Jesli juz gdzies to bylo to usuńcie ten temat.
Za 90minut.pl :
"Po ligowych sukcesach "Pasów" na stadionie przy Kałuży coraz częściej pojawiają się ważni ludzie z branży: trenerzy reprezentacji i menedżerowie zachodnich klubów. A także nowi piłkarze. W poniedziałek po raz pierwszy z "Pasami" trenowali zapowiadani wcześniej trzej Nigeryjczycy.
Bliscy podpisani nowych kontraktów z Cracovią są bramkarz Marcin Cabaj i napastnik Paweł Drumlak. Cabaj wczoraj rozmawiał w sprawie nowej umowy o pracę z wiceprezesem Jakubem Tabiszem, Drumlaka podobna rozmowa czeka dziś. - Marcin dwa lata czekał na swoją szansę i ją wykorzystał. Dobrze, że nie zawahałem się też postawić na Pawła - mówił zadowolony trener Wojciech Stawowy.
Zawodnicy mieliby kontrakty do końca czerwca 2009 r.
Nigeryjski zaciąg
Na poniedziałkowym zajęciach ćwiczyli czarnoskórzy napastnicy z Nigerii. Daniel Onyekachi ma 20 lat, jest reprezentantem Nigerii do lat 23 i gra w I lidze swojego kraju w Kwara Utd Ilorin. To jego chwalił dyrektor sportowy "Pasów" Albin Mikulski, podkreślając, że swoją grą przypomina Emmanuela Olisadebe. Akanni Sunday Wasiu (20 lat - w kadrze do lat 20) i Dawid Aiteka (18 lat - junior, grał w kadrze do lat 17) są piłkarzami trzecioligowego klubu Odyssa Lagos. - Nigeryjczycy zostaną przynajmniej do 20 stycznia 2005 r., a prawdopodobnie polecą z nami na obóz do Turcji - wyjaśnia trener Stawowy.
Nigeryjczycy trafili do Krakowa dzięki swojemu rodakowi Tony'emu Egwuatu od 16 lat mieszkającemu w Polsce. Egwuatu (z wykształcenia lekarz położnik) jest właścicielem Odyssy, a w Polsce jako menedżer wypromował m.in. Temple Omeonu i Abela Salamiego. Ile zarabiają piłkarze w Nigerii? - W trzeciej lidze miesięcznie zarabia się od 300 do 500 dolarów, w ekstraklasie kontrakty dochodzą nawet do 25 tys. dol. za sezon - odpowiada "Tony".
Dobra gra Cracovii przyciąga nie tylko trenerów kadry Polski, ale także menedżerów znanych europejskich klubów. - Na spotkaniu z Dyskobolią gościliśmy wysłannika Herthy Berlin, na mecz z Amiką Wronki awizuje się człowiek z Celtiku Glasgow - dodaje trener Stawowy. Szkoleniowiec nie chce zdradzić, kogo będą obserwować Szkoci, ale ponoć w orbicie zainteresowań jest piłkarz, który jeszcze nie dawno występował z "Pasami" w trzeciej lidze.
"
Wydaje mi sie że chodzi tu o Piotrka Gize.
-
-
Wysłannicy zachodnich klubów na Cracovii
no fajnie, tylko co ma zdanie: [i]pojawiają się (....) menedżerowie zachodnich klubów[/i] do pozostałej treści wiadomości..
oj znowu tym sympatykom zwisoległy sie cos popier.....
Moze trafia na jakis dobry towar (pilkarza) ktory wzmocni nasza pasiasta druzynke,ktora i tak mnie bardzomilo zaskoczyla z Wisla Płock
Ja raczej sklanialbym sie do Fafla albo do Baranka. Ale inna sprawa,ze ja ich nie oddam !!! :)
źródło: Krakowska
Trening w dwóch grupach
Wtorek, 9 listopada 2004r.
We wczorajszych zajęciach jakie piłkarze Cracovii odbyli na głównym boisku, uczestniczyła trójka Nigeryjczyków. Są to Daniel Onyekachi, Akanni Sunday Wasiu i David Richard Aiteka wywodzący się z Odessy Utd Football Club Lagos. Wszyscy są napastnikami. Ich obecność to efekt niedawnej wyprawy menedżera Cracovii - Albina Mikulskiego do Nigerii. Afrykanie zostaną w Krakowie na dłużej, tak, by mogli uczestniczyć w grze sparingowej.
