Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Transfery(temat zbiorczy) - archiwum jest nowy wątek

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 14.01.2005 o 14:45
      Ostatnia aktywność 08.02.2007 o 16:56
      192119 wyświetleń
    • Monday

1.1K
      0
    • 23.01.2006 o 11:15
      Post #271497 23.01.2006 11:15
    gary do garów. Przepraszam, żartowałem ... Nie musisz się przejmować niczym, nawet tym, że tu kogoś robi się w balona. Stawowy umie chodzić koło swojego biznesu. To niezły manipulator, a Ty także niezły ... Prawda? Jeśli jestes taki logiczny to powiedz: dlaczego nasz"Fergeson' nie poznał się na innych genialnych talentach, a teraz dopiero dostał olśnienia? Bo .. bajeruje JF, bo poczuł pismo nosem! On zresztą nie jest takim lisem, lecz jego "szyja" (czyt. żona), która jest jego doradcą, a jest to bardzo inteligentna kobieta. Tak, wiem to dokładnie. Można się uśmiechnąć w tym momencie, ale i dopowiedzieć - samo życie! A wracając do tego "odkrycia", uważam, że ów junior (lansowany dla potrzeby chwili) może rzeczywiscie uwierzyć w siebie i coś osiągnąć, albo po prostu zostanie skrzywdzony jako rezultat gierek prowadzonych w klubie. I jeszcze jedno: co kryje się pod Twoim "wszystkich i wszystko"? Wylicz i wymień po kolei.
    • Pasiakcinq

206
      0
    • 23.01.2006 o 18:08
      Post #271561 23.01.2006 18:08
    Najciekawsze w tym jest to, że WS odpowiedzialny za całokształt szkolenia w Cracovii, doznaje nagłego olśnienia na Cyprze. A gdzie był, gdy juniorzy rozgrywali swoje mecze? Dlaczego nie przygląda się ich treningom? To,że Dzwonkowi i Tatarze należy dać szansę, pisałem już dużo wcześniej.Wystarczy się przyglądnąć jak grają. ( aż tyle !!!) Ja też jestem się w stanie założyć, że i tak nie zagrają, dopóki WS będzie zaślepiony swją nieomylnością. Trener wypowiada się, że zrobi wszystko, aby zatrzymać Banię po wygaśnięciu kontraktu. Dla dobra Cracovii należałoby jeszcze komuś dopłacić, aby się zwolniło miejsce dla nowych, lepszych, a przede wszystkim rozwojowych zawodników. SACRA CRACOVIA
    • docent

8.8K
      3.4K
    • 23.01.2006 o 21:09
      Post #271590 23.01.2006 21:09
    Jest jeszcze ktoś nad WS, ktry o tym decyduje... a więc zalecam spokój:)
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 23.01.2006 o 21:11
      Post #271591 23.01.2006 21:11
    noooo...widziałem jak gra p.Tatara-nie rzuca jego gra na kolana.Dzwonek też przereklamowany.Piszę to ,bo widziałem ich prawie wszystkie mecze(aż tyle!!!). Jeszcze raz-najlepszymi zawodnikami Cracovii II są Jeleń oraz Baliga,za nimi Zimoń.
    • Monday

1.1K
      0
    • 23.01.2006 o 23:11
      Post #271610 23.01.2006 23:11
    "- W ciągu tych 4 miesięcy niewiele się zmieniło: trener ten sam, drużyna ta sama... Michal Swistak dla Teraz Pasy
    • zac

7.2K
      1.5K
    • 24.01.2006 o 07:10
      Post #271633 24.01.2006 07:10
    Wydaje mi się,że zawodnikiem ,o którym mówi Stawowy jest Kosturbała.Bo on chyba gra na pozycji środkowego pomocnika, czyli tej samej co P.Giza.
    • Belex

