Coś pewnie jest w tym co Trapez pisze.
Nic nie dzieje się bez racji, wszystko swoją ma przyczynę....
Ormo czuwa.....
Poza tym dziennikarz ma od kilku miesięcy o czym pisać, to jest pewnie dziennikarstwo śledcze. Czym tu się pasjonować, klub podejmuje odpowiednie działania.
CRACOVIA zawsze ( od kiedy pamiętam ) miała "pod górkę". Zawsze jednak te przeszkody pokonywaliśmy.
Nawet gdy jest wspaniale to coś staje nam na drodze, jednak idziemy do przodu.
CRACOVIA PANY!!!!!
-
-
Dzisiejsza prasa :( - groźba zamknięcia stadionu :(
hmm..
A mnie wqrwiaja te SIOSTRZYCZKI,do wszystkiego sie W......Ą,nie mozna z nimi zrobić wkońcu porzadku????Naprzykład..............yyyyyy,wysadzic je w powietrze????
Dajcie "ARKAIDE",HEHEHEHE
PiotrekAW - wylej sobie na głowę wiadro zimnej wody, albo... sam się wysadź w powietrze. Niby jak sobie wyobrażasz zrobienie tego "porządku"?
CRACOVIA PANY!!!!!
Widze Jasiu ze niepotrzebnie sie unosisz.Wyluzuj chłopie troche :)
Z dzisiejszej prasy polecam artykuł w GK pt "Serce oddał Cracovii" o związkach Jana Pawła II z Cracovią.
Niestety nie ma tego artykułu w wydaniu internetowym GK.
Wiadomość zmieniona (23-10-04 22:23)
Czytałem! Miód na moje serce.
Mam nadzieję, że rezultatem będzie
"z dużej chmury mały deszcz"
ale mi się to nie podoba.
Nie wierzę w przypadek
- nagle, po decyzji na temat stadionu Wisły
frontalny atak
- tu zezwolenie, tu list prof. Cęckiewicza...
Swoją drogą bardzi jestem ciekaw
kiedy ten list został napisany i ile leżał w "GW" przed opublikowaniem
sądzę, że trochę odczeka, "by autorytetem wesprzeć atak na stadion"...
Nie, nie mówię, że to akcja Wisły.
To akcja grupy "małych ludzi" którzy za wszelką cenę chcą zaszkodzić Cracovii.
I brawa dla red. Rafalskiego - że właśnie teraz umieścił taki a nie inny
artykuł w nowej "GK".
Może to da niektórym "zwalczaczom Cracovii na wszystkie możliwe sposoby" coś do myślenia...
Wiadomość zmieniona (23-10-04 23:17)
A może Panowie zastanowicie się co się dzieje w waszym klubie i kogo Pan Filipiak wybrał do rządzenia klubem.
Jak mogli inwestować w rozbudowę stadionu nie mając własności terenu? Najeżdżacie na Wisłe, a czy któryś z was pomyślał dlaczego Cupiał nie zaczynał budowy stadionu przez sześć lat?
Dlaczego budowę zaczęliśmy dopiero po uregulowaniu wszystkich spraw związanych z terenem!
A pieniądze w budżecie gminy są przewidziane dla Wisły jak i Cracovii.
Wiem że najłatwiej jest coś postawić bez zezwolenia a później płakać, że wszyscy się obrazili na Cracovie. Panowie trochę zdrowego rozsądku, Wisła i tak nie dostanie więcej kasy niż ma zapisane.
A Norbertanki nic nie musiały robić bo nie można wydać komuś pozwolenia na budowę jeżeli nie jest się właścicielem terenu. Nie róbcie Białorusi w Krakowie :)
Jakby Filipaiak miał czekać na porozumienie z Norbertankami ,to stadion Cracovii do dziś nie był by dopuszczony do rozgrywek ekstraklasy.Wy mieliście czas na to ,aby wasi działacze te sprawy załatwiali w miarę wcześniej ,my natomiast musieliśmy działać natychmiastowo.
Wiadomość zmieniona (23-10-04 23:47)
Panowie pomiarkujcie trochę...
Siostry budują Królestwo Boże, a w świecie doczesnym uczestniczą kontemplacyjnie i przez modlitwię.
Całą akcję napędza kancelaria prawna reprezentujaca zakon i wcale bym się nie zdziwił jeśli by się okazało, że Norbertanki nie żyją tym jak wygląda aktualna sytuacja wokół hotelu, stadionu etc.
Kancelaria gra ostro, bo najpewniej umowa z zakonem zakłada procent od wywalczonej kwoty...
Jeśli już wkręcać się w jakieś klimaty to proponuję raczej rozkminiać co to za kancelaria tak miesza...
PS. a panom ORMOwcom juz dziekujemy
dozorujcie lepiej to co sie u was dzieje
(życzę powodzenia w budowie by the way, bo to co pamietam z reymonta to fatalną widoczność na płytę z trybun)
[img]http://www.cracovia.strefa.pl/sygnaturki/J_K.jpg[/img]
CRACOVIA - pierwszy Mistrz Polski (1921), jedyny Mistrz Galicji (1913)
Wiadomość zmieniona (24-10-04 00:24)
Tego sie mozna bylo spodziewac jak zwykle wszystkiemu winna Wisla i policja, eh szkoda gadac...
no to nie gadaj
Do kolegów resortowców.
Za ile klub Wisła kupił te kilka ha od MSW ?
Jak dostał to skandał żeby majątek narodowy rozdawać !
Lepiej niech "sprawa" z norbertankami będzie załatwiona za życia (odpukać) Pierwszego Kibica, bo jeszcze z Nim się napewno liczą, ale może się okazać, że TYLKO z Nim.
ToM.A.S.H - człowiek o którym piszesz nie ma z tą sprawą nic do czynienia.
Twój wpis odbieram jako kolejny z gatunku mącących w drażliwym temacie.
CRACOVIA PANY!!!!!
W dzisiejszej Gazecie Krakowskiej jest powtórzenie "rewelacji" G.W. Dalej uważacie że K.Fijałek tylko złośliwie ryje pod CRACOVIĄ......czy też sprawa jest poważniejsza.......coś za dużo tych ryjących........
Wiem, że najważniejsze to dokończyć rozgrywki w tym sezonie....a i to nie jest takie pewne....przynajmniej przy jupiterach......i nie jest to moja opinia.....
STARY PROKOCIM - HEJ HEJ CRACOVIA !!!
Jedno drugiemu nie przeszkadza, bo na pochyłe drzewo wszystkie kozy skaczą. Powtarzam, Fijałek rył pod Cracovią już wówczas kiedy wyłoniła się szansa na awans i należało w trybie pilnym rozpocząć starania o uzyskanie licencji. Pretekstem były wówczas m.in. formalne terminy przygotowania specyfikacji warunków zamówienia. Gdybyśmy mieli trzymać się tych terminów nie zostalibyśmy w ogóle dopuszczeni do rozgrywek. W którymś ze swoich tekstów Fijałek biadolił, że nie udało mu się ustalić jak wyselekcjonowano firmy do negocjacji. Biadolił też że nie może ustalić kto od strony technicznej te negocjacje prowadził. Itede itepe. Po prostu cynicznie sypał piasek w tryby.
No to ja jeszcze przypomnę, że po zakończeniu budowy oświetlenia biadolił, że nie wybrano firmy która proponowała ułożenie przewodów pod chodnikiem obok stadionu, a nie za bramkami. Motywował to tym, że w razie awari, nie trzeba rozkopywać murawy za bramką (sic!), a chodnik!!!??? Drugim argumentem jaki przedstawiał, to było to, że ta druga firma proponowała plaformę poruszającą się po słupie, a nie jak jest teraz drabinka wewnątrz słupa. Wszyscy wiemy jak ma wyglądać dach nad naszym stadionem. Słupy przechodzą przez ten dach i przy takim rozwiązaniu trzeba pozostawić otwory w dachu na tę platformę!!! Fijałek pisał jednak, że tego dachu obecnie nie ma i nie wiadomo kiedy będzie...
Kiedy to czytałem, nie wiedziałem czy śmiać się, czy płakać.
Tu nie chodzi o Fijalka ktory tylko robi to co mu kaza jego "mocodawcy".Jak nie on to bedzie inny.Tu chodzi o tych co mu wydaja dyspozycje.
Nasze sukcesy komus bardzo przeszkadzaja i stara sie caly czas nam na rozne sposoby przeszkadzac....
Wszyscy sie domyslamy kto to moze byc ale trzeba to ustalic na 100% !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)