A tymczasem Brzeziański...
[i]Nieszczęście zaczęło się od błędu bramkarza - wzdychał po meczu sponsor Kmity Kazimierz Duda. Gdyby Brzeziański prawidłowo ocenił swoją pozycję względem bramki, nie porywałby się na bronienie uderzenia Kanarskiego w 4 min, bo nie było celne. A tak ułatwił zadanie późniejszemu strzelcowi Gondzi, który zdążył nadbiec, ustawić się za bramkarzem, który zwolnił lot piłki, ale wypuścił piłkę z rąk. Napastnik Heko dopadł futbolówki i zdobył pierwszego gola.
Wcześniej piłkę zacentrował Baliński, strzelał z kilkunastu metrów niemal na wprost od bramki Kanarski. Brzeziański chciał ją przechwycić (choć nie trafiłaby do bramki, minęłaby ją dobre dwa metry od prawego słupka), ale tylko zwolnił rękami jej lot. Odbita od nich trafiła do stojącego z boku Gondzi, ten strzałem w tzw. długi róg trafił do siatki.[/i]
Źródło Dziennik Polski [fragment relacji z meczu Kmita Zabierzów - Heko Czermno 2-4 (0-4) autorstwa Małgorzaty Syrda-Śliwa]
-
-
Ile minut Cabaja na zero - typujemy!
Ale jesli będzie na niego stawiał trener,to już niedługo dojdzie do optymalnej formy
O to mi chodzi Icek,nie mówie,że jest już równozędnym graczem dla Boruca.Ale to jego debiuty w 1 lidze,Boruc miał ich troszke więcej
Pozdro
Niepokonany Cabaj
27.09.2004 12:22
Marcin Cabaj dobrze radzi sobie w bramce "Pasów" / PAP
Odkąd trafił między słupki Cracovii ta drużyna nie przegrała jeszcze żadnego meczu. Co więcej Marcin Cabaj przez 270 minut jest niepokonany w polskiej ekstraklasie.
W niedzielę "Pasy" wygrały 2:0 z Groclinem Dyskobolią Grodzisk Wielkopolski.
- Co czuje bramkarz, który w trzecim meczu z rzędu nie puszcza bramki?
- Pochwały należą się przede wszystkim naszym obrońcom. Dobrze zagraliśmy z tyłu, nie pozwoliliśmy rywalom na zbyt dużo przy rozegraniu piłki, jednym słowem wypełniliśmy wszystkie założenia taktyczne, które przed meczem nakreślił nam trener. Strzałów też nie miałem za dużo, a jak były, to były niecelne.
- Serce nie zadrżało jednak przynajmniej dwa razy, po uderzeniach Sebastiana Mili w 28. minucie i Rafała Kaczmarczyka w 61. minucie?
- Przy tych strzałach nie miałbym praktycznie szans na skuteczną interwencję. Kaczmarczyk dobrze "zakręcił" futbolówkę i naprawdę zabrakło mu kilku centymetrów. Z kolei Mila zaskoczył mnie. Zrobił zwód do boku i natychmiast uderzył. Nawet nie zareagowałem. Na szczęście piłka minęła słupek naszej bramki.
- W niedzielę bardzo dobrze grał pan na przedpolu wychodząc i wyłapując wszystkie zbyt długie zagrania do napastników Groclinu.
- Obrona gra "wysoko" i trener uczulał mnie na to, że muszę asekurować defensorów, wychodzić i przecinać prostopadłe wrzutki, a ja starałem się to robić.
- 270 minut bez puszczonego gola, ale za tydzień ciężko będzie podtrzymać tę serię, gdyż gracie derby z Wisłą na Reymonta.
- To będzie kolejny mecz i na pewno tam powalczymy. Gdyby Groclin wybierał się na Reymonta nie stałby na straconej pozycji, my wygraliśmy z grodziszczanami, więc jesteśmy w stanie rozegrać dobry mecz przeciwko Wiśle. W niedzielę chyba udowodniliśmy, że z każdą drużyną można wygrać, dlaczego nie z mistrzem Polski.