794
      0
    • 24.01.2006 o 09:45
      Post #271644 24.01.2006 09:45
    Felipe zasili Zagłębie Lubin Zagłębie Lubin rozpoczęło zgrupowanie w Szklarskiej Porębie. 21 zawodników zabrał Franciszek Smuda na obóz zimowy w Karkonosze. 22., który dołączy do kadry Zagłębia, będzie obrońca Felipe Andrade Félix, który ostatnio grał w Górniku Zabrze. Brazylijczyk ma 20 lat. W 2003 roku trafił do Zabrza z Vasco da Gama. Jego przejście to efekt współpracy nawiązanej przez trenera Smudę z Markiem Koźmińskim. Były właściciel Górnika Zabrze zorganizuje też letnie tournee lubińskiej jedenastki po Włoszech. – Chcemy rozegrać tam ze cztery mecze z silnymi rywalami – podkreśla szkoleniowiec Zagłębia i nie ukrywa, że chciałby, aby w przyszłości Koźmiński jeszcze bardziej związał się z dolnośląskim pierwszoligowcem. – To, obok Edka Sochy, najlepszy piłkarski menedżer w naszym kraju. Taki człowiek na pewno by się nam przydał – zaznacza Smuda. – Rano biegamy, a po południu mamy zajęcia w hali. Śniegu trochę jest, ale zima nas nie przeraża – mówi o warunkach panujących w Szklarskiej Porębie Paweł Primel, trener bramkarzy w Zagłębiu. Lubinianie będą tam przebywać do soboty. W kadrze nie znalazło się miejsce dla Tomasza Salamońskiego, Mateusza Żytki, Sławomira Pacha i Dawida Banaczka. Na razie nie ma chętnych na zatrudnienie tych graczy. Być może ofertę dla Sławomira Pacha złoży Górnik Polkowice, który szuka skrajnego pomocnika. Z Zagłębiem zamierza się pożegnać Matija Kristić. Chorwacki obrońca szuka sobie klubu w swoim kraju. Zamknięta jest już raczej sprawa transferu Fernandão. Zawodnik ponoć chciał grać w Polsce, ale stanowcze weto postawiła jego żona. Tak całą sytuację opisuje Franciszek Smuda. Wszystko jednak wskazuje na to, że były gracz Olympique de Marseille ma podpisany w Brazylii długoletni kontrakt, którego nie udało się rozwiązać. Przed wyjazdem w góry piłkarze Zagłębia wzięli udział w halowym turnieju w Górze. Zajęli w nim trzecie miejsce, po wygranej 3-0 z Górnikiem Polkowice. W finale reprezentacja powiatu górowskiego w rzutach karnych pokonała 6-5 Chrobrego Głogów (w regulaminowym czasie było 3-3). http://www.90minut.pl/news.php?id=369263
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 24.01.2006 o 11:39
      Post #271661 24.01.2006 11:39
    Co do baniowego -w jesienii Stawowy wszystkim robił krzywdę wystawiając go.Drużyna grała niejako w 10- Bania w większości meczy był zdecydowanie najsłabszy w zespole.Co najmniej kilka punktów nam uciekło (wystawiając juniora np Tatarę z tych sytuacji co mial w całej rundzie Bania mniej bramek by nie strzelił a może było by tego więcej).Przy takim samym wyniku golowym zyskalibyśmy niezbędne ogranie juniora w 1 lidze.Naukę bezcenną dla niego.Bania to karta zgrana .Nie wykluczam że na wiosnę przez pewien czas będzie grał na 200 % zaangażowania -aby podpisać nowy kontrakt.Dla nas jednak nie to jest najważniejsze!!!!!!!!!!!!!!.Jeśli profesor nie chce drogich transferów to droga jest JEDNA .Zatrudnienie profesjonalnego menagera mającego układy w klubach i środowisku piłkarskim-POTRAFIACEGO ŚCIAGAĆ ZAWODNIKÓW ZA BEZCEN .Drużyna zyska sportowo i co jakiś czas sprzedamy za dobre pieniądze piłkarza do innych klubów.Najlepszy w tym fachu od lat jest Socha.Przy minimalnym budżecie Odra Wodzisław zarabia spore pieniądze na transferach nie tracąc sportowo.To samo od lat potrafił zrobić Koźmiński (najbiedniejszy z całej ligi Górnik od lat bierze zawodników za bezcen )Na załatwienie zawodników przez naszego menago bym nie liczył .Działa po omacku nieprofesjonalnie.O transferach ,,nie doszłych''prasa jest informowana na bieżąco i konkurencja też.Szybko windowana jest cena i pojawiają sie pseudo menagerowie tak jak było w przypadku Raduja .W efekcie z transferu wychodzi lipa.POWINNIŚMY POPRZEZ FORUM KTÓRE profesor czyta próbować wpłynąć na niego by przyjrzał się problemowi i wyciagnął wnioski.Proponuje założyć coś w rodzaju ogólnopasiastej LISTY SPOŁECZNEJ mającej na celu nakłonienie profesora do zatrudnienia PROFESJONALNEGO MENAGERA SPORTOWEGO.
    • marcinsiem

