Ja sie nie dziwie , ze KS CRACOVIA upada, bo po pierwsze kierowali ją ludzie, którzy nie potrafili to robić. Poprostu przez lata źle zarządzana KS Cracovia schodzi coraz bardziej w cień. Ja sie doprawdy nie dziwię,, teraz na jej czele stoi Lassota, no i co ztego? NIC. POtrzebna młodych ludzi ( coś ostatnio chyba się w tym względzie ruszyło), ale nadal nie jest tak zarządzana jak powinna.
Przez lata posiadałałem legitymację KS CRACOVIA - statuty członek zwyczajny. . Mimo lat niedoli zawsze starłałem sie wpłacać składki członkoewskie. W momencie pojawienia się MKS CRACOVIA SSA zaprzestałem, a dlczego? Bo stwierdziłerm, że topienie pieniędzy jakichkoliwek ( nawet te 10 zł miesiecznie) mioja się z celem. Dlaczego ja mam dawać pieniądze ludziom, co wogóle nimi nie umieją zarządzać, no dlaczego? Wolę kupić dwa karnety na sezon i wiem, ze ta kasa zostanie w miarę sensownie wykorzystana w przeciwieństwie do KS CRACOVIA. Nie dziwię sie naprawdę, zę wielu ludzi się odwrociło od niej. Lata nie robienia NIC przyniosło wiadome efekty.
Teraz jedynie mocna ekipa przedsiębiorczych pasiaków moze wyprowadzić KS CRACOVIA na prostą - tylko w tens posób można coś zdziałac.Pasowaloby jakoś zrestrukturyzować dług, który jest niewątpliwie największym balastem ciązącym nad KS CRACOVIA.
Może za zarządzanie KS CRACOVIA powinna się wziąść Grupa 100. Teraz G100 przechodzi drobna metamorfozę. Załozenia poczatkowe spełniła - jest silny sponsor i 1 liga. Według mnie G100 powinna sie teraz wlasnie zająć KS Cracovia, która oprzeciez posiada pare sekcji inaczej wczesniej czy później ta organziacja zniknie, a to byłaby klęska.Trzeba sie tym problemem zająć, ale zajac z głową. Niech Grupa 100, której nalezy sie duży szacunek weźmie teraz pod opiekę KS CRACOVię. Kto wie, czy to nie jest trudniejsze zadanie niż doprowadzenie pilkarzy Cracovii do 1 ligii...
-
-
Cracovia nie chce sprzedać ziemi Wiśle
Ferencvaros nigdy nie ukrywałem że jestem kibicem Wisły.
Wrzuce wam jeszcze jeden kamyczek do stawu i juz obiecuje że nie bede sie w tym temacie udzielał.
Cytat ze strony 6 raportu skonsolidowanego za rok 2003:
"Największy wzrost dotyczył rzeczowych aktywów trwałych, które uległy zwiększeniu o 35.531 tys. zł. Wzrost ten wynikał głównie z nabycia przez
Grupę, poprzez objęcie udziałów w MKS Cracovia S.S.A., gruntów o wartości godziwej 31.649 tys. zł."
35 mln. zł niezła sumka. Odpowiedzcie sobie na pytanie teraz, ile zapłacił Comarch za akcje Cracovii i wyciągnijcie wnioski.
Ceero, nie mieszaj juz, lepiej się martw o swoje podwórko....
U na jest tearz nieźle, a bediz jeszcze lepiej..
zwlaszcza, ze wiezniowie polityczni tym razem nie wybuduja juz centrum treningowego GTS Wisla, co jak widac po stanie przejetych przez GTS terenow przy 3 maja inna droga nie jest mozliwe.
Do wszystkich, którzy pytali o mój wcześniejszy post: - to było do Ceero - że niby taki nasz zbawiciel się znalazł... W czasie wpisywania wskoczył jeszcze czyjś wpis i głupio wyszło.
Do Ceero - a czy słyszałeś kiedyś o skonsolidowanych sprawozdaniach spółek giełdowych uwzględniających wyniki spółek zależnych ?
Jak nie to poczytaj na ten temat.
Jesli zaś słyszałeś, to zwróć uwagę, że to jest zadłużenie MKS z tytułu pożyczek (nie jest wpisane od kogo otrzymanych) a nie suma wierzytelności Comarch do MKS - drobna różnica, nieprawdaż?
