Klaros oczywiscie zaraz po Wisle macie najwiecej strzelonych bramek ale z drugiej strony patrzac zaraz po GKS macie najwiecej straconych...
-
-
4 porazka z kim mamy wygrać !!
Do przeciwników po szalu:
Dmuchajcie swój optymizm gdzieś indziej - to jest na razie prośba.
Macie swoje cele (nieosiągalne zresztą) i tam ładujcie swoje emocje a stąd sobie najlepiej idźcie.
Na razie jestem grzeczny w słowach... :)
a co klaros.. prawda w oczy kole?
.. jestescie po prostu slabi i juz .. tylko najgorsze jest to ze nie mozecie tego za grosz zrozumiec ..przed kazda kolejka sie napinacie, ile to wy nie wygracie, Bania 2 , Giza i Bania , (to strzelcy bramek) ..he..he a potem rozczarowanie bo dostajecie baty. Przed meczem z Legia tez mozna bylo sie niezle posmiac.. "oni sa slabi" .."nie maja obrony" ..etc.etc. I co cwoki? Znowu becki ..w dodatku gra bardzo cieniutka.. Ci ktorzy pisza ze graliscie dobrze chyba ogladali inny mecz .. Ale co tu sie dziwic ze Wy tak gracie ? Balon zescie napompowali po polkowicach ..po Zaglebiu to juz byl chyba mega sterowiec.. pisaliscie o pucharach ..niektore debile nawet o LM .. co niektorzy fantasci i mitomani widzieli takie gwiazdy jak Bania czy Giza w reprze ...
Teraz panowie cala ta Wasza sila wychodzi.. Legia zagrala wczoraj padake jakich malo ..ale jak widac na cienutka Cracovie wystarczylo ..i pewnie jeszcze nie raz starczy ..i suma sumarum bedziecie walczyc o baraze ..
Bo kto niby mialby w tej druzynie walczyc o cos wiecej..
Bramkarz cieniutki.. moze na 2 lige to byl dobry ale nie na ekstraklase .. pare bramek zawalil ..nie ma co .. W dodatku te jego debilne wyjscia do polowy boiska (Leczna, Odra) .. albo "niewyjscia" i bramki po rogach z 5 metra (Odra, Legia) ..
Obrona - jeszcze gorzej ..chyba jedyny Wegrzyn cos gra ..chociaz to tez o czyms swiadczy ze taki stary dziad jest Waszym najlepszym zawodnikiem w tej formacji..
Pomoc tez bez reweli.. moze Giza. Jaracie sie Bojarem, a ja sie pytam gdzie wczesniej ten chlopak blysnal? chyba jedynie w gieksie zanim przyszedl do Legii gdzie gral padake ..potem slynne uderzenie z byka i bojarek od tamtej pory nie blyszczy.. no chyba ze w II lidze.. W pierwszej zagral dobrze jeden mecz z Zaglebiem ..
Napad .. wlasciwie zero napadu. Bania ? II liga .. Drumlak ? juz lepiej chociaz poza wczorajsza bramka bez rewelacji..
Podsumowujac.. sklad tylko i wylacznie drugoligowy.. i taka niestety gra. A wzmocnienia ? Jakie wzmocnienia? Citko ..Swierczewski .. a moze Wisniewski ? smieszne to wszystko .. Tak to mozna budowac druzyne ale na miesiac a nie na dluzej.. Zaloze sie ze Swierczewski da Wam jeszcze ostro popalic :))
Na koniec kamyk do ogrodka Waszego trenera .. Ja tego faceta naprawde szanuje i doceniam to co zrobil dla Craxy przez te 3 lata .. Uwazam jednak ze rowniez i jemu troche sodowa uderzyla do glowy , czemu dal wyraz w meczu ze Skalnikiem.. Przeciez to byl skandal.. nawet nie to ze przegraliscie ale to ze pojechaliscie w 14 !!! i po kontuzji i zmianach nie mogliscie meczu w 11 konczyc chyba zeby na boisko Olszewski wszedl .. he he .. Kurwa kabaret .. W dodatku Stawowy chyba za bardzo uwierzyl ze z tymi pilkarzami moze rownie dobre wyniki robic jak w II lidze .. utwierdzily go w tym wysokie wygrane ze Szczakowa, 2 mecze z Polkowicami .. Wtedy pomyslal ze bez zadnych wzmocnien powalczy w lidze .. I co? I sie kurwa przejechal.. Jedno zwyciestwo z Zaglebiem a potem same baty ..i nie zanosi sie na to zeby bylo lepiej ..
