A wiecie co jest najlepsze? Filipiak tak samo sponsoruje Cracovie jak Cupiał Wisłe. Tzn. wszystkie wydatki zapisuje sobie po stronie Wn konta "Pożyczki udzielone"
-
-
Cracovia nie chce sprzedać ziemi Wiśle
Ceero: wzruszyla mnie twoja historia.
depesz>>>"Sekcje te jako autonomiczne organy leza i kwicza"
Ceero>>>"KS Cracovia leży i kwiczy"
depesz>>>"Wisla przestaje istniec bez S.S.A."
Ceero>>>"KS Cracovia przestaje istnieć na waszych oczach"
Zabojcza riposta. Naprawde niezwykle oryginalny sposob argumentowania. Dlugo nad tym myslales?
Co do tego matrixu...
W porzadku. Ja zyje w Matrixie. Jestem kibicem klubu, ktory mniejszosciowy inwestor finansuje z puli przeznaczonej w jego firmie na marketing, wiec nie notuje na tym interesie strat. Moj klub nie ma dlugow - ani wewnetrznych, ani zewnetrznych. Tereny i pilkarze naleza do S.S.A Cracovia, ktorej wiekszosciowym udzialowcem jest gmina Krakow. Ty jestes kibicem klubu ktory niczym studnia bez dna pochlonal 90 milionow zlotych z budzetu TeleFoniki, obecnie te 90 milionow jest podnoszone jako dlug wewnetrzny klubu, ktorego nijak nie mozna sprzedac za godziwa cene, bo gdzie sie znajdzie drugi taki debil, zeby wyrzucil choc polowe tej sumy na jakikolwiek polski klub. Tereny na ktorych stoja klubowe obiekty Wisly sa wydzierzawione na najblizsze dziesieciolecia pewnej firmie, ktora zajmuje sie produkcja kabli - dziwnym trafem jest to rowniez myslenicka TeleFonika. Zeby bylo weselej wszyscy pilkarze: zarowno ci, ktorzy maja kontrakty zawodowe, jak i amatorzy z druzyn juniorskich sa wlasnoscia pana Cupiala Boguslawa i jego firmy.
O w morde jeza; zylem w matrixie! Dzieki, ze otwierasz mi ocz, Morfeuszu!
A kto ci powiedział że to jest z puli przeznaczonej na marketing? Wiec połknij ta własciwa pigułke i się przebudz. Z funduszy przeznaczonych na marketing jest finansowana tylko czesc wydatków. A RESZTA TAK SAMO JAK W WISLE. Sam Filipiak o tym mówił.
Coś mi się wydaje, że Ceero=Czarny Stanik=Kosmiczny Walet
Cos mi sie wydaje że myslicie że jak zmyslam albo co. Wiec dla potwierdzenia moich słów. Zgóry przepraszam że dane za rok 2003 ale nowszych nie ma narazie. Jak beda to moge sie założyc że juz bedzie troche wiecej.
http://www.comarch.pl/pl/About+ComArch/Investor+Relations/Financial/
Tam znajdziecie skonsolidowany raport za rok 2003. Wiekszosci z was to nic nie powie, wiec jak wam powiem. Na stronie 60 tegoż raportu sa wyszczególnione udzielone pozyczki. I tak, w roku 2003:
D. Pożyczki
....
......
......
Według stanu na dzień 31.12.2003 roku spółka MKS Cracovia SSA posiadała zadłużenie z tytułu pożyczki w wysokości 1.208 tys. zł.
Pozdro ;-)
PS. Ile wynosił wkład Comarchu w budżet Cracovii w 2003?
