Wiadomo ze Stawowy popiera polskich pilkarzy ale jak bardzo wyroznia sie od calej reszty trenerow w naszej lidze mozna zobaczyc na podstawie tej listy transferow:
Za onet.pl
"Obcokrajowcy w ekstraklasie: Tańsi i lepsi?
W zakończonym właśnie zimowym okresie transferowym polskie kluby nie szastały pieniędzmi, bo w większości ich nie mają. Wielu pozyskanych piłkarzy, to obcokrajowcy, ponoć tańsi i dużo lepsi od Polaków.
Na obcokrajowców postawili przede wszystkim prezesi i trenerzy Groclinu Grodzisk, Wisły Płock, Pogoni Szczecin oraz Górnika Zabrze. W innych klubach także szukano wzmocnień poza krajem.
Nowi obcokrajowcy:
Amica - Jaroslav Simr (Czech, NEC Nijmegen), Maris Smirnovs (Łotwa, FK Ventspils).
Groclin - Vadim Boret (Mołdawia, Sheriff Tiraspol), Andrej Porazik (Słowacja, FK Dubnica nad Vahom), Dusan Sninsky (Słowacja, MSK Żilina), Sasa Cilinsek (Serbia, FK Vojvodina Nowy Sad).
GKS Katowice - Daniel Onyekachi (Nigeria).
Górnik Łęczna - Anto Petrovic (Chorwacja, NK Siroki Brijeg).
Górnik Zabrze - Gustavo Marcelo Pyziak (Argentyna, La Plata Buenos Aires), Diego Alessandro Rambo (Brazylia, Lech Zielona Góra), Ulisses Souza Jorge (Brazylia, Juventus, Sao Paulo).
Lech Poznań - Matias Ezequiel Favano (Argentyna, Club Deportivo Espanol Buenos Aires), Ebrahim Savaneh (Gambia, Rosenhohe 1895 Offenbach).
Legia Warszawa - Aleksandar Vukovic (Serbia, GS Lyttos Ergotelis).
Odra Wodzisław - Goran Popov (Macedonia, Crvena Zvezda Belgrad).
Pogoń Szczecin - Radek Divecky (Czechy, FK Teplice), Boris Peskovic (Słowacja, Widzew Łódź), Petr Kasprak (Czechy, Banik Ostrawa), Mirko Poledica (Serbia, Legia Warszawa), Adriano Gerlin Da Silva (Brazylia, Portuguesa Santista), Edi Carlos Dias Marcal Andradina (Brazylia, Portuguesa Santista), Tomas Kuchar (Czechy, FK Teplice).
Polonia Warszawa - Anatol Dorosz (Mołdawia, Legia Warszawa).
Wisła Kraków - Vlastimil Vidliczka (Czechy, FK Zlin).
Wisła Płock - Żarko Belada (Serbia, Kabel Nowy Sad), Marko Colaković (Serbia, FK Zeta Golubovici), Mitar Peković (Serbia, FK Zeta Golubovici), Predrag Vujovic (Serbia, FK Napredak Krusevac).
Zagłębie Lubin - Vidas Alunderis (Litwa, Atlantas Kłajpeda).
WIęcej - w "Gazecie Poznańskiej".
Wiadomość zmieniona (02-03-05 20:41)
-
-
Cracovia bez obcokrajowców
Ciekaw jestem postawy Savanecha w Lechu?
Ciekawym jak tam pasiak Feutchine, nawiasem mówiąc dostany w spadku ze zWisły, ciekawym czy gdzieś gra i sobie radzi. Pierwszy i jak na razie ostatni oficjalny Murzyn w paski.
Gra w PAOK z Mięcielem.
wcale nie ostatni
byl jeszcze przeciez ukochany niezdara
Djabong
w III lidze gral u nas ktoras runde jesienna, chyba w I sezonie
po spadku ale nie jestem pewien
a Feutchine gra w I lidze greckiej, o ile sie nie myle chyba w Salonikach
a swego czasu gral w reprezentacji Kamerunu, nie wiem czy dalej gra
najlepszy obcokrajowiec to był taki koles rodem z ukrainy ...
nieźle mieszał ...
hubar ? :)
Cracovia bez obcokrajowców - to jest dla mnie polityka niestety krótkowzroczna. Nigdy np. z Bani nie bedzie Romario:).
kto wie.... :)))
Kiedys Polscy napstnicy potrafili byc lepsi od Brazylijczyków.
Ostatnio zreszta ci brazylijscy napastnicy nie sa tak widoczni w Europie. Prawie ka|dy kraj ma jakiegos Super snajpera w LM (Francuzi, Anglicy, Holendrzy,Argentynczycy, Hiszpanie a nawet Ukraincy) tylko nie Polska.
