mg palantem jestes i tyle zajmij sie komentowaniem swoich przemyslen.
-
-
W TV Kraków o stadionie!
Jakie są dokładnie wymogi UEFA?
Nowy stadion w innej części Krakowa albo gra w pucharach na Reymonta... Co wybieracie?
tak postawione pytanie wskazuje jednoznaczna odpowiedź ...
p.s.
zastanawiam sie kto pójdzie oglądac Pasy po niewłasciwej stronie Błoń ...
wymogi to m.in:
- na pewno ilość miejsc siedzących
Ile ? na pewno więcej niż 20 tys
- odpowiednia ilość miejsc parkingowych !!!
z tym będzie duży problem u Nas
(ciekawe jak na reymonta sobie z tym poradzą ?)
Wiadomość zmieniona (21-02-05 19:33)
Do Radia Kraków dzwonił wisłak i gratulował nam pozytywnej decyzji, ale chciał uprzemie przypomieć Panu Majchrowskiemu to, że obiecał wybudować stadion na ... i nie wyobraża sobie aby te prace były teraz spowolnione i żeby pieniadze miasta, Uni Europejskiej, Lotto itp itd trafiły teraz tylko dla Cracovii...
Wiadomość zmieniona (21-02-05 19:39)
DareCki - z tymi miejscami siedzacymi to dowaliles:)) Bzdura
Przeczytałem temat Porozumienie ......i rozrzewniłem się radością kibiców z tych pięknych dni Cracovii.Minęło pół godziny i już jestem z powrotem na ziemi tzn w temacie W TV Kraków o stadionie . Ten taki tamten siaki itd.Szkoda,że tak mało umiemy się cieszyć....
poprawiam się :)
nie ma określonej ilości miejsc !
Wiadomość zmieniona (21-02-05 19:57)
Mnie sie słabo robi jak na to patrze. NIewyobrazam sobie meczu na reymonta wole jechac do chorzowa zeby ogladac na stadionie narodowym.A i tak po 1. stadion wisły nie spełniia teraz wymogow uefa.Po 2. Frekfencja była by minimalna . Po 3. Niewiadomo czy wisla by sie zgodzila na wydzierzawienie stadionu z wiadomych powodow. A po 4 najpierw trzeba sie dostacc do tych pucharow!!!
|||| CRACOVIA =1906= RUCZAJ 3 str ||||
rebbe duzo tego:
PUEFA: [quote]http://www.uefa.com/newsfiles/19079.pdf[/quote]
Intertoto: [url]www.uefa.com/newsfiles/19069.pd[/url]
ciekawa lektura, tutaj naprawde diabel tkwi w szczegolach
Na naszej stronie dotyczącej modernizacji stadionu jest taki tekst:
Koncepcja Modernizacji
Zaprojektowano modernizację stadionu tak, aby:
- przy zachowaniu zbliżonej liczby miejsc, spełnić wymagania PZPN i UEFA pozwalające na rozgrywanie meczów na poziomie rozgrywek pucharowych - europejskich
- poprawić komfort i bezpieczeństwo użytkowania obiektu.
Jeżeli to nadal aktualne to chyba wszystko jest jasne?
Puchary na wiśle ? To ja wole grubą awanture na derbach !!!
Z tego tekstu co wskazał Karolo wynika, ze stadion musi mieć 30 000 miejsc siedzących. Jeśli chodzi o fazę grupową LM. Najlepsze jest to, że nie może być żadnego ogrodzenia :)))
Wiadomość zmieniona (21-02-05 19:49)
Wy tak caly czas marudzicie, a ja sie ciesze z tego powodu ze wreszcie Siostry Norbertanki odpuscily
aloha - tylko stadion na FINAL pUEFA :)
Nie, Karolo, tam jest napisane "final tournament", a to oznacza [b]turniej[/b] finałowy, czyli tak jak np. Finały Mistrzostw Świata, czyli że chodzi o fazę grupową a nie o kwalifikacje, te mogą być rozgrywane na "gorszych" stadionach.
Wiadomość zmieniona (21-02-05 19:56)
no racja, no to mamy klopot :)
"Mamy już gotową koncepcję modernizacji stadionu, trwają teraz prace projektowe - powiedział prezes Cracovii, prof. Janusz Filipiak. - !!!!!!! Będzie to obiekt na czternaście i pół tysiąca widzów, nowoczesny, zadaszony z jednej strony oraz odpowiadający wszelkim wymogom UEFA!!!!!. Prace modernizacyjne ruszą, jak tylko otrzymamy zezwolenia na budowę. O pieniądze się nie martwię. Część środków na ten cel jest już zarezerwowana w budżecie miasta. Na jubileusz stulecia klubu, który będziemy obchodzić w przyszłym roku, stadion będzie zmodernizowany, chociaż prawdopodobnie jeszcze nie w całości".
PROBLEM CHYBA Z GLOWY
A słyszałem ostatnio, że właśnie do takiej ilości miejsc mają azyl rozbudować...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)