Niemniej zycze Wam szczescie.. tylko panowie.. wiecej pokory i szacunku dla rywala .. bo teksty w stylu "walniemy Legie bo my mamy chociaz nazwiska a oni nawet tego" sa po prostu smieszne i swiadcza tylko i wylacznie o Waszej bucie ..albo co gorsza glupocie.
dobra wislackie kurwiszony , na tym forum macie gowno do szukana wiec wyjazd , a do tematu i jego zalozyciela czytajac co ci odpowiedzieli widze ze ty kibicem jestes jak CRACOVIA wygrywa a jak juz przegrywa to juz zaczynaja sie tematy jak np ten , wez chlopie sobie na wstrzymanie albo idz do nocnego baru i sie wyszalej a nie placz tutaj , i z tego co wiem to trzecia porazka w lidze wiec widac ze kibic jestes po ch.... !
do edm76:
Przyznam, że post merytoryczny i to dosyć, dosyć.
Ale jednak wyłazi czysta żywa nienawiść:
"swiadcza tylko i wylacznie o Waszej bucie ..albo co gorsza glupocie."
Ciekawe, czy czytywałeś wasze teksty przed przyjazdem Koolewskich na Remonta?
Czyżby tam napinki niebyło.
A butę będziemy mieć do końca świata chociazby dlatego, że nie mieliśmy G w nazwie i wasze pościki tego nie wyleczą.
Co do głupoty, to przemilczę... albo może odpowiem: wzajemnie!
No cóż, pokory więcej to życzyłbym niektórym Wiślakom jacy się tu czasem zabłąkają.. Już nie chodzi o to że Real pokazał Waszym gwiazdkom miejsce w szeregu i to nawet nie chodzi o baty ale o styl przestraszonych chłopczyków żeby dostać jak najmniejsze lanie...
edm76 mowi ze jestesmy słabi.. hmm.. a ja powiem że jesteśmy znacznie silniejsi niż oni w czasie kiedy Cupiał wszedł pierwszy raz do sklepu z zabawkami i kupił sobie pare ligowych primadonn. Wiara naszych piłkarzy i trenera w zwycięstwo w każdym meczu napawa nas dumą i wcale nie oznacza braku pokory wobec umiejętności, które nieustannie trzeba podnosić.
Dumny jestem tez i dlatego że piłkarze Cracovii nie mówią w co drugim wywiadzie "ach żeby tak mnie ktoś chciał kupić.." albo "Wisła to dla mnie tylko przystanek przed podbojem piłkarskiej Europy" po czym... siadaja na ławeczce przeciętnych klubów I albo i nawet II Bundesligi.. W Grecji albo i Szwecji czekają na telefon w sprawie przedłużenia kontraktu z komentarzem jak z Hollywood ("tylko niech pani nie dzwoni, my zadzwonimy do pani... jak będziemy potrzebować").
Właśnie kolejny raz uciekł Uche.. Żuraw żałuje że i jemu się nie udało...
I jeszcze jedno. Nie wiem jaki będzie rezultat Świętej Wojny ale z Wami też zagramy bez bojaźni i o zwycięstwo. W końcu bać się zupełnie nie ma kogo..
Wiadomość zmieniona (30-08-04 15:16)
do klaros
piszesz "Ale jednak wyłazi czysta żywa nienawiść" ..
..
ano wylazi kolego ale u Ciebie ..chocby dlatego ze czytasz tylko i wylacznie miedzy wierszami ..i kazdego kto zle pisze o Twoim klubie wrzucasz do wislackiego worka ....
..
a ja akurat klikam z Wa-wy.. :)) moze jak przeczytasz jeszcze raz moj post to zobaczysz do czego pije ..
..
a na Wisle mozesz pisac ile chcesz .. co wiecej.. mozecie nawet z nimi na boisku wygrac... tego Wam zycze ..
..
oburzasz sie na glupote .. to jak nazwac ten tekst o nazwiskach ..? (teraz go nie znajde ale pozniej Ci wrzuce ..na pewno w temacie "Legia-Cracovia typujemy wynik") ..
Z calym szacunkiem dla Waszych grajkow, to mimo wszystko nazwiska Zielinski, Choto, Szala czy nawet Jozwiak znacza wiecej w polskiej pilce niz Skrzynski, Radwanski czy Baster ...
ps.. sorry ale moze bym i pewne sprawy zachowal dla siebie i sie na Wasze forum nie pchal ale po przeczytaniu posta niejakiego Bobika w temacie "Mecz bez kibicow Craxy" ..zdeczka mnie zagotowalo ..
