Czy jakaś "kumata" osoba może udzielić nam informacji na temat Wiśni???
Co oznaczały słowa Mikulskiego : nie ma tematu!?
Czy jest szansa, że zobaczymy tego zawodnika w pasiastych barwach na wiosnę czy rzeczywiscie chcą się go pozbyć ??
Dla mnie "Wiśnia jest Wiśnia" i chciałbym żeby straszył w nowej rundzie, swoją zakapiorską gębą,(bez urazy Panie Jacku :)) naszych przeciwników.
-
-
Transfery(temat zbiorczy) - archiwum jest nowy wątek
tu coś jest na ten temat:
http://www.sportowefakty.pl/index.php?dysc_id=1&k1_id=1&k2_id=1&dzial_id=1&news_id=53479
Wg Faktu mozliwe jest przejscie Madeja do Lubina za 300 tys zlotych...
szybkilopez, icek66
Ja nie napisałem że są to wielkie nazwiska. Uważam że są to piłkarze PERSPEKTYWICZNI mający potencjał....
Jednak chodziło mi bardziej nie o nazwiska tylko o czas trwania rozmów...męczymy te transfery po kilka miesięcy....
DNL_KKS, wg 'faktu' ?!
oj, ja to do informacji podawanych przez ta gazete podchodzilbym z maxymalnym dystansem :D
a tak wougle to nie ma co rozpaczac, bo w tym roku Cracovia zfinalizowala trasnfer priorytetowy (moskala oczywiscie) i pozostali pilkarze o ktorych tu mowa , raczej nie byliby nawet dobrymi zmiennikami zawodnikow z 1. sqadu.
no a tym bardziej nie musimy sie martwic, bo skoro stawowy ich nie widzi w zespole to poprostu znaczy ze sa slabi, a do niego mamy (?) pelne zaufanie, wiec nie widze problemu.
Może i masz trochę racji lopez, ale widziałem Nigeryjczyka na kilku treningach. Jest niezły technicznie. Ale co oznacza stwierdzenie trenera, że zawodnik nie wie co sie dzieje na boisku i jest zagubiony ? Przeciez gra w Pasach od kilku miesięcy i jakoś zagubiony nie był ? Jak mu nikt solidnie nie wytłumaczył co ma grać to pewnie był i zagubiony...;) A co Twojego drugiego postu, że przedlaliśmy walkę o np. Iwańskiego i uważasz że no nir Figo, to pamiętaj że nazwiska nie grają a Iwański by się przydał.
BUTTON-ik,
Popełniłeś błąd , źle umiejscowiłeś w czasie napad na Marcina w Pszczynie.
Napisałeś we wstępie do wywiadu:
[i]Kiedy na początku lata ubiegłego roku Marcin Makuch został napadnięty i dźgnięty nożem w nogę mówiło się, że [...][/i]
a potem w pytaniu:
[i]Wróćmy do tej feralnej sytuacji z czerwca zeszłego roku. Jak w ogóle do tego doszło?[/i]
Tymczasem Marcin został dźgnięty nożem zaraz po derbach na Reymonta 3 października (na derbach grzał ławę), a więc nie w czerwcu na początku lata, jak sugerujesz. Wcześniej grał około 20 minut w Lubinie, cały mecz w Graczach, wszedł też zupełnie zdrowy na murawę pod koniec meczu z Groclinem.
I wywiedzi Marcina to zresztą potwierdzają:
[i]- Oczywiście, ale to i tak dobrze, że ten incydent nie wydarzył się na początku sezonu, bo wtedy byłbym wyeliminowany z całej rundy, a tak chociaż w małej cząstce zasmakowałem ekstraklasy.[/i]
Koniecznie trzeba to poprawić.
Stawowy powiedział, że do Turcji pojedzie 22 piłkarzy "etatowych" i 4 "kandydatów" do drużyny. Nazwisk nie ujawnił. Wszyscy testowani to cudzoziemcy. (RK)
Piłkarze Marcin Chmiest i Dariusz Pawlisiński już wkrótce mogą zasilić szeregi Cracovii - tak uważa ich menedżer i dodatkowo oferuje "Pasom" Argentyńczyka. Przy okazji niedzielnego turnieju halowego najciekawszym tematem były sprawy personalne w drużynie ligowego beniaminka.
