Ten "hymn" na mecz z Wisla jest naprawde pierwsza klasa:)
Bravo:)
-
-
Przejdziem Wisle
Pszeszli groclin pszejdą wisłe
bo są pasiakami,
dał nam pszykład real madryt
jak zwyciężać mamy!!!
Nie jestem Pasiakiem z krwi i kości,ale kibicuję Cracovii tak długo jak Arce. Moim zdaniem prawdziwy mecz derbowy zadzi sie innymi prawami niz zwyczajny mecz ligowy,sama atmosfera i oprawa meczu wydziela w zawodnikach 200% zaangazowania i motywacji a atmosfera na trybunach jest niepowtarzalna.Realnie obstawiajac wynik mysle,ze bedzie 1:1(to byl by dobry wynik dla Craxy). Osobiscie chcialbym zeby Cracovia skopala dupska tym pedalom spod bialej gwiazdy,gdyz mam rodzine w Skawinie a jest tam pelno psow... Zycze zwyciestwa i coraz wyzszej pozycji w lidze,nARKA
Panowi toz to hymn narodowy
proponuje zwrotke hymnu w wersji orginalnej i bez przerobek
wtedy jest i OK i na temat
"Przejdziem Wisłe przejdzie warte
bedziem Polakami
dal nam przyklad Bonaparte
jak zwyciezac mamy!"
[img]http://www.cracovia.strefa.pl/sygnaturki/J_K.jpg[/img]
CRACOVIA - Pierwszy Mistrz Polski (1921) i Jedyny Mistrz Galicji (1913)
Adam Akustyk napisał(a):
Nic nie jest warzne.Mamy cos czego nie odbiora nam.Duma,Honor,Miłość do naszej Cracovi
Panowie.
Jestem Tu. (znaczy Tam, w KRK)
Dacie rade, wiem o tym.
"Gazeta Wyborcza" z dnia 4.10 donosi:
"Zmęczony mistrz Polski nie sprostał rozpędzonej Cracovii. Poobijani wiślacy nie angażowali się w 100% w pojedynki z bezpardonowo walczącymi obrońcami i pomocnikami Pasów. Frankowski i Żurawski byli najwyraźniej myślami na zgrupowaniu kadry, a kiks Kłosa w 85 minucie stawia pod znakiem zapytania przydatność tego zawodnika w drużynie Janasa. Zwycięstwo Cracovii 2:1 jest niespodzianką, ale nie sensacją"
Dobre docent, tradycji stanie się zadość i w najgorszym wypadku będzie remis.
"Kraków oszalał. Ludzie nawzajem się pozdrawiali na ulicy. Feta trwała do późnych godzin nocnych. Prezydent ogłosił dzień wolny od pracy w całym mieście"
BYLO BY MIŁO
A ja mam nadzieję że wygramy, zakładam też że nie zaśpiewamy czegoś co przypomina nasz Hymn Narodowy. To byłaby żenada jak dla mnie.
CRACOVIA PANY!!!!!
Wygrana tak! Hymn Narodowy nie!
Wygraliście z Groclinem i już się wam w głowach przewraca jakbyście mieli jakiś dream team
Dobrze że po drugiej stronie Błoń się nikomu nie przewróciło.
Tylko nie jestem pewien czy przed meczem z Realem ktoś nie liczył na awans? Ale pewnie tak nie było, w końcu trzeba mieć fantazję.
CRACOVIA PANY!!!!!
Zawsze się liczy na awans, ale od was bije na tym forum 100% pewność, a w przypadku Realu była mowa, że to są tylko ludzie i Wisła podejmie walkę, a Biała Gwiazda pokazała już, że z uznanymi firmami potrafi grać. Pamiętajcie, że to dopiero początek sezonu I ligowego. Wiadomo, że Cracovia nie stoi na straconej pozycji-niektórzy wychowankowie Wisły, którzy pomogli Cracovii w awansie z III do I ligi będą chcieli coś pokazać
My też zawsze liczymy na zwycięstwo, to wiara nie pewność.
Ale do meczu tylko kilka dni...
Zobaczymy jak to będzie.
Kibic bez wiary to d... nie kibic.
CRACOVIA PANY!!!!!
"Kraków oszalał. Ludzie nawzajem się pozdrawiali na ulicy. Feta trwała do późnych godzin nocnych. Prezydent ogłosił dzień wolny od pracy w całym mieście" to jest dopiero fantazja, a Martinez to umie czytać w umysłach piłkarzy, myślę, że Wisła jest na tyle odpowiedzialna, żeby was nie zlekceważyć, tym bardziej po Groclinie
Wisła_Prokocim napisał(a):
> Wygraliście z Groclinem i już się wam w głowach przewraca
Zawsze mieliśmy przewrócone, tylko w niższych ligach staraliśmy się to ukrywać.
Za to wasza skromność może być wzorem nawet dla zakonów klauzurowych :-)
Upatruję najwieksza szanse w osiagnieciu korzystnego rezultatu w ambicji naszych pilkarzy.Wielu z nich bedzie chcialo "cos udowodnic" rywalom zza miedzy,natomiast dla takiego Frankowskiego czy np.Cantoro,Cracovia jest kolejnym rywalem "z ktorym trzeba pojechac z 3:0" i zeby sie nie przejechali za bardzo :) Bo roznie to bywa... :)
Jesli nasi pilkarze zagraja na 100% mozliwosci i niektore braki beda uzupelniac ambicja jestesmy w stanie nawet wygrac...
Realnie jednak stawiam na remis :)
pozdrawiam wojtuś!
szkoda że cie nie będzie....
powodzenia w irlandii!
Wisla_Prokocim,nie filozofuj......
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)