Zeby tym razem nie byc goloslownym ..cytuje w calosci
"Zgadzam się w pełni że to sukinsyństwo. Widzew zrobili podobnie. Lecha pobili przy wreczaniu pucharu mimo że tydzien wczesniej chlopaki robili wszystko zeby umozliwic im udzial w meczu. Pozniej sie skarza ze ich nikt nie lubi. Nie wiem kto winien personalnie ale wiem jedno. Jak tak dalej pojdzie trzeba sie skrzyknac w lidze i Legia nie bedzie miala wstepu na zadne wyjazdy. Powod sie zawsze znajdzie. Mozna rozpoczac malowanie klatki dla gosci 3 dni przed meczem"
o wilku mowa :))
tak Cie obchodzi zdanie kolesia ktorego nawet tam nie bylo ?
chyba nikt zdrowy na umysle nie ma pretensji do kibicow Legii
Arena
a jak się okaże że Biało Czerwony to Profesor ??!! :]]
spokój panowie. piłka to teraz taki sport, w którym jak się ma kasę to sie ma wyniki, a te od kibiców bynajmniej nie zależą. pójdzie Filipiak, KSC zostanie, może z innymi piłkarzami, ale dalej będzie, bo to cały czas MKS. A więc cieszmy się I ligą póki jest, światłami ( póki jest kasa na prąd ) i meczami wieczornymi, po których można zostać jeszcze w knajpie wieczorową porą ze znajomymi, napawajmy oczy ładnymi i nowoczesnymi kartami czipowymi umżliwiającymi zwiedzanie pół Polski, szeroką paletą ras ludzkich i kolorów skóry chętnych do gry u nas, dumnie wskazujmy na ładną grę i dużą ilość strzelonych goli. Gaudeamus igitur w pierszej lidze sumus ! I nie szargajmy sobie nerwów obrażaniem siebie i innych, bo czasem to robi się śmieszne, nie tylko dla postronnych
Doceniam gest kibiców Legii którzy krzyczeli wpuścić Cracovie. Ale co to zmieniło skoro nie wpuścili? No niewiele, chyba że było Wam wtedy przyjemniej stać za bramą. Jestem za tym żeby kibice gości (tak: GOŚCI, to stara nazwa) byli wpuszczani na stadiony i oglądali mecz nie w klatkach ale w normalnej scenerii i atmosferze. Jestem za tym żeby to były mecze a nie okazja do zadymy. Jestem za tym żeby było normalnie.
Natomiast nie jestem za tym żeby na Legię wchodzili tylko miejscowi a przyjezdni jeździli na darmo nawet jeśli nie dali ku temu żadnego powodu.
Uważam że brak szacunku tego klubu (kibice to tylko część tego klubu) dla innych można wymusić tylko zasadą retorsji. Jak jedno państwo zabrania wpuszczania obywateli drugiego to z reguły to drugie rewanżuje się tym samym nie dlatego że ma coś do jego obywateli ale musi jakoś wymusić szacunek także do obywateli własnych. To choćby po to żeby Bednarz na konferencjach prasowych nie wygadywał takich bzdur. ("Nie mieli chipow, nie chciały się czytać, aaa.. w końcu zepsuł nam się czytnik. Jeden mamy, na codzien czytamy nim metki na Bazarze Różyckiego...")
Jeśli mimo to uważacie że powinna decydować postawa humanitarna i Legia powinna być wpuszczana mimo że nie wpuszcza innych, ich piłkarze powinni grać także dla swoich kibiców na wyjazdach mimo że nasi nie mieli komu podziękować za doping, to podziwiam Waszą postawę i mam nadzieję że to nawet więcej w sprawie odnowy ducha prawdziwego kibica niż się spodziewałem.
No i przepraszam Króla Maciusia (mimo że nie jestem i z racji wieku nie bardzo mógłbym być jego kolesiem, mimo że król), że ośmielam się mieć własne zdanie. W Powstaniu Warszawskim też nie brałem udziału ale dzięki temu że dużo czytam własne zdanie, choć pewnie ułomne, też jakieś mam.
i przepraszam że tutaj jakby pozornie nie na temat ale w końcu tu właśnie wywołany zostałem do tablicy w tej właśnie sprawie...
najlepsze było jak Legia pociągnęła "Jazda z kurwami Cracovio jazda z kurwami" ciekawe co pomysleli piłkarze Legii ;) ale SZACUNEK :)
Jak to z kim mamy wygrać ... z GTSem u nich :D
Do edma 76...
Słów parę o Wiśle, obrona to Baszczyński i Głowacki, Kłos to prymityw jakich mało, niejeden mecz przez niego przegracie, to samo Stolarczyk, który najlepsze lata ma już za sobą.
