Bayley
a mógłbys skomentować kopnięcie Baranka w głowę przez Baszczyńskiego i uderzenie w twarz Bani łokciem przez bodajrze Szymkowiaka?
-
-
przedrukowany mecz
Nie Szymkowiaka, tylko Stolarczyka
Sędzia juz przed meczem pokazał, że jest ślepy. Tylko bowiem taka przypadłość powoduje, że ktoś nie potrafi rozróżnić ciemnoczerwonych koszulek i białych spodenek od jasnoczerwono-białych pasów i czarnych spodenek.
W niebieskich (lub czarnych) strojach Cracovia może sobie grać z Groclinem czy Łęczną. Ale na derbach musza być stroje historyczne. Może (aby uniknąc takich zagrywek w przyszłości) oba kluby wystąpią do pzpn o uchwałę zezwalającą na taki zestaw strojów na kolejne derby?
sytuacja Baszczyński - Baster:
Baszczyński podbiegł dobrych kilkadziesiąt metrów z wyraźnym i jednoznacznym zamiarem, zaatakował Bastera - według mnie czerwona od razu,
Baster dał się sprowokować, bardziej pociągnął go niż uderzył - według mnie żółta a jako, że była to druga - to czerwona
efekt: gramy 10 na 10
pomysł grania Cracovii na niebiesko uważam za SKANDAL i po raz piewrszy od bardzo długiego czasu zareagowałem tak nerwowo i wulgarnie, że stojący obok mnie na sektorze musieli mnie uspokajać.. to kpina grać na bladoniebiesko w TAKIM meczu.. w czwartek jest w Lublinie, może spotkam się z tym Mikulskim..
Stolarczyk uderzył Banię łokciem. Powinien dostać żółtko. Ale sędzia nie zauważył całości zdarzenia i nabrał się na efektowny pad Stolara.
Kartki dla Baszczyńskiego i Bastera tak oczywiste, że szkoda się rozwodzić. Zresztą jeden i drugi przyznali to w wywiadach.
Proszę Was, dajcie spokój z tekstami o drukowaniu. Pomyślę, że widzieliście pierwszy mecz w życiu.
Dobrze że nie sedziował Zyro ...
a swoją drogą to ciekawe, że nie pierwszy to już mecz na Reymonta, w ktorym jak gts-owi wybitnie nie idzie to przeciwnik dostaje czerwień i się sypie.
Łęczna grając w "11" prowadziła 1:0
Polonia grając w "11" skutecznie broniła 0:0 (w "10" już jednak znacznie mniej skutecznie niz my;)
Daleki jestem od twierdzeń, że mecz byl drukowany. Sędzia byl po prostu słaby. Na żółtka zasługiwali inni zawodnicy niż ci, co je dostali (np. zamiast Drumlaka i Zieńczuka znacznie bardziej należało sie Kłosowi-za faule czy Szymkowiakowi - za symulowanie). Na meczu tego tak nie bylo widać, ale po obejrzeniu nagrania meczu - wyraźnie
Wiadomość zmieniona (04-10-04 14:33)
Nie przypominam sobie derbów u nas, na których zażądanoby żeby W. zmieniła swoje tradycyjne barwy, "bo będą się myliły".
Chyba zresztą u nich też niczego takiego nie było dotąd.
Dlatego uważam, ze ta decyzja także mieści się w pojęciu "drukowania".
Wszystkim tym, co bronią sędziego, bo tylko "miał słabszy dzień", przypomnę że to jest tradycyjna linia obrony "drukarzy". Żyro, Cwalina, i inni też mieli po prostu "gorsze dni". Jakoś jednak nie na tyle, żeby wyrzucić Baszczyńskiego, Stolarczyka (za faule), albo Szymkowiaka (za wymuszanie).
Misiu,
A swoją drogą, to ciekawe, że zawsze dopatrujecie się drukowania. Szczególnie po porażkach...
Dajcież spokój!
Piotrusiu: to myśmy ten mecz przegrali? - no to to już byłby squerwesyński przekręt przecie na meczu byłem i co innego widziałem
Drukowaniem też bym nie nazwał wczorajszego występu Mikulskiego (słabego zresztą) ale czerwone go raziło i musiał często zmrużać oczy
a błekitne go pobudzało i rozwierało źrenice jak kotu po zmroku.
