Craco - ależ oczywiście , pisałeś o tym onegdaj tylko po prostu to nie jest trójkąt o równoprawnych wierzchołkach. Wiadomo który jest całkowicie "wyróżniony i uprzywielejowany" więc co ja będe o "warunkach początkowych" dyskutował.
Jeden wierzchołek podejmie decyzje o 2-ch pozostałych i tyle...jaką poczekamy zobaczymy.
-
-
Świerczewski rozwiązał kontrakt z Cracovia
ponoć Heniu... ten z drugiej strony Błoń jest juz na wylotce... może zamiast Mikulskiego on pomógłby Stawowemy pod względem managerskich zadań... ??
No to i ja się wypowiem ...
Po pierwsze :
Cieszę się że go już nie ma w drużynie - wyszło szydło z worka - odsłonił się facet jaki jest. Piotrek prezentuje postawę typowo roszczeniową - jemu poprostu należała się gra w Cracovii. To nie jest fighter tylko płaczek.
Po drugie :
Niestety to o czym mówi a czego wielu się domyśla może być prawdą.
Jego opowieści sporo mogą zaszkodzić.
Po trzecie :
Szkoda że tak późno zdecydował, lepiej byłoby dla wszystkich gdyby wogóle się w PASACH nie pojawiał.
A mi juz na temat Wawrzyczka czy Wiśni nie chce sie gadać.
Bo niestety , ale dla Stawowego lepszy jest Świstak niz Wawrzyczek , a to nawet dziadki na C widza że Wawrzyczek a Świstak to dwa inne światy.
Wawrzyczek potrafi i dobrze podac i , ma dobre rozeznanie pola gry , dobrze dośrodkowuje, a Swistak co robi , no k..wa co ?NIC
Ale co to gadanie zmieni ,nic .
Wybiegnie ten sam skład co z Katowicami ( obym sie mylił, obym sie mylił )
ATAK CITKO -DRUMLAK ( Bania niech idzie do rezerw , niech tam sie rozstrzela i wraca do składu ) to moje marzenie !!!
A nad Swierczewskim to ciszej nad ta trumną.
Podstawowa zasada, nie odpowiada Ci gra w PASACH ok , ale gadanie jaki to trener jest zły i niedobry , to świadczy o Tobie Świr żes jest ciota , a nie mężczyzna , trzeba było zagryźć zęby i nic nie mówić. No ale ty honoru nie masz , żal mi cię Świerczewski , bo w I lidze zajęcia nie znajdziesz, poprostu za brak lojalności i tyle.
CRACOVIA:WISŁA PŁOCK 3:0
Piotr Świerczewski odchodzi z Cracovii miotając oskarżenia na trenera. Stawowy - fałszywy
Piotr Świerczewski rozwiązał kontrakt z Cracovią. 70-krotny reprezentant Polski w drużynie "Pasów" spędził trzy miesiące, ale nie zagrał ani minuty. Wczoraj, kiedy było już wiadomo, że jego przygoda z Cracovią się kończy, zaatakował trenera Wojciecha Stawowego nie przebierając w słowach.
- TRENER STAWOWY to fałszywy człowiek, mówi jedno, robi drugie. Napompował się jak balon, że jest świetnym szkoleniowcem, a tak naprawdę nic jeszcze nie osiągnął - mówił Świerczewski. - Nie mam tutaj nic więcej do roboty, bo i tak nigdy bym nie wystąpił - nie przebierał w słowach rozżalony zawodnik. - Raz słyszysz, że jesteś dobry, że na ciebie liczy, potem okazuje się inaczej.
Sfrustrowany lider
- Jestem fałszywy? - zdziwił się Stawowy. - Użyłbym raczej słowa: sprawiedliwy. Od początku szczerze mówiłem, że Piotr ma zaległości treningowe i nie tak prędko dostanie szansę. Jego reakcję tłumaczę frustracją, spowodowaną tym, że jego przygoda z Cracovią wyglądała inaczej, niż się tego spodziewał.
Przyzwyczajony do roli lidera rozżalony Świerczewski w Krakowie został zdegradowany do pozycji szeregowego "pracownika". Rzadko miał miejsce nawet w szerokiej kadrze na ligowe mecze.
- Fakty są takie, że Stawowy nie daje grać zawodnikom ściągniętym przez menedżera Mikulskiego. Na ławce siedzą Wawrzyczek i Wiśniewski, do tego dochodzi jeszcze moja skromna osoba - dowodzi zawodnik, sugerując że stał się ofiarą rozgrywek personalnych między szkoleniowcem a dyrektorem sportowym Cracovii.
- Piotrek chyba zapomniał, że to nie Albin Mikulski go tutaj ściągnął, tylko ja - ripostuje Stawowy. - Skontaktowałem się z nim przez dziennikarza, chciałem go zobaczyć na treningach i przyjechał wtedy na obóz do Zakopanego. Potem przedstawiłem wnioski zarządowi klubu. Sugerowałem, żeby nie podpisywać z nim umowy. Nie był w formie, nie chciałem mu robić krzywdy. Tymczasem dwa dni później okazało się, że jest naszym zawodnikiem. Nie może mieć do mnie pretensji, bo nawet się ze mną nie skonsultował, nie porozmawiał, czy widzę go w drużynie i na jakich zasadach. Przyszedł i chciał grać, a mieliśmy lepiej przygotowanych, bardziej wartościowych piłkarzy - kończy Stawowy.
Trenował za dyszkę
Świerczewski kontrakt podpisał na rok, z opcją renegocjowania warunków po czterech miesiącach. - Trenowałem za dziesięć tysięcy miesięcznie. Jestem jednak uczciwy: mogłem dalej nic nie robić, a dyszka i tak wpadałaby do kieszeni. Tylko że nie po to tutaj przyszedłem. Chciałem grać, ale mi nie pozwolono.
Szkoleniowiec Cracovii twierdzi, że trzy tygodnie temu rozmawiał z piłkarzem i namawiał go, żeby został, bo w końcu zagra. - Problem w tym, że w ostatnich dniach Piotrek zaczął niepoważnie traktować obowiązki, więc nie pojechał do Katowic - mówi.
Świerczewski na razie nie ma sprecyzowanych planów. - W Krakowie było wesoło i przyjemnie, ale życie trwa dalej - wzdycha. - Mam dłuższe wakacje, a potem może znajdzie się ktoś, kto mnie doceni.
PRZEMYSŁAW FRANCZAK
źródło:tempo
jeszcze bedzie załował-taki duzy i nie wie ze nie pali sie mostów za sobą??
a poza tym to nie Góral.........w Nowym Sączu mieszkają Lachy.....amen
Świerczewskiemu sie w głowie poprzestawialo. Widzialem go w sparingu z Katowicami na Wieczystej i byl najsłabszy na boisku.Nawet w 4 lidze nie błyszczał w meczu z Dalinem.Do Baranka to mu w ch..j brakuje.Niech wyp.. stad migiem gwiazdor j....y. Jak byl w Birmingham to tez mowił ze on i Dugarry to w porownaniu z innymi zawodnikami tego klubu to wirtuozi.A ile tam meczy zagrał ?1 (ok 30 min).
Świerczewski - gwiazdor jeden,ehh.
Ps.Hamer, pozdrów brata:).
Napiszę krótko:
Niech spier..ala !
Za 10 000 to mamy stypendia dla 4 zajebistych juniorów, co mogą stanowić w przyszłości oblicze zespołu.
Żegnam, ozięble !
Tarcia na linii Filipiak - Mukulski - Stawowy .
Stawowy od razu twierdził , że Świr mu nie będzie potrzebny ale Filipiak podobnie jak było z Łukaszem Kubikiem zadecydował sam i go zatrudnił . No to teraz Filipiak ma aferę na własne życzenie . Zresztą osoba Mikulskiego też nie była przez Filipiaka z nikim konsultowana . A przecież nie chcemy Mikulskiego podobnie jak Adamusa ( ale wtedy jeszcze z Adamusem się udało bo Filipiak udawał że słucha kibiców ) . Przez niekonsultowanie się z nikim będzie miał Filipiak jeszcze takich afer w pizdu i trochu .
Taaa... Teraz mowi, ze druzyna gra slabo, ale w studiu CANAL + to stwierdzil, ze Baran i Giza sa najlepsza para pomocnikow w Polsce i nie dziwi sie, ze trener nie robi zmian w skladzie. No i kto tu jest falszywy? :>
Pasmaniac - kto my? w moim imieniu tez sie wypowiadasz?
w moim też? bo nie wiem na jakiej zasadzie wypowiadasz się w czyimś imieniu?
Adamusa nie chcieli prawie wszyscy. Mikulski mial i za i przeciw. Ale to nie referendum kibicow decyduje tak czy inaczej.
Za ta wypowiedz swierczewski stracil u mnie caly szacunek, mimo ze i tak za nim nigdy nie przepadalem... Temu panu juz podziekujemy (tylko czemu tak pozno?)
Pasmaniac napisał(a):
> się udało bo Filipiak udawał że słucha kibiców ) . Przez
> niekonsultowanie się z nikim będzie miał Filipiak jeszcze
> takich afer w pizdu i trochu .
Skąd wiesz, że nie konsultował ? Pracujesz w klubie ?
I dlaczego ma konsultować z kibicami - z kibicami może luźno porozmawiać a nigdzie nie jest powiedziane, że jak Nas będzie słuchał to klub na tym zyska.
Uważam, że dążysz w dobrym kierunku ale dzięki nieudacznym wypowiedziem więcej psujesz niż robisz dobrego :(
Pasmaniacu: Świerczewski też była kobietą!
A niech on lepiej już zniknie z naszego świata Pasiastego bo jak o nim słyszę to mi się ...śmiać chce..
Skończyła się forma, kluby się odwróciły i mistrzu fochy stroi jak jakaś baba...
solong gudbaj panie P. życzę powrotu do formy... aaa i do kadry ;-P
Nie wiem wogule po co go brali ? ale czas Stawowego , Dudzinskiego , Świstaka i kilku innych w tej drużynie już minął lub powoli mija. Dobrze by było żeby tą drużyne w końcu przejął jakiś nowy trener.
Wiadomość zmieniona (04-11-04 15:34)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)