6
      0
    • 24.01.2006 o 11:42
      Post #271664 24.01.2006 11:42
    ! Dziennik Polski/gk/24 stycznia 2006 08:02 Rząsa: Ja też marzę o mundialu Wychowanek Cracovii, obrońca ADO Den Haag, Tomasz Rząsa od ponad dwóch miesięcy nie wystąpił w ligowym meczu. 19 listopada w meczu z NEC Nijemgen naciągnął sobie mięsień dwugłowy. Leczył się prawie do końca grudnia. Wrócił dom kadry drużyny na dwa ostatnie mecze grudniowe - z Feyenoordem Rotterdam i Rodą Kerkrade. W styczniu przesiedział na ławce rezerwowych spotkania z AZ Alkmaar, Utrechtem i Nijmegen. - Trener Frans Adelaar zmienił skład - przyznaje Rząsa. - Na lewej obronie gra teraz Marokańczyk Youssef El Akchoui. To dobry zawodnik, ja jednak mam nadzieję, że moja sytuacja się zmieni. Nie takie już kłopoty przeżywałem i dawałem sobie jakoś radę. Być może Polakowi zaszkodziło oświadczenie, że nie zamierza przedłużyć kontraktu z klubem. - Rzeczywiście, nie chcę zostać w klubie. Dwukrotnie - w listopadzie i na początku roku - mówiłem trenerowi, że nie przedłużę umowy, która obowiązuje do czerwca. Jestem już 12 lat poza granicami kraju. W marcu będę miał 33 lata. Wracam do Polski. - Nie mam żadnych planów powrotu do polskiej piłki. Na razie koncentruję się, by grac przez 3 miesiące w lidze holenderskiej. Trener mówił mi, że wciąż na mnie liczy, że będzie na mnie stawiał, że dostanę swoją szansę. - Każdy zawodnik marzy o występie na mistrzostwach świata. Ja też. W eliminacjach wystąpiłem w 9 meczach, m.in. w tych, które zadecydowały o naszym awansie i miałem w tym swój udział. - Nie myślę o mundialu. Jestem praktycznie już zdrowy w stu procentach i nadrabiam zaległości treningowe. Czekam na swoją szansę, może już w najbliższym meczu u siebie z PSV Eindhoven...
    • Rabarbar_1

2.6K
      543
    • 24.01.2006 o 18:13
      Post #271716 24.01.2006 18:13
    A może by go tak do nas po sezonie?? Myśle że na polska lige byłby wystarczającym obrońcom a i jakis autorytet by zapewne miał. Może by taki drugi Kaziu Węgrzyn z niego był?? Pozatym wychopwanek więc mysle że na zakończenie kariery skusiłby sie zagrać na "starych śmieciach".
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 24.01.2006 o 19:47
      Post #271733 24.01.2006 19:47
    A ja bym do niego napisał list otwarty. Zawsze obiecywał na zakończyć karierę w Cracovii. To niech Tomek dotrzyma słowa i zgodzi się przyjść za "polską" kasę (taką np. jak ma Karvan). Nie byłoby w sprzeczności z stawianiem na młodych bo od Tomka Rząsy naprawdę mieliby czego "juniorki" się uczyć!
    • szybkilopez

3.6K
      0
    • 24.01.2006 o 20:15
      Post #271738 24.01.2006 20:15
    Juz byly takie powroty ... Czemu Rzasa nie wrocil przed tym sezonem tylko wybral sredniaka z Holandii? Wiadomo kasa,Misiu, kasa ... wiec jaki tu sentyment u niego? Poza tym sadze,ze tez troce boi sie rywalizacji w polskiej lidze...pamietacie jak wrocil Kozminski, i to z serie A i byl sredniakiem. gra na zachodzie w srednim klubie to nie jest miernik umiejetnosci ...
    • steam-roller

707
      0
    • 24.01.2006 o 20:38
      Post #271740 24.01.2006 20:38
    Khalid, do tego listu otwartego dołącz czek na 400 tys ojro rocznie. Bo tyle sobie Rząsa zażyczył półtora roku temu. A może nawet i więcej (bo inflacja jest przecież). Ponadto zgadzam się z SzybkimLopezem, że Rząsa dzisiaj to już nie to. Jak był młody i szybki - to coś na boisku działał. Teraz mielibyśmy Banię-bis.
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 24.01.2006 o 20:45
      Post #271743 24.01.2006 20:45
    dlatego twierdze ,że taka cena juz do niczego. I jak chce faktycznie DOMKNĄĆ swoją legendę i zakończyć karierę w Pasach powinien na 50kiloojro/rok sie zgodzic? Bo swoja drogą ile więcej w Polsce dostanie w Bełchatowie czy Łęcznej?
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 24.01.2006 o 21:22
      Post #271749 24.01.2006 21:22
    Wprawdzie to tylko były snajper Pasów, ale zasłużony przy awansie. Odnotujmy więc, że Wojtek Ankowski podpisał dziś kontrakt z Kmitą Zabierzów. Oprócz niego: obrońca Marian Kocis, pomocnik Grzegorz Kaliciak oraz napastnik Piotr Chlipała. Kmita prowadzi negocjacje w sprawie pozyskania bramkarza Artura Sarnata i pomocnika Mateusza Gajka. Ponadto w Zabierzowie czekają na przyjazd pewnego 23-letniego obrońcy z Trójmiasta... Źródło: jutrzejsza Gazeta Krakowska
    • steam-roller

707
      0
    • 24.01.2006 o 23:31
      Post #271760 24.01.2006 23:31
    W Kmicie mają już pół byłej Cracovii. Może by im tak jeszcze Piotra Szybkobiegacza wcisnąć?
    • kludi

3.2K
      927
    • 25.01.2006 o 00:26
      Post #271767 25.01.2006 00:26
    Pasiakcinq Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Najciekawsze w tym jest to, że WS odpowiedzialny > za całokształt szkolenia w Cracovii, doznaje > nagłego olśnienia na Cyprze. A gdzie był, gdy > juniorzy rozgrywali swoje mecze? Dlaczego nie > przygląda się ich treningom? Nie jestem obrońcą polityki Stawa, ale akurat tego chłopaka chwalił, od dawna. A że wczesniej młodzi nie mieli podpisanych odpowiednich kontraktów to inna sprawa.
    • docent