Dla porządku: Cracovia po raz drugi z rzędu wygrała halowy turniej organizowany przez Grupę 100 o Wielki Puchar dra Józefa Kality. W finale "Pasy" pokonały Koronę Kielce 2:0. W turnieju nie grali Tomasz Wacek, Sławomir Olszewski, Marcin Cabaj, Łukasz Skrzyński i Witold Wawrzyczek oraz jeszcze nie w pełni sprawni Marcin Dudziński i Kazimierz Węgrzyn. W bramce dobrze sobie radził junior Jan Zachariasz, który w meczu półfinałowym z Podbeskidziem Bielsko-Biała (z tą drużyną podjął treningi Marcin Makuch, a być może w jego ślady podąży Paweł Szwajdych) przy stanie 2:1 dla Cracovii obronił rzut karny wykonywany przez Grzegorza Patera. Zachariasz świetnie się spisywał także w finałowym meczu z Koroną i słusznie został wybrany za najlepszego bramkarza turnieju.
- Fajny przerywnik w ciężkich treningach - ocenił zawody trener Cracovii Wojciech Stawowy. - Kilka spotkań stało na niezłym poziomie. Widać, że piłka chłopcom nie przeszkadza - cieszył się.
Tym razem ulubieńcem publiczności był dobrze grający Jacek Wiśniewski. Czy pozostanie w "Pasach"? - Jacek nie grał całą rundę i będzie mu się ciężko przebić do składu, dlatego dałem mu wolną rękę - wyjaśnił Stawowy. Trener potwierdził, że piłkarzem interesuje się Pogoń Szczecin. - Sam bym chciał wiedzieć, o co chodzi. Doszły mnie słuchy, że ponoć sieję ferment w zespole - wyznał niepocieszony "Wiśnia". Sprawa Wiśniewskiego musi się definitywnie wyjaśnić przed piątkiem, gdy Cracovia wyruszy via Berlin na zgrupowanie do Turcji.
Trener Stawowy potwierdził, że rozmawiał osobiście z piłkarzami GKS-u Bełchatów Marcinem Chmiestem i Dariuszem Pawlusińskim. - Chciałbym mieć Pawlusińskiego od zaraz, ale o szczegółach nie będę rozmawiał - krótko skomentował Stawowy.
- Zamieniłem kilka słów z trenerem Stawowym, ale nic nie ustaliliśmy. W poniedziałek jadę z GKS-em na obóz do Bielska-Białej - wyjaśnił Chmiest.
Dobrej myśli jest natomiast menedżer piłkarzy Jarosław Kołakowski. - Wszystko idzie w dobrym kierunku. Nie wykluczam, że obaj piłkarze wzmocnią Cracovię jeszcze przed wyjazdem do Turcji - skwitował. Wczoraj działaczom Cracovii Kołakowski zaproponował piłkarza z Argentyny. Matias Ezequiel Favano (188 cm) jest defensywnym pomocnikiem, w lipcu skończy 25 lat. Ostatnio grał w argentyńskim Deportivo Espanol de Buenos Aires. W 2002 r. występował w Urugwaju w Racingu de Montevideo, a w 2003 r. z chilijskim Universidad de Conception grał w Copa Libertadores.
Źródło: gazeta.pl - wak
Cracovia: Favano do Turcji
Z gazety wyborczej...
Wak 17-01-2005 , ostatnia aktualizacja 17-01-2005 18:12
Trener Cracovii Wojciech Stawowy potwierdza swoje zainteresowanie defensywnym pomocnikiem z Argentyny.
Matias Ezequiel Favano (188 cm/89 kg) występował ostatnio w lidze 1 B (odpowiednik drugiej ligi piłkarskiej) w Deportivo Espanol de Buenos Aires. - Mam zaufanie do menedżera Jarosława Kołakowskiego, bo nie zawiodłem się na Marcinie Bojarskim, którego nam zaproponował - wyznaje trener. Niewykluczone, że Favano przyleci do Krakowa jeszcze przed wyjazdem Cracovii do Berlina lub doleci na obóz prosto do Turcji.
Menedżer Kołakowski reprezentuje także interesy prawego pomocnika Dariusza Pawlusińskiego i napastnika Marcina Chmiesta, jeszcze przez pół roku piłkarzy GKS Bełchatów. Na dziś bliżej do "Pasów" Pawlusińskiemu. - Skąpy dwa razy traci - komentuje postawę bełchatowian Kołakowski, sugerując, że górniczy klub żąda zbyt wysokiej sumy odstępnego za zawodników.
Dariusz Pawlusiński pasiakiem od czerwca (a może wcześniej).
27-letni skrzydłowy GKS Bełchatów Dariusz Pawlusiński jest już "pasiakiem"! Zawodnik podpisał wstępny kontrakt z Cracovią, do której ma przejść po zakończeniu rundy wiosennej 2005. Tę informację przekazał nam wczoraj prezes MKS Cracovia SSA prof. Janusz Filipiak.
Nadal niewyjaśniona jest sprawa Marcina Chmiesta, napastnika GKS Bełchatów. W sprawie jego przejścia do Cracovii trwają rozmowy. Jest wielce prawdopodobne, że po rundzie wiosennej do Pawlusińskiego dołączy także Chmiest. Choć nie można też wykluczyć, że obaj piłkarze przeprowadzą się do Cracovii jeszcze przed obecną rundą.
Obaj mają kontrakty z GKS Bełchatów do czerwca tego roku. Potem przejdą do Cracovii za darmo, być może GKS zdecyduje się na odstąpienie ich już teraz Cracovii, oczywiście nie za darmo. Czy oba kluby dojdą do porozumienia finansowego? Pawlusiński i Chmiest pojechali wczoraj na przedsezonowe zgrupowanie z GKS Bełchatów. Upadła sprawa transferu Chmiesta do Legii Warszawa.
Argentyńczyk w Cracovii?
Być może na testy do Cracovii przyjedzie w najbliższych dniach argentyński, defensywny pomocnik Xavier Favano, którego poleca menedżer Jarosław Kołakowski. Trener Wojciech Stawowy chętnie zabrałby Argentyńczyka na zgrupowanie do Turcji.
Wczoraj nic nie zmieniło się w sprawie odejścia z Cracovii Jacka Wiśniewskiego, Wojciecha Ankowskiego, Pawła Szwajdycha, Marcina Makucha. Tym pierwszym zainteresowana jest Pogoń Szczecin, pozostała trójka ma być wypożyczona, w grę chodzi kilka klubów.
Do Turcji via Berlin
A do Turcji piłkarze Cracovii wyjadą już w najbliższy piątek. Podróżować będą samolotem z Berlina w sobotę rano, dlatego wyjazd do stolicy Niemiec zaplanowany jest na piątek, na godz. 22. Tego dnia nie będzie już treningu.
Wczoraj piłkarze Cracovii trenowali na obiektach przy ul. Wielickiej, najpierw na siłowni, potem biegali na jednym z boisk piłkarskich. Dzisiaj też mają podwójne zajęcia, po południu biegać będą na stadionie przy ul. Kałuży.
Źródło: Dziennik Polski - (AS)
No to Pawlusiński jest nasz, będzie także Chmiest. Myślę że nie po zakończeniu wiosny a od zaraz, ponieważ Bełchatów chce na tym trochę zarobić. Dodając do tego Moskałę okazuje się że cichutko, bez wrzawy skład robi się coraz ciekawszy i nie ma mowy o zimowym śnie.
no to super. bardzo mnie cieszy, że na horyzoncie pojawił się wreszcie defensywny pomocnik. martwi sprawa Wiśniewskiego... ale ogólnie sprawy idą w dobrym kierunku :)))
Ciekawi mnie ten argentyńczyk:-) Xavier Favano ma ktoś o nim jakies dane?
Owym rodakiem Maradony jest 24-letni Matias Ezequiel Favano, który na boisku najlepiej czuje się na pozycji defensywnego pomocnika. Mierzący 188 cm zawodnik ostatnio występował w argentyńskim Deportivo Espanol de Buenos Aires, choć nie obca jest mu również liga urugwajska i chilijska.
no i Fajnie:-)
Pawlusiński podpisał z Cracovią
27-letni skrzydłowy GKS-u Bełchatów Dariusz Pawlusiński jest już "pasiakiem"! Zawodnik podpisał wstępny kontrakt z Cracovią, do której ma przejść po zakończeniu rundy wiosennej 2005.
Tę informację przekazał nam wczoraj prezes MKS Cracovia SSA prof. Janusz Filipiak. Nadal niewyjaśniona jest sprawa Marcina Chmiesta, napastnika GKS-u Bełchatów. W sprawie jego przejścia do Cracovii trwają rozmowy. Jest wielce prawdopodobne, że po rundzie wiosennej do Pawlusińskiego dołączy także Chmiest. Choć nie można też wykluczyć, że obaj piłkarze przeprowadzą się do Cracovii jeszcze przed obecną rundą.
Obaj mają kontrakty z GKS-em Bełchatów do czerwca tego roku. Potem przejdą do Cracovii za darmo, być może GKS zdecyduje się na odstąpienie ich już teraz Cracovii, oczywiście nie za darmo. Czy oba kluby dojdą do porozumienia finansowego? Pawlusiński i Chmiest pojechali wczoraj na przedsezonowe zgrupowanie z GKS-em Bełchatów.
za www.90minut.pl
A propos Argentyńczyka to bym przesadnie się nie zachwycał bo skończy się pewnie jak zwykle (z obcokrajowcami w Pasach). A chłopaki z Bełchatowa - fajnie ;-)
Podpora obrony Cracovii Kazimierz Węgrzyn nie pojedzie z drużyną na zgrupowanie do Turcji. W tym czasie będzie się przygotowywał indywidualnie w Krakowie.
Natomiast od 1 lipca zawodnikiem "Pasów" będzie Dariusz Pawlusiński (obecnie GKS Bełchatów)
Pawlusiński podpisał z krakowskim klubem wstępną umowę deklarując się, że po wygaśnięciu kontraktu z GKS z końcem czerwca zasili Cracovię. -
Pytanie tylko czy dołączy do nas już teraz czy dopiero w czerwcu - zastanawia się trener Wojciech Stawowy. Czy pod takim naciskiem ugnie się klub z Bełchatowa i dogada się z Cracovią?
źródło: Gazeta Wyborcza
Kandydatem szefów Pogoni Szczecin jest wciąż 31-letni Jacek Wiśniewski, o którego działacze zabiegali już dwukrotnie. Wiśniewski jest obecnie związany z Cracovią, ale nie przebił się w rundzie jesiennej do składu i może znaleźć sobie nowy klub.
- Wiśniewski jest trudnym tematem, bowiem trener chyba nie jest w pełni przekonany do tego zawodnika, ale musimy jeszcze porozmawiać - wyjaśnia Antoni Ptak.
Wiadomo już, że kibice nie mają podstaw oczekiwać, by Pogoń ruszyła do transferowej ofensywy. - Zachowujemy powściągliwość. Letnie transfery dużo nas kosztowały, a okazały się niewypałami. Błędów już nie chcemy powtórzyć i teraz długo będziemy się zastanawiać nad podpisywaniem kontraktów. Oczywiście będzie liczyć się opinia trenera Páníka - mówi właściciel Pogoni.
Źródło: 90minut.pl/gazeta.pl
Pawlusiński podpisał wstępny kontrakt z Cracovią
Tak, jak zapowiadaliśmy, Dariusz Pawlusiński podpisał wstępny kontrakt z Cracovią. Projekt umowy od klubu spod Wawelu dostał też Marcin Chmiest.
Prawy pomocnik GKS był w niedzielę w Krakowie na rozmowach z prezesem Cracovii Januszem Filipiakiem i trenerem Wojciechem Stawowym. Dostał od nich propozycję kontraktu obowiązującego od czerwca. Okazała się ona na tyle satysfakcjonująca, że Pawlusiński złożył podpis na umowie.
- Już to wyszło na jaw? - dziwił się piłkarz. - A miała być to tajemnica.
Cracovia chce rozmawiać z bełchatowskimi działaczami w sprawie wcześniejszego zwolnienia Pawlusińskiego, czyli jeszcze przed rundą wiosenną. Wygląda na to, że niewiele wskóra.
- Chcę awansować do ekstraklasy, nie mam zamiaru pozbywać się dobrych piłkarzy. Darek przez pół roku będzie grał u nas - twardo stawia sprawę trener GKS Mariusz Kuras. - Przykro mi tylko, że mój podopieczny nie dał nam szansy przedłużenia z nim umowy.
Bełchatowianie chcą, żeby Pawlusiński pomógł im w awansie, bo to nie koliduje z interesami Cracovii. Przypomnijmy, że kilka tygodni wcześniej przedwstępny kontrakt z Koroną Kielce podpisał Robert Kolendowicz, a ponieważ to rywal GKS w walce o pierwszą ligę, klub zwolnił piłkarza wcześniej, inkasując 110 tys. zł.
Pawlusiński to nie jedyny zawodnik lidera drugiej ligi na celowniku Cracovii. Projekt umowy dostał również Marcin Chmiest, ale ten jeszcze waha się ze złożeniem podpisu. - Muszę rozważyć wszystkie za i przeciw. Mam jeszcze czas - powiedział "Gazecie" zawodnik. [...]
Wczoraj informowaliśmy o wyborach nowego kapitana w GKS. Prawdopodobnie odbędą się one nie w Bielsku-Białej, ale na drugim zgrupowaniu w Turcji. Do grona faworytów, a więc Grzegorz Króla i Jano Fröhlicha dołączył Marcin Chmiest. - Jeśli koledzy obdarzą mnie zaufaniem, czemu nie - mówi napastnik.
Źródło: gazeta.pl (Łódź) - iwan
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)