klaros, mam nadzieje że ten tekst do Szymkowiaka był ;P... a tak poważnie, jesli ktoś obejży sobie powtórki dokładnie, to bezsprzecznie widać że Basterek Mirkowi nic nie zrobił... a "Szymek" zachowywał sie jak niedorozwinięta panienka, zwłaszcza jak pokazywał: "to Drumlak panie sędzio, to on, a fe, jak mógł, niech pan coś zrobi"... takie to już te derbowe przypowieści :)...
Wiadomość zmieniona (04-10-04 21:10)
-
-
Zachowanie Bastera
widzę, że na rewanzowych derbach do przeziębionego G. dołączą równie mocno przeziębieni Sz., B. Z. i Kł. (o ilre oczywiście Cupiał ich wczesniej nie sprzeda)
Dziwia mnie niektore listy ,chamstwo zawsze bedzie chamstwem i obojetnie kto tak postepuje jest prostakiem.Mis kiedys twoj dziadek po takim zachowaniu pilkarza Wisly--zostal udezony w twarz-- dogral do przerwy i skonczyl z pilka .Mnie bylo wstyd za takie zachowanie Bastera .A kiedy wszedla do gry Wawrzyczek okazalo sie ,ze doskonale radzi sobie nie tylko w obronie.
I moze wrescie na stale zaczne grac .
kto wie czy nie wyszło to nam na dobre, bo atakować Wisłę można skutecznie tylko całym zespołem, stosując cały czas presing po stracie piłki, tak jak w pierwszym kwadransie, ale na takie coś trzeba mieć duż sił, zaś kiedy były to się nie udało. Tak więc, zejście Bastera odebrało ewentualne chęci do ataków większą liczbą w 2 poł. po których moglibyśmy się zbyt otworzyć i już nie mieć siły gryźć trawy po jakiejś fatalnej stracie. Tak więc sama wynikła najlepsza na ten mecz strategia w 2 poł.
Basterek tylko sprawdził, czy cieniowanie maszynką miał Paszczak dobrze wykonane na karczychu. W końcu Marek ma dużo włosków do golenia i sprawdzał jakość fryzjera. :)))
PS do Szymcia KSC - oczywiście :D
Stałem od tego miejsca może dziesięc metrów. Przecież ten burak hanysowaty baszczyński wpadł na Marka i odepchnął go za głowę. Z wielką determinacją. Zachowanie Marka było nadzwyczaj spokojne. Ten ubek go wyrażnie poniżył. Oj baszczyński przyjedż no hanysie do nas na wiosnę!!!!!!!!
słuchaj no gościu dododo64
Marek Baster nie miał przyjemności kopnąć bez piłki "boskiego szymkowiakhinia" co widac na powtórkach na C+
Zresztą kamera obnaża wszystkie gierki twojego idola, ktory od kilku lat stosuje perfidny szantaż wobec sedziów kładąc sie i symulujac co tylko sie da.
gosc jest zenujący podobnie jak twój głos w dyskusji
[img]http://www.cracovia.strefa.pl/sygnaturki/J_K.jpg[/img]
CRACOVIA - Pierwszy Mistrz Polski (1921) i Jedyny Mistrz Galicji (1913)
Wiadomość zmieniona (05-10-04 01:42)
raf_jedynka napisał(a):
> słuchaj no gościu dododo64
>
> Marek Baster nie miał przyjemności kopnąć bez piłki "boskiego
> szymkowiakhinia" co widac na powtórkach na C+
>
> Zresztą kamera obnaża wszystkie gierki twojego idola, ktory od
> kilku lat stosuje perfidny szantaż wobec sedziów kładąc sie i
> symulujac co tylko sie da.
>
> gosc jest zenujący podobnie jak twój głos w dyskusji
>
> [img]http://www.cracovia.strefa.pl/sygnaturki/J_K.jpg[/img]
>
> CRACOVIA - Pierwszy Mistrz Polski (1921) i Jedyny Mistrz
> Galicji (1913)
>
>
> Wiadomość zmieniona (05-10-04 01:42)
To chyba inne powtórki oglądaliśmy.
Kochani, a czy nie wydaje się Wam dziwne, że w poprzednich derbach na Reymonta też graliśmy w dziesiątkę? Przypadek czy też jakaś logika w tym jest ?
To takie ubeckie prowokacje, które im weszły w krew.
Prowokacje miały w niedziele miejsce i na mieście wobec kibiców ... Czy to nie dziwne, że na miejscu czekała kamera tv?
basterek nic zlego niezrobil jak sam paowedzial chial go tylko poglaskac a co siedzia pomyslal hmmmm a wogule sedzial byl po stronie wisly
A w ogóle, to jest podobno piłka nożna.
Nic dwa razy się nie zdarza, wiosną dostaniecie baty na waszym kartoflisku.
szlomcio napisał(a):
> A w ogóle, to jest podobno piłka nożna.
>
> Nic dwa razy się nie zdarza, wiosną dostaniecie baty na waszym
> kartoflisku.
