klaros - nie odpowiedziales na zadane wczesniej pprzezemnie pytanie
vacos ma racje - skad my mozemy wiedziec ze w naszych szeregach sa tacy ktorzy zmienia strone? nie mozemy temu zapobiec za to wy mozecie zapobiec przyjmowaniu ich w swoj szeregi czego rzecz jasna nie czynicie, wrecz naklaniacie
raf_jedynka - nie obrazaj mnie skoro mnie nie znasz, jak chcesz to robic zapraszam na PM (o ile macie cos takiego na tym forum) to zobaczymy jaki to cwaniak jestes do wyzwisk
-
-
Doping.
"Po ktorej stronie blon wg. Ciebie mozna znalezc wiecej kibicow ktorzy zmienili barwy klubowe ze strachu, pod wplywem sukcesow przeciwnej druzyny itp ?? Czekam na odpowiedz. Rozpatruj ostatnie 5,6 lat. "
Rozumiem, że o to pytanie chodzi.
Towarzyszu -gangsta- pytanie zrozumiałem, odpowiadam:
A skąd ja mam wiedzieć?
Trzeba by badania socjologiczne robic!
Pewnie, że widzę dużo nowych twarzy na meczu, ale:
1. Przecież w ciągu 20 lat kibicowania nie miałem skanera włączonego w oczach, by wszystkich zapamiętać, więc moga to być uśpieni
2. Mogli to być też nowi - zupełne naturszczyki - nie zmieniające barw wcześniej wybranych
3. Mogą to być wreszcie "pieski zżydzone" (celowo operuję zrozumiałym dla ciebie językiem kodowym), ale i tu mozna rozróżnić wiele kategorii:
- odeszli, bo byliście za słabi sportowo, jak na ich potrzeby i zauważyli, że idzie nowa siła, która nie będzie się przed Realem puszyć, lecz po prostu go stuknie
- odeszli bo mieliście drętwy doping - jak to co słyszałem ostatnio w niedzielę ma być waszym apogeum, to cińko to widzę
- odeszli bo w końcu zauważyli inne pozytywne aspekty
- itd. itd.
- i wreszcie odeszli cze strachu przed napadem "osiedlowców"
Jesli chodzi o moje zdanie, to odpowiedź jest taka: góra 100. Każda inna wartość jest tak samo nieweryfikowalna, jak podana liczba.
Jeśli przeprowadzisz następującą ankietę na meczu u nas, to będziesz miał rzetelny wynik:
1. Czy 6 lat temu kibicowałeś Cracovii? tak/nie
(Jeśli odpowiedź na pyt. 1 brzmi "nie", proszę odpowiedzieć na dalsze pytania)
2. Czy przed kibicowaniem Cracovii, kibicowałem GTSowi? tak/nie
(Jeśli odpowiedź na pyt. 2 brzmi "tak", proszę odpowiedzieć na dalsze pytania)
3. Przestałem kibicować GTSowi, bo (można wybrać więcej niż jedną odpowiedź):
a) nie osiągają adekwatnych do moich potrzeb wyników sportowych
b) bo są za ciency w dopingu
c) dostrzegłem, że tylko Cracovia jest po prostu super,
d) nie mogłem wytrzymać bez Forum Cracovii, a wkurzało mnie wypominanie UBeckiej przeszłości mojego dotychczasowego klubu,
e) wkurzało mnie podlizywanie się byłemu cinkciarzowi
f) mam uraz do przeciągów na Reymonta
g) na Cracovii można zjeść lepszą kiełbaskę
itd
itd
z) ze strachu przed typkami z osiedla
ż) inna (prosze wpisać jaka) .............................................
(UWAGA! Ankieta anonimowa - prosimy dla bezpieczeństwa i rzetelności odpowiedzi wypełniac bez pokazywania wyników innym osobom)
Wiadomość zmieniona (06-10-04 20:15)
vasco ,to ty bredzisz ,a ja po prostu pisze prawdę.Ja wiem,że dla wielu
z was interes waszego ubeckiego klubu jest ważniejszy od zwykłej przyzwoitości.Można by napisać wisła ,wisła uber alles.Nie wiem ,czy
wiesz ale ubecja po wojnie najpierw zgłosiła się do CRACOVII i PASY
tę ofertę odrzuciły,potem poszli do wisły i ta zgodziła się na przejęcie
przez nich klubu.Ale wy uważacie h.. z górnikami z WUJKA ,H.. z POLSKĄ
byle tylko wasza wisełka grała dobrze ,macie podwójną moralność.
I jeszcze o tych Żydach.Ja tego k... nie mogę słuchać. Z tego co wiem
to CRACOVIĘ obok Żyda i Polaka zakładał Anglik.To dlaczego CRACOVIA
nie jest KLUBEM ANGIELSKIM.Owszem grało w CRACOVII paru Żydów,
między innymi wielokrotny reprezentant Polski Leon Sperling .
