docent, byłes tez na meczach bez publiki?
średnia wzrostu nie ma znaczenia, przy rzutach roznych tak jak nie strzelamy bramek tak i strzelac nie bedziemy - z Przytułą czy bez
-
-
Transfery(temat zbiorczy) - archiwum jest nowy wątek
tytus, romek. i a'tomek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> Potter nie zgodze sie
> Stawianie Przytuły w tym samym rzędzie z Banią
> jest co najmniej nieuprawnione
>
> w meczu z Lechem zagrał po profesorsku
> no i ta bramka
> sprawił że kibice bawili sie swietnie
> tak samo dobry był Rzucidło (też regularnie
> szykanowany na tym forum)
>
> nie wiem co z tych chłopaków będzie za miesiąc,
> rok, dwa,
> ale życzę im samych sukcesów
>
> co do Wacka - to wyjątkowo sympatyczny gość, poza
> tym powoli staje sie ikona Cracovii
> lojalny i wierny jak mało kto,
> ale zdarza mu się nie być tam gdzie mu narysował
> trener
A powiedz mi ile takich meczów jak ten z Lechem Przytuuła rozegrał przez ponad dwa lata gry w Cracovii ? Przychodził do nas jako zawodnik I ligowy i na pewno dostał dosyć wysoki kontrakt ,a wg mnie od takiego gościa powinno sie wymagać gry znacznie lepszej niz ta ,którą przez ten okres prezentował.Dwa czy trzy mecze na niezłym poziomie to zdecydowanie za mało ,aby mogł się domagać podwyżki ,a są argumentem dość mocnym na zaproponowanie mu niższego kontraktu.Może go w jakiś sposób bronić to ,ze dość długo zmagał się z kontuzją ,ale i przed nią nic wielkiego nie grał.Co do Wacka to można oczywiście mu wytykać pewne rzeczy, ale ten gość zasługuje mimo wszystko na zarobki wyższe niż na poziomie III ligi.Jeżeli chodzi o Banię to ten seszon miał kompletnie nieudany,tak więc w jego przypadku utrzymanie zarobków na tym samym pozimie jest wszystkim czego może się od klubu spodziewać.A pewnie nawet po obniżce Przytuła i tak będzie zarabiał więcej od niego.
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Przytuła owszem z Lechem zagrał
> dobrze ale co robił we wcześniejszych meczach
> wołało o pomstę do nieba.Nagrywanie trenera i
> naśmiewanie się z niego ,podejrzanie słaba
> dyspozycja w niektórych meczach na wiosnę.
>
> Wielokrotnie wypowiadał się że ma wobec Cracovii
> dług wdzięczności który chciałby spłacić na
> boisku.Właśnie widzieliśmy jak ,,spłacał''Teraz
> robi fochy i oczekuje niewiadomo jakich pieniędzy
> za grę.
Hmmm
Co do nagrywania to chyba nikt z nas naprawde nie wie
co sie stało, kto nagrywał i co, a kto o tym doniosł
moim skromnym zdaniem sprawa troche przypominała
polowanie na czarownicę
tak czy inaczej, ten który miał być przez owo nagrywanie
niesprawiedliwie oceniony
już jest poza klubem
i dobrze
Przytula mial dopiero co kontuzje
powazna kontuzje
nie bylem na wyjazdach
wiec nie wiem co wyczynial w Wodzislawiu,
Belchatowie, i inych
ale u nas gral co najmniej poprawnie
jak na rekonwalescenta
a z Lechem zagral, powtarzam, po profesorsku
i moim zdaniem byl wyrozniajacym sie zawodnikiem bloku pomoc-atak
a w obronie (z Pogonia) tez sobie poradzil
w obliczu bezbarwnych wystepow Gizy, Barana, Pawlusinskiego
i chyba jednak przecietnego w tej rundzie Bojara
trzeba uznac jego wystepy za udane
meczu z Zaglebiem nie oceniam
to byl dla mnie teatr
kazdy z grajkow dal ciala
Przytule zapamietalem z okrzyku "kur..." po faulu tego Czecha, czy Slowaka
sprawa negocjacji warunkow finansowych z klubem jest chyba kwestia
dosc niezreczna dla kibicow do opiniowania
i sie nie wypowiadam
nie wiem ile milyjonow on chce wydrzec
ale osobiscie uznaje zasade
"kto prosi, dostaje
kto nie prosi, znaczy ze nie potzrebuje"
i pewnie Przytula tez
niech walczy o wiecej!
To jest jego zawod!
I mnie nic do tego!
Białas to mądry człowiek. Sprowadzając starych wyjadaczy "rozbroi" mafię proszowicką. I to jest podstawowa sprawa, aby się pozbyć upiorów przeszłości.
tylko dlaczego na ich miejsce sprowadza mafię engelsko-koreańską? Nie wiem, która jest groźniejsza
Myślę,że podchodzicie do sprawy zbyt poważnie.To,że akurat PS o tym napisał to wcale nie znaczy ,że Cracovia rzeczywiście jest tymi graczami zainteresowana.Pamiętajcie o tym ,że takie informacje wychodzą zazwyczaj od menadżerów,którzy w ten sposób chcą zwrócić uwagę na piłkarzy,których mają pod swoimi skrzydłami.Dopuki w gazetach nie pojawią się oficjalne informacje od przedstawicieli naszego klubu, to nad innymi nie ma się co rozwodzić,a traktować je bardziej jako sensacyjki sezonu ogórkowewgo.