Pomoc Cantoro i Szymkowiak są świetni, Kalu Uche jest najlepszym waszym piłkarzem (a raczej był - bo się go pozbyliście), Kukiełka - kolejny paralityk o małej wyobraźni - koszmarny zakup i Zieńczuk, który właściwie obserwuje mecze Wisły, a nie gra, bo nie potrafi (do Kosowskiego ma jakieś 80 000 mil)i Gorawski, który prezentuje średni poziom.
Atak to Frankowski, ale przy takich bocznych pomocnikach wystarcza tylko na polską ligę i Żurawski, który jest świetnym piłkarzem, ale na pewno ma dość odpadania co roku z LM. W zapasie Dawidowski, który jest kolejnym kopaczem z Amiki. Jak widać w porównaniu ze składem, który grał z Lazio, i Parmą w PUEFA nastąpił znaczny regres. Wisła kończy się, to widać było po stylu porażki z Realem, bez walki, bez ambicji, a że wygrywa w polskiej lidze to smutny dowód na coraz gorszy jej poziom. To jest Wisła, która mając olbrzymie pieniądze, najlepszego polskiego trener zamiast iść do przodu cofa się. Cracovia ma czas awansowała rok po roku od 3 do 1 ligi, a jej piłkarze grają lepiej, mamy swój styl i co najważniejsze mamy czas i przykład zza drugiej strony Błoń czego nie zrobić w przyszłości.
Bobik, piszesz o zasadzie retorsji ...
czy naprawde myslisz ze jesli nie beda nas wpuszczac to zmieni sie postepowanie naszych pseudodzialaczy? myslisz ze sie zlituja i pojda po rozum do glowy ? Jesli tak to gratuluje poczucia humoru ..obawiam sie ze bedzie im to tylko i wylacznie na reke ..Legia nie bedzie jezdzic to nie beda placic kar (Tibilisi) ..woda na mlyn... I wcale sie nie zdziwie jesli o to wlasnie im chodzi w tej ich pieprzonej intrydze.. o to zeby prezesi innych klubow posluchali Twoich argumentow i zrobili jeden mega zakaz na Legie ...
tego chcesz? czy wszyscy tego chcemy? meczow bez kibicow przyjezdnych? ja odpowiadam ze stanowczo NIE!!! czas skonczyc te debilne zakazy, chipy, listy osob .. sport jest dla ludzi ..tymczasem jezdzacych za swoja druzyna fanow traktuje sie gorzej od bydla ..Czas z tym skonczyc i powiedziec stanowcze nie !! jednym glosem, ponad podzialami, pokazmy ze w tej sprawie jestesmy solidarni .. a nie ze jak oni nas nie wpuscili to my ich tez ..
ps ..nie mowiac juz o tym ze to sie normalnie kwalifikuje do rzecznika praw obywatelskich albo do Strasburga ..
Marfael?!?! ..
przeczytaj prosze kilka postow wyzej
Widzisz edm76 ja tez ubolewam ze razem z kasa przyszli do Was ludzie ktorzy w ogole nie czuja ducha sportu. I nie szanuja kibicow, wlasnych takze. I jeszcze raz powtarzam jestem za tym zeby na mecze chodzili i jezdzili wszyscy ci co chca, jak ja robilem to przez wiele lat, Wy moze takich pieknych czasow nie pamietacie.
Ale sport to tez rywalizacja a doping wlasnych kibicow na wyjezdzie jest elementem pomagajacym pilkarzom w mobilizacji. Wiec dlaczego mielibyscie miec te przewage ze dopingujecie swoich a innym u Was nie wolno nosa wychylic za brame? Przykro ale to jest nie fair. I cieszy mnie ze jako kibice zaslugujecie na wiekszy szacunek niz Wasi dzialacze. Ale to nie zmienia faktu. Albo wszyscy albo nikt. A jak Wam się zepsuł czytnik to powinniście najnormalniej w świecie zapłacić wszystkim zwrot kosztów podróży plus karę. Na drugi raz mielibyście w szafie zapasowy.
Sorry ale tak juz jest świat skonstruowany, jeśli Legia wygrywa mówicie "wygraliśmy". Jeśli zawalają Wasi działacze, my mówimy "zapieprzyliście jak cholera".
Wiadomość zmieniona (30-08-04 16:36)
Sądząc z Twoich postów to jesteś z (L).
Skoro tak, to jak Ty możesz pisać teraz o solidarności kibiców - Lech załatwił wam wjazd na finał PP a wy potraktowaliście ceremonię "per but" i z grzywala. No niezłe macie zadatki na nawoływanie do solidarności...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)