Piotrek Bania to zawodnik, który ma najdłuższy staż w Cracovii spośród wszystkich obecnie grających zawodników. Tak się zastanawiam, czy kiedyś zdobył 3 bramki w jednym meczu w barwach Cracovii (w meczu ligowym)??? Wydaje mi się, że chyba dzisiaj ta sztuka udała mu się pierwszy raz - zatem GRATULACJE!!! Wielokrotnie zdobywał dla Pasów po dwie bramki w meczach, ale trzy to chyba nigdy, nawet gdy w 3 lidze drużyna strzelała po 7 bramek (wtedy hat tricki zaliczał Ankowski). Pamiętam, że jeszcze dzisiaj przed meczem z Wisłą Płock napisałem tutaj na forum, że Stawowy powinien dać Piotrkowi odpocząć, tymczasem właśnie dzisiaj Piotrek osiągnął coś co nie udało mu się nigdy w barwach Cracovii (chyba, że się mylę). Może nie grał olśniewająco, ale zrobił to co do niego należy bo napastników rozlicza się za bramki. BRAWO i oby tak dalej....
Wiadomość zmieniona (06-11-04 21:51)
-
-
Pierwszy hat trick Baniowego w Pasach???
Vasago, jak Cie lubie to nie zgodze sie że Baniowy jest do odstawki narazie... ale powinien grać cofniętego napastnika to fakt... a zresztą te moje dywagacje :]
szymciuKSC napisał:
> Vasago, jak Cie lubie to nie zgodze sie że Baniowy jest do
> odstawki narazie... ale powinien grać cofniętego napastnika to
> fakt... a zresztą te moje dywagacje :]
>
A gdzie ja coś takiego napisałem, że jest do odstawki?????
Wielu forumowiczów krzywiło się ostatnio na Banię z tego co widziałem. A i ja nie byłem przekonany. A tu proszę - bramki niefektowne (pierwsze dwie, nie licząc karnego oczywiście) , bo nawet niektórzy z trybun nie dostrzegli jak to się stało, ale są. Prawdziwa hiena napadowa.
no coś tam wspominales o odpoczynku dla Bani... zresztą, nie ważne... ważne że nam chłop sie rozstrzelał dzisiaj :)...
Wspomniałem, że tak napisałem w innym temacie przed dzisiejszym meczem, że powinien odpocząć 1, 2 mecze i oczywiście BARDZO SIĘ POMYLIŁEM. Nigdy jednak nie napisałem, ze nadaje się do odstawki....
- Hat-tricka udało mi się za to zdobyć w trzeciej lidze w "Pasach" i w czwartej, gdy grałem jeszcze w Kablu Kraków - powiedział "Baniowy".
źródło:interia.pl
Brawo Piotrek ale nie sposób zauważyć że przy pierwszych dwoch bramkach Marek Citko po prostu prawie piłkę nabił na Banie , Brawo Piotrek i Marek być może rosnie nam duet taki jak na milicjnej trawce m.ż. & t.f.
sam na niego nadawalem ale zrobic hat-tricka w 1_szej lidze to tylko
opprocz tych wislackich peda... nikt nie potrafi!!!!
Kurde, ale sie ciesze że wytrwałem w jeszcze 2ligowym postanowieniu nie krytykowania Baiowego. Bardzo sie ciesze z tych bramek
Piotr Bania wczoraj po raz pierwszy strzelił 3 bramki w jednym meczu dla Cracovii!!!
Nie rzumiem dlaczego Piotrek powiedział, że strzelił już hattricka dla Pasów w 3 lidze...
Troche statystyki:
1998/99 sezon:Piotrek wypożyczony z Kabla od 29 kolejki - rozegrał 6 meczy strzelił 1 gola (34 mecze w sezonie)
1999/2000 sezon:Piotrek zagrał w Proszowiance gdzie strzelił 18 goli, w tym 16 w rundzie jesiennej (34 mecze w sezonie). Tam też strzela swojego JEDYNEGO hattricka w 3 lidze. Dzieje sie to w 12 kolejce w meczu z Avia Świdnik wygranym przez jego druzyne 3-2. "Baniowy" strzela 2 gole z rzutów karnych oraz decydującego z akcji w 90 minucie!!!
Co najciekawsze w tym meczu na ławce trenerskiej Proszowianki debiutuje Nasz Treneiros.....Woooooojciech Stawowy!!!!!!!
2000/2001 sezon:Piotr już od tego sezonu gra nieprzerwanie w biało-czrwonych barwach. W tym sezonie strzela 7 goli (36 mecze w sezonie). Warto podkreślić, że Piotrek pauzuje 2 miesiące podczas rundy wiosennej wskutek kontuzji. Te 7 goli Piotr strzela w 7 meczach!!! 3 gole w rundzie jesiennej + 4 w rundzie wiosennej.
2001/2002 sezon:Piotr gra pełny sezon (28 meczy na 34 w sezonie) i strzela 3 gole. Te 3 bramki zdobył w 3 meczach!!! 2 gole w rundzie jesiennej + 1 w rundzie wiosennej.
2002/2003 sezon:Przychodzi "Staw" i Piotr znów zmienia sie w Golleadora jak w Proszowiance! Strzela 16 goli (29 meczy na 31 w sezonie). Te 15 goli zdobył w 15 meczach!!! Jedyny mecz, w którym strzela 2 bramki to mecz 2 kolejki Cracovia 7-2 Skawinka (CZYŻBY PIOTR UWAŻAŁ ŻE STRZELIŁ TAM 3 GOLE? TEN HATTRICK MIAŁ NA MYSLI???). Zdobył 9 goli na jesień + 7 na wiosnę.
2003/2004 sezon: 19 goli łącznie z Barażami (30 meczy na 34 w sezonie). 19 goli zdobutych w 14 meczach. Nasz "Ell Toro" 5 razy zdobywa po 2 gole. 11 w rundzie jesiennej = 8 wiosną.
2004/2005..... pierwszy hattrick Piotrka Bani w barwch Cracovii!!!
Pamietam, jak przez mgłe, że grając w Kablu strzelił na pewno jakiegoś hattricka, strzelił w Proszowiance (patrz wyżej) ale nie strzelił wcześniej dla Pasów!!!!!!!! ...jeśli sie mylę, to prosze o poprawkę.
Brawo dla załozyciela tematu za spostrzegawczosc!!!
Pozdrowienia.
Dzięki Mieszko za wyjaśnienie. Szukałem tego hat tricka w statystykach i jakoś nie mogłem znaleźć.... Jeśli chodzi o spostrzegawczość to akurat w przypadku Piotrka Bani byłem dobrze zorientowany, gdyż dobrze go znam ponieważ kiedyś był moim sąsiadem i śledziłem jego karierę piłkarską nie tylko jak grał w Pasach....
Wy nic nie rozumiecie;-)
W czasie meczu pod szatniami (przyjechali prosto z lotniska) zjawiło się 3-ch nigeryjskich gastarbeiterów z zawodu napastników.
Co miał biedny Baniowy robić? Na każdego murzyna odpowiedział jednym golem.
PLOTKI MÓWIĄ ,że Albin M. dostał służbowe polecenie sprowadzenia na AMICE 4-ch kolejnych;-))))))
4 murzynow na Amice malo my chcemy 10 ;)
a ja myślałem że to Czarni Jasło :]]]]]]]]
bo tak wyglądali Marcin ;P...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)