Oj pamiętam ten straszny mecz z Bałtykiem do dziś :). A tak a propos to Szombierki jeszcze istnieją?
P.S. Jeżeli dobrze pamiętam to strzeliliśmy Szombierkom trójkę i chyba nawet nasz najbardziej niezaawansowany technicznie zawodnik G. Kuś zdobył bramkę. I jak przez mgłę pamiętam, że jakiś pies (oczywiście prawdziwy pies) biegał po boisku. Były czasy, byli ludzie...
-
-
Temacik na wyrost czyli PUEFA
Wszystko się zgadza tylko facet nazywa się Kuć a nie Kuś.
Szombierki za tydzień spadną z IV ligi śląskiej.
Dobrze pamiętasz było 3:0 i KUĆ gola zdobył, ale ja nie o tym , tylko o 2:3 w Bytomiu po słabiutkiej grze. A pies rzeczywiście był, nawet wleciał do bramki i nie chciał się stamtąd ruszyć
Masz rację DJ, ale pamięć u mnie już nie ta :D
a w Szombierkach milicja nas biła z akazde przekleństwo- dostałem takie baty od ZOMO jak mało- zapytali od kogo chcesz dostac od milicji czy zomowca -powiedzialem ze od milicji no i podszedł ZOMOWIEC i 75cmm pałka mnie sprał. Ale w Szombierkchach chyba dostalismy 2:0 -cos pamec mi szwankuje
Hej, hej , wynocha mi z tematu, zgadzam się ze wszystkimi, ale proszę mi tu historii nie wpisywać. Temacik jest na "wyrost", a nie na "przerost".
:)
:D
Załóżcie se może temat: "Kto nas spuszczał sam w nicości się znalazł"
Popieram większość Szanownych przedmówców w sprawie Intertoto. Też się ucieszyłem.
Już wcześniej pisałem, że niezbyt jestem zachwycony naszym potencjalnym udziałem w tych rozgrykach.
zagramy, nie zagramy?
Może się okazać, że nawet pierwsze miejsce nie da miejsca w pucharach, a co dopiero czwarte
Na Polsacie powiedzieli, że nasz rząd zastanawia się nad wpuszczeniem komisarza do PZPN. Z jednej strony to cieszy, bo moze wreszcie tę mafię rozwalą, ale z drugiej - pewien osobnik sedziujący (he,ha,ha, ciekawe ile wziął za to łapówy :P) pożegnalny mecz Gucia Warzychy powiedział, że jeśli to zrobią to on składa wniosek do UEFA o wykluczenie polskich drużyn i reprezentacji z rozgrywek. Czy na tego czlowieka nie ma mocnych?
jak go zwolnią z roboty i zapuszkują na Rakowicką to bedzie mógł pisac jako Michał L.
czy w UEFA czytają anonimy??
;)
Jak go zapuszkują, to przez czas procesu w ogóle nie będzie mógł pisać.
Jeśli interwencja władz miałaby oczyścić to szambo, to jestem za.
A [b][url=http://www.90minut.pl/news.php?id=285528]TUTAJ[/url][/b] analiza szans Polskich druzyn w EP
No jakoś analizy w PUEFA nie ma za bardzo.
Agnan:
[i]Popieram większość Szanownych przedmówców w sprawie Intertoto. Też się ucieszyłem.
Już wcześniej pisałem, że niezbyt jestem zachwycony naszym potencjalnym udziałem w tych rozgrykach.[/i]
Z tym Intertoto są w tym roku w ogóle problemy. Poniżej analiza opublikowana w "Dzienniku Zachodnim".
==
Pucharowy totolotek
Dziś mija ostateczny termin, w jakim Lech Poznań miał uzupełnić dokumentację niezbędną do uzyskania w trybie odwoławczym pierwszoligowej licencji.
Jego szanse, biorąc pod uwagę skalę braków, są niewielkie, tym bardziej, że po naszym środowym tekście podającym w wątpliwość zasadność przyznania poznaniakom zezwolenia na grę w trwającym obecnie sezonie, w PZPN zaczęto uważnie patrzeć na ręce Komisji Licencyjnej. To jednak nie jedyny problem Związku: PZPN znów stanął pod ścianą: nie wiadomo, kto zagra w Pucharze Intertoto!
UEFA, na prośbę polskiej federacji, przyznała nam w tych rozgrywkach dwa miejsca. Zasada krajowych kwalifikacji jest prosta: najpierw powstaje lista chętnych, a potem do udziału w Intertoto kwalifikują się z tego grona dwa zespoły zajmujące najwyższe miejsca w tabeli. I tu w tym roku pojawia się spory kłopot, ponieważ swój akces zgłosiły Cracovia, Odra Wodzisław, Pogoń Szczecin i Lech Poznań. A tymczasem...
* Cracovia zajmuje obecnie czwarte miejsce, które oznacza, że będzie mogła bezpośrednio wystartować w Pucharze UEFA.
