ja juz pisałem w innym temacie ale klub powinien rozwiązac jakoś problem z sektorem A1 stwiacie tam 1 szt ochroniarza , który powpuszczał dosłownie cały tabun ludzi na schody miedzy A1 - B i dzisiaj zamiast sobie oglądac mecz w warunkach za jakie zapłaciłem czułem sie jak na D z tym ze mogłem co jaki czas uśiąść .Powiem tak tylu karnetów co były sobie dzisiaj podawane z ręki do ręki ( wszedł podał wszedł następny to ja nigdy nie widziałem odkąd jest daszek ( rozumiem deszcz ) ale bez przesady .Ilosc kibli to juz zostawiam bez komentarza grunt ze VIP-owie mają swoje ładnie odgrodzone Nie jest dla mnie żadnym pocieszeniem że dostałem ładny program meczowy oraz skarb kibica .JA CHCE OGLADAC MECZE W WARUNKACH ZA KTÓRE PŁACE !!!!!!!!!!!!!!
-
-
List otwarty do Zarządu Klubu.
To był normalnie skandal - nie dość że musiałem pół meczau stać ściśnięty jak śledź bo ochrona powpuszczała kupę ludzi na szchody, którzy zasłaniali, do tego przepychając się nonstop i wpychając się nam na siedzenia, to jeszcze musiałem oglądać żenujące sceny bójki na sektorze A1 parę siedzeń od mojego, jakieś scysje na dole sektora z gościem który próbował prowadzić doping - to jest jakaś paranoja!!!
jeden kolo na A1 zapodawał nute rodem z reymonta.....
na sektorze d jakis koles skakal drugiemu po glowie (doslownie)!!!
po meczu kilku zarzyganych trupow na zablotnialych laweczkach,szklane butelki po vodce,jakis idiota ktory elegancko przeskoczyl sobie przez krate i juz zamierzal wejsc na boisko...Na sektorze A tez bylo podobno milo i przyjemnie...PO PROSTU PLEBS I DZICZ.Jak to wszystko dzisiaj zobaczylem to jestem za podwyżką cen biletów!
Cyt.
"W całej Europie stadiony są dla ludzi NORMALNYCH i 90% tak jest traktowana."
panie [b]pik[/b],
"NORMALNOŚĆ"róznie wygląda.... w różnych częsciach Europy ...
Jak dla was najebane gnoje to jest normalność to ja dziękuje, bilety 100% w góre a jak nie pomoże to i wiecej .
Jestem rowniez za... bilety drozsze a dla dzieciakow bez opieki doroslego jeszcze dolozyc z 50 procent!!
Dwie bijatyki na A1 w ciagu jednego meczu to zenada! Pijanstwu na Cracovii mowie nie!!!
I jeszcze mi jakis gowniarz biegajacy z nozem po miescie powie ze dwa lata na Cracovie chodze...
Mam moralnego kaca po wczorajszym meczu...
"jeden kolo na A1 zapodawał nute "... :))))))
marciinksc_ksc musze sie tego nauczyc:) Jak przyjade do Polski to bede strzelal takimi tekstami:))
To nie zlosliwosc.
Pozdrawiam.
a mi tam sie podobała;-) ekscesów typu bijatyk itp. nie widziałem;-) no jedynie to błoyo na d jak sie ze schodów na stadion wchodzi...