Rozmawiał Paweł Pieprzyca, Kraków
(INTERIA.PL)
----------------------
Bardzo podoba mi sie ostatnie zdanie wypowiedziane przez Marcina: "W niedzielę chyba udowodniliśmy, że z każdą drużyną można wygrać, dlaczego nie z mistrzem Polski"
....czyli nasuwa sie wniosek,ze Cabaj zachowa czyste konto podczas meczu z wisla........
Musi jeszcze 90 + doliczony czas wytrzymać i będzie ok!
No Panie Marcinie
Jest szansa wejsc do historii najstarszego klubu w Polsce.
Trzeba tylko zagrac mecz zycia i pozostac z czystym kontem.
Bede trzymal kciuki.
Lepszej okazji zeby udowodnic swoja wartosc w I lidze niz mecz z wis.la nie bedzie.
[img]http://www.cracovia.strefa.pl/sygnaturki/J_K.jpg[/img]
CRACOVIA - Pierwszy Mistrz Polski (1921) i Jedyny Mistrz Galicji (1913)
Wiadomość zmieniona (03-10-04 21:52)
Wąski brawo! Z meczu na mecz coraz lepiej!!!
Jak na razie Cabaj broni dobrze. Nie miał jeszcze wielu tzw/ trudnych strzałów ( no chyba że w Poznaniu ), ale na przedpolu prezentuje się naprawdę dobrze. Jeśli poprawi grę nogami, i utrzyma obecną formę, to bedziemy mieli dobrego bramkarz na następne kilka dobrych lat. Powodzenia Marcin na Reymonta !!!! Oby Ci się udało !!!
Oby to było zwyczajne koło, czyli 360 stopni (w tym przypadku minut):))))
ja myślę że Cabaj niepuści bramki do końcaq rundy i pokaże trenerowi że jest najlepszy
jeszcze kilka takich meczów i zastąpi dudka na bramce w reprezentacji
Zachowaj czyste konto jak najdłużej, a w derbach przede wszystkim!
Luuudzie!
wiara w dobry wynik w wyjazdowych derbach to raz
ale ze Wąski znów z czystym kontem?
Jezus maria co się dzieje!
Jest super no to teraz mozna juz typować, że do końca na zero :-)
[img]http://www.cracovia.strefa.pl/sygnaturki/J_K.jpg[/img]
CRACOVIA - Pierwszy Mistrz Polski (1921) i Jedyny Mistrz Galicji (1913)
W tym sezonie wisła nie strzeliła gola w meczu bramkarzowi Realu i... Cracovii :)
strzelili Realowi ... 0-2 , 3-1 .... jesteśmy lepsi jak real :D mamy lepsza obrone :D
Fenomen Cabaja polega na tym, że chłopak wychodzi z słusznego założenia: po pierwsze czyścić przedpole bramkowe i wyprzedzać przeciwnika. Cabaj ma wyobraźnię i dar przewidywania, a przede wsystkim odwagę. W najbliższym meczu ligowym nie puści bramki. Życzę mu jeszcze więcej, jak najdłużej, aby zadchował zerowe konto.
ja obstawiam rekord Polski.Majdanowi nawet lód Dody nie pomoże.
Brawo Marcin tak trzymać!!!
[img]http://cracovia.strefa.pl/sygnaturki/11_baner_1.jpg[/img]
Teraz to juz mi sie wydaje ze do konca rundy nie pusci.
Wielkie dzięki MARCIN. Trzymam dalej za Ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!
Teraz Polonia. Wg. mnie ma duza szanse na zachowanie czystego kata. Katowice tyz. Wisla Plock rownierz. No i na Pogoni bedzie najciezej bo Milar szaleje.
cały ten sezon bez anijednej brameczki!!MARCIN trzymaj tak dalej
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)