A może:
"Między barażami, a brzegiem pucharu" :-)
-
-
Puchary? Wszystko przed nami :-)
Jey Jey założył temat i mu go zamknięto odsyłając tutaj. Może ktoś zna odpowiedź na zadane przez niego pytania?
Autor: JeyJey (---.ists.pl)
Data: 20-11-04 23:49
W tamtym sezonie Odra zakonczyla sezon na 9 miejscu i w wakacje grala w Pucharze Intertoto
Nie wiem na jakiej podstawie druzyny są zglaszane do tego pucharu, ale mysle ze Cracovia miala by szanse w przypadku nie dostania sie do Pucharu UEFA (wierze ze sie dostanie)
Moze by wypowiedzial sie ktos kumaty, moze marketing albo Geopijatyk moze wie jak to sie stalo ze Odra byla w Intertoto
Cracovia ma duzy potencjal, jest zgloszona do druzyny roku w magazynie "Pilka Nozna" no i mysle ze jak narazie jest rewelacją sezonu.
Byle utrzymac forme i miec tak dobre wyniki jak jesieni wiosną tylko juz bez wpadek jak GKS, Łęczna czy Odra
Mysle ze przed Cracovią wielkie szanse na puchary europejskie
Dla kogoś takiego jak my, niedoświadczonej drużyny z potencjałem (a może i wzmocnieniami w przerwie? ale kto to wie?) puchar Intertoto jest jak najbardziej w porządku. Przypomnijcie sobie straszne baty, jakie Amica dostała od GR, nie chicałbym czegoś takiego przeżyć, bo wtedy te puchary przestają smakować. Ale gdyby wygrać Intertoto i przejść do UEFA, to już inna rozmowa. Tylko czy chłopakom wystarczy siły? Bo na razie trzeba zauważyć, że mecze były tylko co tydzień, jakś emerycka ta liga w tym roku - a styl naszych jest oparty na kondycji i wybieganiu. Co by było, gdyby trzeba grać co 3 dni?
wg. słów prof.Filipiaka w pucharze Intertoto wystapi drużyna która zajmie 5 miejsce w lidze.Do pucharu UEFA awansuje 11 drużyn z lig po przejściu dwóch rund letniego pucharu.......te zmiany mają wymusić atrakcyjnośc pucharu Intertoto......
STARY PROKOCIM - HEJ HEJ CRACOVIA !!!
Tylko trzeba to wszystko poddac analizie. Przede wszystkim czy oplacalo by sie to pilkarsko i finansowo.
Rozgrywki w Interetoto zaczynaja sie na dlugo przed rozpoczeciem sezonu. Wiec bylby klopot z normalnym przygotowaniem. Niby zastapily by go mecze, ale przypominam sobie sytuacje Ruchu Chorzow, ktory zaszedl do samego finalu, a pozniej spadl z ligi (jesli mnie pamiec nie myli). Tylko wtedy w lidze rozgrywano wiecej spotkan. Moze nam przemeczenie nie dawalo by sie we znaki, bo w koncu gralismy w wielozespolowej II lidze, a poza tym, jak chcemy grac w pucharach to musimy radzic sobie z takim cyklem.
Druga kwestia to finanse. Rywale w poczatkowej fazie nie byliby atrakcyjni. Wyjazdy tez bylyby dalekie. Sa kraje, gdzie naprawde trudno o dobre warunki - dojazd, pobyt i samo boisko. Frekwencja u nas wiadomo, ze nie bylaby idealna, ale akurat o to bym sie nie martwil, bo za kadencji Filipiaka w wiekszej czesci, nawet z przecietnymi zespolami, stala ona na przyzwoitym poziomie.
Sadze, ze mimo wszystko udzial w takich rozgrywkach bylby dla naszego zespolu korzystny, chocby ze wzgledu na samo ogrywanie sie z europejska pilka. Musielibysmy sie podjac pewnych nakladow i wyrzeczen, ale wtedy mielibysmy jasny obraz naszej gry na miedzynarodowej arenie.
Wiadomość zmieniona (21-11-04 12:35)
dzieki dudi74 za przeniesienie tematu
Puchar Interoto rogrywa sie w wakacje, wiec w przypadku dostania sie do rozgrywek, mecze mozna traktowac jak przedsezonowe sparingi wysokiej rangi. Troche odpoczynku po sezonie, pozniej jakis oboz kondycyjny i mozna grac. Ale do tego przede wszystkim jest potrzebna szeroka kadra zespolu, by zmeczeni zawodnicy mieli rownych sobie zmiennikow.