8.8K
      3.4K
    • 25.01.2006 o 00:33
      Post #271768 25.01.2006 00:33
    Swoją drogą ciekawa ta mieszanka byłej Cracovii i byłej Wisły w Kmicie
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 25.01.2006 o 07:33
      Post #271778 25.01.2006 07:33
    Pasiakcinq.....WS był prawie na wszystkich meczach Cracovii II gdzie grali najlepsi z juniorków.....sam widziałem.....
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 25.01.2006 o 08:42
      Post #271785 25.01.2006 08:42
    Hm: Sławomir Olszewski, Tomasz Wacek, Piotr Bania, Krzysztof Przytuła, Michał Świstak i Marek Baster. Dwóch po ciężkich kontuzjach , snajer bez formy jesienią i Basterek ,który miał wyraźny kryzys, najsłabsza runda od powrotu do Cracovii. Czepianie się ,że pół roku przed koncem kontraktu z nimi się kontraktów nie podpisuje? ....dla mnie niepoważne ze strony dziennikarza. Chyba oczywiste, że nie należy ich obecnie podpisać a po rundzie . Co do Witji to znamy sprawe... z nim moim zdaniem akurat wartało podpisać juz teraz umowę. Pokazał się jesienią. Co do Sławka to sytuacja też wiadoma. Klub (trenejro i prezesejro) powini jasno się określić czy stawiają na Sławka jako bramkarza czy inwestujemy w Cabaja a na ławkę ściągamy kogoś innego z starszych doświadczonych bramkarzy). Tu akurat rozumiem ,że Sławek (zwłaszcza po Amice) się denerwuje.... ps: Baniowy będzie miał świetną runde jak się jakaś kontuzja nie przyplącze. " Piłka nożna. Cracovia: co z nowymi kontraktami? Piotr Jawor 25-01-2006 , ostatnia aktualizacja 24-01-2006 20:51 Piłkarze są zniecierpliwieni, trener zachowuje olimpijski spokój, a prezes kwituje po swojemu: a gdzie będą mieli lepiej niż u nas? Rzecz dotyczy sześciu zawodników "Pasów", którym w czerwcu kończą się kontrakty z klubem. 30 czerwca swoje kartyPiłka nożna. Cracovia: co z nowymi kontraktami? Piotr Jawor 25-01-2006 , ostatnia aktualizacja 24-01-2006 20:51 Piłkarze są zniecierpliwieni, trener zachowuje olimpijski spokój, a prezes kwituje po swojemu: a gdzie będą mieli lepiej niż u nas? Rzecz dotyczy sześciu zawodników "Pasów", którym w czerwcu kończą się kontrakty z klubem. 30 czerwca swoje karty zawodnicze będą mieli w ręku: Sławomir Olszewski, Tomasz Wacek, Piotr Bania, Krzysztof Przytuła, Michał Świstak i Marek Baster. Zgodnie z obowiązującymi u nas przepisami właściwie już teraz mogliby podpisać kontrakt z innym klubem, a ich nowy pracodawca nie musiałby Cracovii płacić ani grosza odstępnego. Z bramkarzem Sławomirem Olszewskim już kontaktowały się dwa kluby polskie (pierwszo- i drugoligowy) oraz zespół z Grecji. - Trzeba mieć jakąś alternatywę - mówi rezerwowy bramkarz "Pasów", ale ze swojej sytuacji nie robi wielkiego problemu. - Na rozmowy przyjdzie czas, byłoby jednak miło, gdyby ktoś [z Cracovii] skontaktował się ze mną wcześniej - nie kryje Olszewski. Obrońca Tomasz Wacek, którego rozmowy o nowym kontrakcie były wyjątkowo burzliwe, woli dziś nie wracać do tej sprawy. Na razie wszystko kończy się na "luźnych rozmowach". Najbardziej zniecierpliwiony jest kapitan Piotr Bania. - Jeśli nie będzie żadnych sygnałów, to podpiszę kontrakt z inną drużyną - ostrzega napastnik "Pasów". - Nie mogę czekać do maja, bo wtedy jest małe pole manewru - dodaje. Na przedłużenie kontraktu Bania daje sobie i klubowi czas do początku rundy wiosennej, która startuje 4 marca. A jeśli sprawa nie ruszy z miejsca? - Na szczęście coś zaczyna się dziać wokół mojej osoby - mówi tajemniczo Bania. Jeśli wierzyć zapewnieniom prezesa Janusza