Szlomcio, trochę ten nick nie pasuje do pieska, chyba, że ty jesteś z tych semitów co tworzyli ubecję zaraz po 2 wojnie hehe
Skonczyła sie "ERA" nietykalnosci graczy Zwisły.Teraz sie"GRA" w piłke,a to że Baszczyński to dumny pasożyt,AGRESOR to normalka.Basterek zachował sie jak na PASIAKA przystało,czyli "PSIE DO BUDY" :--)
P.S
Mógł troche wyluzowac,to było specjalne zachowanie Zwiślaka:)))))Ale H . J z tym wazne ze punkty wywiezione:)))))))))
Basterek dał się sprowokować cwaniakowi boiskowemu. Nie mam do niego żadnych pretensji. Sędzia i Baszczu doskonale wiedzieli, że Basterek ma "żółtko", a że do tej pory na prawej stronie mogli sobie w szachy pograc, to postanowili wyeliminować Marka. Udało im się, ale cała Polska to widziała. Wstyd. Brawo dla Marka. Dziękujemy!
to co czytam zaczyna mnie przerazac....co wy tu wypisujecie ,Makucha potraktowal ktos nozem to jest bandytyzm i zostaje potepiany....a to ze Baster t.z. bykiem to dobrze .Cos sie tu Q...nie zgadza albo potempimy bandytyzm i chamstwo albo dajemy przyzwolenie wszystkim rowno.
Senior-Blues.Oczywiscie jestem bardzo przeciwny BANDYTYZMOWI na stadionach,chamstwu i tak dalej,ale kurde wiesz....to był mecz derbowy,tam każdy walczył jak LEW,tym bardziej zawodnicy PASÓW.Oczywiscie,to fakt,Basterek dał sie sprowokowac,to nie ulega wątpliwosci,ale więcej TEATRU w zachowaniu Baszczynskiego było niż PRAWDY.I dla mnie porównanie zachowania BASTERKA do "tragedi" Marcina nie wydaje mi sie CELNE
pozdrówka
PiotrekAW oczywiscie ,ze zachowanie Bastera nie jest porownywalne z wbiciem komus noza ale to jest dobry poczatek aby taki noz wyciagnac.
Wierze ,ze sprawa Makucha nie ma nic wspolnego z derbami ale zawsze obawiam sie,ze zle zachowanie na boisku ktoregos z graczy i zla decyzja sedziego moze doprowadzic do tragedi.Tak juz bywalo w histori pilki noznej,
jeden z meczow doprowadzil do wojny.Takie zachowanie,, mam na mysli Bastera doprowadza do dyskusji i kiedy pojawia sie alkohol widzenie jest inne i moze ,zaznaczam moze dojsc do takiego zdarzenie jakie spotkalo Makucha .Oby oczywisie to byla tylko fantazja ale jest to calkiem mozliwe ,
podejzewam , ze juz kilku ostro sobie naublizalo i kto wie czy juz kilku kibicow nie doskoczylo sobie do gardla.Dlatego takie zdazenie nie mozna tolerowac obojetnie kto to robi.Kiedys przed laty dziadek Misia zszedl po przerwie z boiska i juz nigdy wiecej nie zagral a tylko dlatego ,ze zostal udezony w
twarz przez pilkarza przeciwnej druzyny.
Mozesz o to sam zapytac Misia i niech ci poda szczegoly.
Senior, piszesz to tak, jakby to Baster wleciał na Baszczyńskiego a nie na odwrót.
Dał się sprowokować - tak,
zrobił głupio - tak
ale bez przesady żeby go potępiać za to, że odruchowo usiłował się bronić przed DEBILEM
janczer za moment zaczniemy skakac sobie do gardel a nie o to mi chodzi ,
ale wracajac do meczu i zadarzenia.Kiedy zobaczylem druga zolta karte bylem oburzony ale kiedy zobaczylem co zrobil Baster innej decyzji sedzia nie mogl podjac .W jednym z postow napisalem ,ze "sedzia popapral mecz"
i tak rzeczywiscie bylo ,poprostu zapuzno wyciagnal kartki bo juz po kopnieci Barana w twarz powinien to zrobic .Teraz nie chce oceniac calego meczu bo ani miejsce ani nie mam tasmy aby zrobic to dokladnie a nie tylko z pamiecie ,ktora jest zawodna.
Wiadomość zmieniona (05-10-04 23:04)
Oki koniec teamtu,Senior-Blues nikt sie nie bedzie kłócił z Toba masz prawo do swojej OPINI.Ja mimo wszystko musze przyznac racje janczerowi:) i zgadzam sie z tym,że BASTEREK zachował sie zbyt mozna nawet powiedziec "dziecinnie",ale ja podkreślam,mecz miał swoją RANGE
Nie wspominajmy już tej sytuacji,było minęło,chłopaki może wyciągna wnioski i nie bede sie już dawac prowokowac,cieszmy sie rezultatem i....................GITARĄ,bo przecież to dobry zmiennik Basterka :)))))
PozDro
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)