Ale przede wszystkim licze ze Cracovia w tym sezonie ukonczy rozgrywki na min. 3 miejscu i bezposrednio sie dostanie do Pucharu UEFA.
A kadre rozbudowywac Pasy powinny juz teraz i myslec o wiosnie.
czy nie przypadkiem az 15 druzyn przechodzi z Intertoto?
Poza tym wieksza ilosc meczy przy naszej lawce (ktora jeszcze zostanie rozbudowana) nie powinnien sprawiac wiekszych problemow.
Zwrocce uwage co sie dzieje z nasza lawka, nareszcie dochodzimy do sytuacji kiedy zawsze kogos mozna zastapic na boisku i pilkarzy niezastapionych jest coraz mniej.
[quote]Sa kraje, gdzie naprawde trudno o dobre warunki - dojazd, pobyt i samo boisko[/quote]
postawmy sie na chwilke w sytuacji gosci, ktorzy do nas ewentualnie przyjada...
Racja K.S. - tyle samo mamy do Pucharów punktów jak i do barażów o utrzymanie ekstraklasy.
W związku z czym mój wniosek po tej rundzie: Za mała ilość punktów w stosunku do prezentowanej gry. 5 zwycięstw-3 remisy- 5 porażek= 18 pkt- dla mnie to przeciętny wynik. Miejsce w tabeli jest dla mnie mylące, bliżej Nam do tych ostatnich.
Uważam, że mimo tak szybkiego przeskoku z 3 ligi większości zawodników drużyna powinna zdobyć więcej punktów gdyż większość naszych 3-ligowych zawodników jest w optymalnym wieku do osięgnięcia szczytu swojej formy.
Co mnie boli? Tak są pełnowartościowi dublerzy, tylko jakoś dziwnie się składa, że zawsze na boisku musi przebywać minimum 7-8 zawodników co są z Pasami od 3 ligi.
Citko, Drumlak, Przytuła, nawet Bojarski - jakoś tak dziwnie ciągle zmieniają się tylko ze sobą.
Od razu zastrzegam jestem wielbicielem talentu Stawowego, uważam, że to On ma największą, miażdżącą zasługe w tym, że jesteśmy już w 1 lidze.
Nie krytykowałem Go, ufam mu... ale wczoraj , po raz pierwszy odkąd jest z Nami Treneiros poczułem się lekko oszukany - że nie wszyscy są równo traktowani w tej druzynie. Odcinam sie od wszelkich niesnasek w obozie Pasów. Może dlatego, ze to był tak ważny mecz, coś złego sie ze mna stało....
Czekam niecierpliwie na wiosne, te prawie 4 miesiace to bedzie koszmar oczekiwania.
Pamiętajmy o tym, że Nasza druzyna za czasów Stawowego "cięzko startuje na wiosne", dlatego te 2 pierwsze mecze u siebie uważam za super sprawe - jeśli je wygramy(Zagłębie, GórnikŁ)- to wtedy znów jesteśmy w grze w walce o Europejskie Puchary.
Jaśnie Pan- staram się być wyważony w swoich opiniach, ale wybacz głupszego wpisu dawno nie czytałem. Dotyczy to Twojego stwierdzenia, że cytuje "Bania dziś znów udowodnił, że nie umie się zachować w polu karnym". Pewnie chłopie niezauważyłeś, że Piotrek zajmuje trzecie miejsce na liście najlepszych snajperów ekstraklasy. Wiem, że niektórym choćby dupę miodem wysmarował to i tak będą narzekać, ale na Boga wszystko przecież ma swoje granice, nawet malkontectwo!
ps.
Gratulacje:
-dla profesora, że stworzył CRACOVII warunki do błyskawicznego rozwoju,
-dla Pawła Misiora, że "stworzył nam Profesora" i zapoczątkował ciągły marsz w górę,
-dla trenera (trenerów), że stworzył drużynę grającą najbardziej widowiskowy futbol w naszej lidze,
-dla zawodników za ambicje i zdrowie pozostawione na boisku,
-dla kibiców, którzy w każdym meczu zarówno w Krakowie, jak i poza nim swoim gorącym dopingiem wspierali zawodników pasów!
Za to wszystko dzikujemy!
Karolo....w Intertoto wystartuje 48 drużyn...po dwóch awansach zostaje ich 11 i te awansują do pucharu UEFA......
STARY PROKOCIM - HEJ HEJ CRACOVIA !!!
Puchar Intertoto jest w zasięgu ręki i tylko od Profesora tak naprawdę zależy, czy będziemy tam grać: to trochę kosztuje, poza tym nie ma sensu startować bez wiary w awans, ale żeby wiara była, muszą być dwa realne wzmocnienia - napastnik i defensywny pomocnik jako alternatywa dla Arka Barana, a chyba jeszcze jeden, jako dubler dla Kazka. No i niewygodny temat: niby ławka długa, ale naprawdę krótka, niektórzy praktycznie nie grają i powstaje pytanie o ich przyszłość u nas. Dalsza rotacja w drużynie?
ian - ok, sam nie wiem teraz skad mi sie 15 wzielo :)
docent - masz racje, gra w Intertoto kosztuje, ale mysle ze to by sie zwrocilo z biletow (przewidywal bym pelen stadion) a jakbysmy awansowali do UEFA to wydaje mi sie ze jeszcze bysmy na tym zarobili.
Tylko Pan Profesor sie musi troszke wysilic i zglosic naszą druzyne
A tak wogole rokrecil sie temat Intertoto a ja wierze ze bedziemy mieli odrazu UEFA
ian.
48 osiem na pół to 24
24 na pół to 12
jedną drużynę rozstrzeliwują?
hah lol Maniex :))
ja mysle ze robia zebranie kapitanow wszystkich druzyn i jest losowanie kto odpada :P
Stary kibolu:
Rozumiem, że Bania jest jednym z najlepszych napastników lidze?
Nie oszukujmy się.
Cieszę się z każdej strzelonej bramki przez Baniowego ale powinniśmy mieć kogoś lepszego!
Wydaje mi się,że my wcale złego składu nie mamy.Grają przecież u nas tacy
goście jak Citko,Drumi,Bojar,a i wielu byłych trzecioligowców to przecież
byli mistrzowie Polski juniorów niestety z drugiej strony Błoń.
Obserwując grę PASÓW ,dochodzę do wniosku ,że przy
odpowiednim ustawieniu tej drużyny efekty były by lepsze,przecież taki
Drumi to naprawdę świetny zawodnik ,powinien być dyrygentem drużyny
to samo Citko powinien bezwzględnie wczoraj grac dłużej.
Ja rozumiem Stawowego ,że nie można mieszać stale składem,ale
jeżeli jakiś zawodnik gra słabo ,któryś mecz z kolei to jednak powinno
się przeprowadzić korektę.Na pewno przydał by się nam bardzo dobry
napastnik,bo choć ja bardzo lubię i szanuję Piotrka Banię ,to jednak
takie sytuację jak ta wczoraj trzeba lepiej wykorzystywać ,może jeszcze
nie strzelić bramki/chociaż Frankowski zrobiłby to z zamkniętymi oczami/
,ale chociaż mocno kopnąć w kierunku bramki ,a to było podanie do bramkarza.Wydaje się,że nie wszystko jeszcze stracone ,ale tych punktów
z wczoraj i GKS-em bardzo szkoda,bo było by bardzo pięknie.
ZAWSZE PASY .DO BOJU MOJA BIAŁOCZERWONA DRUŻYNO.
1. http://www.intertoto-cup.com/index.html
2. Niestety, sami zawodnicy tez "odnosza" podobne wrazenie z podzialem na tych "starych" od 3 ligi i tych "nowszych"
Panowie bez podniety , jestesmy dobrzy a nawet bardzo dobrzy ale w czym ? W gownie zwanym Polska Ekstraklasa ! Dostaniemy sie do pucharow , pojedziemy do jakiegos pierdziajewa i co ? WPIERDOL ! Wymiecmy najpierw wszystkich , podkreslam WSZYSTKICH (lacznie z psia kupa zza miedzy) a wtedy pomyslimy o realnych szansach naszych pupilkow (z calym szacunkiem IM sie nalezacym .
Przepraszam , mialo byc :wszystkich , podkreslam wszystkich na wlasnym podworku . Chba ta psia kupa zza miedzy mnie zmylila ?!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)