Dalej - weź pod uwagę, że stan dotyczył roku obrotowego kończącego się w 2003 r.., a więc w przypadku MKS daty 30.06.03 - drobne 1,75 roku minęło od tego czasu i trochę wody w GTSie upłynęło od tego czasu.
Sprawdź może wyniki z następnego roku to się przekonasz Wielki Ekonomisto jaki jest "trynd".
klaros, nie licz na odpowiedz :) na trudne pytania kolo nabiera wody w usta. wody wislanej z pewnoscia :)
:-)))
W każdym moim poscie zaznaczałem ze dane są za 2003 rok.
Nie omieszkam sprawdzic wyników za 2004 jak tylko zostaną opracowane i opublikowane.
Czy słyszałem o skonsolidowanych sprawozdaniach? tak słyszałem i pewnie dlatego cytuje cały czas jeden z nich za rok 2003 ;-) Nic innego nie mogłes wymyslic?
Jake Blues na jakie trudne pytanie nie odpowiedziałem w tym temacie, pomijając jawną propagande i zażuty bez jakichkowiek dowodów. To raczej wy nie odpowiedzieliscie na żadne z moich wątpliwosci tylko: bluzgi bluzgi bluzgi marzenia Ferencvarosa bluzgi bluzgi i JB ze swoim usmieszkiem na końcu posta.
Ja sie wyłączam z tego tematu ale teraz juz na serio (mówi sie do trzech razy sztuka :-) ) Piszta co chceta. Pewnie bluzgi, bluzgi, bluzgi, I had a dream, mądra wstawka o raporcie skonsolidowanym, bluzgi bluzgi bluzgi blu....
"Ja sie wyłączam z tego tematu ale teraz juz na serio (mówi sie do trzech razy sztuka :-) )" - pierwszy raz masz moje pelne poparcie, ceero.
lokis: "W jednym piesek Ceero ma rację: MKS czyli pan Filipiak ma wszystko (siedzibę, tereny, obiekty, prawa do nazwy Cracovia i do loga), a KS nie ma nic (ani siedziby, ani terenów, ani prawa do nazwy Cracovia i do loga)."
No nie do konca jest tak jak piszesz, moj drogi. Tereny miasto wnioslo do spolki aportem i jest to podstawa do wiekszosciowego udzialu miasta w spolce. Prawa do loga, do nazwy? Filipiak ma takie same prawa do nazwy Cracovia, jak Walter do nazwy Legia, Cupial do nazyw Wisla, Drzymala do nazwy Groclin, i tak dalej, i tak dalej. Robisz w tym momencie z igly widly.
Ceero>>>"PRAWDA jest taka że na koniec 2003 roku Cracovia miała zobowiązania z tytułu pożyczek na kwotę 1,2 mln zł."
Faktycznie, byl to dlug zewnetrzny (ZUS, media), ktory splacil Comarch przy zakladaniu spolki. Mam nadzieje, ze Twoja ciekawosc zostala zaspokojona. Dowiedz sie teraz moze laskawie jaki jest obecny dlug Cracovii, bo nie chce Cie martwic, ale masz z deka nieaktualne wiadomosci. Poczytaj co pisze klaros, przemysl, poszukaj jakichs dowodow - rozumiem, ze nie jestes w stanie zapodac tu cytatu z Profesora Filipiaka, w ktorym to rzeczony Profesor mowi o dlugu Cracovii wobec ComArchu, ani tez niepodobna odnalezc tego artykulu w archiwum i chociaz linka zapodac.
Piszesz, ze sekcje Cracovii nie istnieja. Taaa... Brazowy medal w hokeju to pewnie krasnoludki zdobyly.
Nie interesuje Cie natomiast poruszanie drazliwego dla Wisly tematu wlasnosci kart zawodniczych, wlasnosci terenow i przekonujesz, ze to Cracovia ma przechlapane, wiec zyj Ty sobie dalej w tym swoim matrixie.
Kazdy niech ma swoj matrix; Cracovia po swojej stronie Blon, Wisla po swojej; ale od pasiastego matrixu wara. Wasz matrix konczy sie na stadionie lekkoatletycznym przy 3 maja. I tak, Bogu dzieki, pozostanie.
