Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Doping.

• Forum sympatyków i k
    • Rozpoczęto 03.10.2004 o 19:58
      Ostatnia aktywność 10.10.2004 o 01:04
      416 wyświetleń
    • -=KsC_Qr2nOw=-

2.1K
      0
    • 05.10.2004 o 13:28
      Post #116356 05.10.2004 13:28
    jak prokocim 5-6 lat temu byłw większości za wisłą to Qrdwanów był jest i bedzoie za HUtnikiem!;-) Wiadomość zmieniona (05-10-04 13:31)
    • SeBo*NH

1.6K
      1
    • 05.10.2004 o 14:33
      Post #116404 05.10.2004 14:33
    Skoro już jest temat o dopingu to skopiuje mój post z poprzedniego takowego tematu bo chyba mało kto go widział : [b]Autor: SeBo*NH (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 01-10-04 10:07 Tylko ze jak już byćmy robili HEJ HEJ CRACOVIA na 2 strony to proponuje inaczej :| Bo teraz kiedy to robimy to wygląda to tak : 1 strona : HEJ 2 strona : HEJ 1 strona : CRACOVIA , HEJ 2 strona : HEJ 1 strona : CRACOVIA , HEJ i to słychać jak by mialo być CRACOVIA HEJ HEJ :| ( a chyba ma być HEJ HEJ CRACOVIA :P ) proponuje tak : 1 strona : HEJ 2 strona : HEJ 1 strona : CRACOVIA 2 strona : HEJ 1 strona : HEJ 2 strona : CRACOVIA Tak wdg mnie wychodzi o wiele lepiej i estetyczniej ;)[/b] Taj jak już kiedys napisalem wychodzi to po prostu ładniej :) Jeżeli sie myle to prosze mnie opierdzielić ;) Wiadomość zmieniona (05-10-04 14:34)
    • klaros

5.5K
      147
    • 05.10.2004 o 15:21
      Post #116445 05.10.2004 15:21
    Co prawda jako gościu z Centrum i starego budownictwa niekoniecznie jestem właściwym człowiekiem do rozstrząsania tematow osiedlowych, ale o ile mnie nie myli, to Prokocim był od zawsze osiedlem z największą Cracoviackim zagęszczeniem. Chyba, że tow. gangsta mówi o jakims innym Prokocimiu. Chyba jednak nie i jest dobrym dodowdem na to jak fikcyjne są tezy głoszone przez kameraden z Black Village. Zdziwiłbyś się towarzyszu (chyba mogę się do ciebie tak zwracać, bo nie znam twojego stopnia w resorcie i mam kłopot), jakie zdziwienie budzi to, że w ostatnio odwiedzonej klatce (budce?) na Estadio de la Cane, pośród Pasiastych widziałem co najmniej 60 % gębuś, które pamiętam z Dębic, Boguchwał, Szydłowianek itd. Jasne, że nie jeździliśmy w porażających ilościach na wyjazdy do pipidówek, ale średnią setkę, półtorej wykręcaliśmy. Poza tym trzeba już być więcej niż wiernym, by jeździć na komplet wyjazdów do takich szacownych gródków, więc i rotacja w składzie była. Ten wasz problem z "wiernością" jest tak samo sztuczny jak gadanie o antysemityźmie na Grenlandii. Wymyśliliście sobie temat na podstawie jednostkowych przypadków. Zapewne i u was też znaleźliby się tacy sami "kibice sukcesu", którzy poleźli na policyjny lep. W zyciu nie śmiałbym jednak nazywać waszych kiboli "niewiernymi" w tym kontekście. W kazdym razie mój post miał cię zajączku dotknąć i dotknął. Sugeruję jednak wyłączać caps lock, bo nie wszystko się chce czytać, a jak rozumiem piszesz byśmy czytali, aren't you?
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 05.10.2004 o 19:13
      Post #116531 05.10.2004 19:13
    Nie mow mi ze nie wiem jakbym sie zachowal gdyby Wisla spadla (tfu!) bo wiem jak sie zachowalem na osiedlu i bynajmniej spadek Wisly (tfu!) ni bylby dla mnie trudniejsza rzecza do przelkniecia. Co do kibicow sukcesu sa oni wszedzie i wiadomo ze po spadku zmniejszylaby sie liczba kibicow na stadionie. Normalne i logiczne. Problem z Wiernością nie jest sztuczny. Zadam Ci jedno proste pytanie: Po ktorej stronie blon wg. Ciebie mozna znalezc wiecej kibicow ktorzy zmienili barwy klubowe ze strachu, pod wplywem sukcesow przeciwnej druzyny itp ?? Czekam na odpowiedz. Rozpatruj ostatnie 5,6 lat. Co do Prokocimia to jak dla Was prokocim był od zawsze za pasami to chyba nie mamy o czym rozmawiac. Mieszkam na jednym z sasiednich osiedli i wiem jak tam sytuacja wygladała. Veterens wie duzo na ten temat i na temat dlaczego i pod wplywem kogo to Prokocim w wiekszosci zaczal jezdzic na Kałuży 2. Jesli bedzie chcial to Wam napisze, ja nie bede pucowal sie na konretne osoby. Wiec nie mow mi o jednostkach bo takich osiedli jest w Krakowie od groma. Z reszta sam piszesz ze jestes ze Srodmiescia, wiec nigdy nie musiales sie stykac z tego rodzaju problemami bo na Srodmiesciu nei bylo takich gwaltownych zmian barw. I nienazywaj mnie polglowkiem osiedlowym wygolonym na lyso bo nawet nie wiesz z kim rozmawiasz. Jeszcze jedno bo chyba zle odbierasz moje posty: nie mowie ze Pasy to same przerzuty i aktywni po wejsciu do 1. ligi kibice. Nieprawda, wielu z Was zasluguje na miano prawdziwego kibica, ale jesli ktosby mogl zliczac jak wielu z pasiastych kibicow zaczelo jezdzic na mecze na fali zwyciestw Pasow i pod wplywem osiedlowego terroru to liczba bylaby powalajaca...
    • pastor