Znacie odpowiedz?
ten pies cero jest zupełnie chory na głowę.Ciekawe gdzie i kiedy profesor mówił o zadłużaniu klubu?Nasza sytuacja jest w porownaniu do bankruta wisły zupełnie inna.W piłce mamy budzet ok 10 mln z czego Comarch daje niecale 4 mln(suma kasy wydatkowanej na Cracovię to 4,5 mln zł)z czego ok 1 mln to hokej.Resztę kasy czyli wcale nie mało zdobywaja nasi operatywni działacze.W wiśle jak cupiał pierdnie i zechce sie pozbyć zabawki jakim dla niego jest wisła-TO Z DNIA NA DZIEŃ WISŁA NIE MA NIC.Piłkarze są w gestii cupiała,do tego dług 80 mln złotych i tereny przekazane prywatnej firmie czyli telefonice. A CO DO TEMATU TO UBECKIEJ wiśle profesor powinien podarować kość by się psy narzarły-a o terenach możecie sobie pomażyć..Nasi działacze do tego nie dopuszczą bo to 100% pasy,zresztą profesor też jest przeciwny.Gdyby do tego miało dojść kibice pasów też by nie dopuscili do oddania terenow wiśle-tak jak kiedyś nie dopuścili do tego by Hajduk i DUda poszli do wisły(obaj wylądowali w hutniku). DZIALACZE DOBRZE WIEDZIELI ze do wisły nie mogą nikogo puscić i woleli nie zadzierać z koczującymi w klubie kibicami pasów.Zamiast piłkarzy Skrobowski otrzymał od nas wówczas podarunek paczkę pokarmu dla psów i oczywiście z wielka chęcią podarunek wział.DLATEGO W KWESTII TERENY DLA WIŚLACKICH KUNDLI MÓWIMY WON -nie dla cupiała kiełbasa nie dla wisły tereny!!!!!!!!!!!!!!!!
Ceero a "Twierdze" ogladales??? To polknij sobie zielona kuleczke i opusc juz nasze forum bo jestes troszke denerwujacy :/
I jeszcze jedno. Wasz budżet w 2003 roku wynosił 1 200 tys zł - własnie znalazłem ta informacje (na stronie waszych zio9mków z Korony :-) )
Wnioski wyciągnijcie sami. Żyjcie dalej w matrixsie.
Potter, Dzidzia czy potraficie zbic moje argumenty? Nie? Tylko was na wyzwiska stac? Poszukacjie poszperajcie, przeglądnijcie Raporty finansowe moze nzajdziecie coś co mnie zdemoluje i przyznam wam racje. A jak narazie to wasze zadłuzenie rosnie.
depesz mówiłes cos o braku zadłuzenia wewnetrznego? hehehe
Wiadomość zmieniona (29-03-05 22:49)
na potwierdzenie idiotyzmu towarzyszy z reymonta-kupa bełtów...
[url]http://www.wislakrakow.com/forum/viewtopic.php?t=24409&postdays=0&postorder=asc&start=25[/url]
DEBILE....
ucha ha dobre 1,2 mln w 2003 roku z czego 100% miałby dać Comarch.W sezonie w ktorym awansowaliśmy od Comarchu nie dostaliśmy więcej jak 500 tys.Te pieniądze które do nas trafiły nie spowodowały żadnego zadłużenia wobec Comarchu(były to pieniądze za marketing ,relkamę firmy Comarch oraz nieco później kasa za akcję klubu.Z tej kasy zostało pokryte nasze zadłużenie wobec Skarbu państwa ,zus i inne długi.Reszta trafiła do kasy klubu.Obecnie sytuacja jest podobna możesz sobie szperać gdzie chcesz Comarch na klub przeznacza 1,5%swoich przychodów (w tym roku było to 4,5 mln na 2 sekcje).Jest to umowa ściśle handlowa -w zamiar za marketing i reklamę klub otrzymuje środki finansowe i do tego jest profesjonalnie zarządzany. pilnuj sobie cupiała bo jak pierdnie i powie pas to obudzicie się z ręką w nocniku.
Wspólny jubileusz Cracovii i Wisły
Najstarsze polskie kluby będą wspólnie obchodzić jubileusz stulecia! Doprowadził do tego prezydent Krakowa prof. Jacek Majchrowski. Symbolem nowej ery Cracovii i Wisły ma być pomnik przedstawiający małych piłkarzy obu drużyn, jaki za rok stanie w parku Jordana.
- Nie wiemy, jak długo on wytrzyma, ale mamy nadzieję, że kibice docenią tradycję klubów i nie będą niszczyć pomnika - nie kryje rzecznik prezydenta Majchrowskiego Marcin Helbin.
We wtorkowe popołudnie u Majchrowskiego gościli najważniejsi oficjele "Białej Gwiazdy" i "Pasów". TS Wisła reprezentował prezes Ludwik Miętta-Mikołajewicz, Wisłę SSA prezes Janusz Basałaj i wiceprezes Andrzej Pawelec. Z ramienia KS Cracovia stawił się prezes Józef Lassota, a MKS Cracovia SSA reprezentowali współwłaściciel i prezes prof. Janusz Filipiak, a także wiceprezes Paweł Misior. Wcześniej, również z inicjatywy Majchrowskiego, doszło do kilku spotkań wiślaków z "Pasami".
Wczoraj ustalono, że kulminacyjne obchody stulecia klubów odbędą się w maju 2006 r. Co ciekawe, w gabinecie prezydenta zapadła decyzja, że Cracovia i Wisła będą miały kilka wspólnych punktów programu obchodów.
Po pierwsze, w maju na AWF-ie odbędzie się wspólna dla obu klubów konferencja i sesja naukowa. Z kolei w Muzeum Historycznym Miasta Krakowa zostanie przygotowana specjalna wystawa dokumentująca historię Cracovii i Wisły. Zwiedzać ją będzie można od marca do końca maja przyszłego roku. Tymczasem na Błoniach stuletnie staruszki zorganizują turniej dla dzieci i młodzieży (coś w rodzaju "dzikich drużyn"). Do rangi symbolu urośnie odsłonięcie postumentu dwóch małych piłkarzy w koszulce Cracovii i Wisły, jaki wiosną 2006 r. stanie w parku Jordana. Nad wszystkimi imprezami patronat sprawuje prezydent Majchrowski.
Z okazji stulecia planowana jest też specjalna uroczysta sesja rady miasta, która w całości zostanie poświęcona Wiśle i Cracovii.
źródło: Gazeta.pl
Ceero to nie Cracovia przestaje istniec na naszych oczach ale Wisla na Twoich.......
prosze o powrot do tematu, dyskutujemy o ziemi, nie przepychamy sie...
nieda się czytać ich forum :/
pępki świata i im się wszystko należy.....
za chwile miasto będzie im musiało błonia sprzedać :)
Z jednym się cerro zgodzę... KS pada na naszych oczach. Tego nie podważy nikt. I mogą mi tu koledzy nawrzucać, ale taka jest prawda.
Do Ceero:
A chuj ci w dupe stary!!!!!!!
Wiadomość zmieniona (29-03-05 23:47)
.
Wiadomość zmieniona (30-03-05 08:27)
Mam nadzieje że ziemi nie sprzedamy....Lepiej samemu coś wydudować....
A jak Cupiał chce postawić hotel to ma całą murawę od tego.
Marcin KSC - co do Błoń to się niestety kto inny wygłupił
przeczytaj w Gazecie to co wkleił Niko :
"...Wolałbym, żeby np. dla Błoniach powstały boiska..."
ja dodam:
- jeszcze lepiej jakby na Błoniach zbudowano hotel, basen, saunę i pole golfowe...
odrobnię szacunku do tego Miasta i jego mieszkańców proszę
Ten temat z tamtego forum to obowiazkowa lektura dla kazdego Pasiaka. Veronique ka?dy powinien tam wejsc! Mozna zrozumiec mentalnosc kibica GTS. Nie jest to pocieszajaca lektura za to bardzo pouczajaca. Taka mentalnosc prezentowali dzialcze GTS latami.
Nie bedzie Cracovia silna zaraz znowu zaczna nas podskubywac.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)