Ja mysle, ze najlepiej rozpropaguje sie typera wreczajac zwyciezcy/om tego jakas nagrode !
Wtedy to wszyscy beda chcieli typowac w nastepnym sezonie
;);)
A tak na serio to wystarczy mi ten przeogromny splendor :)
-
-
TYPER!!! TYPER!!! TYPER!!!
Średnia w sezonie to jakieś 60-65/na kolejke - na początku grało więcej ludzi, potem trochę zrezygnowało chyba wtedy jak stracili "kontakt" z czołówką. Trochę zamieszania wprowadziły też moje zmiany: zasad - dołożenie możliwości typowania wyników i zmiana bazy z typerami tzn. przepięcie pod forum strefy i niejednokrotnie konieczność zakładania nowych kont.
Napewno też jakieś atrakcyjne nagrody przyciągnęłyby więcej ludzi no i sama rywalizacja byłaby bardziej zacięta.
Ponieważ sezon ogórkowy został otwarty - jest czas na "konserwację" systemu i chcę trochę przejrzeć/uporządkować/uzupełnić/poprawić typera. Przy okazji tego będzie też możliwość wprowadzenia ew. zmian, tak więc jeśli macie jakieś sugestie, chcielibyście coś zmienić/dołożyć/usunąć - piszcie! Ja właściwie poza "konserwacją" pewnych rzeczy nie mam rzadnych "rewolucyjnych" pomysłów. Nawet zastanawiałem się nad jedną z klasyfikacji tzn. "średnią" z procentowych wyników i typów. A konkretnie chodzi mi o to, że to jest "średnia ze średniej" i jak teraz na to patrzę, to mi się wydaje, ze jest to trochę bez sensu. Jeśli już to zostawiać, to inaczej liczone tzn:
obecnie jest to liczone tak:
(procent typów + procent wyników)/2 - (czyli średnia arytmetyczna z procentu)
bardziej z sensem byłoby już raczej tak:
(ilosc trafionych typów + ilość trafionych wyników)/(ilosc typowanych "typów" + ilosc typowanych "wynikow")
Czekam na Wasze opinie i propozycje zmian!
12 dni później
Apelowalbym o maila z przypomnieniem o typowaniu zawsze minimum dwa-trzy dni przed kolejka, bo roznie z tym bywalo.
No i mistrzostwa swiata tuz tuz, to moze zabawimy sie wspolnie w pasiastym gronie w typowanie wynikow?
43 dni później
Przygotowania do kolejnego sezonu LIGI TYPERÓW( http://typer.cracovia.strefa.pl ) są już w fazie "ostatnich testów" a ponieważ początek sezonu 2006/2007 już niedługo proszę o ewentualne ostatnie uwagi dotyczące możliwych jeszcze zmian zasad, punktacji, "lajołtu" itp. Jest jeszcze trochę czasu aby takie zmiany/korekty wprowadzić. Po uruchomieniu Ligi Typerow (prawdopodobnie około połowy lipca), żadne tego typu głosy nie będą już uwzglednione. Wszelkie zasady muszą być ustalone PRZED! rozgrywkami. Odnośnie zasad, proponowane (prawie identyczne jak w zeszłym sezonie) zamieściłem w zakładce "info", jeśli coś jest niejasne - proszę o uwagi i... oczywiście już niedługo zapraszam wszystkich do gry!
p.s.
uwagi o maile przypominające proszę kierować do modów "STREFY"
16 dni później
Dla zwyciezcy strefo typera w najblizszym sezonie czeka nagroda:
Plecak Camelbak Cloud Walker™ Waterfall Blue
Pojemność bukłaka: 2 litry
Pojemność ładunku: 16,20 litra
Wymiary: 470 mm x 254 mm x 178 mm
Waga: napełniony - 2,81kg, pusty - 0,82kg
Przeznaczenie: outdoor, miasto
Pij w trakcie maszerowania z wszechstronnym Cloud Walker™!
