Też byłem, zimno było - ale jak na sparring, ciekawe... nie spodziewałem się, że będzie emocjonująco - a końcówka taka była... No i chwilami doping był - na sparringu (!) - momentami niezły. Już nie nadmienę, że nikt nie śpiewał o sąsiadce zza Błoń - a moim zdaniem ta pieśń psuje atmosferę.
Ogólnie rzekłbym, moim subiektywnym zdaniem, nie jest źle. Chłopcy chcieli grać, i niektóre zagrania były całkiem całkiem. Trochę zabrakło szczęścia, trochę wykończenia... Jakby się bali strzałów z daleka (oprócz Przytuły - ale w jego wypadku lepiej by nie strzelał z daleka, bo to jest murowana strata piłki - i nawet przypadkowo gola nie będzie, bo to leci za daleko od bramki.)
Boję się o obronę. Zagra bez Radwańskiego i Węgrzyna i widać, że jest dziurawa. A parę głupich błędów może drogo kosztować.
Oczywiście trener zna drużynę i jej kaktualne możliwości najlepiej i nie mam zamiaru wchodizć w jego kompetencje - ale sądzę, że stale na boisku powinien być albo Citko, albo Drumlak (może jeden, może po pół meczu, może nawet obaj) - po prostu konieczny jest na boisku w pomocy zawodnik z doświadczeniem. Moim zdaniem tego chyba chwilami zabrakło z Łęczną.
A poza tym:
1) oceniajmy po sezonie
2) ja jestem w tym przypadku minimalistą - chcę by ten sezon był na okrzepnięcie i nauczenie się pierwszej ligi. Byśmy nie musieli walczyć o utrzymanie. Wszystko co więcej - to miły prezent i niespodzianka. I takiego podejścia pozostałym forumowiczom też życzę.
-
-
Dzisiaj sparing z Katowicami 3 - 2
Synu - co racja to racja ;)
Na bramie od Kałuży, na sektory A i B od godz 17, 55 wpuszczali na karnety.
ale wposzczali bo chlopaki jazde zrobili i ta wspaniala ochrona sie malo nie posrala ze strachu .. gdyby nie to ze filipiak pozwolil im wejsc to pewnie predzej czy pozniej z brama by weszli... wiec jak ja mam placic 7 zeta zeby potem ci idioci (ochrona) dostali 50 zeta to przepraszam ale chyba czegos nie rozumiem... jak mam sie z nimi czuc bezpiecznie ???? żenua :)
Nie oglądałem meczu, ale dwie sprawy mnie cieszą:
1.Zwycięstwo
2.3 bramki
Widać progres w grze i to jest najważniejsze!
Pierwsza połowa całkiem dobra! Solidnie grała obrona, GKS praktycznie nie stwarzał sytuacji bramkowych. Bardzo dobrze grał duet Skrzyński-Świstak!
Skutecznie zagrali napastnicy: Moskała-Bania! W drugiej lini dobrą grą i kilkoma technicznymi sztuczkami popisał się K. Przytuła. Niestety w drugiej połowie próbując strzelać z każdej pozycji, popsuł dobre wrażenie z I połowy! No, ale gdzie najlepiej popróbować strzałów jeśli nie na sparingu?Zmiany poczynione w przerwie (Citko, Drumlak, Szczoczarz, Wawrzyczek), spowodowały sporo ożywienia w poczynaniach zespołu. Niestety nie wpłynęły na poprawę gry lini obrony. Po dwu szybkich kontrach zrobił się remis (2:2), a kolejną szanse na podwyższenie wyniku zaprzepaścił zawodnik GKS-u strzelając mało precyzyjnie z jedenastki (piękna obrona S.Olszewskiego!). Naszej drużynie należą się jednak brawa za walkę do końca! Dzięki temu po jednej z akcji Szczota mocnym strzałem pod poprzeczkę ustalił wynik sparingu (3:2).
Mecz całkiem dobry jak na początek sezonu, a będzie jeszcze lepiej!
Pozdrawiam wszystkich, którzy zamiast dopingować drużynę na stadionie, z wypiekami na twarzy czytają moją relację ze spotkania (ale 7 zł w kieszeni).
stary kibol mądry jesteś bo nie musiałeś pracowac na drugą zmianę.....
Wiem wiem mogłem cos wykombinować ale tak właśnie zrobiłem z Radomiakiem...
No ja też sobie zaplanowałem zaoszczędzić 7 zł. (a właściwie 21). Zaplanowałem i wytrwałem. To znaczy gdzieś do 17.00 byłem pewien, że nie idę. Potem troszkę się łamałem. O 17.20 rozkleiłem się zupełnie. W końcu z jęzorem na wierzchu śpieszyłem się aby nie uronić ani minuty z meczu. Człowiek na stare lata robi się już zupełnie nienormalny.
No a mecz ciekawy, choć wiele nieporadności po obu stronach. Nasza obrona bez Kazia, zawsze jakaś taka zagubiona.
A nie moglibyscie panowie napisac jakichs swoich refleksji o meczu, a nie o biletach?
Pierwsza polowa jakos wygladala.
Dwa prostopadle podania ktore zarowno Piotrek jak i Tomek zamienili na bramki.
Po przerwie GKS wyszedl mocno umotywowany a nasi oklapnieci.
Gralismy slabo i po bledach 2-2.
