bravo SKRZYNIA za niedlugo trafisz do kadry A
-
-
Łukasz Skrzyński w kadrze B
Przepraszam Rincewind za niedomówienie...
Chodziło mi o piłkarzy;-)
Brawo SKRZYNIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pane Admin, póki co jest to reprezentacja B, więc temat ciągle aktualny i nie jest to dubel tego, bo tam typujemy kto pierwszy w I reprezentacji, więc wnoszę o odwieszenie
Skrzynia super ! Czy ja źle czytam czy tam nie ma Frankowskiego ?
Świetna informacja, brawo Łukasz!!!
Trener drugiej reprezentacji Polski Edward Klejndinst podał nazwiska 15 zawodników powołanych na mecz z Turcją w Bielsku-Białej. Spotkanie odbędzie się 7 września o godzinie 15:30.
Klejndinst chyba nie widział Skrzyńskiego w akcji - zwariował.
ha ha
Nooo,gratulacje Łukasz:)
Tak swoja droga,troche sie dziwie ze do kadry B nie zostal powolany Gevorgyan,z pewnoscia wybijajacy sie zawodnik druzyny z Plocka.
Hmm,chyba ze go Janas do A powolal;)
;-)
Heh... Przed sezonem zalozylem sie z trzema osobami, ze Skrzynia trafi do kadry :D
Skrzynia the best!
A kto to jest ten Frankowski?
Frankowski drogi Klarosie to facet co znakomitą grą zdobył dla pewnej drużyny (co mi nazwa z głowy wyleciała) tytuł mistrza Polski w poprzednim sezonie. Natomiast nie wiadomo dlaczego nie umie strzelać goli w reprezentacji ani A ani B:-( Dziwne to ale widać bywa...
;-)
Frankowski ? Aaa.. już wiem, przecież to ten konus - sąsiad Kazka Węgrzyna :-))
SPROSTOWANIE:
ostatnim piłkarzem powołanym z Cracovii do kadry nie był Hausner, jeżeli uwzględniamy również kadrę B - to w 1983 r. powołany był do niej Józek Konieczny....
czekałem z tym wpisem do sprawdzenia wśród innych Pasiaków
A nie Marek Podsiadlo??
Podsiadło, Nazimek i Liszka byli w reprezentacji juniorów
TD, chyba za długo czekałeś i chyba nie wszystkich Pasiakow sprawdziłeś ;)
[i]Re: Skrzynia w reprezentacji !!!!
Autor: Miś (---.tpnet.pl)
[b]Data: 03-09-04 16:33[/b]
Ostatnie zdanie to kolejne dziennikarskie kłamstwo.
W kadrze "B" czekaliśmy od 1983. Wówczas to Józef Konieczny zagrał polówkę meczu z Izraelem bodajże.
Natomiast w kadrze "A" nadal czekamy (od rzeczonego ś.p. Krzysia Hausnera) . Mam nadzieję, że niedługo :) [/i]
Pozdrawiam
Spraw o TD coś, aby Twój ulubiony bramkarz przestał się bawic w napastnika przed wlasnym polem karnym :)
Pomocnik GKS Bełchatów Garguła zagra we wtorek z Turcją.
Łukasz Garguła z GKS Bełchatów tak korzystnie zaprezentował się w meczu z RKS Radomsko, że dostał powołanie do reprezentacji Polski
Telefon 23-letniego pomocnika zadzwonił w niedzielę wieczorem. - Byłem w szoku, bo po drugiej stronie słuchawki był Edward Klejdinst, selekcjoner kadry B - opowiada Garguła. - Zapytał, czy jestem zdrowy i czy nie przyjechałbym na zgrupowanie do Sosnowca.
Rezerwowa reprezentacja Polski przygotowuje się tam do dzisiejszego meczu z Turcją. Ponieważ urazy wykluczyły z gry m.in. Patryka Rachwała, Ireneusza Jelenia, Krzysztofa Kazimierczaka (wszyscy Wisła Płock) i Jacka Kowalczyka (Wisła Kraków), asystent Pawła Janasa sięgnął po innych graczy. - Razem ze mną przyjechał Maciek Iwański ze Szczakowianki Jaworzno, Mariusz Pawełek i Tomek Szewczuk z Odry Wodzisław - mówi piłkarz GKS Bełchatów. - Czekamy jeszcze na Piotra Dudę z Płocka i napastnika Górnika Zabrze Arkadiusza Aleksandra.