Ten idealny do dziennych wędrówek i krótkich wycieczek, mocny i komfortowy system oferuje wystarczającą ilość miejsce na bagaż i bukłak z wodą na 2-3 godziny marszu.
Specyfikacja:
- niezależne zawieszenia plecaka zawierające powietrze
- siatka utrzymująca stabilnie bagaż i nie przegrzewająca pleców
- dodatkowa kieszeń na np. lunch
- bezpieczna, zewnętrzna kieszeń na CD lub MP3
- w pełni otwierany suwakiem (zip) dostęp do przestrzeni ładunkowej
[img]http://i7.tinypic.com/213rpmd.jpg[/img]
Więc zapraszamy wszystkim do gry :)
hehe - dobry plecak na mecz - mozna piwko sobie tam wlac :)
kurcze to by było coś na mecze :)
muszę wygrać :>
Proszę o małą zmiane w typerze:
Tak żeby były nicki widoczne a nie typy.
Bo niepamiętając czy typowałem mogę zatypować jeszcze raz i sobie dobre wyniki pozmieniać:).
dudi74 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Proszę o małą zmiane w typerze:
> Tak żeby były nicki widoczne a nie typy.
> Bo niepamiętając czy typowałem mogę zatypować
> jeszcze raz i sobie dobre wyniki pozmieniać.
>
> PARCERE SUBIECTIS, DEBELLARE SUPERBOS
Zrobi się, ale trochę inaczej - wlasnie nad tym mysle.
Kazdy bedzie mogl sprawdzic jak typowal, daj mi tylko kilka dni.
Nie chce pokazywac nickow, bo przy "pilnej" obserwacji rozkladu procentowego i pojawiajacych sie nikow mozna sie czasem bylo domyslic kto jak typuje.
Teraz jeśli nie jestes pewien czy typowales - wytypuj jeszcze raz i najwyzej "nadpiszesz" stare typowanie.
Mozna tez chwilowo skozystac z opcji "wyslij potwierdzenie", dostajesz wtedy maila z Twoimi typami.
Krótko, zwięźle i na temat...:D
a w typerze rekordy frekwencji...:D
stan na godzine 15.00- typowało 130 os.:D
A generalnie mógłby ktos przekleic ten temat...
paso_zyd Napisał(a):
> Krótko, zwięźle i na temat...
>
> a w typerze rekordy frekwencji...
>
> stan na godzine 15.00- typowało 130 os.
Jest nagroda, jest frekwencja!
BTW
Może lepiej nie przyklejać jednak tematu - jak sie go "dzwiga" i "hopkuje" przed kolejko.. to wtedy chyba jednak lepiej jest widoczny.
no moze...:D
Podbijam:D
1. mam nadzieję że Arro nie wygra drugi raz :D
2.podbijajcie ten temat bo ja zapominam :P
Przepatrzyłem archiwum Ligi typerów i miejsce które zajął SaNtO i to zacheciło mnie do udziału w tymze projekcie.
Co prawda 1 kolejke przespałem,ale to i tak niema znaczenia gdyz planuje powtórzyć sukces wyzej wspomnianego.
Ja przeswpałem w tamtym sezonie ze 4 kolejki, a i tak byłem wysoko.
Nooooooooooo...wkońcu ktos pomyśłał i przekleił temat:P
Ja mam problem bo nie pamietam czy juz typowalem czy nie.
Da rade jakos to sprawdzic?
ps. tylko nie piszcie mi zebym orzechów wiecej jadł ;)
paso_zyd Napisał(a):
> Nooooooooooo...wkońcu ktos pomyśłał i przekleił
> temat
nie gram w lidze typerów to i wątka nie czytam - chciałeś mieć ten temat przyklejony - wystarczyło napisać priva albo na GG i bez problemu - przypadek zrządził że tutaj zajrzałem
nie czytam w myślach panie Paso_żydzie ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)