CO DO TEGO PIWA I PIJANYCH TO CIE PONIOSLO bylem na lidze mistrzow w pradze sparta vs men.u i widzialem wiele wiecej pijanych czechow i angoli wiec daj spokuj piwku i wodeczce i idz do kosciola bo tam pijany jest tylko proboszcz
Myśle że biety w górę to jest bardzo zły pomysł bo frekfencja już naprawde będzie tragiczna. Co do Alkoholu jestem za ale z umiarem bo po paru piwkach aż się lepiej śpiewa ale jestem przeciwny zalanym wariatą, w czoraj w przerwie przechadzając się po setorze pewien typ pokazał na butelke i kazał mi ja ominąć bo jak na nią wejde to mi napierdoli ;) więć alkohol tak ale dla normalnych :) Dziwi mnie czemu niezostał wylany beton na D przecież tam jest istne bajoro a nawet gorzej mam na dzieje że władze coś z tym zrobią bo niemam zamiaru palać się w błocie po kostki
wszystko jest wymyslone przez ludzi i dla ludzi umiar trzeba miec do wszystkiego
Kupiłem sobie 3 karnety na C, zamiast skasować mi Łęczną idiota ochroniarz dziurkuje Legie (nie tylko mi zresztą tak walneli).
I pewnie jeszcze mam kupować bilety na Legie bo jekiś niedowidzący paralityk nie umie obsługiwać kasownika, porażka.
Mi naszczęscie sobie nie zyznął i skasował Łęczną no chyba że chiał Legię a zyznał na Łęczną :)
Piękny napis - bodajże na Wyborowej - "umiar świadczy o twojej klasie"
PS. A mnie dziurek nie zrobili na karnecie...
powiem szczerze ze po tak dlugiej przerwie pierwszy raz zaczalem sie zastanawiac co ja tu robie. szlag mnie bral jak patrzylem na ta dzicz przy wejsciu. Tych wiesniakow, ktorzy chcieli sie miedzy soba bic. Kolo mnie jakis narypany w trupa gosc pomylil nutki i zaczal spiewac "my chlopcy z reymonta", oczywiscie zaraz zaczely sie z tego powodu przepychanki - dobrze ze jeden trzezwo myslacy uspokoil sytuacje, bo bym tam eksplodowal.
Jakos dawniej mi to nie przeszkadzalo ale teraz to juz bylo lekkie przegiecie. Proponuje by wladze klubu cos w tej sprawie robily - ja tak czy owak chodzil bede, ale wielu ludzi po prostu nie ma przyjemnosci siedziec z taka banda. Poodchodza od Cracovii i zostanie garstka wiernych i same glaby, ktore robia wioche, a pozytku z nich nie ma zadnego bo wcale nie spiewaja. po komentarzach sadze, ze takze nie sa zainteresowania meczem, maja w dupie Pasy. Jednym slowem ich obecnosc to zadna wartosc dla Cracovii. Nie jestem przeciwny piciu alkoholu itd., ale przeciwny wiesniakom ktorzy z alkoholem sobie nie radza. Pozdro dla wszystkich wiernych.
tez jestem za tym zeby cos zrobili na d bo przeciez 2 godz. spedzilam w przemoczonych butch po kolana w blocie... no i z tym staniem na schodach nmiedzy A i B jak najabardziej powinni cos z tym zrobic !
miejmy nadzieje ze ktos z zarzadu klubu przeczyta cały ten temat....!!!!!!!!!!!!!!! bo naprawde to co sie wczoraj działo to była TRAGEDIA
Wiadomość zmieniona (19-03-05 14:42)
Pozwolę sobie , dzisiaj już na spokojnie na parę uwag.
Bardzo mnie cieszy że mimo że należy mnie zaliczyć do starych " pierników"
bardzo wielu z forumowiczów podziela mój punkt widzenia.
Dlatego będę drążył ten temat bo może wreszcie trafi on do osób odpowiedzialnych za ten stan rzeczy.
1. Wczoraj rano przeczytawszy prasę przedzwoniłem do syna aby nie jechał na Wielicką bo karnety są do kupienia w kasach przed stadionem .
Po wyjsciu z zajęć na uczelni syn przyjechał na stadion i w pierwszej kasie poprosił o karnet , w odpowiedzi usłyszał że " karnetów nie ma i nie kupi ich w żadnej kasie " przeszedł do drugiej kasy i tam bez problemu kupił karnet. To ja już nie wiem o co chodzi , czy w niektórych kasach pracuje " piąta kolumna".
