Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Fotogalerie
    • Regulamin
    • Fotogalerie
    • Radio Kraków

• Forum sympatyków i k
    • Rozpoczęto 14.11.2004 o 08:28
      Ostatnia aktywność 15.11.2004 o 19:19
      338 wyświetleń
    • zulusmjz

2
      0
    • 15.11.2004 o 13:32
      Post #127364 15.11.2004 13:32
    Witam ponownie, Program dla Łemków na pewno nie ma większej słuchalności niż transmisje z meczów. Ale jest jeden problem: obowiązek emisji tych programów (to znaczy programów dla mniejszości) nakłada na nas USTAWA. OK, program dla Łemków można przenieść (nie raz to robiliśmy), jednak powtórzę: antena nie jest z gumy. Trzeba mieć gdzie przenieść. I tu się zaczynają dylematy: zamiast programu muzycznego? Zamiast lekcji angielskiego? Zamiast globtrottera (programu o podróżach, bardzo popularnego)? Zawsze będą niezadowoleni. Jak się to odbywa? Właśnie wróciłem z kolegium redakcyjnego. Co poniedziałek ustalamy plany na cały tydzień. Akurat w tym tygodniu jest znacznie lepiej: Cracovia i Wisła (można tu używać tej nazwy? :) ) grają w dwa różne dni, wieczorem, w porze programu Radio Muzyka Sport. Bez problemu jesteśmy więc w stanie dać obszerne relacje z pierwszych połów i całe drugie połowy live. Ale nie zawsze tak jest. W jednym jednak Państwa rozumiem: co innego mecz w Szczecinie, a co innego w Krakowie. Postaram się brać to pod uwagę w przyszłości. Co do sformułowanego dążenia do pełnych transmisji: niestety mam dla Państwa złą wiadomość. Czarny scenariusz może zakładać nawet, że mecz z Amicą będzie ostatnim na naszej antenie. Od rundy wiosennej ma wejść system licencji na transmisję spotkań, także w radiu. Szczegóły są obecnie dyskutowane, ale istnieje niestety obawa, że licencje radiowe będą przyznawane na wyłączność. W tej sytuacji Radio Kraków zapewne nie będzie stać na wykupienie takiej licencji... Jeżeli nie znajdą się w ostatecznych przepisach jakieś zasady chroniące stacje publiczne, być może od wiosny będą Państwo musieli poprzestać na krótkich relacyjkach w RMF, Zetce czy innej stacji komercyjnej (taka stacja nigdy nie da nawet jednej połowy na żywo). Piszę to, bo liczę, że gdy będzie to potrzebne, uzyskamy Państwa wsparcie. W końcu robimy to lepiej albo gorzej, ale od lat mogą Państwo słuchać relacji z meczów na naszej antenie. Dziękuję za miłe słowa pod adresem naszych komentatorów. Przekażę, na pewno się ucieszą. Będę śledził to forum od czasu do czasu i jeżeli mają Państwo uwagi do naszej pracy, poparte jakimiś konretnymi przykładami, na pewno się nam to przyda. Pozdrawiam i życzę wiele radości z sukcesów Cracovii ! Michał J. Zazula Radio Kraków
    • Ro Man

5.6K
      107
    • 15.11.2004 o 13:45
      Post #127366 15.11.2004 13:45
    pozdrowienia dla pana panie redaktorze.. osobiście nie mam nic do relacji meczowej ze Szczecina.. krótki "łemkowski" oddech nawet mi się przydał, byłem zbyt zdenerwowany.. ;) najważniejsze, że traktujemy się jak partnerów i rozumiemy swoje argumenty.. tak się akurat składa, że Pańskie doskonale rozumiem.. raz jeszcze dziękuję za odpowiedź.. p.s. pozdrowienia dla pana i uroczej Magdy Rydzik.. :)
    • icek66

