Stawowy nie może odejść do Legii .Jest to najlepszy trener od niepamiętnych czasów jaki trenował Pasy.Ma swoją koncepcje zespołu ,której w obecnej sytuacji nie należy zmieniać.Profesor Filipiak
powinien jak najszybciej wydłużyć kontrakt trenerowi Stawowemu ,aby to
zniechęciło Legię .A poza tym wymiana trenera w ciągu sezonu zawsze szkodzi klubowi niż pomaga.A więc Trener Stawowy musi zostać!!!!!!!!!!!
Wkrótce PASY LIDEREM EKSTRAKLASY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
uff to wszystko
-
-
Stawowy w Legii?
maaciek, dzieki za wspomnienie o Piotrze Marku - rzeczywiscie to On byl autorem wspomnianego tekstu, jeszcze granego z Dupą. uproscilem troche zagadnienie. milo ze ktos o tym najwiekszym surrealiscie Krakowa pamieta.
Wojciech Stawowy - To Trener Jest Odlotowy!!!!!!!!:-)
Jak to szło?? Pie**ol legię - będziesz wielki?? Chyba tak:-)
Wojtek - pamiętaj o tym!!!!
na podsumowanie cołodziennych wypowiedzi - jak to dobrze że codziennie powstaje taki temacik w którym można zagotować, poużywać, taki co porusza ogół forumowiczów - jednych na plus innych na minus... ciekawe co przyniesie jutro ???
A w temacie: Nie wierzę by te ploty się spełniły chociaz w 1%. Stawowy zostaje i tyle w temacie.
Czy Legia Warszawa kusi trenera Cracovii Wojciecha Stawowego?
- Tak, mogę potwierdzić, że były pewne rozmowy sondażowe w tej sprawie - mówił wczoraj Wojciech Stawowy. - Ale jeszcze żadnej konkretnej oferty nie było. Jak będzie, to się zastanowię. Bo dla mnie na pewno jest to duże wyróżnienie, jest przecież w Polsce tyle bardziej doświadczonych trenerów ode mnie do prowadzenia tak znanej piłkarskiej firmy. Nie chciałbym jednak opuszczać Cracovii, z którą mam kontrakt do czerwca 2006 i wiele jeszcze do osiągnięcia. Ale muszę czuć, że mam pełne zaufanie u kierownictwa klubu. To dla mnie sprawa najważniejsza. A jeszcze nie tak dawno, po chwilowych niepowodzeniach, byli tacy w klubie, co chcieli mnie zwalniać.
[img]http://dzis.dziennik.krakow.pl/serwis/2004/10.29/Sport/stawtif.jpg[/img]
Fot. Wacław Klag
Źródło: Dziennik Polski (AS)
"POKAZ TAKIEGO, CO LEPSZY OD STAWOWEGO !!!"
[...] tym razem głowy od nadmiaru problemów puchną w Warszawie.
Znamienne jest, że jedną z recept na rozwiązanie tych problemów stała się próba sięgnięcia po pomocną dłoń do Krakowa.
Legia zaproponowała funkcję trenera obecnemu szkoleniowcowi Cracovii, Wojciechowi Stawowemu. Ten jeszcze wiążącej odpowiedzi nie udzielił, więc przeciwko Wiśle nie stanie, ale jedno jest pewne. Obecny układ z czterema trenerami Jackiem Zielińskim, Krzysztofem Gawarą, Krzysztofem Dowhaniem i nestorem Lucjanem Brychczym nijak nie przystaje do realiów współczesnego futbolu.
A nie jest tajemnicą, że Czech Jozef Chovanec oferty z Legii nie przyjął nie dlatego, że się tej pracy wystraszył, tylko nie pozwolił sobie na to, by nad jego głową stało nawet i kilku szefów. Chovanec, jak na fachowca tej klasy przystało uznał, że rozliczać się będzie tylko przed tym panem, który mu płaci. Pozostali mogą na niego ewentualnie ponarzekać, ale w domowych pieleszach. Ten problem w polskiej piłce nowy nie jest, a jak go rozwiązać jak dotąd najlepiej wie trener Henryk Kasperczak.
[...]
Źródło: Gazeta Krakowska - Janusz Kozioł
Jedno jest pewne Legia ze Stawowym czy bez i tak nic nie osiągnie, boma prymitywnych piłkarzy i wiecznie kombinujący zarząd. Po prostu tam nie ma nikogo kto potrafił by zaufać nowej koncepcji takiej jaką ma np. Stawowy. Ja bardzo bym chciał żeby Wojtek S z nami został i zostanie, ale gdyby nie daj Boże odszedł to mam nadzieję, że nie będziemy mieli polskiego trenera chyba, że Kaczmarka.
Zauważyłem że w różnych wywiadach, czasem między wierszami, czyta się od jakiegoś czasu wiele pochlebnych słów a to o Pasach, a to o Stawowym. A jeszcze nie tak dawno róznie z tym bywało. Np. dziś w PS jest wywiad z Grzegorzem Królem, który jeszcze niedawno w czerwcu po przegranym meczu Szczakowianki w Krakowie (w którym nie grał) kierował do kamer PolsatuSport jakieś złośliwości. Teraz mówi Krzysztofowi Stanowskiemu:
[i]Stanowski:
- Jak by pan porównał poziom drugiej ligi z ekstraklasą?
Król:
- Nie ma porównania. [b]Jeszcze rok temu wyglądało to lepiej, bo było pięć czy sześć zespołów prezentujących naprawdę wysoki poziom. Dowodem tego jest obecna gra Cracovii i Zagłębia Lubin w pierwszej lidze[/b]. Teraz mamy trzy dobre kluby - my, Kolporter oraz Widzew - a reszta zdecydowanie odstaje. To oczywiście nie oznacza, że wygramy wszystkie mecze. Z Kujawiakiem sam zawaliłem spotkanie. Zmarnowałem trzy takie sytuacje, że normalnie strzelam dziesięć na dziesięć.[/i]
Albo sie myle to Król gra w Szczakowiance? Jesli tak to dostali u nas 3-0 w plecy, wiec jesli oni naleza do tych 3 dobrych klubów a Arka nie -to to chuj w dupe temu staremu lechiscie
[img]http://www.arka.gdynia.pl/forum_dys/files/thumbs/t_lechiagratulujemy.jpg[/img]
Król gra w Bełchatowie.
WUSLIJMY TEGO SZARLATANA A W BONUSIE DODAJMY BANIE I DUDZIA :D
xxx1929:
[i]Albo sie myle to Król gra w Szczakowiance?[/i]
W zeszłym sezonie grał na wypożyczeniu z Amiki w Szczakowiance. Wygrali wówczas z Areczką dwa razy (4:0 w Jaworznie i 1:0 nad morzem). Teraz, jak podał Arena, gra w Bełchatowie. I dwa tygodnie temu strzelił nawet Areczce bramkę, było 3:1 dla Bełchatowa.
Sport/TK/29 października 2004 08:23
"Sport": Wdowczyk trenerem Legii!
Wedle nieoficjalnych, acz wiarygodnych informacji, Dariusz Wdowczyk, obecnie szkoleniowiec Kolportera Korony Kielce, już zdążył się porozumieć w kwestii szczegółów w trzyletniej umowy z prezesem Legii Warszawa Piotrem Zygo - napisał "Sport".
Wdowczyk nie poprowadzi jeszcze Legii w dzisiejszym spotkaniu z Wisłą Kraków. Pierwszy trening z piłkarzami Legii ma poprowadzić już jednak we wtorek, a w kolejny piątek usiąść na ławce w meczu derbowym z Polonią.
I tyle w temacie, koniec sapania !
Ale my to wiemy. Nie trzeba z tego powodu kończyć jednak takiej pięknej dyskusji.. :-)
Najpierw Mistrzostwo z Pasami Panie Wojtku!
No, mamy chyba serial. Przed chwilą opublikowano następną rewelację.
~~
Mariusz Kuras w Legii?
Kolejnym kandydatem na trenera Legii Warszawa został Mariusz Kuras - dowiedziała się "Gazeta"
Szkoleniowiec GKS Bełchatów i Wojciech Stawowy (Cracovia) są alternatywą dla Dariusza Wdowczyka (Korona Kielce). Przypomnijmy, że wcześniej stołeczny klub prowadził rozmowy z Czechem Jozefem Chovancem, ale zakończyły się one fiaskiem. Kuras przez cały wieczór miał wyłączony telefon. Co zrobią działacze GKS, jeśli Legia złoży trenerowi konkretną ofertę? - Zobaczymy, co na to powie Mariusz. Jestem pewien, że zostanie z nami - stwierdził prezes klubu Janusz Paduch.
Źródło: [url=http://sport.gazeta.pl/sport/1,35335,2366895.html]gazeta.pl[/url]
zacząłem tylko czytać pierwsze wypowiedzi ludzi w tym temacie i stwierdziłem że reszty już czytać nie muszę :(
w cholerę osób z tego forum po różnych niepowodzeniach trenera Stawowego już od 3 ligi ( bo i takie były) pomstowało na trenera i chcieli go zwalniać nie dostrzegając [b]zajebistej konsekwencji[/b] w jego poczynaniach!
mi osobiście ta konsekwenja i upór bardzo zainponowały i zawierzyłem nowemu trenerowi od samego początku jegowspółpracy z PASAMI, szanując każdą jego decyzję
wogóle się nie dziwię trenerowi że wygarną co poniektórym z klubu brak zaufania, bo za taki wyczyn jakiego dokonał powinien mieć [b]100% poparcia[/b]...
z mojej stronu Panie Wojtku ma je Pan !!!
Wiadomość zmieniona (29-10-04 18:33)
Nie to żebym był złośliwy....
Ale ciekawi mnie czy jakby Wojtek został trenerem Legii i przegrał z GKSem to by mu rzucali kłody pod nogi, czy też wszyscy byliby z tego powodu szczęśliwi i wypłacili mu premię.....?
Sparing nie był potrzebny w przerwie. Dzięki temu chłopcy byli głodni piłki i walczyli jak lwy!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)