Poniższy tekst rzuca troszeczkę jaśniejszy obraz na tą sprawę.
Świerczewski, Hajto, Karwan?
Raczej Bębenek i Broź
W prasie ukazały się informacje, że Tomasz Hajto, Piotr Świerczewski i Bartosz Karwan przymierzani są do gry w Cracovii. Spytaliśmy trenera "Pasów", co o tym sądzi.
- Nie wiem co powiedzieć - stwierdził Stefan Białas. - To są ludzie z kręgu zainteresowania klubu, zastrzegam jednak, że każdy transfer musi być zaakceptowany przeze mnie, mówię tu o stronie sportowej, bo o finansach decyduje prezes Janusz Filipiak. Była mowa o tych nazwiskach w naszej rozmowie z prezesem, ale nie wiem czy taka polityka jest całkowicie zgodna z linią klubu. Uważam, że trzeba korzystać z utalentowanej młodzieży, co nie przeszkadza wzmacniać drużyny. W tej chwili te pozycje na które proponowani są ci zawodnicy, są obsadzone. Nam najbardziej potrzeba napastnika. Z Piotrem Banią toczą się rozmowy, a to właściwie jedyny nasz napastnik. Tomasz Moskała gra bardziej z boku, podobnie jak Dariusz Pawlusiński.
- W tej chwili trudno coś powiedzieć na temat transferów - kontynuuje trener. - Bardzo dobrze rozumiem się z prof. Filipiakiem. Rozmawiamy, a wiadomo, że wielu menedżerów różnymi środkami, także poprzez media stara się kogoś z zawodników polecić. Między tym co się proponuje, a tym co będzie, jest spora różncia. Chcemy stworzyć taką drużynę, która nie będzie miała problemów z utrzymaniem i będzie solidnie grała.
Trener Białas jest bardzo zaangażowany w obserwacje ewentualnych nowych zawodników - wczoraj oglądał mecz Radomiaka z Polonią Bytom, w sobotę jedzie do Bydgoszczy.
Ma już skompletowany sztab trenerski. Nominacje Marcina Sadki i Tomasza Woźniaka mogły budzić zdziwienie.
- Chciałem, byśmy wszyscy byli nowi - mówi Stefan Białas. - Nie związani z żadnym układem. Moi trenerzy współpracownicy są ludźmi, którzy mają dobre wykształcenie, dyplomy trenerskie II klasy, specjalizację w różnych dziedzinach, a co najważniejsze nie są związani z żadnym układem.
Jak Tomasz Woźniak, który pracował do tej pory z młodzieżą, broni w IV lidze ma szkolić np. Sławomira Olszewskiego. Ich dokonania są nieporównywalne.
- W Legii z bramkarzami pracuje Krzysztof Dowhań, fachowiec, a też żadnych osiągnięć w karierze nie miał - mówi trener Białas. -Ważne, że jest specem w swojej dziedzinie. Marcin Sadko obserwował mecze już w minionym sezonie, bardzo dobrze się z tego wywiązał. Zdaję sobie sprawę z tego, że obaj rzuceni zostają na głęboką wodę. Kiedyś jednak trzeba zacząć. Są odpowiednio wykształceni i dostaną szansę.
Tymczasem Cracovia nie zaniedbuje obserwacji lokalnego rynku. Jak się dowiadujemy, Łukasz Broź (lewy obrońca), Maciej Bębenek (prawy pomocnik) - piłkarze Kmity Zabierzów są już praktycznie dogadani z klubem. Wkrótce prezes Filipiak ma finalizować te transfery.
ŻUK - Gazeta Krakowska
Białas: [i]"- Chciałem, byśmy wszyscy byli nowi - mówi Stefan Białas. - Nie związani z żadnym układem."[/i] - IV RP idzie, a trener wie, skąd wiatr wieje :P
a w temacie: NAPASTNIKAAAAA! a najlpiej - dwóch.
A więc małe podsumowanie:
[b]Przychodzą:[/b]
"trójka Drombo" - <<>> ,Broź,Szwajdych,Bębenek,Bagnicki (Kmita Zabierzów),Suchan,Cebula (Górnik Wieliczka),Madejski (Hutnik Kraków),Wiśniewski (Górnik Zabrze) , Brzyski (Radomiak)
[b]Odchodzą: [/b]
Przytuła (Arka Gdynia),Bania ???,Wacek ???,Baster???,Świstak ???
Świerczewski był dziś widziany na Wielickiej...
To może do rezerw?Aldbo do oldbojów.Bo jak to ma być wzmocnienie piłki to mi ręcr opadają.