* Lech Poznań na razie nie ma licencji, więc nie ma o czym mówić.
* Odra Wodzisław jest w tabeli na 13 miejscu, czyli grozi jej udział w barażach. Pierwszy mecz pokrywa się z pierwszą rundą Intertoto, a liga przecież jest ważniejsza.
* Pogoń Szczecin to jedyny klub, który teoretycznie może grać, ale nieoficjalnie wiadomo, że wcale się do tego nie pali.
Taka sytuacja nie wyklucza, że jedno miejsce w Intertoto Polska może oddać walkowerem, a za takie rozwiązanie grożą poważne sankcje, włącznie z karą w wysokości 300.000 franków szwajcarskich. UEFA może też podjąć decyzje o wykluczeniu naszego kraju z tych rozgrywek w jednej lub więcej kolejnych edycji. Oprócz tych kar, poniesiemy też straty w rankingu UEFA, który jest decydujący przy przyznawaniu limitów drużyn dla poszczególnych federacji w Pucharze UEFA czy fazy, w której mistrz kraju rozpoczyna walkę o Champions League. Dwa walkowery to zero punktów, czyli pomniejszenie dorobku wszystkich polskich drużyn występujących w tej edycji europejskich pucharów.
- Moim zdaniem, zagrożenia w ogóle nie ma, więc nie mówmy o ewentualnych sankcjach - uważa Marcin Stefański, dyrektor Departamentu Rozgrywek PZPN. - Jeśli Lech otrzyma licencję, to w Pucharze zagra razem z Pogonią, gdyby natomiast klub z Poznania nie otrzymał zgody na grę w ekstraklasie, to oprócz portowców Polskę reprezentować będzie Odra Wodzisław, bo wówczas nie musiałaby grać w barażach.
Pozornie wszystko się zgadza. Tyle tylko, że termin zgłaszania drużyn do rozgrywek Intertoto upływa w poniedziałek, dokładnie w tym samym dniu, gdy Komisja Odwoławcza PZPN ds. Licencji Klubowych wyda werdykt w sprawie Lecha oraz Polonii Warszawa.
- Bez obaw, zdążymy - zapowiada Stefański, ale jego optymizmu nie podzielają same zainteresowane kluby, które i tak sprawiają wrażenie, że w ogóle żałują startu w tym przedziwnym wyścigu.
Źródło: Dziennik Zachodni - Leszek Jaźwiecki, Rafał Musioł
6 dni później
Teraz Legia musi wygrać z Wisłą Płock a my musimy wygrać albo zremisować z Amicą!Legia,Groclin lub Wisła wygrają Puchar Polski i mamu Puchar UEFA!!Mi się wydaje że wygra Legia Puchar Polski!
Jak Legia wygra z Wisłą Płock (na co bym jednak szczególnie nie liczył), to nawet przegrana z Amicą daj nam 4 miejsce.
No cóż, temacik był jednak na wyrost, ale ja nie płaczę.
Wszystkim uczestnikom wydarzeń ostatniego sezonu piłkarskiego dziękuję i do zobaczenia pod koniec lipca.
Podczas dzisiejszego posiedzenia Komitetu Organizacyjnego Pucharu Konfederacji w Niemczech, który rozpoczyna się w najbliższą środę, postanowiono, że za symulowanie fauli oraz łapanie za koszulkę przeciwnika zawodnicy, oprócz napomnienia (żółta kartka) udzielanego podczas meczu przez sędziego, będą musieli zapłacić karę finansową w wysokości 4 tysięcy franków szwajcarskich.
FIFA będzie zachęcała poszczególne federacje do wprowadzania podobnych rozwiązań w rozgrywkach ligowych, co ma pomóc w skuteczniejszej walce z boiskowymi "naciągaczami".
Źródło: PZPN
Hmm Plock chyba tez nie zagra... :)
To czy Płock zagra czy nie zalezy od tego czego bedzie bardziej potrzebowała Legia lub Groclin paliwa czy miedzi? :-)
No proszę, gdybysmy zajęli to 4 miejsce to dopiero byłaby teraz jazda po Wiśle:-):-):-)
a tak to cisza i spokój:-)
i dlatego własnie uwazam, że sponsorowanie klubów przez "spółki skarbu państwa", czyli [b]z naszych podatków[/b] powinno byc absolutnie zabronione.
Jak Ptak, Cupiał, Rutkowski, Stasiak, Drzymała czy Filipiak chca finansować kluby z pieniędzy swojej [b]prywatnej[/b] firmy - prosze bardzo. Ich pieniadze, ich zabawki. Pozatym wlasne pieniądze wydaje się oszczędniej niż "państwowe"
Lubin, Płock, Łęczna - szukajcie sobie prywatnych sponsorów. wara od moich podatków. Ja chcę aby one poszły na pielęgniarki i na drogi a nie na machloje "działaczy pilkarskich"
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)