Ceero- z uporem maniaka zajmujsz sie wydumanym długiem Cracovii ciekawi mnie jaka zaparczywosc musisz stosowac do dlugu wisly ktory juz teraz wynosi ponad 100 mln ????
powtarzam pytanie - co Wisla wybudowala na terenach w okolo stadionu lekkoatletycznego, ktore dostala od Pasow za Kabel?
Nie wiem jaki z ceero ksiegowy. Na rzecznika sie nadaje. Omija twardo jedyne istotne pytania w tym temacie, zarazem podstawowy zarzut na forum GTS-u.
Fucha po Jurczynskim prawie pewna;)
Tez zapytam
jak telefonika zrealizowala szumne zapowiedzi na 3 maja?
dlaczego Cracovia mialaby sprzedawac swoje najcenniejsze dzialki jak nie musi?
Odpowiedzi wislackie znam "a bo u was bluzgi bluzgi bluzgi";)
Ta Polska to jest śmieszny kraj - bankrutująca spółka chce kupować tereny warte miliony złotych - hahaha.
Niech najpierw pokazą te pieniądze za ,które ewentualnie ,by za to zapłacili.
Czyżby cupiał planował następny przekręt?
Wspierając Jake'a: dlaczego jak ten teren był w zarządzie KS-u i potem w użytkowaniu MKS-u, to co chwila ktoś rozpaczał nad tym, jak to tereny stadionu lekkoatletycznego niszczeją.
Czemu teraz jest cisza?
Czyzby już tam wykopano 200 km sześc. gleby pod wieeeeeeeeeeeeelkie ceeeeeeeeeeentrum, pieron wie czego?
A może tam jest geograficzno-kosmiczne Cntrum Wszystkich Wszechświatów i dlatego podlega to ochronie przed jakimkolwiek zabudowywaniem? :)
Ceero, jakoś nadal nie odpowiadasz na to, co dostrzegłeś - czy wierzytelność wobec Comarchu czy łączny dług MKSu z tytułu pożyczek - chyba jest różnica, nasz Wodzu Dialektyki Ekonometrycznej, czyż nie?
Jak nie dostrzegasz, to przypomnę ci zajączku (?), że MKS jeszcze miało pieniądze pożyczone od Gminy.
Swego czasu, było wieeeeelkie halo o tę pożyczkę. Twoi kamraci również darli dzioba, jak to ma być, że Cracovia dostaje (sic!) pieniądze od Gminy a wasze (wasz?) TS nie. Ucz więc swoich kolesiów kapitalizmu, bo oni jak widać nie wiedzą nawet, że pożyczyć, to nie to samo co dostać.
Ale co już ma ta pożyczka z Comarchem wspólnego, to nadal nie wiem.
Pewnie zaraz nam wytłumaczysz...
Pewnie tereny pod swoim stadionem tez pożyczyli (użyczyli?), a myślą, że dostali.
Ceero- mialem marzenie, ze przyjde na mecz Cracovii w ekstraklasie, zobacze tlumy ludzi i sztuczne oswietlenie.
Ale to truizm.
Mowia, ze to my mamy jakies kompleksy, ze na sile chcemy sie porownywac z Wisla i prac jej brudy...
fragment artykułu z poniedziałkowego Przeglądu Sportowego..
Prof.Janusz Filipiak dobrze zna się z Waldemarem Sielskim , w latach 90 piewrszym dyrektorem generalnym Microsoft spółka z o.o. w Polsce , obecnie głównym udziałowcem Carolina Medical Center w Warszawie.Biznesmeni chcą właśnie takie centrum medyczne wybudować w Krakowie.CMC znane jest z leczenia i rehabilitacji sportowców ( operacje przeszli tam m.in. piłkarz Cracovii Marek Citko oraz bokser Andrzej Gołota).
- Na tym terenie stoi zaniedbany budynek , w którym przeprowadzimy remont.Zamierzamy także uzdatnić jeden z trzech zaniedbanych basenów i wybudować korty. A w parku wytyczymy ścieżki zdrowia - snuje plany Filipiak
Byloby swietnie!
plan fajny, tylko ile bedzie kosztowac wstep na 45 min na sciezke zdrowia?? :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)