2. Wczoraj po meczu syn uświadomił mnie że brama nr. 8 jest podobno zamknięta na stałe/ To po co została wydrukowana na karnecie/.
3. Piszecie o ekscesach / bójce / na sektorze dla VIP-ów , to gdzie była ochrona lecz także GDZIE BYł CZŁOWIEK ODPOWIEDZIALNY Z RAMIENIA KLUBU ZA BEZPIECZEńSTWO NA STADIONIE. CZY TAKA OSOBA W OGóLE ISTNIEJE , CZY MA WYOBRAŻNIE I CZY WIE CO POWINNA ROBIĆ W TAKICH WYPADKACH.
3.Na codzień współpracuję z profesjonalną firmą ochroniarską i przy niektórych akcjach które widziałem aż ciarki przechodziły. Można to robić w sposób zdecydowany a jednocześnie nie brutalny.
4. Nie jestem osobą świętą jak napisali niektórzy lecz absolutnie jestem przeciwny sprzedaży piwa pod stadionem dla MAłOLATÓW, bo to niestety oni z plastikowymi kuflami w rękach stoją pod bramami , czekając na ostatnią chwilę/ bo najpierw się trzeba napić/ wszczynając burdy, próbując sforsować bramę lub płot/ na piwo mają , na bilet już nie./
5. Parę dni temu na tym forum przeczytałem że niektórzy wstydzą się że są kibicami Cracovi. Pomyślałem to niemożliwe-jak można się wstydzić miłości do ukochanego klubu.
Lecz zaczęło mnie to nurtować i inaczej spojrzałem na ludzi którzy mnie otaczają. W moim biurze wisi plakat , flaga, zdjęcie R. Stebleckiego z dedykacją i ponieważ ludzi przewija się bardzo dużo zauważyłem u nich dozę ironi i niedowierzenia. Niby inteligętny człowiek a tu masz ...Cracovia.
I zrozumiałem te osoby które to napisały.
P.S
Mam prośbę do moderatorów . Jeżeli możecie to zrobić przesłcie tą dyskusjęna adres mailowy odpowiednich osób w klubie.
Pozdrawiam gorąco wszystkich forumowiczów .
Panowie spokojnie, co Wy tacy nerwowi jesteście?
1 To jest nasz pierwszy sezon w pierwzej lidze i normalne, że wiele spraw musi być dogranych.
2 Nie obrażajcie Filipiaka, a przepraszam chyba że to jego wina że Cracovia jest w pierwszej lidze i teraz na mecze przychodzi kilka razy więcej ludzi niż wcześniej, a ja biedny musze wstawać na meczu bo nic nie widzę (płakać mi się chce jak to słysze)
3 Przeciwko browarkom wokół stadionu nic nie mam a nawet jestem za - browar i piłka jest jak małżeństwo
4 Jeśli chodzi o naj..banych żuli na stadionie prowokujących bójki na trybunie między swoimi (a co niestety sam zauważyłem zdarza się u nas coraz cząściej) to koniecznie trzeba coś z tym zrobić. Bo jak są pijani to cwaniakują i odstraszają zwykłych kibiców, a po trzeżwemu z reguły przemykają po osiedlu chowając szalik żeby go przypadkiem smarks nie dorwał.
5 Ogólnie uważam dyskusję za pożyteczną ale nie pozwólmy zrobić z naszego stadionu kółka różańcowego
P.S.
Przypopmnijcie sobie jak wyglądały nasze mecze jeszcze trzy lata temu!!!!! Coś takiego co się dzieje na Kałuzy teraz (stadion, wyniki, doping) wtedy nawet mi się nie śniło i pewnie wielu z Was.
Ale cóż niektórym dasz palec, a oni chcą wziąść całą rękę.
p.s.
Ulubiony tekst arabów brzmi:
Szłeja Szłeja (wymowa)
co oznacza: Powoli Powoli, Spoko Spoko, Luzik Luzik
Także niektórym proponuje skorzystać z tego tekstu.
Pozdrawiam
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)