302
      0
    • 05.10.2004 o 20:01
      Post #116583 05.10.2004 20:01
    gangsta a ja ci napisze tak: który klub dawniej chętniej wybierali małolaci mistrzynie Wisłe I ligową czy III ligową Cracovię? Dopiero później zaczęli rozumieć swój błąd ty też powinieneś się do niego przyznać :) I jeszcze jedno jak można było nie zabrać megafonu na derby? Czy on rzeczywiście jest taki ciężki?
    • pas60

40
      0
    • 05.10.2004 o 20:50
      Post #116617 05.10.2004 20:50
    Pamiętam Wisłę ,jak spadła do II ligi w 1994 roku i grała bułę ,była około 10-tego miejsca .Na mecze chodziło około 1,5 tysiąca widzów,potem jak przyszedł Skrobowski zaczęło chodzić około 4-5 tysięcy ,ale wówczas wygrywali mecz po mecz , na końcu przekręciła ich Amika i ich ukochany Śląsk.To ile by chodziło na mecze ,to by się okazało jakby pograli w 3-iej lidze z 5-10 lat ,a my jakbyśmy byli kilka razy mistrzem POLSKI I jeszcze grali kilka razy świetnie w pucharach.Prawda jest taka ,Wisła dała dupy po wojnie ubecji i to ciągnie się za nią jak śmierdzące gówne.Przy okazji PASY były jebane przez komunęi ubeków i my o tym dobrze pamiętamy. Pomiem coś jeszcze ,zawsze byłem kibicem PASÓW ,ale w latach 70-tych bardzo często chodziłem na Wisłę ,ogładałem bardzo wiele spotkań. Mało ,kibicowałem na tych spotkaniach Wiśle ,pamiętam mecze z CELTICIEM. MOLENBEKIEM,BRUGIĄ,ZBROJOVKĄ,MALMO,również na meczach ligowych jak 8-0 z LECHEM,5-0 Z TYCHAMI ,3-1 Z ARKĄ.Ale potem przyszedł stan wojenny ,pamięta setki zomobud na wiśle ,tysiące śpiących tam zomowców/spali na hali/Wiem o tym dokładnie bo byłem wówczas studentem iwidziałem to prawie codziennie.I nadszedł dzień gdy prezesem wisły został generał Gruba ,ten sam ,który najprawdopodobniej wydał rozkaz strzelania do górników w WUJKU .Pamiętam radość kibiców wisły, że ich prezesem został tak ważny gość/ TAK WAŻNY SK...N/ PAMIĘTAM MECZ JAK WIELOKROTNIE WZNOSILI OKRZYKI NA JEGO CZEŚĆ.WÓWCZAS ICH ZNIENAWIDZIŁEM. A gruba za to im zbudował drugą halę,i przystąpił do budowy wielkiego stadionu/ na ok.50-tysięcy / Ale potem przyszla SOLIDARNOŚĆ ,gruba zdechł, a na wiśle długo straszyła wielka ściana płaczuTak PSY TEŻ miały swoją ścianę płaczu. I NIECH H... ICH STRZELI. ZAWSZE PASY DO BOJU BIAŁO-CZERWONA DRUŻYNO.
    • raf_jedynka