Wiadomość zmieniona (04-10-04 14:58)
Piotruś. Akurat drukowania dopatrujemy się po [b]remisach[/b].
Po porażkach zawsze dopatrywaliśmy się słabej gry drużyny lub błędów Trenera ;)))
Jako uważny czytelnik tegoż forum powinieneś to byl zauważyć. I nie trzeba bylo czytać calego forum. Wystarczylo poczytać tylko moje posty (a one ponoć są Twoją PAS-ją) :PPP
ej Piotruś, Piotruś - albo się starzejesz, albo zbyt długie przebywanie w gwardyjskim towarzystwie wychodzi Ci bokiem (ja tego "towarzystwa" miałem dość po niecałych 2 godzinach wczoraj :P)
Tacy Dwaj,
Czy ja coś takiego napisałem? Nie bój się. :))) Potwierdzam, że ten mecz możecie traktować jako zwycięstwo, ponieważ z r e m i s o w a l i ś c i e.
Piotruś, tym razem dobrze prawisz.
Remis na wyjeździe (np. w Tbilisi ;) to zwycięstwo
icek , kopniecie Brana przez Baszczyńskiego powinno spotkac się z żółtą kartką dla wiślaka. Żółtą a nie czerwoną. Uderzenia łokciem Bani przez Szymkowiaka nie widziałem więc się nie wypowiadam.
Co do naszych strojów. Też byłem wkurzony , gdy wszedłem na sektor i zobaczyłem , że gramy na niebiesko. Ale zapewniam Cię Misiu , ze to nie Mikulskiemu przeszkadzały nasze "pasiaki". Jestem przekonany , że zmiana nastąpiła na wniosek asystentów a to już mniej dziwne. I raczej nie było to dziwne dla nikogo , kto kiedykolwiek biegał z chorągiewką. Czerwone koszulki wisły z wieloma białymi elementami pozornie bardzo różnią się od naszych pasiastych strojów. Ale , gdy asystent ma z perspektywy kilkudziesięciu metrów ocenić sytuację , w ktorej bierze udział kilku piłkarzy obydwu drużyn zgrupowanych na malej przestrzeni , to te różnice już tak oczywiste nie są. A nie zapominajmy , że sędzia nie ma 5 minut na analizę sytuacji. To był zbyt ważny mecz by pozwolić sobie na ryzyko błędu z takiego powodu jak stroje.
co nie zmienia postaci rzeczy, ze lolek z choragiewka od Cichego Kacika puscil wislakom metrowego spalonego w ostatnich minutach, co moglo awazyc na wyniku.
Sedzia nie drukował, po prostu pare razy się pomylil. Tak po prawdzie to Baszczynski powinien byl dostac pierwsza zolta kartke w 8 minucie po wejsciu nakladka w twarz Barana. Bo jesli ta nakladka nie kwalfikowala sie na kartke, to chyba by mu musial glowe urwac, zeby zobaczyc zoltko. Wiec gdyby sedzia byl Bogiem i Stworca nieomylnym, to rzeczywiscie zarowno Baszczynski, jak i Baster powinny wyleciec w drugiej polowie, dostajac po drugim zoltku. Niemniej jednak w sytuacji, w ktorej Baszczysnki kartki w 8 minucie nie dostal, to decyzja sedziego o dwoch zoltych kartkach dla obu ( a w konsekwencji czerwonej dla Marka) byla raczej sluszna i nie ma tu co doszukiwac jakiegos drukowania. Obawiam sie, ze beda jeszcze mecze, w ktorych bedziemy marzyc o rownie dobrym sedziowaniu, jakie bylo na Wisle, choc oczywiscie chcialbym sie mylic.
Natomiast stroje w jakich wystapila Cracovia (na zyczenie arbitra:>) uwazam jak chyba wszyscy w Krakowie - nie tylko kibice Pasow - za szarganie swietosci.
Doktorku,
Coraz rzadziej czytuję Wasze forum – wyzwiskami jestem już zaspokojony na ze dwa lata. No i nic na nim ciekawego niestety, poza paroma perełkami. :)))) Dlatego czasem wpadam…
Ale oczywiście Twoje poglądy znam (przynajmniej tak mi się wydaje). To co – upraszczając - Stawowy powinien odejść?
:))))
nie, bo w odróżnieniu od Kasperczaka (który też nie odchodzi) - uczy sie na błędach :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)