Piłkarze zaś ćwiczyli w dwóch grupach. Jedna pod kierunkiem trenera Roberta Jończyka to byli właśnie Nigeryjczycy oraz ci zawodnicy, którzy nie grali w meczu przeciwko Wiśle. Zajęcia polegały na małych formach taktycznych. Druga grupa pod wodzą trenera Wojciecha Stawowego miała zajęcia wprowadzające w mikrocykl treningowy.
- Jest jeszcze za wcześnie, by coś konkretnego powiedzieć o Nigeryjczykach - mówi Wojciech Stawowy. - To dopiero jeden trening, ale z każdym dniem będzie można coś więcej stwierdzić. Nigeryjczycy mają zostać do czasu, kiedy wyjedziemy na zgrupowanie. [b]Planujemy w przyszłym tygodniu we wtorek rozegrać sparing z Górnikiem Wieliczka i przetestować nowych piłkarzy. [/b]Nie ma kontuzji, jedyny brak kadrowy z jakim będziemy mieli do czynienia w Szczecinie to absencja Arka Barana, który otrzymał czwartą żółtą kartkę.
Cracovia wyjedzie na sobotni mecz albo w czwartek rano autokarem, albo wieczorem i pociągiem.
Piłkarzami rewelacyjnego beniaminka ekstraklasy, Cracovii, zaczynają się interesować zagraniczni menedżerowie – czytamy w "Dzienniku Polskim".
W sobotę na meczu z Wisłą Płock był przedstawiciel Celtiku Glasgow, na spotkaniu ostatniej kolejki rundy jesiennej z Amiką Wronki ma być wysłannik Herthy Berlin. Kogo oglądają? Podobno pierwszy na liście jest Piotr Giza.
Onet.pl
to sie nazywa kariera ...
rok po roku o szczebel wyżej ...
Gizmo przychodząc do Cracovii awansował sportowo z 4 do 3 ligi ...
potem juz z Cracovią z 3 do 2 i z 2 do 1 ...
teraz powalczy z Cracovią (mam nadzieje skutecznie) o puchary ...
a za rok ..................................................... tu wykropkuję aby nie dmuchac w balonik ...
a na Celtic przyjdzie czas za 3 lata ...
bo za 2 bedziemy grali w ................................. znowu kropeczki tym razem aby nie zapeszyc ...
:-)
.... Ty ...... z ....... ........ ? Co ? :)
powiem nieśmiale że o Gizie słyszałem koło 2 miesięcy temu że jest zainteresowanie nim z półwyspu iberyjskiego :]
nie pisałem o tym wcześniej ....czekając na podobny temat...i mam nadzieję że to jest prawda :)
druzyna z Lagosu nazywa się Odessa? Ale jaja :-)
fajnie , że się interesują, ale broń Boże nie sprzedawać go w tej chwili, za rok 2 bedzie warty pewnie z 3, 4 razy tyle co teraz...a w tym czasie bardzo nam się przyda ...
Tylko nie Piotrek Giza,to nasza GwiaZDA,bez kitu,nie wyobrażam sobie Cracovi bez Piotrka i naprzykład Arka Barana w pomocy!!!!!
DZIAŁACZE...........CHROŃCIE ICH ;/;/;/;/;/;/;/
P.S
Ale niestety takie sa uroki sukcesów:((((( i dobrego kopania w piłke:(((((
kurcze jak nam podpierdola np. Gize.. albo Baranka albo kogos innego to juz nie bedzie ta sama Cracovia.. :((
Nikogo nam nie podpierdola :-) Poza tym i Arek i Piotrek maja braci pilkarzy wiec sie ich sprowadzi w ich miejsce,przeciwnicy sie nie kapna :P
Cóż - widzę że kolega od niedawna :-)
Piłkarze przychodzą i odchodzą, a Cracovia była, jest i będzie!!!!!
Nie ma co płakać po piłkarzach - ważne żeby mieli godnych następców!
Zresztą nie sadzę, żeby tej zimy ktoś od nas odszedł (oczywiście chodzi mi o zawodników z pierwszego składu).
Ciezko byloby znalezc nastepcow dla Baranka, Gizy jak i wielu innych zawodnikow... Ale spoko nie sadze zeby od nas tak szybko odeszli...
My nigdy nie........
My nigdy nie........
My nigdy nie........ODDAMY NASZYCH CHŁOPCÓW!!!!!!!!!!
a tak na poważnie to odejście podstawowych piłkaży oznaczałoby pewnie walkę o utrzymanie na wiosnę:-(((Mam nadzieję, że zostaną z nami przynajmniej do czasu, aż znajdzie się ktoś równie dobry lub lepszy...
hehehe zobaczcie kim sa zainteresowani
kto by Gize bral do szkocji on jest zajebisty ale tam trzeba walczyc a on nie ma tej cechy
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)