Troche mały będzie ten stadion :-/
-
-
Za trzy lata nowy stadion Cracovii
Do teraz jeszcze nie dociera do mnie, to że teren będzie już nasz. I to piękne sformułowanie w komunikacie ...(...zważywszy, że na tym terenie powstał słynny klub Cracovia).
Nie bardzo rozumiem dlaczego dach z trzech stron jest OK a z czwartej będzie komuś zawadzać. Wydaje się, że 14,5 tysiąca to za mało, bo po modernizacji stadion będzie musiał starczyć na kolejne ...-dzieścia lat. Dziś moze by starczył, ale za 2, 3 lata może okazać się za mały. Takie 20 tysięcy mogło by nie zaburzyć kameralności przyszłego stadionu, a jednocześnie byłoby pełnym wykorzystaniem terenu. Na więcej chyba nie ma miejsca i pewnie realnej potrzeby. Pod dwadzieścia tysięcy konieczne byłoby podniesienie wysokości trybuny od Focha o dobrych kilka metrów. Takie "przymknięcie" niecki stadionu mogłoby też znakomicie poprawić "akustykę" stadionową, która teraz rozpływa się na Błonia. Pozwoliłoby to zadaszyć również tę stronę i podwiesić przyszłe oświetlenie do dachu, czyli zlikwidować maszty... Przecież tego domagali się entuzjaści widoków. Inna sprawa, że z takimi zmianami wiąże się zmiana kosztów budowy, ale próbować warto skoro Profesor mówi, że pieniądze nie są problemem.
A pomysł z halą na 2 tys. jest super. Idealna hala dla potrzeb klubu i miasta. Może kiedyś Kraków doczeka się hali na 10 tysięcy o której mówił Majchrowski, ale na nasze potrzeby starczy 2 tys.
Ma ktos moze jakies zdjecie makiety??
ayer: jest na teraz.pasy.net lub cracovia.pasy.net - poszukaj
http://www.teraz.pasy.net/fotogalerie/2003/remont3/galeria.htm
tu jest ,swoją drogą kiedyś to było prościej znaleźć .
Na zdięciach makiety(2003r) trybuny wyglądają jak by były zadaszone tylko z jednej strony :( mam nadzieje ,ze to tylko złudzenie i że na dzień dzisiejszy obowiązuje wersja zadaszenia z 3 stron (tak jak wczoraj powiedział Profesor)
Wiadomość zmieniona (22-02-05 11:05)
zubereg napisał:
> mg
> W papierowym wydaniu wubeckiej była relacja z meczu...A w
> internecie też była lecz nie w dodatku krakowskim tylko na
> ogólnopolskim sporcie.
Może i była ale ni ma :-) Albo ja ślepy jestem.
Jest tylko notka o tym, kto będzie w półfinale.
Mam nadzieję że te 14 tysięcy to nie jest wersja ostateczna - stanowczo za mało !!!!
grunty nie nasze a miasta - to jest mala roznica
Tyle tylko że MKS jest spółką z miastem i grunty są aportem miasta wnoszonym do spółki.
Tak bedzie prościej:
[url]http://www.teraz.pasy.net/fotogalerie/2003/remont3/galeria.htm[/url]
14 tysiaczków, to niewiele, ale faktycznie można sobie wyobrazić co by się działo gdyby chcieć wybudować tam większy stadion. Protesty, protesty, protesty.... i tak mogłoby to trwać latami. Oczywiście kasa na większy stadion, musi być większa itd. Prawdę powiedziawszy, to kiedy ostatnio brakowało biletów? To znaczy brakowało na C i D ale tak ogólnie to nie często. Mnie bardziej jest szkoda tego, że nie będzie dachu nad całym stadionem, ale wiemy dlaczego. Być może zresztą trybunka od strony Focha będzie trybunką "gościnną" ze względu na oddzielenie jej od reszty stadionu. Nie trzeba robić już buforów. No zobaczymy.
trybuna od focha jest wymarzona na mlyn w tym momencie, ale pewnie cenowo nam jej klub nie da
Rock- wlasnie chyba trybuna od Focha bedzie najtansza, bo nie bedzie zadaszona, a za bramkami ma byc dach (w zasadzie to nie wiem jak to bedzie).
Co do "capacity"- 14 tysiecy to jest wlasnie to, czego nam potrzeba. To wcale nie jest malo, i mysle, ze jezeli bedziemy regularnie tyle miejsc wypelniac, to juz bedzie super!!! A atmosfera na takich mniejszych, ale pelnych stadionach jest zawsze super. Zobaczyci, jak beda wygladaly mecze na Wisle, kiedy wypelnia swoj 30-tysieczny moloch najwyzej w 1/3. Bo nikt mi chyba nie powie, ze Cracovia jest wstanie zebrac 30 tysiecy widzow na mecz inny niz z Wisla czy Legia :))- oczywiscie Wisla tez nie jest w stanie. W naszej lidze gra sie tez z np Gornikiem Leczna...
Marzy mi sie muzeum, prawdziwy sklep z pamiatkami, hala i sekcje pilki recznej i kosza na poziomie pierwszoligowym... I to sa chyba marzenia realne!!! Wyobrazcie to sobie- w jednym tygodniu gramy w pilke z Legia, w hokeja z Podhalem, w kosza z Prokomem, a na deser panie w szczypiorniaka z Montexem... ehhh :)))))
Male pytanko0- co sie stanie z Alga i Whiskey Barem- miejscami absolutnie kultowymi chyba dla kazdego fana Cracovii??
a ja znowóż ostatnio rozkminiałem iż patrząc na zmiany jakie zachodzą
w podejściu ludzi do kwesti kibicowania
to w niedługim czasie liczba 14,5 tys. miejsc na CRACOVII będzie stanowczo za mała !!!
Zadaszenie bedzie tylko nad trybuna głowna i nigdzie wiecej.Straszna lipa
Tomix - taki jest wstepny projekt za 25 mln...teraz Profesor mowi o inwestycji ,ktora zamknie sie w 80 mln złotych...
Z tym że Icku w tych 80 milionach wliczona jest budowa hali.
Ferencvaros, jesli ta koncepcja zostanie zachowana:
[img]http://www.teraz.pasy.net/fotogalerie/2003/remont3/thumbnails/tns06.jpg[/img]
...to najtansze beda chyba jednak miejsca za bramkami (choc powinno sie z nich ogladac tez bardzo fajnie)
Super bedzie wygladał stadion i nawet za bramkami bedzie sie super ogladało meczyki tylko ciekawy jestem po ile bilety będą!?
[b]Właściciel "Pasów" rozważa możliwość gry piłkarzy przez jedną rundę na jednym ze śląskich stadionów. - Na Wisłę się nie przeniesiemy - zarzeka się prezes.[/b]
Profesor jest bradziej kumaty od lassoty!!
Jeszcze jedno pytanko na ile tysiecy kibice przyjezdnych beda mieli sektor??Bo nikt o tym nie pisal!!
Glupio ze tylko jedna trybuna bedzie zadaszona:(:(:(:(:(
Wiadomość zmieniona (22-02-05 15:49)
Na ile tysięcy? Wymogi to 5% pojemniści stadionu, czyli 700 miejsc. Oczywiście to jest minimum, bo więcej zawsze można. Nie sądzę jednak aby sektor gości był większy niż 1 tys.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)