3.3K
      25
    • 05.10.2004 o 21:27
      Post #116662 05.10.2004 21:27
    ganGTSa urzekla mnie twoja historia zbity pies no nie moge Wątek zwiazany z "wiernością" zawsze wydawał mi sie zabawny. Trzeba mieć zayebiscie nastrane do łba żeby twierdzić że w miescie ktore liczy 750 tys mieszkancow (nieliczac okolicznych wiosek) zwiekszenie frekwencji na jednym stadionie musi sie wiazac ze spadkiem na innym... Przeciez od najmlodszych lat w szkolach klarują się postawy kibicowskie i mało który łepek nie musi się okreslić za kim jest. Potem tylko cześć z nich chodzi na mecze ale generalnie te podziały istnieją. Ja od 12 roku zycia kiedy pierwszy raz poszedłem na mecz jestem za Pasami i było to jeszcze za poprzedniej I ligi. Chodziłem na wszystkie mecze po spadku do II i potem jeszcze 3 sezony w III lidze. Stopniowo jednak przestałem chodzic ale nigdy nie przestałem byc kibicem CRACOVII. Tak się sklada że poza krótkimi okresami w ostatnich 20 latach bycie za CRACOVIA było wiekszą próba charakteru i wiazało się z wkręceniem sie klimat legendy, bo terażniejszośc nie rozpieszczała. A teraz znow chodze na mecze (od polowy rundy jesiennej w III lidze) i tak chlopaku gangGTSa wyglada to zjawisko i stąd się bierze 10 tysiecy ludzi na CRACOVII choc wiem że wam w gwardyjskich pałach to się nie miesci, ze pół miasta jest za Pasami. [img]http://www.cracovia.strefa.pl/sygnaturki/J_K.jpg[/img] CRACOVIA - Pierwszy Mistrz Polski (1921) i Jedyny Mistrz Galicji (1913)
    • borsuk

687
      0
    • 05.10.2004 o 21:39
      Post #116667 05.10.2004 21:39
    Tak Gangsta. pieprzysz jak potluczony. niedlugo okaze sie, ze 80% kibicow Cracovii jest przyprowadzanych na mecze pod lufami pistoletow i z kosami przy gardle przez pozostale 20%. nie mieli wyjscia. przerzucili sie ze strachu. z pewnoscia ich liczba jest powalajaca...
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 05.10.2004 o 22:00
      Post #116677 05.10.2004 22:00
    Czy ja treść tego transparentu dobrze rozumię? 1. Cechuje nas wierność...... Czyli jesteśmy tacy wierni jak nikt, ale lecz jak się pojawi alternatywa w postaci odradzającego się klubu bez milicyjnych korzeni to jeb spierd.alamy na drugą stronę błoń???? Dosyć już tych Kapek, Cupiałów i innych donosicieli!!! 2. Mamy super zajebiste wiślackie osiedle robią nam wjazd, dostajemy w.pierdol, no to może chodzmy na Cracovie najlepiej całym osiedlem , bo będziemy mieć spoks, a i tak przecież jesteśmy najwierniejsi. Trudno przyszli tupneli nogą, no to w imię tej eksponowanej wierności my tak wierni i zaj.ebiści kibice za wisłą już nie będziemy. Tak? Nie no przecież nas cechuje wierność pojęcie którego nie zna nikt kto nie kibicuje kilkukrotnemu mistrzowi ligii. 3. Jest jeszcze jedna sprawa no gramy, gramy wygrywamy co roku tą nędzną ligę. Jednym słowem nuda ... bez emocji, poza wszelkim zasięgiem. Potem sobie w pucharach zagramy, tam już jednak za wysokie progi, bez żalu drużyna nazwana mianem "Traktorzystów" pokazuje nam miejsce w szeregu, no to co robimy. Może konćzy się się ten kres jakże potężnego ładunku wierności, no bo ile w tej nudzie można wytrzymać, tym bardziej, że dostajemy kolejną naucZkę od rywala z Tbilisi. No to co to może na Pasy, tam jakoś wszyscy do nich lgną no to my też, a co z naszą wiernością może zapytał by ktoś z sektora C, a co tam z wiernością, mało, a ch.uj z wiernością, tylko my przecież pójdziemy na Pasy. Reszta zostanie, a wtedy oni przecież będą podkreślać swoją wierność dopóki doputy znów ktoś z najwierniejszych nie wiedzieć czemu przyjdzie na pasy. Może taki jest ten sposób na wierność!!!!!!!! Czy ktoś na ul. Reymonta nie zwrócił Wam uwagi iż ten transparent jest dla Was kompromitujący, jest niejako przyznaniem się z wielu różnych przyczyn (może i bardziej poważnych o których pisałem)do opuszczania własnego klubu na rzecz tego z którym konkurujecie na płaszczyźnie piłkarskiej, kibicowskiej, chuligańskiej, medialnej, wlepkowej i Bóg raczy jeszcze wiedzieć na jakiej? Tak wygląda ta wasza wierność, iż bredzicie coś o braciach wrogach i tak nie bardzo wiecie do kogo mieć pretensje , że chcielibyście być powtarzam chcielibyście być postrzegani jako wierni, bo wierności to się możecie uczyć od takich ludzi jak choćby biorący udział w tej dyskusji o "rzekomej waszej wierności" KLAROS czy jemu podobni kibice Pasów. PS Jest jeszcze jeden rodzaj Wiślackiej Wierności. Wierność do przedwojennych ideałów, endeckich nurtów, wspaniałych postaci tworzących ówczesną przedwojenną Wisłę. Tutaj ten rodzaj wiernościł rozwalił się jak bańka mydlana wraz wpuszczeniem gwardyjskiej braci z całym wspaniałym inwentarzem. a jakim to sobie przy pomocy podręczników odpowiecie sami, zapewne z charakterystyczną dla siebie wiernością!!! Pozdrawiam tych , którzy mnie pamiętają. CRACOVIA PANY!
    • szparec

