Tygodnik Piłka Nożna opublikował ranking właścicieli i prezesów klubów pierwszej ligi. Pierwsze miejsce zajął Janusz Filipiak właściciel Cracovii Kraków. Tuż za nim uplasował się prezes Górnika Łęczna, Zbigniew Krasowski.
1. Janusz Filipiak (Cracovia Kraków)
2. Zbigniew Krasowski (Górnik Łęczna)
3. Krzysztof Dmoszyński (Wisła Płock)
4. Bogusław Cupiał (Wisła Kraków)
5. Andrzej Krug (Zagłębie Lubin)
6. Jacek Rutkowski (Amica Wronki)
7. Marek Koźmiński (Górnik Zabrze)
8. Zbigniew Drzymała (Groclin Grodzisk)
9. Antoni Ptak (Pogoń Szczecin)
10. Radosław Majchrzak (Lech Poznań)
11. Ireneusz Serwotka (Odra Wodzisław)
12. Jan Raniecki (Polonia Warszawa)
13. Piotr Dziurowicz (GKS Katowice)
14. Piotr Zygo (Legia Warszawa)
-
-
Profesor na 1 miejscu !!!
Pierwsze i ostatnie miejsce mnie najbardziej ciesza :)
A jak wogole byl ten ranking "obliczany"??
Wiadomość zmieniona (07-12-04 20:33)
Brawo!Profesor to jedyny facet ktory wie co robi wsrod tych wszystkich matolów z innych klubow.
a jakie były kryteria?????
gratuluje ale na jakiej zasadzie to ustalono ? :)
Wielkie Gratulacje :))
Gratulacje dla Pana Profesora i Cracovii.
Artykułu nie czytałam, więc nic nie wiem o kryteriach wyboru. Nie mam jednak żadnych wątpliwości co do tego, jakie kryteria zadecydowały o obsadzie 14 miejsca.
A swoją drogą ciekawa jestem jak wypadliby szefowie klubów II ligowych, a wśród nich właściciel i prezesi Korony, gdyby ranking obejmował także II ligę (na pewno byliby wyżej niż P. Zygo).
hehe
a propos Korony to Wdowczyk chyba na lodzie wylądował!!
A ja (po 7. browarach) napiszę: Dobrze w ch.j, bo to zbawca jest Cracovii.
Skullboy
Chwała Pawłowi Misiorowi że przkonał Profesora do CRACOVII ,jestem zaszczycony ze Prezesem i Sponsorem Mojej CRACOVII jest Janusz Filipiak Człowiek z KLASĄ a nie jakis tam Zygo czy inny pajac, i nie chodzi mi tylko o kasę jaką Filipiak zainwestował tylko o jego osobowośc.
same gratulacje dzisiaj składam w tematach, ale takie życie
GRATULUJE
a swoja droga fajnie byłoby wiedzieć jak ten ranking był skonstruowany.
tylko błagam - mimo wielkiego uznania i szacunku, a może właśnie z tego powodu - nie zagłaskać:):):)
To ja zainspirowany przez TD powiem tak - Brawo Panie Profesorze i proszę pamiętać, ze to pierwsze miejsce zobowiązuje!
tak trzymac Profesorze !!!!!!
CRACOVIA PONAD ŻYCIE !!!!!
Jak widać profesora doceniają.......Może jednak nie jest taki zły jak go niektórzy malują.....Jak to się mówi cudze chwalicie swego nie znacie......
Fajnie ale czego to jest ranking??
Może:
Kogo żona ma najbardziej znaną restauracje?
Kto ma najlepszą firmę informatyczną?
Prawda jest taka, że z tego rankingu zupełnie nic nie wynika!!
Wynika nie wynika
Ranking ma charakter uznaniowy. "Piłka Nożna" przyjęłą tam sobie jakieś kryteria (wciąż są pytania jakie kryteria, no to może trza zerknąć do "PN"...) i wynika z tego przynajmniej to, ze w opinii tegoż tygodnika profesor jest najlepszym prezesem :-)
I nie ma się co wkrecać Jasnie Panie, bo to zawsze lepiej kiedy funkcjonujesz w pozytywnym kontekscie. I taka właśnie jest prawda.
apropos zawsze mi się przypomina cytat z Kazika jak słysze/czytam "prawda jest taka..."
"Ojciec był prawicowcem, prawda jest taka, powiesił nad łóżkiem zdjęcie Zygmunta Wrzodaka" - to tak na marginesie
[img]http://www.cracovia.strefa.pl/sygnaturki/J_K.jpg[/img]
CRACOVIA - pierwszy Mistrz Polski (1921), jedyny Mistrz Galicji (1913)
CRACOVIA 1906 - na zawsze pierwsi
Od lat walczymy o poprawe wizerunku medialnego Cracovii a gdy zaczyna sie to spelniac...to szukac bedziemy dziury w calym?
Ech...Panowie....
Ja jedynie chcę sie dowiedzieć czego dotyczy ten ranking? Może to są najgorsi prezesi? Czy Wy naprawdę nie widzicie, że bez dokładnego opisu nie ma on najmniejszego sensu?
Dziwny ten ranking. Nie jest to ranking właścicieli bo np.Zygo nie jest właścicielem, nie jest to ranking prezesów bo Cupiał nie jest prezesem. Obiektywny (poza Profesorem oczywiście) też nie jest gdyż Marek Koźmiński jest nad Drzymałą i a nad Cupiałem jakiś Krasowski czy dmoszyński. Pomimo różego podejścia Pasiaków do tych panów to zestawienie jest śmieszne. Gdyby nie Drzymała i Cupiał to o polskiej piłce słychać by było tylko w pucharze.....Polski....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)