3.2K
      1
    • 15.11.2004 o 14:19
      Post #127368 15.11.2004 14:19
    "Wisła (można tu używać tej nazwy?" panie Michale szacunek dla największej polskiej rzeki jest na naszym forum tak wielki ,że nawet "autocenzor" wymusza pisanie tej nazwy z dużej litery;-) Dzięki za odpowiedź, jak widać public realation w PR działa lepiej niz w naszym Klubie....pomyślcie państwo ile to razy malutki komentarz czy dementi z Klubu uspokoiło by głupie plotki/czy oszczerstwa.(no i nasze skołatane nerwy starych kibiców;-)...
    • Marcio

526
      23
    • 15.11.2004 o 15:45
      Post #127382 15.11.2004 15:45
    Argumenty Pana Michała J. Zazuli są rzeczowe i konkretne. Do mnie osobiście trafiają bez pudła. I to bynajmniej nie dlatego, że wczoraj "wydzwoniłem" w czasie audycji Radio-Muzyka-Sport dwa bilety na jutrzejsze spotkanie Cracovia-Podhale :) Tak naprawdę, z ręką na sercu, jedyne co mnie w tych transmisjach wkurza to zmienianie imion naszych kopaczy (ostatni, świeży przykład z meczu z Pogonią: nasz obrońca Krzysztof Radwański był trzykrotnie przechrzczony przez red. Bernasika na PIOTRA...) albo nazywanie nas Wisłą Kraków lub wiślakami. Mam jednak szczerą nadzieję, że w przyszłym roku transmisje meczowe w Radiu Kraków będą. Jeśli nie to dopiero będzie klops...
    • Twixxx

3.8K
      113
    • 15.11.2004 o 17:29
      Post #127403 15.11.2004 17:29
    Pieknie! To rozumiem! Wreszcie rzeczowa dyskusja - wreszcie rozmowa oparta na faktach, argumentach merytorycznych, a nie emocjach;-) Brawo Forumowicze i brawo Radio Krakow - jednego jestem juz pewien: sa wspolne wnioski (np. odnosnie waznosci meczow wyjazdowych), wiec bedzie zapewne wypracowane porozumienie. O to w koncu chodzi, zeby kibice byli zadowoleni, misja radia spelniona, a Lemkowie tez swoje miejsce znalezli na antenie;-) Przy okazji - moze Radio wyskrobie jeszcze pare zlotych na unowoczesnienie serwera i laczy odpowiadajacych za transmisje internetowe real-audio? Troszke malo ludzi moze sie jednoczesnie zalogowac (wieksza ich liczba zamulilaby siec radiowa), a czasem (np. w Lebie;-) az czlowieka "trafialo", kiedy mial na ekranie error, a w Lecznej PASY walczyly... Stali sluchacze internetowi (np. Ci z USA) nie daja nam=lokalnym ssaczom wtedy szans...;-) To jak Panie Michale Zazula - zaspiewamy razem?: HEEEEEEEJ, HEEEEEEEJ, RADIO KRAKOW!!!;-)
    • sobi

504
      0
    • 15.11.2004 o 18:53
      Post #127432 15.11.2004 18:53
    szacunek dla pana z radia! bardzo fajnie ze sie pan zainteresewal naszym forum i naszym zdaniem! szkoda ze relacje sa takie krotkie zwlaszcza z wyjazdow! ale i tak uwazam ze sa dobra nie bardzo ale sa!
    • Albert

1K
      16
    • 15.11.2004 o 19:19
      Post #127439 15.11.2004 19:19
    Już na spokojnie,po emocjach,cenny jest czas R.K. i my to wiemy.Wyjaśnienia przyjęto ciepło.Ale sedno sprawy było nie w ilości czasu audycji bo o tym decyduje wiele czynników ale w jej przerwaniu w I połowie.Bo według wielu nauk nie powinno się przerywać a/ pacieża ,b/śpiewania arii,c/stosunku z piękną kobietą i d/przede wszystkim, transmisji meczu Cracovii.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie