gtx - czekałem na ten watek bo pamietałem Twój post, ze pracujesz nad scenariuszem dopingu. Dobrze, ze wątek jest - cos mi mówi, ze masz jeszcze pare propozycji przygotowanych...:)
nie rozmywajmy tematu na dywagacje o Słynnej Przyspiewce - sam ją tępię ze wszystkich tych względów, które były wielokrotnie podawane, a także chocby z tego, ze obok mnie na meczach stoi mój 12 letni (pojutrze ma urodziny!) syn i nie chcę by spiewal takie piesni.
Ale na derbach z pewnością ją zaspiewam i to tyle w jej temacie.
Co do scenariusza - trzeba by doprecyzować co przezeń jest rozumiane bo może się on chocby kojarzyć z likwidacją spontanicznych zachowań, a przecież nie o to chodzi. Ja uwazam, ze scenariusz jest pomysłem doskonałym > w sensie wypracowanego i wpojonego zestawu zachowań w określonych momentach meczu - tak jak gtx napisał 10tys ludzi powinno wiedziec co sie śpiewa na wejscie piłkarzy, co jak nas cisną, co jak jest udana akcja itp. itd. - tyle, ze by to było możliwe Świstak musiałby widzieć to co dzieje się na murawie a on bidok patrzy przecież na młyn (może jakis telebim za młynem:-)) ) ... no nic przecież to dopiero początek dyskusji..
Wiadomość zmieniona (17-01-05 19:37)
-
-
Poważna dyskusja o dopingu w rundzie wiosennej.
No właśnie, ale każdy wie, że jest sporo "krzykaczy stadionowych ", którzy by się nadali na takie stanowisko....
pokus jak czytam twoje wypociny to mi sie przykro robi ze sa jeszcze takie przciemnione osoby w naszych szeregach :( rozymiem zaspiewac sobie raz ze ..... to kur.. ( bo to jest tradycja) ale 50% czsu- czlowieku zastanow sie . moim zdaniem bylo by to az niesmaczne. a jak ci sie nie podoba ze sie spiewa ciagle o CRACOVII to moze najwyzszy czas zastanowic sie nad tym????
krejzi- ja jestem dosyć młody i mam wielu młodych kolegów (rzecz jasna nie dzieciaki z podstawówki) ,ale znam wszystkie piesni i na meczach dre ryja na maksa.Co do dopingu myślę,że rozwiązaniem byłby dach na pojemność całego stadion lub chociaż na całą trybune.Przyklad:GKS Katowice, mają blaszany dach i choć na ich mecze nie chodzi tyle kibiców co na nasze to jest głośno(nie zawsze) więc pomyślcie jaki byłby u nas kocioł:)
dss ales dal czadu :D doby pomysl musimy caly stadion upchnac pod dach a nawet jak bys my teraz zaczeli pracowac to zdazymy wybudowc do wiosny :D [sory ze wysmiewam ale to straszne "gdybanie" ;) ]
Popieram Twój pomysł gtx, scenariusz o.k. Ale to prawda na "prawym B" naprawde brakuje kogoś kto rozgrzeje doping. Siedzę tam więc wiem jak to wygląda. Tylko niektórzy tam siedzą jak na stypie i ruszy ich chyba dopiero bąba. Ale są też tacy na tym sektorze, którzy przez kolejne 3 dni po meczu muszą leczyć gardziołka. I takich ludzi nam trzeba, bo chyba po to tam jesteśmy żeby wspierać naszą Cracovię.
sophie - bombowa ta Twoja bąba :-)) (co to ruszyłaby tych na stypie)
Panie Sebastianie moze to i jest gdybanie(rym przypadkowy) no ale pomysł w pyte nie??:)
Zróbmy akcje "Blaszany dach dla Pasów"
Skoro chcecie jakiś inny,bardziej realny pomysł to proszę bardzo:
POPROSTU CHODZCIE NA MECZE_RÓBCIE FULL FREKWENCJE_ŚPIEWAJCIE ILE SIŁ W PŁUCACH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sebasss- nie ma co sie spinac o takie pierdoły;)
To może ponumerujmy pieśni i wtedy ktoś na D będzie pokazywał jaki numerek. To samo na C i B i wszyscy wiedzą co śpiewamy.
Tak jak numerki psalmów w kościele albo numery rund w boksie pokazywane przez skąpo ubrane panie.
Co Wy na to?
To oczywiście żart... ;-)))
Ale pomysł ze scenariuszem dobry. Zwłaszcza jakby wszyscy juz instynktownie - po pewnym czasie - załapali co się spiewa w danych momentach.
Sebasss >>>
po pierwsze Pokuś z dużej litery, ja Cie szanuje pisząć z dużej to Ty szanuj mnie.
A wracając do meritum, jeśli ty znasz tylko jedną anty wislacką piosenke, to chyba nie czesto bywasz na Kałuży.Jest tego cała masa i trzeba to urozmaicać i zgrabnie przeplatać z dopingiem dla Nas.
Moim zdaniem na każdym meczu musi być coś na gts , bo jesli teraz zaczniemy stopniowo milczeć w kwestii szmat za rydzy to jak mój nienarodzony Pokuś Junior pujdzie za te kilkanaście lat na Pasy to nie bedzie wiedział o naszej między Klubowej Nienawiści.
A ludzie Twojego pokroju do tego zmieżają.Powiesz mi ,że dobra raz symbolicznie można zaspiewać. SYMBOLICZNIE to możesz sobie pograć na trąbce jak w groclinie. TUTAJ jest KRK i tu sie kibicuje a nie bawi w katolika-kibica-dżentelmena.
ps. nie pisz wypociny , bo przeczytałes może moje dwa posty dotyczące tematu i juz Masz wyrobione zdanie.To jest dopiero żałosne.
Wiadomość zmieniona (17-01-05 20:01)
dss mie spinki nie groza :D i wcale sie nie czepiam :D
moim jakze skromnym zdaniem mlyn powinien byc tam gdzie jest ale jakis systemik glosnikow by sie przydal ktory by pomogl uslyszec co nasz "wodzirej";) intonujebo. na B od strony mlynu (tam gdzie siedze ;) ) slabo slychac a co dopiero przy "klatce"
aha......
...widze ,że zażutami władasz biegle ale trafiła kosa na kamień i cisza?
Mam nadzieje ,że nie...
sebasss i Pokuś-nie chce wyjść na ciote,ale nie ma co sie kłucić,każdy ma swoje zdanie,więc po co ta spinka i złośliwość wobec siebie.
wielce szanowny panie POKUSIU, pozwoli pan ze ja taki cham i prostak nie godzien pana osoby zechce wtracic jeszcze dwa slowka :) niestety nie kazdy kibic CRACOVI musi sie lubowac w jakze ukochanych przez ciebie przespiewkach "anty" i zapewniam cie ze takich kibicow ( dla ciebie pewnie piknikow) jest owiele wiecej niz ci sie wydaje. co do twojego (daj ci Boze) POKUSIA JR to kto ci broni spiewac mu nad kolyska ze "..... to stara kur..." i inne (jak ze dobrze znane przez ciebie) przyspiewki!!!!!!!
rzeczywiscie swiat by wiele stracil gdyby nie bylo godnego ciebie nastepcy ;)
Sytem głosników osobny do dopingu kosztowałby sporo kasy, której niestety nie ma ... Ale faktem jest że to by bardzo pomogło. Ale to jest min. kilka tysięcy złotych.
zdecydowanie mniej kosztowalaby lacznosc pomiedzy osobami zajmujacymi sie prowadzeniem dopingu na roznych sektorach..............
idze już chlopie do woja
niestety nie siedze w sprawach dopingu ani opravcow ale moze warto by sprobowac pogadac z zarzadem w tej kwesti bow tym jest przyszlosc. zawsze rownie mozna jakas zbiorke przeprowadzic. nie musi byc to wszystko od razu. systematycznie a do skutku!!!
Widze ze nie czytacie co sie do Was pisze i dalej gadacie o TS rozmywajac temat.
Sophie siedzisz na "pawym B" i chcesz kogos kto Was tam poprowadzi.
Teraz mi powiedz czy bylas na meczu z Zabrzem, bo wtedy ktos taki tam byl i darl ryja na ludzi, a oni nic, mnie jak stalem to jakas kobieta usadzala zebym siadal bo nic nie widzi.
Jaki z tego wniosek bedzie ktos kto chce Was poprowadzic ale chcetnych do spiwu bedzie 60 osob rozproszonych po calej trybunie, przez co bedzie jedna wielka "kupa".
moim zdaniem im wiecej ludzi tym gorzej. milismy przyklad jak na "gniazdo" wchodzilo po 5 osob i kazdy cos innego mial do powiedzenia. jedna (odpowiednia) persona i glosniczki - to jest to :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)