No to znaczy ,że polska reprezentacja też była żydowska ,taka Szewińska
też jest Żydówką to powinna swoje medale oddać Izraelowi,taki Adam
Mickiewicz według prawa talmudycznego też był Żydem/bo miał matkę
matki Zydówkę/ ,to ty się vasco i twoi koledzy nie uczcie ,,Pana Tadeusza''.
A wogóle po wojnie w waszym UB byli prawie sami Żydzi i to nie tacy
jak kolarz CRACOVII Roman Polański ,czy Irena Szewińska tylko tacy ,którzy
mordowali Polaków.Tak, ze wasz klub też był żydowski ,tylko składał się
z troche innych Żydów
Naucz się trochę historii vasco,gówno o niej wiesz.
ZAWSZE PASY.DO BOJU MOJA BIAŁO-CZERWONA DRUŻYNO.
kolego klaros co do "wiernosci" nasza wersja byla i jest zawsze taka sama,jest jednoznaczna dla kibicow z calej Polski,flaga ktora zawsze byla w czolowce roznorakich plebiscytow na najlepsze flagi na stronach kibicowskich-ale jedynymi osobami ktore jej nie rozumieja i maja ciagle watpliwosci sa kibice Cracovii.
Hm... już na tym Forum wykazaliście kilka wersji w okresie od "opublikowania" tego wątpliwej jakości estetycznej "utworu". Więc popytaj drzewiej bywałeych, jakie oni wersje nam wciskali onegdaj.
Poza tym to nudzi mnie już ta dyskusja, która mnie i większości znanych mi osobiście Kibiców KSC nie dotyczy.
Nadto dodam, że samo zdanie jest nie po polsku skonstruowane, bo pojęcia nikogo nie cechują. Ale ten wątek juz był rozważany.
(Z trudem powstrzymuję się przed złożeniem petycji o bana dla większości namolnych GTSów)
Pasy60... dzięki za naukę, niezła beka jak na dzisiejszy wieczór :)
Powiedz mi co to ma wspólnego z kibicami Wisły
I gdzie była ekipa Cracovii wówczas.... , bo jakoś w historii ówczesnego ruchu kibicowskiego w Polsce nie zapisaliście się złotymi zgłoskami.
I proszę nie wciskaj kitu o zgłoszeniu się UBecji do Cracovii, bo to jest zwykły farmazon wymyślony przez Waszych dziadów, którzy za komuny siedzieli cicho jak mysz pod miotłą.
vasco - niegodny tego miana, gdyż większość Basków woli pasiasty Athletic Bilbo - kolejny namolny...
Zastanawiam się, czy jakby do mojego domu właziły co godzinę jakieś drętwe leszcze, to czy sam bym non stop na ich temat nie rozmawiał.
Oni w ten sposób "moderują" dyskusję na temat ich czerwonego t(woru) (s)portowego, a my się dajemy (włącznie ze mną).
vasco zejdz na ziemie taka prawda tylko ze psy zawsze musicie byc góra tak wam sie tylko zdaje zawsze byliscie UBEKAMI i nimi ZOSTANIECIE GTS ,, guwniany klub sportowy ,, !!!
"guwniane towarzystwo sportowe" ..taka mała dygresja(hehehehe)
Pokuś zorki zajechałem sie bo mnie ten pies wqrwił masz racje ,, GUWNIANE TOWARZYSTWO SPORTOWE ,, !!!!
A miało być o dopingu...
Może wrócimy jednak do tematu.
Pas60: pelna zgoda.
Z tow. Vasco nie ma co dyskutowac - argumenty nie trafia. Skadinad ciekawe skad wie, ze dziadowie siedzacy cicho za komuny wymyslili ... to sie kupy ani dupy nie trzyma...
Co do wiernosci panow wislakow to nawet bez pokpiwania wypada im jej pogratulowac. Przynajmniej ja gratuluje, bo ja nie umialbym takiemu klubowi kibicowac ani sekundy. I tej ich wiernosci dorownuje tylko zadziwienie, ze sa wsrod nich tacy, ktorzy w koncy przejzeli na oczy.
Osobiscie ciesze sie, ze Pasiakow jest coraz wiecej i osobiscie nie mam zamiaru dokonywac selekcji na prawdziwych, lepszych, gorszych itd. Marzy mi sie by w Cracovie, miescie prawie 800tys. na mecze Pasow chodzilo nie 10 a 60tys kibicow. Oczywiscie tej liczby nie zrobia same krewkie malolaty czy najwierniejsi z wiernych.
ale chyba troche odbieglismy od tematu watku...
Witaj łowcu psów jestem kibicem korony życze wam szczęścia w 1 lidze mam prosbe jak bys mógł zrobic tutaj forum co sie bedzie nazywało "przyjaciele Pasów"pozdrawiam
no i po takiej odpowiedzi jaka udzieliles klaros na moje pytanie konczymy dyskusje. masz jakis kompleks z tym "gts"'em? na klawiaturce u siebie w domciu to kazdy potrafi napisac...
Obiecałem - to nie odpowiadam na zaczepki ....
:)))))))))))
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)