Garguła znów jest jednym z najlepszych pomocników w drugiej lidze. W poprzednim sezonie prezentował się na tyle dobrze, że propozycje transferu złożyło mu kilka klubów z ekstraklasy. W piątek gracz GKS strzelił dwa gole bramkarzowi RKS Radomsko i został uznany bohaterem derbów województwa łódzkiego. - Dla nas to zaszczyt, że piłkarz z Bełchatowa trafia do kadry - twierdzi Mariusz Kuras, klubowy trener Garguły. - Zwłaszcza że jako jedyny z naszego województwa zasłużył na takie wyróżnienie. Nie robiłem problemów z wyjazdem na zgrupowanie, bo to dla niego wielka szansa.
Źródło: Gazeta Wyborcza - iwan
Kto się pokaże u Klejndinsta, trafi do Janasa
Polska B gra dzisiaj z Turkami pierwszy mecz z cyklu spotkań, w których wygrać można 15 tysięcy euro. Mecz drugich reprezentacji Polski i Turcji to jednocześnie pierwsze spotkanie z cyklu, który wymyśliła niemiecka federacja piłkarska. Zaproponowała ona drugim drużynom narodowym z Polski, Austrii, Turcji i Szkocji rozgrywanie pomiędzy sobą meczów o stawkę - 15 tys. euro. Drugie spotkanie podopieczni trenera Edwarda Klejndinsta rozegrają 12 października z Niemcami na wyjeździe.
- Kasa nie jest w tym wszystkim najważniejsza, chodzi przede wszystkim o możliwość sprawdzenia tych, którzy mają szansę gry w pierwszej reprezentacji - zapewnia Edward Klejndinst. Trener na swojej liście ma aż 46 nazwisk. - Ostatecznie mam w Sosnowcu 17 piłkarzy, jednak nie tracimy z oczu tych, których mam na wspomnianej liście. Wyszliśmy z założenia, że będziemy sprawdzać młodych, perspektywicznych zawodników. Takich, którymi już teraz interesuje się Paweł Janas.
Chcą ich sprawdzać
Kadra B została zgrupowana w hotelu "Aria" w Sosnowcu i wczoraj trenowała na Stadionie Ludowym. Głównie z powodu kontuzji nie mogli przyjechać: Marek Saganowski (ciągle odczuwa ból w kręgosłupie), Patryk Rachwał, Ireneusz Jeleń, Krzysztof Kazimierczak, Michał Goliński i Radosław Sobolewski. Inna rzecz, że kluby niechętnie zwalniały swoich graczy, obawiając się, że wrócą ze zgrupowania z urazami. Czy w takim wypadku jest sens powoływania drugiej drużyny, na przekór klubowym interesom? - Jak najbardziej - stwierdza Klejndinst. - Oczywiście, ci piłkarze mogliby spokojnie trenować w swoich klubach, ale w nowej sytuacji mają szansę na to, by sprawdzić się w międzynarodowej konfrontacji. W ten sposób mogą się powoli przebijać do pierwszej drużyny, a chyba o to nam chodzi. Mnie ten nowy pomysł bardzo się podoba. A rywal jest naprawdę silny i wymagający.
Mało znani rywale
W gronie powołanych zawodników jedynie Tomasz Jarzębowski narzeka na kontuzję, ale wczoraj legionista trenował z kolegami i jest duża nadzieja, że wybiegnie na boisko. Oprócz zajęć Klejndinst zarządził także odprawę taktyczną. Problemem jest jednak kompletny brak wiedzy o rywalu, przeciwko któremu dziś zagrają Polacy. W gronie 20 tureckich zawodników, którzy zameldowali się w niedzielę w Bielsku-Białej jest m.in. Halil Altintop, napastnik Kaiserslautern.
Źródło: PS/Tempo - Jerzy Mucha
Do przerwy nasza kadra B przegrywa w Bielsku z kadrą B Turcji 0-1. Taką informację podała PAP. Czy gra Skrzynia, nie wiem...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)