Filipiaka, zawodnicy nie mają się co łudzić w sprawie wcześniejszego podpisania umów. - Rozmowy o przedłużeniu kontraktów będziemy prowadzić nie wcześniej niż po zakończeniu sezonu [13 maja] - mówi stanowczo. - Nie jestem skłonny do rewolucyjnych ruchów, ale w najbliższej rundzie zawodnik musi udowodnić, że jest wart miejsca w Cracovii - podkreśla prezes. Czy w tej sytuacji Filipiak nie boi się, że zawodnicy zwiążą się z innymi klubami? - W Cracovii mają tak dobrze, że byłbym w szoku, gdyby to zrobili - nie kryje. Olimpijski spokój zachowuje trener Wojciech Stawowy. - Każdego z wymienionych sześciu zawodników chcę mieć w drużynie i każdemu z osobna to powiedziałem. A na konkretne rozmowy przyjdzie czas po okresie przygotowawczym - nie widzi problemu szkoleniowiec. Czy Stawowy nie obawia się, że jego piłkarze, zniecierpliwieni czekaniem na ofertę Cracovii, podpiszą umowę z innym pracodawcą? - Ja też przed podpisaniem kontraktu rozmawiałem z dwoma innymi klubami, a związałem się z Cracovią na dziesięć lat - porównuje szkoleniowiec. zawodnicze będą mieli w ręku: Sławomir Olszewski, Tomasz Wacek, Piotr Bania, Krzysztof Przytuła, Michał Świstak i Marek Baster. Zgodnie z obowiązującymi u nas przepisami właściwie już teraz mogliby podpisać kontrakt z innym klubem, a ich nowy pracodawca nie musiałby Cracovii płacić ani grosza odstępnego. Z bramkarzem Sławomirem Olszewskim już kontaktowały się dwa kluby polskie (pierwszo- i drugoligowy) oraz zespół z Grecji. - Trzeba mieć jakąś alternatywę - mówi rezerwowy bramkarz "Pasów", ale ze swojej sytuacji nie robi wielkiego problemu. - Na rozmowy przyjdzie czas, byłoby jednak miło, gdyby ktoś [z Cracovii] skontaktował się ze mną wcześniej - nie kryje Olszewski. Obrońca Tomasz Wacek, którego rozmowy o nowym kontrakcie były wyjątkowo burzliwe, woli dziś nie wracać do tej sprawy. Na razie wszystko kończy się na "luźnych rozmowach". Najbardziej zniecierpliwiony jest kapitan Piotr Bania. - Jeśli nie będzie żadnych sygnałów, to podpiszę kontrakt z inną drużyną - ostrzega napastnik "Pasów". - Nie mogę czekać do maja, bo wtedy jest małe pole manewru - dodaje. Na przedłużenie kontraktu Bania daje sobie i klubowi czas do początku rundy wiosennej, która startuje 4 marca. A jeśli sprawa nie ruszy z miejsca? - Na szczęście coś zaczyna się dziać wokół mojej osoby - mówi tajemniczo Bania. Jeśli wierzyć zapewnieniom prezesa Janusza Filipiaka, zawodnicy nie mają się co łudzić w sprawie wcześniejszego podpisania umów. - Rozmowy o przedłużeniu kontraktów będziemy prowadzić nie wcześniej niż po zakończeniu sezonu [13 maja] - mówi stanowczo. - Nie jestem skłonny do rewolucyjnych ruchów, ale w najbliższej rundzie zawodnik musi udowodnić, że jest wart miejsca w Cracovii - podkreśla prezes. Czy w tej sytuacji Filipiak nie boi się, że zawodnicy zwiążą się z innymi klubami? - W Cracovii mają tak dobrze, że byłbym w szoku, gdyby to zrobili - nie kryje. Olimpijski spokój zachowuje trener Wojciech Stawowy. - Każdego z wymienionych sześciu zawodników chcę mieć w drużynie i każdemu z osobna to powiedziałem. A na konkretne rozmowy przyjdzie czas po okresie przygotowawczym - nie widzi problemu szkoleniowiec. Czy Stawowy nie obawia się, że jego piłkarze, zniecierpliwieni czekaniem na ofertę Cracovii, podpiszą umowę z innym pracodawcą? - Ja też przed podpisaniem kontraktu rozmawiałem z dwoma innymi klubami, a związałem się z Cracovią na dziesięć lat - porównuje szkoleniowiec. "

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie