Ja jeszcze dodam, że cały mecz grał na środku obrony nie wymieniony wyżej Michał Świstak. Zresztą sprokurował karnego, z którego Clepardia zdobyła drugą bramkę. Tomek Wacek grał wyjątkowo na lewej obronie.
Z młodzieży, z tego co zauważyłem, zagrali:
- Piotr Suślik (lewy pomocnik - rocznik 86) - zagrał cały mecz,
- Tomasz Madoń (środkowy obrońca - rocznik 85) - grał w I połowie,
- Tomasz Baliga (środkowy obrońca - rocznik 88) - II połowa, wszedł za Madonia,
- Paweł Sacha (środkowy pomocnik - rocznik 88) - grał w I połowie,
- Sebastian Sepioł (środkowy pomocnik - rocznik 88) - II połowa, wszedł za Sachę,
- Michał Gliwa (bramkarz - rocznik 88) - grał II połowę za Olszewskiego, zawalił pierwszą bramkę podając do przeciwnika,
- Michał Raś (rocznik 85) wszedł z trakcie drugiej połowy na prawą obronę za Piątka,
- cały mecz grał w ataku strzelec 2 goli Bartek Biegajło (rocznik 85).
-
-
CRACOVIA II
jak na ta lige to meczyk mi sie podobal... bramki tez ladne...!!
Citko mial w koncu normalne buty... czarne :) ale i tak chyba mu sie zabardzo biegac nie chcialo.. choc mial ladne wrzuty i prawie dwie brameczki strzelil :)
Na głównej stronie są błędy, które warto poprawić, bo inne portale je powtarzają.
Tak jak podali: ian thorpe i Yankes, dwie bramki do przerwy strzelił Biegajło (jot w nazwisku)- w tym pierwszą z nich głowką, a nie Dudzio, który strzelił tylko jedną (czwartą w kolejności). Wygląda na to że redaktorowi zepsuło się jot w klawiaturze, bo brakuje go też w nazwisku Szwedesa (czyli Szwajdycha).
Skład Cracovii II (nie jestem pewny jednego nazwiska - pytajnik):
Olszewski (od 46 Gliwa) - Piątek (od 56 Raś), Madoń (od 46 Baliga), Świstak, Wacek - Szwajdych, Sacha (od 46 Sepioł), Citko, Suślik - Biegajło, Dudziński.
Baliga za Madonia, Gliwa za Olszewskiego,Sepioł za Sache w przewrwie. W 56 Rasiowy za Piątka.
OK, Yankes. Sepioł za Sachę. Poprawiam.
6 dni później
Dzisiaj o 18.00 w Słomnikach mecz
Słomniczanka - Cracovia II
Stawowy dał zawodnikom I składu wolne dwa dni, mimo to pewnie niektórzy z nich w tym meczu zagrają.
Słomniczanka po wczorajszych meczach wylądowała na ostatnim miejscu tabeli.
13.Clepardia pkt29
14.Pogoń pkt28
15.Skawa pkt26
16.Słomniczanka pkt 25-mecz mniej
Może być ciekawie..
POLECAM STRONY...
www.slomniczanka.kom.pl
oraz
www.mg04.kom.pl
5 dni później
Mecz Cracovii II z Fablok Chrzanów odbędzie się w sobotę o godz 18 na stadionie przy ul.Kałuży.Publiczność nie bedzie wpuszczona na ten mecz. :-((((
hehe i co z tego..jak ktos chce to i tak wejdzie :)
nie bede pisal ktredy najlatwiej.. sami sie domyslcie! :)
Cracovia II - Fablok Chrzanów 0:3
Szczegółów nie znam.
Inne wyniki:
Clepardia - Proszowianka 4:1
Garbarz Zembrzyce - Słomniczanka 1:2
Garbarnia Kraków - Karpaty Siepraw 2:0
Pogoń Miechów - MZKS Alwernia 0:0
Dalin Myślenice - Skawa Wadowice 1:3
MKS Trzebinia - Orzeł Piaski Wielkie 0:0
Bolesław Bukowno - Puszcza Niepołomice 1:2
Ciekawa walka o uniknięcie spadku:
1. Garbarnia Kraków 29 72 53-12
2. Fablok Chrzanów 29 58 52-24
3. Proszowianka 29 52 43-30
4. Puszcza Niepołomice 29 48 43-29
5. MZKS Alwernia 29 48 35-25
6. Dalin Myślenice 29 38 44-27
7. Garbarz Zembrzyce 29 38 34-45
8. Cracovia II 29 36 37-40
9. Karpaty Siepraw 29 34 26-40
10. MKS Trzebinia 29 33 31-38
11. Bolesław Bukowno 29 32 29-39
12. Clepardia 29 32 29-40
13. Orzeł Piaski Wielkie 29 31 31-49
14. Pogoń Miechów 29 29 30-39
15. Słomniczanka 29 29 26-43
16. Skawa Wadowice 29 29 37-60
W ostatniej kolejce 18 czerwca godz. 18:00 grają :
Karpaty Siepraw - Cracovia II
Proszowianka - Bolesław Bukowno
Puszcza Niepołomice - MKS Trzebinia
Orzeł Piaski Wielkie - Dalin Myślenice
[b]Skawa Wadowice - Pogoń Miechów[/b]
MZKS Alwernia - Garbarnia Kraków
Fablok Chrzanów - Garbarz Zembrzyce
[b]Słomniczanka[/b] - Clepardia
no i po meczu - gralismy sama mlodzierza wspomagana przez Szwajdycha. Wynik niestety 3 - 0. Od 20 min w gralismy w 10 Kukułka fasuluje w polu karnym Sikore a ten wykozystuje 11nastke. Bramki 2* Sikora i jedna samobojcza Madonia. Wynik 3-0 do przerwy utrzymal sie do konca meczu. Generlanie mecz slaby, rozgrywany w blocie do kostek. Wiecej napisze wieczem jak znajomy mi podesle pelne sklady.
A taka Garbarnia nie zna jeszcze swojego przeciwnika w barażach. Dziś nastąpiła niespodziewana zmiana. Kolejarz Stróże wyprzedził o jeden punkt Bocheński KS, który przegrał w Woli Rzędzińskiej. Ostatnia kolejka za tydzień zadecyduje. Bocheński gra u siebie z Łososiem, a Kolejarz jedzie do Lubania Maniowy.
Bocheński KS to przyjaciel GTS
Do boju Kolejarz Stróże....no i oczywiście Garbarnia...
poznałem ostatnio bramkarza Garbarni...dostał propozycję bronienia bramki Pasow...
pozdrowienia dla kumatych...:-))))
Jeśli chodzi o tę "niespodziewaną" zmianę lidera, to niektórzy wiedzieli już o niej parę dni wcześniej. Kumatym wystarczyła wizyta trenera Garbarnii w Muszynie gdzie oglądał Kolejarza Stróże, a nie był w pobliskiej Bochni gdzie grał BKS. Może trener Garbarni (Kmiecik) zna "przypadkiem" trenera BKS (Kusto) i dostał cynk.
To dobrze - Garbarnia do III ligi, a nie żadne Bochnie czy inne Stróże.
Ten bramkarz Garbarni czasami też grywa w ataku (!), co prawda tylko w rezerwach, ale zawsze. Może by nam się taki rzeczywiście przydał.
trener Cracovii II Robert Mazanek :
"- Postanowiłem definitywnie zrezygnować z prowadzenia rezerwy Cracovii.Nie chcę juz się wstydzić.W Słomnikach graliśmy w dziewiątkę,nie lepiej było we wcześniejszych spotkaniach,kiedy to z trudem udawało się skompletowac jedenastkę.Gdyby nie grupa juniorow,nie byłoby to możliwe.Poza tym w zespole oprócz roli trenera pełnię jeszcze obowiązki kierownika drużyny,masażysty.Nie może być tak dalej.Po dwóch latach pracy z drugą drużyną powiedziałem sobie "dość".Inne czołowe pierwszoligowe zespoły dbają o swoje drużyny rezerwowe.Niestety,w Cracovii jest inaczej."
Panie trenerze,dziękujemy.Wiem że na tą sytuację ,zrobił Pan wszystko ,aby ta drużyna dobrze grała.Problem tej drużyny nalezy szybko rozwiązać.Oni,zawodnicy muszą czuć że są potrzebni bo inaczej nigdy sie nie doczekamy wychowanka......
5 dni później
Karpaty Siepraw - Cracovia II 1 - 2 - bramki strzelili Firek 41,Karcz 68
z CIEKAWOSTKI podam ,że Cracovia po raz kolejny zagrała mając 10 zawodników.Podobno tylko tylu udało się zebrać....komentarz zbyteczny.....
Zakończyliśmy sezon na 6 miejscu ( sukces duży,znając okoliczności )
Cracovia II 30 meczy ,39 pkt, bramki 39-41
Do okręgówki spadla drużyna Pogoni Miechów
ma byc profesjonalna rezerwa . Zobaczymy we wrzesniu
4 dni później
1 lipca teoretycznie w Pasach mogliby pojawić się Konrad Cebula, Michał Suchan (obaj wypożyczeni do Górnika Wieliczka), Rafał Brzeziański i Jakub Lizak (do Kmity Zabierzów). Powrót do Cracovii któregokolwiek z nich wydaje się jednak mało prawdopodobny.
- Staramy się o to, by Cebula i Suchan zostali u nas - nie ukrywa Ireneusz Adamus, dyrektor ds. sportowych wielickiego klubu. - Rozmawiałem już na ten temat z panem profesorem Filipiakiem; w przyszłym tygodniu sprawa się rozstrzygnie. Mam nadzieję, że po naszej myśli. Współpraca między klubami układa się przecież bardzo dobrze. Przypomnę tylko, że Michał Świstak odchodząc za darmo z Górnika do Cracovii miał u nas ważny kontrakt.
Inaczej wygląda sytuacja Brzeziańskiego i Lizaka. - Ten pierwszy na pewno będzie nadal wypożyczony. Trudno mi jednak w tej chwili powiedzieć, czy pozostanie w Kmicie, bo zainteresowanie nim wykazują też inne kluby - mówi menedżer "Pasów" Albin Mikulski. [b]- Jakub Lizak ma się zgłosić do Roberta Jończyka, na trening rezerw. Dopiero potem zapadnie decyzja, co do jego przyszłości. Kolejne wypożyczenie nie jest oczywiście wykluczone.[/b]
Z Kmity nie wróci natomiast do Cracovii Artur Czerwiec. "Pasy" ostatecznie zrezygnowały z 29-letniego napastnika, który w minionym sezonie zdobył tytuł króla strzelców III ligi.
Źródło: Dziennik Polski
Może by tak rezerwa trochę się "rozmnożyła", bo 6-cioma zawodnikami wzmacnianymi juniorami to nie ma sensu dalej grać, a w I druzynie już nie ma prawie nikogo, kto by ich czasem "wzmocnił"...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)