186
      0
    • 05.10.2004 o 22:02
      Post #116678 05.10.2004 22:02
    no to ja coś o dopingu Wisły. Zupełnie nie przeszkadza mi nazywanie nas Żydami, bo nie uważam tego określenia za obrażliwe, a raczej jako część naszej tożsamości czyli klubu o korzeniach również żydowskich, ale określenia typu "do gazu", "Hitler wróć" itp. nie tyle są oznaką kompletnego debilizmu i braku jakiechkolwiek resztek rozumu u tych typów. Co więcej jeżeli sędzia słyszy takie przyśpiewki powinien przerwać mecz, a klub powinien zostać ukarany wysoką grzywna co ogólnie praktykuje się w Europie. Przecież tekst "Żydzi do gazu" nie różni się absolutnie niczym od tekstu "Czeczeńcy zapierdolcie więcej dzieci w Besłanie" czy coś takiego. Na miłośc boską nie było mnie pare miesięcy w Polsce, wróciłem prosto na derbyi znów dostałem niczym obuchem w głowę naszą zasraną polską rzeczywistościa. OPAMIĘTAJCIE SIĘ, A NADE WSZYSTKO POMYŚLCIE ZANIM WYPALICIE Z TAKIMI TEKSTAMI , BO PRZECIEŻ ONE NIE WALĄ W NAS- KIBICÓW CRACOVII -TYLKO W NAS WSZYSTKICH. SĄ OZNAKĄ KOMPLETNEJ, ABSOLUTNIE BEZNADZIEJNEJ GŁUPOTY. NAPRAWDĘ CIĘŻKO MI WYMYŚLEĆ COŚ BARDZIEJ IDIOTYCZNEGO NIŻ GRUPKA POLAKÓW WOŁAJĄCA HITLER WRÓĆ... K.S. CRACOVIA KRAKÓW
    • borsuk

687
      0
    • 05.10.2004 o 22:52
      Post #116692 05.10.2004 22:52
    a takim dopingiem wystawiacie swiadectwo takze sobie. zachowywaliscie sie jak banda kretynow. poszly sie ruchac wszystkie misternie budowane przez was i lizacym wam tylki pismakom polprawdy o tym, ze niby jestescie najlepsi, najkulturalniejsi, najwspanialsi i wogole "naj". przekonywaliscie nas do tego takze na tym forum. ci "przekonywacze" powinni sie teraz ze wstydu spalic.
    • -=KsC_Qr2nOw=-

