.... niestety ale taka jest moja pierwsza refleksja po wczytaniu się w niektóre tematy i posty po meczu w Katowicach.
Porażka, w dodatku po bardzo marnej grze wszystkich boli. Boli szczególnie tych, którzy myśleli, że GKS położy się na trawie i poprosi o jak najmniejszy wymiar kary. Ale odnoszę wrażenie, że dla części forumowiczów jest powodem do nieskrywanej satysfakcji, swoistej "schadenfreunde": [i]a nie mówiłem? w końcu na moje wyszło, że[/i]... i tutaj zaczyna się lista plag, które dopadły Cracovię w ostatnim czasie:
Prezes i współwłaściciel nie reagujący na czas, niezbyt skory do wydawania kasy na wzmocnienia (a przecież tyle talentów po III-ligowych boiskach gania i tylko czeka by swą grą w końcu uratować Pasy od sromoty doznawanej w ostatnim czasie),
beznadziejny i niereformowalny Trener (zawsze ustawiający skład niezgodnie z oczekiwaniami lepiej od niego znających się na piłce, niezauważający że jego koncepcje od dwoch lat przynoszą tylko i wyłącznie niepowodzenia),
zawodnicy to sprzedajna "grupa" (albo sprzedali GKS-owi albo zagrali u bukmachera), która lekceważy swoje obowiązki i ciągle baluje, tylko pije (w dodatku obciągając whisky z butelki prosto z gwinta)
kibice to kupa chamów a doping (raczej antydoping) składa się tylko i wyłącznie z przeklinania na przeciwników....
.... i można wymieniać te zarzuty bez końca. A te afery, pozasportowe względy... toż to raj dla "prawdziwego kibica Pasów"
A ewentualne satysfakcje to przecież kwestia:
przypadkowego zbiegu okoliczności np.: remis na Reymonta to tylko efekt "załamania przeciwników po pucharowej klęsce", zwycięstwo nad Grocinem to efekt zlekceważenia nas przez grodziszczan,
niefachowości ludzi z zewnątrz (któż to widział np. taką beznadzieję jak Radwański powoływać do kadry B?),
nierzetelności dziennikarskiej (powariowali ci dziennikarze: gdzie oni jakikolwiek doping dla nas słyszeli w Katowicach i ....jeszcze za to chwalą?)
i wielu, wielu innych przypadkowych zbiegów okoliczności.
Czy dla zbyt wielu przewodnim hasłem nie staje się [i]im gorzej tym lepiej[/i]?
:(:(:(
PS. Mnie osobiście też wiele rzeczy - delikatnie ujmując - w.qurvia ale [b]jedna porażka, nawet w takim stylu nie może być powodem do wylewania pomyj na wszystko i wszystkich.[/b]
-
-
Zmiana nazwy na "Forum krytykantów,wiecznych malkontentów i szukających afer"?
Amen...
TD - racja!!!. Jednak powiedziałbym tak zmiana nazwy jest niesłuszna bo zaledwie kilku forumowiczów podążyło tym torem myślenia o którym piszesz. czy nie tak?
Może i kilku ale forum staje sie nieznosne do czytania... Wszedzie można przeczytac posty kilku osob ktore wylewaja swoje zale, obrazaja pilkarzy i trenera itd... Ja też jak kazdy byłem bardzo zly po meczu z GKSem ale pamietam 3 lige i pamietam ostatnie wspaniale wyniki i ciesze sie z tego co mamy...
niby kilka osob, ale za to jak aktywnych :/
Krzysiek otwórz archiwum i poczytaj co się działo jesienią tamtego roku
po meczach z Arką jesienią czy Piastem (WYGRANYM 2-0) na wiosnę.
Teraz jest po prostu SPOKÓJ. A denerwują Cię te posty to broń piłkarzy merytorycznie. Bo im faktycnie należy się TOTALNA "zjebka" za GKS
ale za całokształt rundy jak najbardziej trzeba chwalić.
Np. zarzut ,że nie dziękowali za doping w sobotę. Z tego co słyszałem to byli po meczu tak zszokowani tą kompromitująca grą ,że sami nie wiedzieli co ze sobą zrobić....Najlepszy dowód ,że Staw co chłopaków zawsze osłania tym razem nie "brał porażki na swoje barki"!
Pamiętasz oklaski dla piłkarzy i trenerów przed meczem z Górnikiem? Mają kredtyt zaufania u 95% (jak nie więcej kibiców) i dopóki nie zrobią takiej kichy jak w sobote dwa-trzy razy pod rząd to to się nie zmieni.
Zgadzam się ,że kilku forumowiczów przedwcześnie robi problem...ale z drugiej strony to święte prawo zdenerwowanego kibica;-)
TD na Boga. Zedytuj bo moderatorzy skłonni jeszcze zlikwidować forum !!!
;) ;) ;) :) :) :)
A tak pozatym to trzeba było się tego spodziewać. Brak jeszcze tylko kilku osób i kliku wpisów tych co tylko na TAKIE COŚ CZEKALI...
PRZEGRALIŚMY BITWĘ, WOJNA TRWA...
Craco - po pierwsze nic specjalnego się w porównaniu z tym co dawniej bywało nie dzieje
po drugie Twoje napaści na moderatorów PRZY KAŻDEJ okazji są męczące.
Tacy Dwaj- a moze zmiencie nazwe na "Forum ludzi, ktorzy maja caly tydzien spierdolony bezsensowna porazka"?
Postawy w Katowicach nic nie usrawiedliwia. Ludzie ktorym zalezy na Cracovii maja prawo do wypowiedzenia swojej opinii- nawet jesli nie ma w niej nic a nic o zaufaniu i procentowaniu. Kazdy kto nie uwaza, ze jest super- duper bo pare lat temu byla 3 liga podpada pod miano miano frustrata, malolata, kibica sukcesu i boje sie powiedziec czego jeszcze...
Tak chyba nie powinno byc...
Ferencvaros, teraz z kolei Ty przesadzasz w druga strone
najlepiej by bylo jakby kazdy sie staral osiagnac złoty srodek... (choc jak widac poza vlepka okreslenie to nie ma nic wspolnego z kibicowaniem Cracovii)
Ty jakiś przewrażliwiony jesteś Icek. Dalem specjalnie tyle minek żeby podkreślić żartobliwy ton tej linijki.
A TD ma dla mnie rację i basta.
TD, a ja myślałem, że forum jest po to, żeby chwalić za to, co dobre i bez krępacji wytykać to, co źle funkcjonuje i powinno się zmienić. nie ma tu wiecznych malkontentów, tylko ludzie, którym zależy na tym, żeby wszystko grało jak najlepiej w drużynie, w klubie, wśród kibiców.
Wiadomo, że ideałem byłoby, gdybyśmy wszyscy mówili jednym głosem, ale na forum to raczej niemożliwe. Powinniśmy pisać o tym, co nam się nie podoba, bo to jedyna okazja, żeby cokolwiek mogło się zmienić. Nie chodzi tu bynajmniej o bezmyślne ****anie na to czy na tamto, ale o konstruktywną krytykę. tego chyba wszyscy powinniśmy się nauczyć...
ja lubię to forum właśnie w takiej postaci i chyba nie chciałbym go przekształcać w forum pn. "albo chwalisz i wielbisz, albo wyp...." bo jaki byłby sens tego wszystkiego? btw. o Cracovii w Katowicach napisano już chyba wszystko..
e no Panowie... juz niedługo regulamin i karty członkowskie Klubu Pasiastego Malkontenta :)
Temat prowokacyjny! Autor? Optymista z urzędu! Tendencja? Rozmywanie problemu.
Naiwność autora polega na tym, że mniema , iż nikt nie wyczuje jego intencji, podczas gdy zbyt grubymi nićmi szyje...
Przypomina mi się taka sytuacja: "Co pani w rękę ? - Nic. Złamana. "
Podobna sytuacja jest w Cracovii. Drużyna skłócona i w totalnej moralnej rozsypce, a oni krzyczą, że rozpiera ich radość jak ś..... w deszcz!
nikt nikomu nie kaze udawac ze wszystko jest cycus-glancus! ale co poniektorzy ida tak ekstremalnie w strone czarnowidztwa ze az żal czytac...
Grunt to ekstremalny optymizm. Gorzka prawda jest "czarnowidztwem". Prawda? Nie, to słowo nie ma racji bytu na naszym forum ...
No a po co to forum? Dla moderatorów i tych, którzy z urzędu próbują mydlić oczy? Wykluczyć tych "niposłusznych" i będzie czyściutko i optymistycznie. Aż pozazdrościć!
Czarnowidz jest tak samo dobry jak hurraoptymista.
Monday - ja tam nic nie wiem ale jak czytam ,że drużyna co nie przegrała w 5-u kolejnych meczach (i to z nie byle kim grając) nagle jest skłócona i rozbita moralnie to :
albo zaczynam podejrzewać Ciebie o złą wolę
albo podejrzewać ,że na obozie cos złego się wydarzyło.
icek66 nie posądzaj mnie o złą wolę, bo i dlaczego bym miał takową mieć. W latach chudych wspierałem Klub nie tylko moralnie. W dalszym ciągu jestem jego członkiem, bardzo pragnę dobra mojej (No tu nie chcę używać wielkich słów) "Pasiastej", ale na Boga tak być nie może. Powiem jedno: zgoda buduje ..." Niestety nie ma takowej w Cracovii, a tak bardzo jest ona potrzebna. Tu trzeba człowieka, żeby to wszystko scalił i posklejał.
Monday - no to fajnie ale wytłumacz mi dlaczego nagle miałbym Ci uwierzyć ,że znakomicie grająca i walcząca jak "tygrysy"drużyna miałaby stać się "rozbita moralnie itp....etc..." . Jednak łatwiej w ciężki obóz i spadek formy uwierzyć... nieprawda?
Bardzo mnie poruszył ten Twój post więc skontaktowałem się z moim przyjacielem co bywa bardzo blisko drużyny...cytuje odpowiedź:
"byłem na prawie całym piątkowym treningu... Jeśli jest jakikolwiek konflikt w drużynie to wszyscy nasi trenerzy i piłkarze mają kariery w Hollywood zapewnione "
Wiadomość zmieniona (02-11-04 12:50)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)