Jak sami Polacy nie beda stawiac na Polaków no to daleko na tym nie zajedziemy. Poziom calej Ligi bedzie sie podnosil jak kluby beda dobrze szkolic mlodych polskich pilkarzy. Ale klub musi prowadzic wszystkie grupy wiekowe.
Ale oczywiscie nie neguje zakupów obcokrajowców, bo to jest nieuniknione.
Wiadomość zmieniona (02-03-05 23:14)
Siergiej Rajko?? :-D
z Bani Romario może już nie będzie, ale np. ze Szwajdycha, czy Szczoczarza, jak się przyłożą, to kto wie. mają jeszcze czas na rozwój.
SQUAD: Guy Armand Feutchine
No: 22
Position: DEFENDER
Height: 1.70
Weight: 70
Birth Date: 18-11-1976
Birth Place: Douala, Cameroon
Previous Teams: Union Douala, Wisla Krakow, Yiannina
Martinez, myśle że Robert miał na myśli Bobariko ;), cały stadion wstrzymywał oddech jak piłka była w jego pobliżu
Ph.Keit - rzeczywiście, ale że w Cracovii grał nie przyznaje się...
bobariko, kludi, to chyba był ten stoper z ukrainy. ja pierdzielę. nie mam słów. dudek w bramce to przy nim pewniak. potrafił niesamowite rzeczy robić, ale jak spiprzył, to na maksa. a pieprzył często.
To że nie ma u nas żadnego wartościowego obcokrajowca to temat rozważań dla naszego profesora i P.Misiora.Główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieudolność i niekompetencja naszego ,,wielkiego menagera''.W Cracovii pojawiają się spady przywożone przez pseudo menagerów -w dodatku wożone z klubu do klubu.O umiejętnościach tych piłkarzy nie wspomnę-w większości prezentowali żałosny poziom .Doskonałym przykładem byli nigeryjczycy którzy w Krakowie nagle przestali potrafić grać w piłkę.Dlatego ja osobiście wcale nie dziwię się Stawowemu że nie chce takich zawodników -którzy są znacznie słabsi od tych których już mamy.Wyjatkiem byl tu boliwijski stoper i Sawenah -ktory przez nieudolność osoby odpowiedzialnej za transfer wylądował w Lechu.Według mnie powinniśmy mieć w kilku krajach swojego menagera znającego rynek.Widzę to tak jedna osoba odpowiedzialna za rynek czeski i słowacki ,1 za kraje byłej jugosławii (moja propozycja na tym rynku to bezrobotny Okuka-idealny dla nas) i ktoś odpowiedzialny za kraje afrykańskie ,(Brazylię ,Boliwie itp+Portugalię).Nasz menago zaś powinień w konću zająć sie naszym rynkiem i jeśli nadal nie było by wymiernych efektów pracy -należało by mu podziękować za współpracę.Czas działa na naszą niekorzyść i jeśli chcemy w przyszłym roku mamy walczyć o MP to PORA NA UDERZENIE PIĘŚCIĄ W STÓŁ W KWESTI ZAGRANICZNYCH TRANSFERÓW.
Inna języka niż polski, być bardzo trudna...
Dlatego nie być u nas obcokrajowca ,bo on nie czuć taktyki wytłumaczonej przy pomocy
gestykulacji rąk ;-))))
Potter hmmmm.... :D :
"ktoś odpowiedzialny za kraje afrykańskie ,(Brazylię ,Boliwie itp+Portugalię)"
Czyżby Afryka nam się rozrosla :D
A ja tam nie żałuję, że w Cracovii nie ma obcokrajowców czyli obcych.
Wiadomo, że Stawowy to trener "Teraz Polska" i niech tak pozostanie.
Trzeba szkolić w Krakowie nasze dzieciaki i młodzież, szukać talentów na terenie małopolski w ostateczności na terenie całej Polski.
Ci z naszego regionu najlepiej się w Cracovii sprawdzają.
Cracovia obecnie ma za mały budżet by utrzymać naprawdę dobrego murzyna, który przyjeżdża do Europy tylko po kasiorę.
Mikulski powinien jeździć teraz po Polsce i oglądać sparingi drużyn z niższych klas. Oglądać piłkarzy jak grają często z bardziej klasowymi drużynami. Czy to robi?
Jeździł po Turcji i tak pilnował interesu, że Cracovia została wydymana.
Profesor chyba po to zatrudnił speca od przekrętów by jego nikt nie przekręcał. Niestety Mikulski w tej roli też się nie sprawdził. Adaszyński to przecież bękart piłkarskiej rodzinki.
Ciekawe jak będzie na wiosnę grała Cracovia II. Jesienią było słabiutko, a to właśnie w rezerwach powinno się szkolić młodych piłkarzy w wieku 18-21 lat. Tam też powinien pracować b. dobry trener. Jest bezrobotny Kubicki można by go zatrudnić, nawet na pół roku. Ma siedzieć w domu niech coś robi. To byłby hit!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)