Przeciez pisza w innym temacie,ze kopie sobie pilke z Tabiszami itd, ze po przyjacielsku trenuje przy Wielickiej - wiec male szanse na kontrakt,raczej koniec kariery Swierszcza i osiedlenie w Krakowie,albo gra gdzies blisko naszego miasta. Moze Hutnik, moze Kmita?
chyba raczej Sandecja
5 dni później
PS naskrobał:
[i]Przyszłość Piotra Bani w Cracovii stoi pod dużym znakiem zapytania. Napastnik "Pasów" ma dwa dni na zastanowienie się nad warunkami, jakie zaproponował mu wczoraj zarząd krakowskiego klubu.
Muszę wszystko spokojnie przeanalizować. Odpowiedź mam dać w piątek - mówi 33-letni piłkarz, któremu kontrakt wygasa 30 czerwca br. Wczoraj Bania po raz kolejny spotkał się z wiceprezesem Cracovii Jakubem Tabiszem.
- Rozmawialiśmy krótko, zwięźle i na temat - opowiada zawodnik, ale w jego głosie nie słychać zadowolenia. Warunki przedstawione przez klub są rozbieżne z żądaniami piłkarza, dlatego Bania zastanawia się też nad inną opcją. W grę wchodzi wyjazd za granicę.
- Może po tylu latach gry warto zmienić otoczenie - zastanawia się napastnik, który w zakończonym niedawno sezonie zdobył tylko 6 bramek (w sezonie 2004/05 - 12 goli). [/i]
- Nie startujemy do przetargów o piłkarzy, bo nas na to nie stać. Możemy jedynie liczyć na zawodników, którzy nie znajdą klubu - martwi się Stefan Białas.
Źródło: gazeta.pl
Mój komentarz:
Pozbycie się Wacka, a szczególnie Przytuły w kontekście [b]braku realnych wzmocnień[/b] (co przebija między wierszami z wypowiedzi naszego trenera) to dzwonek alarmowy przed rozpoczęciem nowego sezonu. Nie chciałbym być złym prorokim, ale jak tak dalej pójdzie, może się to źle skończyć.
Szanowny panie Filipiak nie rób pan sobie z sekcji piłkarskiej jaj i kpin.Otoczył pan sekcje piłkarską dyletantami typu tobiasz ,którzy jedynie co potrafia to psuć.Nie moge jako kibic zrozumieć że kierując się idiotyczną zemstą i chęcia pokazania że nie wolno sie przeciwstawiać Pozbywa sie pan z klubu naszej ikony Tomka Wacka .Bezczelnie próbuje pan wmówić kibicom i dziennikarzom że to wina samego piłkarza bo nie PRZYJĄŁ 100 % podwyżki i nie podpisał nowego kontraktu.
Pomijany jest tylko fakt że Wacek zarabiał do tej pory 3 ligowe pieniądze czyli .....aż 3 tys na miesiąc .,,Podwyżka ''na 6 tys to 100% ale jest to i tak 5 razy mniej niz zarabia np Drumlak.Zasadne wydaje sie pytanie ile w ostatnich latach drużynie dał Drumlak , A ILE WACEK????.
Panie profesorze nie wiem czemu sukcesywnie niszczy pan z mozołem zbudowaną drużynę.Z niewiadomych powodów oddajemy nasze aktywa za darmo nie wzmacniając druŻyny a osłabiając.
Panie profesorze czyja to wina że nie ma pieniędzy nawet na małe wzmocnienia?.Kto jest odpowiedzialny za to że nasz MARKETING GENERUJE TYLKO KOSZTY NIE PRZYNOSZĄC ZYSKÓW.
tEN STAN W OBLICZU 100 LECIA KLUBU JEST DLA PANA PROFESORZE POWODEM DO WSTYDU.
Według Wyborczej:
"Maciej Bębenek jest już po słowie z beniaminkiem ekstraklasy Widzewem Łódź i podpisanie kontraktu ma być kwestią czasu. Piotr Bagnicki w tym tygodniu będzie uzgadniał warunki z dwoma pierwszoligowcami (jednym z nich jest ponoć GKS Bełchatów). Łukasz Broź jest przymierzany do Cracovii. Kmitę wzmocni piłkarz Wawelu Kraków Marcin Kajca. Czynione są starania, by do Zabierzowa ściągnąć wychowanka Wisły Kraków Grzegorza Patera (obecnie Podbeskidzie Bielsko-Biała)."
Szkoda by Bębenka było.
Dlaczego Bagnicki ma iśćdo Bełchatowa a nie do nas?. K#$%^% powoli robi się tam filia Cracovii.
Panie Filipiak co Pan robisz!!!!!!!!!!!!
Tylko potrafisz Pan osłabiać zespół, wszyscy któży mieli być sprowadzeni do klubu są po słowie i dogadani z innymi. Koniecznie chyba Pan chcesz II ligi dla Cracovii. Kiedy Pan wy...doli tego dyletanta Tabisza ????
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)