiecie ze zadnych ukladow zgod nie bedzie ? nawet 10cio latek to pojmie jak wie o co chodzi , moze ta klub zmieni albo kibice ( kibice w sensie kibice) wlasnie ze nie ! a media naglosnily poniedzialkowa msze pojednania i teraz afery robia ze mialo byc tak a jest inaczej i trudno...!
Nie wiem o co CI chodzi Łysy - nikt nie nawołuje do prawdziwiej kibicowskiej zgody, ale szacunek może być. I to żadna hańba
a kto tu mówi o zgodach ??
wystarczy mniej qr.w i więcej kultury bo rodzice z dziećmi też chętnie by przyszli na mecz a w warunkach takich jakie panują na naszych boiskach to raczej jest wykluczone bo później w szkołach sie mordują,a to jest chyba nie do przyjęcia.
i nie pierdzielcie mi tu o jakiejś racy bo to było już przy końcu a do tej pory było 14 razy "legia to stara...." i wogóle niewiem skąd i do jakiej okazji "wisła to stara ....." z wisłą graliśmy ten mecz czy jak ...... ? czegoś tu nie rozumiem.
ogólny szacunek polega na tym że idziesz na mecz i kibicujesz swojej drużynie i nikt nie każe ci całować po tylkach kibiców przyjezdnych,ale bez jaj że nie wytrzymamy 90 minut bez wyzwisk (mówie o wyzwiskach śpiewanych przez pół stadionu,bo sam czasami zaklne pod nosem ale staram sie robić to cicho bo zdaje sobie sprawe ze moze to komuś przeszkadzać)
i szczerze wam powiem że pier.d.o.li mnie to że jakiś wiochmen z wa-wy przyjeżdza i sobie śpiewa cwel,nożownik itp itd bo po 1 słysze to jak ze studni a czasami wogóle a po 2 nie mam zamiaru zniżać sie do poziomu chłopka który nie skończył podstawówki ubrał dres i jest wielki OG jak na amerykańskich filmach.
mam tylko nadzieje ze w końcu na coś sie przyda nasz jakże nalepsiejszy z najlpesiejszych monitoring i ci co brykali bede słusznie i dotkliwie ukarani bo im wczesniej sie pozbedziemy bezmózgów z naszego obiektu tym wcześniej nie bedziemy musieli na takie denne tematy tutaj dyskutować :)
pozdrawiam
ps.aha i niewiem czy sobie zdajecie sprawe ale tego co tu piszemy nie czytają ci o których sie tu pisze bo po 1 nie umieją czytać a po 2 internet to troche za trudne ;)
ANGUS- 100 % racji.
p.s. CO to (lub kto to) jest OG ?
nikt ? a co bylo kilka dni temu , POJEDNANIE POJEDNANIE , szaliki powiazane , itd ale spoko ! szacunek ? widziales dzis szacunek ? wiec wiecej nie trzeba mowic jak z legla tak bylo pierwszy mecz po przerwie to zobaczysz z reszta kos co bedzie sie dzialo u nas i na innych stadionach , poprostu to bylo na chwile... o to mi wlasnie chodzi
Wiesz co to znaczy pojednanie ? Polecam słownik języka polskiego. Aha - dziś nie graliśmy z Wisłą tylko z Legią, i czego by nie pisać o naszej sąsiadce to w końcu ma pasiaste korzenie (kiedyś druga drużyna Pasów ;-) ) i jest z Krakowa. A poza tym spokój w mieście można utrzymać. A przynajmniej warto spróbować
"pojednanie kibicow" - nowy oksymoron w jezyku polskim...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)