Karny (faul byl taki 50/50) Slawek zlapal i chwala mu za to.
Szczota ladnie zamknal akcje i przynajmniej jest jakis wynik do przodu.
Sparing to okazja do poszukiwania odpowiedzi na kilka zagadek.
Co wiemy po tym sparingu.
Na stoperze z Odrą zagra Świastak, bo Witek popelnil kilka takich bledow ze szok (w tym zawalił jedna bramke). Wisnie treneirp chyba juz skreslil.
Na prawej obronie zagra Tomek Wacek i mysle ze to nie tylko do czasu powrotu Krzyska Radwanskiego po kontuzji.
Wg mnie Krzychu moze wrocic do grania na lewej obronie,
a wtedy Baster (wciaz grozny w grze do przodu ale wciaz slaby w bronieniu) przejdzie do lewej pomocy.
Citko wyraznie slabszy od Drumiego.
Wiele prob strzalow z dystansu. W koncu!
Bez prob nie ma szans na bramki, a poza tym straszac strzalem z 30m zmuszamy przeciwnikow do rozciagania obrony, a to otwiera pole do prostopadlych podan (tak padly dwa pierwsze gole) wiec ja bym sie az tak z Krzyska Przytuly nie nasmiewał.
Wole jednak slabsza gre i zwyciestwo niz jakakolwiek gre i remis lub porazke.
[img]http://www.cracovia.strefa.pl/sygnaturki/J_K.jpg[/img]
CRACOVIA - pierwszy Mistrz Polski (1921), jedyny Mistrz Galicji (1913)
CRACOVIA 1906 - na zawsze pierwsi
"piąty anioł zatrąbił:
i ujrzałem białą gwiazdę, która z nieba spadła na ziemię,
i dano jej klucz od studni Czeluści." Apokalipsa Św Jana 9,1
Fotki z wczorajszego sparingu:
[url=http://www.cracovia.strefa.pl/index.php?go=fotogalerie][img]http://www.cracovia.strefa.pl/galerie/spar_pasy-gks_k/images/new_DSC03108.JPG[/img][/url]
by KlarosW
przebudzaja sie pasi :]
:D:P:>
Kto to jest KlarosW?
To już chyba sam powinieneś wiedzieć najlepiej...;)
A zdjęcia mi nie chodzą.
Wiadomość zmieniona (30-03-05 15:45)
Ale nie wiem, któż zacz jednak.
Wiecie kto przestal cala druga polowe sparingu z Gieksa na tym chlodzie jedynie w garniturze pod krawatem (a na sektorze C niezle wialo ze wschodu) ?
Odpowiedz: Siemion.
Ja też byłem tylko w garniturze. choć przepraszam, miałem jeszcze majtki i skarpetki! A, i buty.
Ale nadal nie wiem kto jest KlarosemW...
Klarosie o KlarosaW zapytaj na forum strefy bo tam On sie pojawia wiec Ci odpowie, tu raczej nie zaglada, a jak zaglada to sie nie wypowiada ;)
Ja jak zwykle troszkę spóźniony, ale kilka słów o sparingu,
niewątpiliwie pierwsza połowa znacznie lepsza w naszym wykonaniu, cieszą sytuacje wykorzystane przez Piotrka i Tomka...takie akcja muszą kończyc sie bramkami.
Wawrzyczek czy Świstak - po tym sparingu napewno wzkazanie na Świstaka, bo Witek w 2 połowie popełniał podstawowe błędy - a szkoda bo byłem po wrażeniem jego występów pod koniec poprzedniej rundy ( wiem wiem nie grał wtedy na stoperze). Swistak wypadł poprawnie ale nie wiem na ile w tym jego zasługi a na ile lepszej gry naszego zespołu w 1 połowie.
Tomek Wacek - ambicji mu nie można odmówic ale jak dla mnie czegoś mu brakuje, z tyłu porawny, ale jak brak mu przebojowości w grze do przodu (biega ale tak jakby bez przekonania, za łatwo dawał Sobie odbierac piłki niestety)
Arek Baran - w destrukcji jak zwykle poprawnie ( chociaż puścił ze dwie akcje) starał sie pomagac Przytule w rozgrywaniu, natomiast w sytuacjach w okolicach pola karnego przeciwników za bardzo kombinuje (conajmniej 2 takie sytuacje ) I jego największa wada - brak strzałów z dystansu. Dobry defensywny pomocnik musi umiec przyłożyc zza pola karnego.
Nie wyśmiewal bym tak strzałów Krzyśka Przytuły bo jest to element którego wyrażnie nam brakuje a jak niejednokrotnie moglismy sie przekonac takie strzaly moga stworzy zagrożenie w polu karnym przeciwnika (szczególnie na takim boisku). Za bardzo chciał grac wszystko przez Siebie, ale jak dla mnie nie najgorszy wystep.
Na plus napewno trzeba zapisac wystep Pawła Drumlaka - wniósł dużo ożywienia i stwarzał zagrożenie pod bramka GKSu - mam nadzieje ze wejdzie chociaz na koncówke w Wodzisławiu.
Troche niepokoji mnie forma Marka Citki - liczyłem na niego w tej rundzie a w tym meczu jak dla mnie zagrał raczej średnio. O tak bez błysku.
aha i jeszcze jedno czy ten Murzyn- 23 to jest ten Oneykachi testowany przez Pasy w przerwie zimowej ??
pozdrawiam
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)