Radwański powinien toczyć boje z Wackiem (o miejsce na prawej obronie).Pozycja Wawrzyczka na lewej wg mnie nie podlega dyskusji -jest po prostu lepszy!!!.Miejsce dla Wiśni jest na środku obrony.Kazek jest kontuzjowany i nie wiadomo czy wydobrzeje ,a jeśli nawet to łapie kartki i czekaja go parę meczy pauzy.Podobnie Skrzynia ewentualność absensji za kartki jest spora .
-
-
WIśnia -musi zostać!profesorze FIlipiak nie pozwól byśmy go stracili
Panowie od czego są sparingi !!!
Zobaczymy jak w nich będzie, bo w ekstraklasie bym nie eksperymentował... chyba że odpuszczamy rundę tj bezpieczny środek tabeli.
Ph.Keith ...
no co Ty ...
:-)
Radwański lewa Wacek prawa !
Nie ma lepszego od Jacka Wiśniewskiego!
W rozegranym dzisiaj w Kremerze meczu sparingowym Cracovia zwyciężyła siódmy zespół austriackiej ekstraklasy Admirę Wacker Mödling 2:1 (1:1).
II połowa:
Olszewski - Wacek, Wiśniewski, Blanco, Baster - Bojarski, Favano, Citko, Szwajdych – Szczoczarz, Moskała
Admira stworzyła w tym meczu dwie sytuacje bramkowe. W pierwszej połowie napastnik Admiry Paraica wykorzystał sytuację sam na sam z Marcinem Cabajem, a w drugiej części meczu dobrze interweniował grający na środku obrony Jacek Wiśniewski.
No i o to chodziło.
Knur napisał:"módlmy się o pomyślność Baranka! to jedyny niezastąpiony facet w naszej drużynie."
A czy próbowano na tej pozycji Jacka Wiśniewskiego? Nie! Szkoda, bo zapewne by sobie poradził z powodzeniem.
Potter napisał:"Wiśniewski jest gwarantem twardej walki do upadłego - takich zawodników kibice cenią." Sto procent poparcia!
[img]http://kiosk.sports.pl/iso_tempo/g-2005_02_02_11_02_241.jpg[/img]
Ostatnie ćwiczenia piłkarzy Cracovii podczas obozu w Turcji. Na sali w trakcie treningu siłowego Witold Wawrzyczek (z prawej) i Jacek Wiśniewski
Wiadomość zmieniona (02-02-05 17:44)
Nie będziemy już testować żadnych nowych piłkarzy tej zimy. Liczę natomiast, że mimo wszystko jeszcze przed rundą wiosenną dołączą do nas Dariusz Pawlusiński (ŁKS) i Marcin Chmiest (GKS Bełchatów) - przyznał wczoraj szkoleniowiec.
- Istnieje jeszcze możliwość włączenia kogoś do składu, ale narazie nie mamy ciekawych ofert - mówi prezes Cracovii Janusz Filipiak.
źródło:tempo
Spring z prawej Wiśniewski z lewej Wawrzyczek.
I to jest optymalne rozwiązanie!
zastanawiające jest jak mocno Tempo upadło ...
skad oni biora przynaleznośc klubową zawoników ?
a kiedys to była super gazetka ...
Zgadzam się a Tobą Robert. Oczywiście, że Pawlusiński nie gra w ŁKSie, ale my ubolewamy, iż ciągle jeszcze nie w Pasach.
Abstrahując od tematu.....Robert,nazywanie "tego czegoś" Tempem to nieporozumienie....Ja ja tęsknie za prawdziwym krakowskim Tempem....Aż się wzruszyłem :-/
Jacek Wiśniewski definitywnie zostaje w Cracovii. Choć od trenera otrzymał wolną rękę w szukaniu klubu, nie zdecydował się na odejście. - Widzę dla niego miejsce w kadrze. Jednocześnie lojalnie uprzedziłem go, że może się powtórzyć sytuacja z rundy jesiennej, gdy nie zagrał w ani jednym meczu - podkreśla Stawowy.
Czytałem ze Kazek i Świstak czyli dwaj środkowi obrońcy jeszcze praktycznie nie zaczęli poważnych treningów (Kazek może za 10 dni zacznie a Świstak nie wiadomo) więc to sporo czasu dlatego myślę że Wiśnia dostanie swoją szanse Stawowy może nie mieć po prostu wyboru nawet jeśli nie jest do Wiśni przekonany a wtedy Jacek pokaże co potrafi jestem pewien !!!
Wiadomość zmieniona (04-02-05 01:12)
W Cracovii zostają Jacek Wiśniewski (wcześniej mówiło się o jego przejściu do Pogoni Szczecin) oraz wychowanek klubu Paweł Szwajdych, który w poprzedniej rundzie był wypożyczony do ŁKS. Marcin Makuch gra już w Podbeskidziu Bielsko-Biała, gdzie został wypożyczony. Wojciech Ankowski będzie występował w Piaście Gliwice.
Źródło: Dziennik Polski - (AS)
Ja też jestem zadowolony, że Wiśnia został u nas z tym, że nie uważam iż musi wejść na stałe do składu.
Jak przychodził Wiśniewski i Wawrzyczek do Cracovii sądziłem, że są to dublerzy dla Węgrzyna i Skrzyńskiego. Jak się okazało Staw myślał trochę inaczej bo nawet w sparingach nie wystawiał ich na środku. Czy na dłuższą metę oba wielkoludy będą bocznymi obrońcami powątpiewam. Chyba, że będą szybcy i dynamiczni (przez cały mecz, a nie tylko jego fragment!) tak jak Baster, Wacek, Radwański.
Wacek na treningu noworocznym zrobił na mnie b. dobre wrażenie.
Baster na meczu daje z siebie wszystko, a Radwański też się b. stara.
Stawowy ma szeroką kadrę dobrych zawodników, którzy ze sobą grają 3, 2 lata, rok, a najkrócej pół. Oni wszyscy są zgrani, znają system i dlatego wszyscy muszą grać. Na niekóre mecze Wiśnia będzie idealny (Odra, Polonia itp.) na inne nie. Natomiast nie może być tak, że nie gra bo nazywa się Wiśniewski i jest od Mikulskiego.
7 dni później
Wiśnia jeest na pewno lepszy od testowanego Czecha!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)