2.1K
      0
    • 05.10.2004 o 23:05
      Post #116699 05.10.2004 23:05
    napisałem czy zawsze??:> 5-6 lat temu bujam się bez żadnego problemu po kurczaba i wśród tych wieżowców poniżej torowiska w szalu lub koszulce w Pasy a obok mnie braciszke tak smao ubrany;-)
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 05.10.2004 o 23:27
      Post #116705 05.10.2004 23:27
    jestescie jedynymi w Polsce przynajmniej ci ktorzy tu pisza co nie rozumieja wciaz tresci na tej fladze. Bylo to juz tlumaczone setki razy ze flaga ta jest skierowana do konretnych odbiorcow,konkretnych osob wlasnie tych co zmienili barwy klubowe,a nie do wiekszosci z Was-tylko do nich. I nie chodzi tu bynajmniej o zwyklych kibicow ktorzy przyjda gdzie lepiej graja albo tam gdzie przyjedzie legia,albo tam gdzie jest zespol na fali bo tacy sa z jednej jak i z drugiej strony.Tu chodzi o szczegolna grupe osob ktore kilka miesiecy,lat temu uczestniczyly w swiecie chuliganskim po stronie Wisly nap...... Pasiaków,a teraz z tymi ktorych cieli,bili stoja w jednym szeregu i nap.... swoich dawnych "braci"- i flaga jest skierowana tylko do tych osob(a jest ich na prawde w tych klimatach sporo)
    • perszing

398
      0
    • 05.10.2004 o 23:36
      Post #116707 05.10.2004 23:36
    Wracając do tematu dopingu to teraz obejrzałem sobie meczyk z kasety i jestem pełen podziwu dla naszych Samurajów bo było ich całkiem wyraźnie słychać kilka razy. Zwłaszcza pod koniec 1 połowy "Hej Pasy Gol ..." robiło wrażenie - spiewali chyba z pół minuty bez przerwy i bez reakcji ze strony psiarni:D
    • vasco

51
      0
    • 05.10.2004 o 23:37
      Post #116709 05.10.2004 23:37
    Podpisuję się pod tym co napisał mati. Dodam tylko, że to Craxa wystawia sobie swiadectwo przyjmując w swoje szeregi takich "kibiców"..... pas60.... bredzisz, żałosne to co piszesz szczególnie w kontekscie praktycznego nieistnienia Cracovii na płaszczyżnie kibicowskiej w latach 80-tych....
    • Robinksc

5K
      149
    • 05.10.2004 o 23:38
      Post #116710 05.10.2004 23:38
    persczing to było 5 minut (od 40 do 45) ale pewnie reszta została zagłuszona.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 05.10.2004 o 23:53
      Post #116714 05.10.2004 23:53
    Stary prokocim to kiedys był cały prokocim i wtedy mógł być za Wisłą. Jak budowali bloki na prokocimiu to tam gtsy latały w barwach i rządziły, ale na pewno nie... 6 lat temu :-))))))) to tak jak ktoś napisał ze w latach 70. Kazimierz był za Wisłą. Buehehe... a co nas obchodzi cos co było w latach 70-obecne klimaty w ogóle do tego nie przystają, moim zdaniem nie ma co porównywać, tak samo z Prokocimem. i mała anegdotka - na Bojki jest jeden gumior ;-))) ps.powaga
    • Robinksc

5K
      149
    • 06.10.2004 o 00:05
      Post #116718 06.10.2004 00:05
    mati mysle że jakby zrobić sonde nawet u was na stadionie to wielu by nie podało prawidłowej interpretacji tej flagi. Wiadomość zmieniona (06-10-04 00:18)
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 06.10.2004 o 00:18
      Post #116720 06.10.2004 00:18
    jakbys robil sonde na sektorze A to sie z Toba zgodze,ale na pozostalych co jak co ale przeslanie tej flagi jest jednoznaczne:))
    • klaros

5.5K
      147
    • 06.10.2004 o 12:12
      Post #116778 06.10.2004 12:12
    HC - bez przesady - ja tam nie jestem aż taki wierny - mam drugą żonę :))))) Ale Klubu bym nie zdradził :))))))))) Co jak wiem dotyczy również Ciebie i Twojego Ojca. Wiernych zresztą jest MASA i jakbyśmy zaczęli nicki podawać to wyszłaby Litania Do Wszystkich Wiernych hehe:)))) Do kolegów z GTS: Z tą "wiernością", to już chyba sami nie wiecie, co wymyśliliście - może zróbcie sobie dyskusję panelową we własnym gronie i przekażcie nam już jakąś ostateczną wersję. Bo już sam nie wiem, czy mam się wstydzić, czy nie! Aha: Żydów w tym roku nie pokonacie, bo nie wleźliście do LM i meczyki z Maccabi wam odpadły.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie